Şimdi Ara

2017 sonrası UEFA Yayın Hakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
9.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anda Tivibu'nun elinde olan UEFA yayın haklarının anlaşması 2017-18 sezonu sonuna kadar geçerli. İhaleye gitmeden mevcut yayıncı anlaşıp uzatabiliyor normalde (örn: İngiltere - BT Sport) ama Tivibu henüz böyle bir anlaşma açıklamadı. Tivibu bundan zarar etti ve yenilemiyecek gibi söylentiler de çıkıyor.

    Aynı zamanda önümüzdeki sezon için Digi alt lisanslama ile Tivibu'dan alıp yayınlayacak deniliyor.

    Sonraki dönem için de 3 platform ortak yayınlayacak diye bir şey atıldı ortaya şimdi.


    Sizce bunların gerçekleşmsesi ne kadar mümkün? Gerçekleşirse de Digiturk futbol'da tekel olacak sanki.

    2017 sonrası UEFA Yayın Hakları
    https://www.facebook.com/tvplatformlari/posts/1845063422427500







  • benim icin sorun yok hocam. once kendi kulup baskanim aziz efendi sonra hakemler, tff, yayinci kurulus vs el birligi ile futboldan soguttuklari için artik izlemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zucchero kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız hocam. Biz de takımımıza bu kadar bağlı olmasak izlemeyi bırakıcaz ama kolay değil. Yoksa en iyisi sizin yaptığınız, doğruyu söylemek gerekirse de zaten kimse futbolumuzdan fazla zevk almıyor.
  • Tivibu hatayi en başta yapti. Fiyat politikası cok yanlıştı.zaten insanlar internetten ücretsiz seyrede biliyorken, ayda 2 mac için 50 tl veremezdi(geri kalan 2 mac sifresiz zaten). Daha sonra fiyatlari düşürdüler ama iş işten geçmişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • me_kar M kullanıcısına yanıt
    Allah aşkına fiyat politikası ne olacaktı? en yüksek paketi CL de dahil 30 Liraya veriyor D-Smart tek Premier Lig ve Mega Paket için 60 liraya istiyor.

    Bence fiyat politikası gayet iyiydi lakin Galatasarayın Avrupada olmayışı ve Türk takımlarının avrupada ki başarısızlığı zarar ettirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Evet ben de önceki fiyatları hatırlamıyorum ama şu anda paket fiyatı bence mantıksız değil.

    Belki de ilk başta ihaleyi kazanmak için fazla harcadılar, şimdi de bu fiyatlarda yeteri kadar abone bulamayınca zarar ettiler.
  • şampiyonlar ligi, avrupa ligi ve hatta avrupa kıtasındaki milli takımların eleme grup maçlarının ihalesini alan şu şartlarda tek başına alıp kar edebilme imkanı yok, firmalar için. ssport gibi her platformda yayın yapılarak iletilecekse en az 4 kanalı olması lazım. (uefa her platformun kendi kanallarında yayınlamasına izin vermez tahminim) bein sport un alıp alt lisanslama ile diğer platformlara vermesi daha mantıklı galiba. en fazla maçı bu kanal verebilecek durumda şu an. tivibu nun en büyük hatası bu maçları izletmek paketin bütün kanallarını almaya zorlaması. digiturk play benzeri bir oluşumla sadece tivibuspor kanallarını daha makul bir fiyata pazarlasa daha iyi olurdu. öbür türlü başka platform kullanılma durumu varsa eurosport 1, discovery kanalları vb. kanalların çöplüğüne dönüşmekte. tivibuspor kanalları için ayda 29 tl tivibuya vereceğime 20tl internet üzerinden spor ekstra paketi almak daha mantıklı. birde şampiyonlar liginin maç sayısı katılan takım sayısının artması lazım yüksek fiyat istiyorlarsa ihalede.bu şekilde türkiyeden her yıl 2 veya üç takım gruplara katılabilir.(şampiyonlar ligi 48, avrupa ligi 32 takımlı olması gibi. son bahardaki iki maçı bir hafta aralıkla oynatarak bu dönemdeki maç sayısı 6 dan 8 e çıkabilir. bu sayede şampiyonlar ligi hafta sayısı 13 den 17 çıkarma imkanı olur. )




  • yakamoz093548 Y kullanıcısına yanıt
    Takım sayısını arttırmak ilginç olabilir aslında ama daha büyük takımlar buna karşı çıkar. Belki ileride denenir, Dünya Kupası için de genişletme yapılıyor zaten galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Allah aşkına fiyat politikası ne olacaktı? en yüksek paketi CL de dahil 30 Liraya veriyor D-Smart tek Premier Lig ve Mega Paket için 60 liraya istiyor.

