Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.006
Cevap
56
Favori
272.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pixel testi en önemlisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, heyecanlı mısınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    tam 1 yıl oldu evde televizyon yoktu ..

    ilk ledtv im. heyecan var biraz hali ile.

    birde 6325tl verdim..

    :)) umarım hayal kırıklığı olmaz :))
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun...Yine de çok fazla kurcalayıp incelemeyin..Tv ler çok mükemmel değiller çünkü..

    X serileri 4K ve Full Hd yi güzel gösterme üzerinde kurulduğundan, Tv büyüklüğüne bağlı olarak vs yayın kalitesine göre (SD-HD) görüntü kalitesi de değişir, Yani Standart Tv yayınlarında çok fazla beklentiniz olmasın..Servis sağlayıcı Digital Platformların da kalitesi, kullanılan cihazlara göre Görüntü değişebilir..Hatta kanaldan kanala bile değişiyor gariptir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Mayıs 2017; 10:7:33 >
  • arnet A kullanıcısına yanıt
    Input lag (gecikme - görüntünün sesten geç gelmesi) konusundan bahsediyorsanız XE93 ün 1080p gecikmesi XE90 dan daha yüksek (44ms vs. 31ms) XD93 de ise oyun modu dışındaki kullanım hariç tüm değerler hem XE93 den hem de XE90 dan daha yüksek: 55-78ms farkedilebilirlik 15ms

    Önceki mesajımda belirttiğim interpolasyon ayarını kapatarak ve ardından kademeli arttırarak düzelme olup olmadığını test edebilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    CRT den mi Plasma dan mı geçiş sağlayacaksınız?
    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LAg değerleri, X serilerinde FHD modellerden fazla olarak -özellikle 4K, HDR gibi ilave özellikler ile -daha çok artıyor..

    AV forumlarda X serilerinde Game modu kullanıldığında LAG seviyesinin FHD seviyesine düştüğü yazıyor bu demektir ki, FHD lerden 2 kat fazla LAG var X serilerinde

    Bahsediler 30-50 gibi LAG değerleri ise bildiğim kadar gerçek değil, daha fazla olması lazım (Tv lerin yapısı, Smart özellikler, ANdroid vs ıvır zıvırlar şişiriyor LAG değerini)..Ölçümler farklı LAg değeri sunabilir..Olması gerekenden az gösteriliyor..Sony Tv ler diğer markalardan daha az değere sahip netice olarak..

    Düz Paneller en az LAG değerine sahip, Sıfır olmasa bile Sıfır seviyesine en yakın Özel monitörler olsa da çok pahalı..

    **Özetlersek Oyun Modu olmadan X serilerinde Oyun oynamak çok zor, bazı kullacılara göre LAG olmadan imkansız? (Input LAG..) Ama Oyun Modu maalesef Grafikleri soluklaştırır, kaliteden az ödün veriyor imiş (Ben FHD ile Oyun modsuz oynuyorum, Ps3)

    **Ayrıca, LAg dediğimiz şeyi Doğal LCD/Led Tv lerdeki LAG ile- Gecikme latency tabiri ile- farklı Gecikme durumları karıştırılıyor..Play Station 4'ün kendine ait KONSOL LAG'ı mevcut..Konsol ile Panel arasında farklı sebeplerle gecikme olabiliyor..

    İnternet üzerinden Online oyunlarda da Gecikme durumu olabiliyor..
    http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-Network-Support/PlayStation-update-4-5-lag-issues/td-p/46186170
    https://www.gamespot.com/forums/playstation-nation-1000002/ps4-lagging-not-online-console-itself-help-31977352/

    Yine sıkıştırma kodekleri ile alakalı ses/görüntü gecikmesi..Kumanda ile Panel tepkisinde gecikme..Oyun konsolu ile Oyun tepkis gecikmesi vs vs şeyler mevcut

    NOT: Son güncelleme ile Motion problemini LAG olarak algılıyor olabiliriz..LAG deyimi farklı şeylerde kullanılıyor çünkü..Input LAG ile Gecikme dediğimiz şeyler farklı olabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Mayıs 2017; 11:9:38 >




  • Merhaba,

    Hayırlı olsun yusufziya,

    Öncelikle birkaç sayfa önce yazdığım televizyon geldiğinde nelere dikkat ettiğimi ve servisle birlikte kurulum esnasında
    hangi testleri yaptığımızı yazmıştım.Bir kez daha göz atmakta fayda var.

    Ben daha önce sony nin çıkan üç modelini aldım ve her üç model de edge led in yapısal sıkıntılarını yaşadım.

    Bu panelin çıkmasını bekledim, hatta fiyatının biraz düşmesini de bekledim ve 55 inç olanını aldım.

    Bu paneli beklediğime kesinlikle değdi, kullanıcı olarak tv den beklentileriniz çok önemli, kimi kullanıcı oyun oynamak

    kısmına çok önem verirken kimi kullanıcı renk gerçekliği ve netliğe kimi kullanıcı ise siyah beyaz dengesine önem veriyor.

