Şimdi Ara

2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
5
Favori
48.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kompakt otomobil üretimi konusunda sahip olduğu 60 yıllık tecrübeyi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Suzuki’nin bu doğrultuda geliştirdiği ilk otomobil olan Baleno hem marka hem de yer aldığı segment adına yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor. Daha sofistike ve olgun görünümünü, stil, geniş iç hacim ve eğlenceli sürüş karakteriyle birleştiren Baleno, akıcı tasarım felsefesiyle şekillendirildi. Suzuki’nin sıfırdan tasarladığı bir model olması itibariyle segmente iddialı bir giriş yapan Baleno, sahip olduğu yüksek teknolojili motor seçenekleri ile dikkat çekiyor. Yeni platformu sayesinde oldukça düşük bir ağırlığa sahip olan Baleno’da, yüksek gaz tepkisi ile oldukça sportif bir kullanım hissi sunan BOOSTERJET motor görev yapacak. Direkt enjeksiyon ve turbo sisteminin de desteği ile güçlü fakat aynı zamanda tutumlu karakteriyle öne çıkan 1.0 litre hacmindeki BOOSTERJET motor, 100 bg güç ve 170 Nm tork üretiyor. Manuel şanzımanın yanı sıra 6 ileri otomatik vites seçeneğinin de opsiyonel olarak tercih edilebildiği BOOSTERJET motor, 100 km’de ortalama 4.9 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. Yeni nesil atmosferik DUALJET motor da Baleno’nun alternatif güç paketleri arasında yer alacak. 1.2 litre hacmindeki DUALJET motor sahip olduğu entegre motor destek ünitesi SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) ile yakıt tüketimine ve performansa katkıda bulunuyor. Bu sayede DUALJET motor 100 km’de ortalama 4 litre benzin tüketiyor. Suzuki’nin yeni global modeli olan Baleno, Hindistan’daki Maruti fabrikasında üretiliyor. Nisan ayından itibaren Avrupa’da yollara çıkmaya hazırlanan Baleno 100’den fazla ülkede satışa sunulacak.

     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)
     2016 Suzuki Baleno (ANA KONU)



    Kaynak: Radikal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 28 Mart 2016; 17:51:40 >



  • 4 metre boy, 320lt bagaj, nerdeyse C segmenti ölçüleri araba 865kg yahu. Eğer hafif olsun diye uğraşıp gerisini koyvermemişlerse bu arabayı kullanmak, yakıtı, frenleri, hızlanması, yol tutuşu vs her konuda ciddi iyi olması lazım. Bence şu ağırlık değeri bile bütün rakiplerinden sıyrılmasını sağlıyor bu arabanın da bizim millet bunu malzemeden çalmışlar olarak yorumlayacak işte.
    https://www.ototeknikveri.com/haber/8021/suzuki-baleno-euro-ncap-sonuclari

    sürücü yolcu koruma 80 cocuk yolcu 73 yaya 65 teknolojik ekipmandan 25 almış.
    Sonra araca radar ve otomatik fren gibi bikaç ekipman eklemişler. 25lik not 43 e çıkmış ve 4 yıldız almış. Bunlar bizim ülkemizde yok. Yani araç 3 yıldız ama sürücü yolcu çocuk ve yaya koruması 4yıldızlı araçlarla aynı puanda.
    Ben alırken i20 ve corsa ile karşılaştırma yapmıştım her konuda.vergiden yakıt tüketimine yıllık bakım masraflarına donanım farkına varasıya. Güvenlik konusunda da vardığım sonuçlar şöyle:

    i20 2015 te girmiş. 4 yıldız almış.
    opel corsa 2014 te girmiş 4 yıldız almış
    baleno 2016 da girmiş.3 yıldız almış.

    Ben satın alırkenki kurlara göre balenoyla yakın fiyata satılan donanım paketlerine bakalım.
    2 3 bin ucuzaz alabileceğim paketler: corsa essentia da yan hava yastığı yok, i20 jump pakette yan hava yastığı yok.

    2 3 bin pahalıya alabileceğim paketler: corsa design de yan perde hava yastığı var i20 style( trde en çok satan model) yan perde hava yastığı yok.

    teste girip 4 yıldız alan corsa ve i20 de yan perde hava yastığı var.

    özet olarak benim anladığım diğer markalar en dolu paketi teste sokup öyle 4 yıldız almışlar.

