Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xd8505 ve x8505c ve x9005c kullandım daha önce.bu içlerinde en iyisi.ama 9305 modelleri ni kullanmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Bence guzel, hayirli olsun hocam. Fiyati dusurmeliler yalniz, bunu tum LED TV ler icin soyluyorum tabi. Zaten LED TV leri FALD ve VA panel haricinde uretmemeliler, artik OLED cagindayiz :)

FALD olmasi nedeniyle kasasinin biraz daha kalin olmasi da normal, Edge Led lere gore cok daha iyi bir secim. Sony, karartma nokta sayisini dusurse de XE90 in FALD olmasi, XD93 ve eski XC serisinden kendini farklilastiriyor. VA olmasi nedeniylr de kontrast basarimi iyidir. Sorunsuz kullanim dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim görüşlerinize katılıyorum

Hocam hayırlı olsun güzel seçim yaptınız ses performansını beğendiniz mi acaba tv nin.Bir de dahili uydu alıcısını test etme şansınız oldu mu kanal geçiş hızı falan nasıl acaba?

Ben çok beğendim hocam ayrıca görüntülerde kendi uydusunu mu kullandınız. Bence çok fazlasıyla başarılı. Sanki 1080p bir video izliyomuş edası hissettim. Gerçekten sony sd yayınlarda farkını ortaya koyuyor.

Birde xd93 ile xe90 arasındaki farkı soranlar için yarım saat önce cepa sony'de biraz yetkili arkadaşla sohbet ettik. XE93,XE90 ve XD93 de üçüne aynı yayını vermesini rica ettim.(SD yayın). Şunu söyleyebilirim ki xe90 xd93'den bir tık daha detayı daha iyi veriyor. Çok dikkatli bakıldığı zaman insan saçındaki ayrıntıyı (tel tel) daha keskin verdiğini gözlemledim. Siyah seviyeleri çok benzer ancak dikkatli bakılırsa xe90'ın birazcık daha iyi olduğu gözüküyor.XE93 ile çok fazla kıyaslayamadım o uzaktaydı. Ama xd93 ile xe90 tam aynı ebatlarda 55'' olarak altlı üstlüydü ve xe90 şunu çok rahat söyleyebilirim aynı sd görüntüde xd93'den daha başarılı bir tv.

Ben biara 75 inçe çıkayım siyah seviyesine çok takılmayıp xd85 alayım diyordum ama ağustos ayı gibi sanırım bu tv'nin 65 incini alacağım.
    Hocam şimdiden hayırlı olsun çok güzel bir tercih. Güzel günlerde kullanın.

Birde bir sorum olacak siz değerli arkadaşlardan gönlümde sony ağır basıyor ama bu xe90 modelini samsung ks9500 ile kıyaslarsak hangisi mantıklı bir seçim olur? Yani sony'nin bu modeli mid range model olarak gözüksede (rtings.com) fiyatları hemen hemen aynı sanıyorum ks9500 ile. Forumda çok ks9500 inceleyen görmedim. Sizin fikirleriniz nedir?

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Bence KS9500 u es gecin, ulkemize FALD versiyonu getirilmedi. Edge Led lerde olabilecek sorunu hissedebilirsiniz. Onun disinda KS9500 un statik kontrasti XE90 dan biraz daha basarili olabilir. Bir de web browser icin belki Tizen, Android den daha fazla memnuniyet saglyabilir. Fakat Tizen de Android 5, 6.0 da ayni familyadan (Unix-like)

Ben olsam local dimming performansi gercek bir FALD kadar (KS9800, ZD9, XE94, Panasonic DX902 vs) olmasa da XE90 i tercih ederdim. Ayrica panelin curved olmamasi da bana gore avantaj. Samsung da bu seneki modellerde biri haric curved kullanmayacakmis, en ust segment Q9 da curved degil.

Yorumların için teşekkür ederim.bu resimler digitürk hd ile çekilmiş.dahiliyi daha kullanmadım.bunun 65 inç i kral olur.samsung tv ler ilgili bilgim yok slm

• spartacus55 kullanıcısına yanıt
    Harici sound bar kullanıyorum.bu tv lerin ses performansı hiç iyi değil.dahili alıcıyı daha kullanmadım

Anladım hocam gerçekten çok güzel bir görüntüye sahip büyük ihtimal şuan piyasadaki en iyi tv'lerden biri gözüküyor. Bir arada kendi uydu alıcısıyla yorumlayabilirseniz acaba fark var mı merak ettim. Birde gece oturduğunuzda sadece siyah ekran görüntüsü çekebilirseniz çok seviniriz :) çok şey istedim ama yek pare siyah ekranı karanlık ortamda çok merak ediyorum. Nekadar sızma olacak. Tabi birde altyazı performansını görebilsek süper olurdu :P Neyse tamam sustum

Tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın hocam
    Evet doğru dimi hocam ben unuttum fald olmadığını ülkemizdekilerin. Yoksa 150 zone lu bir fald çok iyi geliyor kulağa. Ama enteresan bir şekilde korkunç kontrast oranı var hocam ya bu konuda çok başarılı ks serileri gerçekten yani şurda aşağıda paylaştığım iki linkten biri xe900 diğeri ks9500 dediğiniz gibi biraz daha başarılı kontrast konusunda. Samsungta beni tek cezbeden şey bu yoksa curved ve renklerdeki vivid benimde hoşuma giden şeyler değil. Ama adamlar kontrastı başarmışlar. Ya da bu kontrastdan ziyade bulutlanma mıdır? Bilmiyorum :)
    http://i.rtings.com/images/reviews/x900e/x900e-uniformity-large.jpg
    http://i.rtings.com/images/reviews/ks9500/ks9500-uniformity-large.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 10 Nisan 2017; 19:37:3 >

Evet KS serisinin kontrast degerleri basarili gercekten. Fakat alacaginiz Tv de kenar aydinlatma sorunlari cikarsa kontrast ve parlakligi kismak zorunda kalabilirsiniz gorunurlugunu hafifletmek icin :)

Bir de herkesin goz zevki ayni olmayabilir. Bu nedenle bir teknomarkete gidip "sevdiginiz ayarda" sevdiginiz film/ maç/fotolarla bu TV lerin nasil performans verdigine bakmaniz tavsiyemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

KD-55XE8096 satışa açıldı, 5.999 tl fiyatı vardır.

55 inç, 139 cm, 16:9 LED ekran
    4K X-Reality PRO Görüntü İşlemcisi
    Motionflow XR400Hz
    Triluminos Display
    Bravia ANDROID TV (Marshmallow 6.0)
    Entegre HD Uydu Alıcısı
    Digital Sound Enhancement Engine
    Narrow Aluminum Bezel
    Clean Cable Management

xd85 güncellemesi otomatik ancak 5.1 yeni xe 8 marshmallow 6.0 diyorsunuz acaba otomatik olan güncellemeyi benimmi yapmam gerekiyor yokda xd için uygunmu değil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

KD-55XE8096 satışa açıldı, 5.999 tl fiyatı vardır.

55 inç, 139 cm, 16:9 LED ekran
    4K X-Reality PRO Görüntü İşlemcisi
    Motionflow XR400Hz
    Triluminos Display
    Bravia ANDROID TV (Marshmallow 6.0)
    Entegre HD Uydu Alıcısı
    Digital Sound Enhancement Engine
    Narrow Aluminum Bezel
    Clean Cable Management

xd85 güncellemesi otomatik ancak 5.1 yeni xe 8 marshmallow 6.0 diyorsunuz acaba otomatik olan güncellemeyi benimmi yapmam gerekiyor yokda xd için uygunmu değil?

özür dilerim xd 85 im var demeyi unutmuşum

Hocam bu xe900' de şimdi kenarlarda hiç mi aydınlatma yok arka aydınlatmanın haricinde. Yani kenardan ışık sızması ozaman beklenmeyebilir. Ama sanki biraz bulutlanma yapıyor gibi ne diyorlar buna halo effect mi o var gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 10 Nisan 2017; 20:44:32 >
    Evet Samsung genelde panel aydinlatmasinda kullandigi LED leri asagiya konumlandiriyor, bu da homojeniteyi iyice bozuyor.

XE90 da aydinlatma ledleri arkaya konumlandirildigindan isik sizmasi riski cok daha dusuk. Local dimming acildiginda bir miktar dikey bantlasma olabilir ama XE90 in teknik incelemesinde durum vahim degildi. Objelerin etrafinda biraz parlama olmasi bolgesel aydinlatma /karartma nokta sayisinin dusuk olmasiyla baglantili (20 adet kucuk gruplu bolgesel karartma noktalari) Gercek FALD panellerde 500-600 adet gruplar olabiliyor ve performans esdeer artiyot. XE90 her ihtimalde normal bir Edge Led den iyidir :) XD93 de kenar aydinlatmali olmasina ragmen fena degildi.

KS serisinde kenar aydinlatma oldugundan local dimming barindirsa da bir FALD panel kadar performans sergileyip karanlik ortam performanslari onlar kadar basarili olamaz.

Selamlar.

....

2017 SONY ANDROİD TV

2017 SONY ANDROİD TV

• spartacus55 kullanıcısına yanıt
    Tv nin dahili alıcısı diğer sony tv ler gibi.55xd85 var bende synı tepki süresi ne yavaş ne çok hızlı.görüntü resim işlemesi daha iyi gibi

• 55xe9005 usb den 4k video performansı 60fps

2017 SONY ANDROİD TV

2017 SONY ANDROİD TV

• quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Harici sound bar kullanıyorum.bu tv lerin ses performansı hiç iyi değil.dahili alıcıyı daha kullanmadım

sony soundbarı mı kullanıyorsun ?

hangisini , memnunmusun ?
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Sony ht-ct370 modelini kullanıyorum.çok çok memnunum.diğer odada 5+1 bdv-n9200 var ondan bile tok sesi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özdentv -- 11 Nisan 2017; 0:4:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.