    Ben oyun oynamadığım için bütün beklentilerimi karşılayan televizyonu buldum diyebilirim.

    Fiyat/performans anlamında da kesinlikle doğru seçim diye düşünüyorum.

    Daha önceki modellere göre çok gerçekçi bir renk skalası ve çok kararlı ve gerçekçi siyah beyaz dengesi ile öne çıkan bir panel.

    Siyah yada koyu fon üzerindeki beyazlar hiç bu kadar keskin ve çevresine ışıma yapmadan görüntülenen bir panel görmedim.

    Hatırlarsanız daha önceki panellerle ilgili altyazılı yayın yada filmlerde final jeneriklerinde siyah zemin üzerinde kayan yazılarda

    vs çok ciddi beyaz dağılması ışıma yaşanıyordu bu panelde öyle şeyler aramayın.

    Yine önceki serilerde karanlık sahnelerde özellikle siyah alanlarda birçok kullanıcı mavileşme morlaşma ve bu alanlarda

    pullanma sıkıntısı yaşadıklarını yazmışlar hatta bu sıkıntılar için değişik setup lar paylaşmışlardı. Bu panelde bu tip sıkıntıları

    unutun.

    Kaynak seçimi yaparken yada tv ti ilk açtığınız aşamada görüntü gelme esnasında yada kendi tuneri üzerinde kanal geçişi

    sırasında siyah ekran görüntülenirken hiç ışık sızması olmayan simsiyah bir panel görüyorsunuz. Bu çok başarılı. (Daha önceki

    TV lerimin bahsettiğim durumlarda ki ekran görüntülerini 2016 Sony Android tv başlığında inceleyebilirsiniz resim yüklemiştim.)

    Yayın kalitesine bağlı olmak şartıyla izlemekten çok keyif alacağınızı düşünüyorum.

    Yine aynı şekilde ekranda lokal lekelenme gibi sıkıntı kesinlikle yok.

    Ben TV nin kendi tuneri üzerinden şifresiz yayınları yine kendi tuneri üzerinden d-smart modül ile , tivibu uydu cihazı ile ve

    kablo tv modül ile yayın testleri yaptım d-smart modül ve tivibu uydu cihazı ile kalite çok iyi.Digitürk ile ilgili deneyimlerim

    yayın kalitesi anlamında çok olumsuzdu kaldı ki şu an aboneliğim de yok deneme fırsatı bulamadım.

    Arkadaşlar televizyonun kendi medya oynatıcısı oldukça başarılı. HDR 4K , 4K nın her yapıda olanı çok başarılı,

    hele mağazalarda dönen 4k içerik evde izlenince donup kalıyorsunuz.

    İnternetten indirdiğim 50gb lık filmi sorunsuz ve altyazısı ile izledim çok keyif aldım.

    Kendi oynatıcısı ile mkv 1080p medya çok kaliteli oynuyor.

    Netflix çok kaliteli ama içerik zayıf.

    Ben appletv 4 kullanarak filmlerimi ve diğer içerikleri izliyiyorum önceki televizyonlarımda yaşadığım beyaz altyazı şikayetlerim

    tamamiyle son buldu. Bu anlamda çok mutluyum.

    Bence siz de güzel bir karar vererek doğru ürünü almışsınız. Tekrar gülegüle kullanın.Uzunca bir yazı oldu kusura bakmayın.

    Saygılar...




  • Herkese merhaba. Yoğun araştırmam sonucu seçmeyi düşündüğüm model sayısını üçe indirip tıkandım kaldım. Ağırlıklı olarak PS4 ve film için kullanıcam. Burn-in sorunu olmasa OLED'de karar kılmıştım ama yine de listemden de atamadım :) Fiyat performans açısından önerilerinize açığım.

    2017 SONY ANDROİD TV

    not: Resimdeki fiyatlar günceldir.




  • İnceleme siteleri genelde Leo Bodnar input lag testi kullanıyor, gecikmesi 0 a yakın CRT ye göre test edilmediğinden kullanıcının hissettiği değerler az/çok değişebilir.

    LED /LCD TV-Monitörleri native çözünürlüğünde kullanmazsanız gecikmeyi daha fazla hissedebilirsiniz. Evet, Smart, 3D vs. derken zaten sorunlu olan bir teknolojiye daha fazla yük bindirdiler, bunu da hardware olarak aşamadıklarından yine yazılımla çözmeye çalışıyorlar.

    Sony TV ler C serisi öncesinde daha iyi gecikme değerlerine (24 ms) sahip görülüyor, bunun nedeni de yine bu konularla bağlantılı.

    Response time (tepki süresi) ve input lag (gecikme) bazen karıştırılabiliyor. LCD /LED TV lerin tepki süresindeki falsosunu kapatabilmek için firmalar yazılımla overdrive a ve hızlı sahne performansını daha akıcı hale getirmek için yine yazılımla interpolasyona yükleniyorlar. Overdrive abartılırsa trailing e, interpolasyon iyi uygulanmazsa çok daha yüksek gecikme değerlerine neden olabiliyor.