    Yan perdeler olmadan corsa ve i20 sürücü yolcu korumasından 80 civarı puan alamazlardı. Kaç alabilirdi bilemiyoruz. Yani Türkiyedeki i20 ve corsaların büyük çoğunluğunun kaç yıldız olduğu sürücüyü yolcuyu ncap a göre ne kadar koruduğu belli değil(Balenonun belli)
    i20 corsa sahiplerine sorsan sene olmuş 2018 3 yıldızlı araba alır mı derler.

    not: bu testler sizin ara yollarda kullandığınız hızlarda yapılıyor.yıldıza bakarak araba alınmaz. trafik kurallarına uymak en güzeli.

    not 2.burda yazıyoruz ama yorumları okuyarak da araba alınmazmış ben de sonradan fark ettim. Gidip aklınızdaki her aracı denemeniz nacizan tavsiyemdir. Yorumlara kalsa dsg var diye passat golf bile alınmaz. Tutulmuyo diye mitsubishi, alfa romeo alınmaz, göçük olur diye honda alınmaz,kasası ağır diye astra alınmaz, çok yakıyo diye egea alınmaz. cliodan şaşma derler ya da fransız arabalar çöp derler. 10 15 sene önce herkes çep telefonu alacaksan nokiadan şaşma diyordu.Garip bi milletiz. En güzel araba alınmış olandır
    bu gün test sürüşüne katıldım yaris ve fiesta sürmüş birisi olarak sanırım bu arabayı ne yakından incelediğinizi nede test sürüşüne katıldığınızı söyleyebilirim gönül rahatlığyla
    tabakai octavia gibi değil ama kesinlikle fiesta yada yariste değil.
    oturaklıdan kastınız ağırlıksa şayet bu arabayı bi test sürüşü yaptıktan sonra yorum yapmanızı ve gerçekçi karşılaştırmalar yapmanız insanları gerçekten bilgiye dayalı yönlendirme yapmanız daha oturaklı olur.
    vites geçişleri ve şehir içi 1.2 motorun tepkimeleri yeterli olurmu ve vites geçişleri naıl hissedilirmi ve virajda yola tutunumu nasıl diye merak ettim ve izmir adnan menderes hava limanında tansaşa doğru gelirken kazadan dolayı trafik çok sıkışık iken 1.2 motorun tepkimeleri va gerekli gücü sağlayabilmesine şaşırdım beklentimden daha iyi çıktı çünkü burdaki arkadaşlar olumsuz yorumlarda bulunmuştu.
    vites geçişleri hisedilmiyor denilebilecek kadar iyi ve izmir adnan menderes hava limanını ordaki kavşağı bilenler bilir 180 derecelik kavşakta hızlı giriş sonucu yolka tutunması gayet iyi.
    iç malzeme sert pilastik evet ama ben daha önce 2012 honda jaz kulandım oda sert pilastik ve hiç sıkıntı yaşamadım ses yalıtımını test edemedim yol düzgün olduğundan.
    paket konusuda daha önce söylediğim gibi en boşunu türkiyeye getirmişler multi medya geri görüş kamerası park sensörü kol dayaması ile rahat satılabilecek bir araç bayilerde ufak bir pazarlık payı var park sensörünü daha masaya oturmadan hediye edebileceklerini söylediler multimedyada oldumu alınabilir bu paraya
    Swift çok keyifli tasarımı şık nadir b segmenti araçlardan, sınıfının en güvenli araçlarından 7 hava yastığı standart buna diz hava yastığı dahil, 53000 swift ayarında araç yok, ben 3 aydır 2013 makyajlı swift at kullanıyorum, bundan önce micra cvt ve colt amt vardı, 2 araçtanda çok daha keyifli, özellikle üstünde evladiyelik 4 ileri tork konvertörlü şanzıman var diye tercih ettim, yakıtı micra ile aynı 6-7 lt arası şehir içi, daha ne olsun, koyun sürüsü olmayıp insan beğendiği aracı almamlı,2 el kaygısına gerek yok ben satılmayan araç görmedim,
    Arkadaşlar biz bu arabadan aldık bütün konuyu ARABAYI ALDIKTAN SONDA okudum ki iiyiki de öle yapmışım sırf burda yazılanlar için senelerdir girmediğim üyelikle uğraşıp girdim . Sormak istediğiniz birşey varsa cevaplarım ama genel bir izlenimimi aklıma geldiği kadar yazayım bana göre en büyük artısı yakıt ve en çok korktuğum da yakıttı, belki yazdıklarıma inanmayanlar olabilir hatta ben bile inanamadım bu yakıta şehir içi 5.3 lt yakıt benzinli ve otomatik bu araç ! Şehir dışı 5 lt altı tabi bu yazıyı yazarken aracı haftalardır kullanan biri olarak değil 3 gündür kullanan biri olarak yazıyorum yalıtım bence iyi malzeme kalitesi bilindik japon sert malzeme ama yıllarca sağlam kullanılacak sert malzeme, 1.2 anlam veremediğim bir atiklik ve hız var gerçekten motoru beğendim (1.6 otomatik dizel 128 hp ceed kullanıcısıyım) , vites sanırım cvt olması lazım oda geçişleri mükemmel. Fiyatı da makul seviyelerde burda arabaya binmeden öldüren arkadaşlara anlam veremedim ben aldım diye de övmüyorum ,zaten ben belirttiğim gibi ceed kullanıcısıyım aile bireylerinden birine aldık aracı 3 günlük tecrübemi paylaştım saygılar.
  • Tüketim değerleri çok iyi. 4 ileri otomatiğin güncellenip 6 ileri olması iyi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avuçlarını yalarlar.Uyduruk swift bile 50 binden başlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagaj kapağını ufak yapmışlar yükleme eşiği çok yukarda kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzunluğu ve yüksekliği fazla olmasına rağmen iç hacmi bu orana göre düşük gibi geldi. Özellikle burnu fazlaca uzun olmuş. Fiyatı 58 bin lira
  • memocan2468 kullanıcısına yanıt
    Göründüğü kadar yüksek değil aslında.