    Bence fiyat politikası gayet iyiydi lakin Galatasarayın Avrupada olmayışı ve Türk takımlarının avrupada ki başarısızlığı zarar ettirdi.

    Yoo forumda çoğu kişi o paketi 15 20 liraya kullanıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    Eski müşteriler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digitürk tabikide tekel olacak, Katarlılar aldı, affederler mi ?
    Dsmart - Tivibu ayakta kalamaz.

    Digitürk CL, Uefa, Libertadores, Asya Şampiyonlar Ligi vb tüm maçları yayınlayacak 2 yıl içerisinde.
    Dünya'nın her noktasında maçlar paralı bu bir gerçek umarım Bein Türkiye fiyatlarına ayar çeker ve bu organizasyonları yayınlarsa şimdi ki abone sayısının 2 katına çıkar rahatlıkla.
  • Peekay kullanıcısına yanıt
    D-Smart'ı bilmem ama Tivibu'nun bir yere gideceğini sanmıyorum, sonuçta Telekom'u da Araplara sattılar
  • Tivibu eğer ilk ihalede zarar etmediyse (ki sanırım etti) ihaleye tekrar girer ve alır ama sanırım Digiturk de yayınlayacak gibi dedikodular var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zucchero

    benim icin sorun yok hocam. once kendi kulup baskanim aziz efendi sonra hakemler, tff, yayinci kurulus vs el birligi ile futboldan soguttuklari için artik izlemiyorum.

    Aynen 3 kurusluk zevkimiz vardı onu da aldılar elimizden.
  • TheWealdstoneRaider kullanıcısına yanıt
    bende tam tersi dsmart ın bi yere gideceğini sanmıyorum adamların elinde yıllardır hiç bi şey yok (özel izleyici kitlesi olan nbatv ve F1 i saymazsak) bu yıl ssport sayesinde premier lig i gördüler) abonelere cazip fiyatlarla abonelik veriyorlar. tivibu ya gelince türk telekom olmayacak bi işe girdi şimdi ayda 5 tl ye müşteri bağlmaya çalışıyorlar
  • deadman92 kullanıcısına yanıt
    yıllar önce dsmart ayıktı tek başına uefa paketiyle üye çekemeyeceğine uefa ya verdikleri paradan zarar ettiklerini anlayıp yeni teklif vermediler. Tivibu da balıklama atladı ellerinde patladı sözleşme bitince yenileyeceklerini sanmıyorum he ssport gibi dsmart-turkcell-tivibu kendi arasında bi konsarsiyum kurup alırsa onu bilmem ama tek başına uefa paketi zaradan başka bi şey değil
  • canmania C kullanıcısına yanıt
    Dsmart daha ssport yokken premier ligi alıp yayınlamaya başlamıştı...
  • commandostigre kullanıcısına yanıt
    saranl'a yapılan anlaşmada ssport muhabbeti vardı zaten seninde bildiğin gibi şuan ssport smart spor kanalının stüdyosunu, alt yapısını kullanıyor
  • canmania C kullanıcısına yanıt
    Senin de dediğin gibi 3-4 platformun Ssport kanalından yayınlaması aslında en mantıklısı tek platformun yayınlaması çok maliyetli oluyor sonra zarar edip acısını müşteriler den çıkarıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deadman92 kullanıcısına yanıt
    Evet bence de öyle daha mantıklı. Veya en azından alt lisanslama olmalı ki hem herkes izlesin, hem de hakları alan platform para kazansın.

    Mesela İngilterede her kanal her platforma alt lisanslı, herkes istediği platformu kullanıyor isteyen de parasını verip sporunu izliyor.

    Türkiyede aynı şekilde bu nasıl işler - Digiturk tüm beIN Sports kanallarını Tivibu ve D-Smart'a alt lisanslar, Tivibu da Tivibu Spor'ları Digi ve D-Smart'a alt lisanslar, D-Smart'ta Smart Spor'u aynı şekilde lisanslar. Her platform başkalarına lisanslarken yapılan anlaşmadan para kazanıyor. Müşteri olarak biz de istediğimiz platformu kullanırız. Mesela ben D-Smart beğeniyorum (HD kanal sayısı, kanal seçenekleri vs.) ve istiyorum, ama futbol için Digiturk kullanıyorum mecburen. Böyle olsa D-Smart'a geçerim, beIN Sport ek paketi için de her ay para veririm. Hem bize daha fazla seçenek olur, hem de platformlar müşteri tutmak için devamlı kendilerini iyileştirmek durumunda kalır.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.