    XE90, W80C nin 1080p game mode performansından daha başarılı gözüküyor, kendi native çözünürlüğü kullanıldığında da değerleri yine aynı görülüyor. Yani her zaman FullHD TV, 4K TV de kendi çözünürlüğünde iyi sonuç vermeyebilir, diğer taraftan oyun modu dışında başka bir öntanımlı ayar seçilirse haliyle W805C gecikme değeri XE90 dan yarı yarıya daha iyi gözüküyor.

    Hangi LED /LCD TV alırsanız alın teknolojisi gereği CRT monitör /TV lerin response time ve input lag değerine ulaşamayacaksınız. Sıfır tepki süreli OLED lerde dahi latency i firmwarelerle düşürdüler, Plasma seviyesine geldi.

    Gecikme (latency=input lag) değeri TV seyrinden ziyade donanım özelliklerine (mouse, GPU, klavye vs.) bağlı olarak PC ve konsollarda göze çarpıyor, hele ki MMORPG oyunsever iseniz ve öntanımlı oyun modu hoşunuza gitmiyorsa LED TV ler sizin için uygun olmayabilir. Konsol / PC ağırlıklı kullanım öngörüyorsanız TV yerine monitör bakmak bu açıdan daha iyi olur, tepki süresi griden giriye en iyi LED TV den daha düşüğünü verebilir, gecikmesi de düşük olabilecektir.

    Gecikmeyi etlkileyen bir çok faktör olabilir ama en dikkat çekeni TV de kullanılan hardware ve bunun software e entegrasyonu. Yeni ve iyi optimize edilmemiş yazılımlarda gecikmenin daha fazla hissedilmesi de bu nedenli. Yani gecikme ile input lag, latency aynı şeyler fakat bunu etkileyen birden fazla etken olabilir.

    Plasma TV mde dahi interpolasyonu açarsam kendini hissettirmese de gecikme değeri az bir miktar artabiliyor.

    OLED /LED /LCD TV ye sahip olanlar, eski bir CRT monitör ya da TV ye sahiplerse kolay bir şekilde panelin gecikmesini tespit edebilirler: aynı anda çalıştırılacak stopwatch
    http://www.flatpanelshd.com/focus.php?id=1229335064&subaction=showfull

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Free81 F kullanıcısına yanıt
    C6 OLED hem input lag hem de response time değeriyle diğerlerine fark atar ama 13.400TL bence fazla. XE90 için de öyle. Samsung un edge led olsa dahi statik kontrastı yüksek, gecikmesi düşük 60" KS8000 modeline de bakabilirsiniz, bununla yakın fiyata bulabiliyorsanız Samsung MH nin FALD dediği KS9500 de alternatifinizde olabilir. MU8000, Q7 ye bence bakmaya gerek yok, çünkü her ikisi de eski modellerden düşük performansa sahip :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım senın tv modeli neydi :))
  • Free81 F kullanıcısına yanıt
    C6 kavisli yalnız b6 düz olani ayni tv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaanustr kullanıcısına yanıt
    Hocam 7 sayfa kadar gittim geriye, hangi TV'yi aldığınızı bulamadım :)

    Siz hangi TV'yi aldınız?
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    55xe9005 ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Kusura bakmayın yazmadığımı yeni farkettim ama sağolsun arkadaşlar yazmış.

    ben de yine yazayım 55XE9005

    Ürünü almayı düşünen arkadaşlar, tv gerçekten çok olumlu bu akşam fırsat bulursam resimler çekip paylaşacağım kısa

    zamanda aklınıza takılan konular varsa sorarsanız resim çekerken dikkate alarak çekeyim.

    Saygılar...
  • Bende 10 gündür seyrediyorum bahsedilen teknik terimleri çok anlamıyorum ama göz testim ile gerçekten siyah renk başarısı çok iyi. Netflix den film seyrediyorum 4k kalitesinde görüntü muhteşem, netflix başlatınca otomatik olarak sinema ayarlarına geçiyor. Oyun oynuyorum özellikle fifa da görüntü çok iyi. Çift tuneri var kayıt yaparken başka kanal seyredilebiliyor mu bugün deneyeceğim. Bugüne kadar ki deneyim ile bütçesi uygun olan herkese tavsiye ederim. Yusuf ziya arkadaşa hayırlı olsun diyorum bence iyi bir seçim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğin ayarları yaptım ama nafile..Maç izlerken top havada diyelim hafif takılıyor görüntü ara ara yapıyor bunu..Film izlerken hareketli sahne de yine takılmalar oluyor..Sony Tv de ilk defa başıma geliyor bu 10.500 Tl ver karşılığında takılarak maç ve film izle:D
  • Trimoşın kapat birde öyle dene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsyn9771 H kullanıcısına yanıt
    motionflow u mu kapatayım? bütün ayarları yaptım ...55xd9305 var onda böle bi problem yok
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.