    Uzunluk: 3995 mm
    Genişlik: 1745 mm
    Yükseklik: 1460 mm

    Arka diz mesafesi de oldukça iyi bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 28 Mart 2016; 19:37:56 >
  • Full donanım dizel otomatik 59.900 gelirse işyapabilir.




    imza:senersongur
  • Araba resmen gülüyor bide dil çıkarsaymış tam olacakmış

    Şirin bi tasarımı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka koltuklar kanepe gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben begendim ama bu saatten sonra suzukinin Turkiyeden ekmek yemesi imkansiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opeldeki 1.0 t motordur yuksek ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arka diz mesafesi fazla iyi değilmi
  • Alan alır yine de. Zaten Türkiye'ye güvenerek üretmiyorlar bunu. 100'den fazla ülkede satılacakmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 28 Mart 2016; 19:41:48 >
  • Suzuki.com.tr de bu araç yok. Swift alacaktık beklemeye değer mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Suzuki Baleno'yu yılın ikinci yarısında getirmeyi hedefliyormuş. O yüzden herhalde daha yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 3 Nisan 2016; 10:40:57 >
  • Önü italyan, arkasi çinli işi gibi olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • On tarafi gorunce aklima direk mito-giulietta geldi Arkasi dedidiginiz gibi cinden beter.

    Ucuz fiyattan gelirse,sansi var bence.Teknik altyapi olarak oldukca saglamdir suzuki.
  • Suzuki gerçekten güzel bir markadır ancak Türkiye'de yaptıkları s cross hatasından sonra boylarının ölçülerini almış olacaklar ki yeni GV 4x4 otomatik versiyonu 81.500 gibi makul bir fiyattan giriş yaptı memlekete...
  • Gereksiz japon arabası..
  • Swift çok keyifli tasarımı şık nadir b segmenti araçlardan, sınıfının en güvenli araçlarından 7 hava yastığı standart buna diz hava yastığı dahil, 53000 swift ayarında araç yok, ben 3 aydır 2013 makyajlı swift at kullanıyorum, bundan önce micra cvt ve colt amt vardı, 2 araçtanda çok daha keyifli, özellikle üstünde evladiyelik 4 ileri tork konvertörlü şanzıman var diye tercih ettim, yakıtı micra ile aynı 6-7 lt arası şehir içi, daha ne olsun, koyun sürüsü olmayıp insan beğendiği aracı almamlı,2 el kaygısına gerek yok ben satılmayan araç görmedim,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.