Şimdi Ara

2016 yılı YGS kimya 24.soru ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cevap: C ama ben B diye düşünüyorum. Şimdi birinci seçenekteki çay şekeri kısaca biz ona C6H1206(Şeker=Glikoz) diyelim. Şeker suya atılınca iyonik olarak çözünmüyor o yüzden 1.şık kimyasal değişim olur dedim yani eski haline dönemez. Üçüncü seçenekte ise bir bileşikten başka bir bileşik oluşturulmuş yani eski haline dönebilir diye varsayarak fiziksel değişim dedim. Sizce sorunun neresinde hata yapıyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 24 Ocak 2018; 17:19:52 >

• Şekerin çözünmesi fiziksel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimyasal olduklarında birleştiklerinde ikisininde kendi özelliklerini kaybetmesi lazım doğru yani c ceap
  • Archit A kullanıcısına yanıt
    Neden kimyasal değil ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 24 Ocak 2018; 18:21:37 >
  • Gollume kullanıcısına yanıt
    Anlamadım biz bu sorularda neye göre kimyasal neye göre fiziksel diyoruz. Şekerli su neden kimyasal değil ? Moleküler çözünme olmuyor mu ?
  • Soruya bir daha baktığımda ne dediğini anladım. Kimyasal değişim sormuş ben gitmişim suya şeker atınca nasıl kimyasal oluyor değişime uğramıyor ki. Az önce arkadaşta yazmış ona bile dikkat etmemişim. Konu kilit.

@Gollume Kusura bakmayın sonradan ne dediğinizi anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 24 Ocak 2018; 18:30:56 >
  • Şeker suda moleküler olarak çözünür özelliklerini kaybetmez o yüzden kimyasal değil fiziksel e- alış verişi yok.Mesela Tuzun çözünmesi de kimyasal çünkü NaCl>Na+ Cl- oluyor zaten bileşiktede Na+ Cl- değerlik alıyor.Mesela NaCl>Na Cl(yüksüz) olarak çözünseydi kimyasal derdik.3.şıktada Ca + H20>Ca(OH)2 Kalsiyumun yükseltgenme basamağı 0 iken +2 oluyor bu yüzden kimyasal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ygs 2014 Türkçe eser sorusu
    11 yıl önce açıldı
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tuzun çözünmesi fizikseldir.Elektriği iletmesi ise kimyasaldır.Çünkü iyon hareketi vardır diğer bir deyişle elektroliz olur.
  • Dimitri Rascoln kullanıcısına yanıt
    Biz ne dedik
  • ""bir bileşikten başka bir bileşik oluşturulmuş""

kendin demişsin

bu dediğin şey benim lügatımda kimyasal değişimin tanımı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de şekerli suyu kaynatınca su buharlaştıkça şeker çöker herhalde diyeceğim fakat, o sıcaklıkta şekerin yapısı bozuluyor galiba, karamelimsi bir şey oluyor galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bir daha oku istersen yazdığını.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.