Şimdi Ara

2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.685
Cevap
24
Favori
118.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki ozaman hocam siz bilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ninova48 N kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu tv nin 55" ini aldım 1 ay önce. Şu bahsettiğiniz başlıkları tek tek kendimce yorumladım. Hiç biri benim tv imde olmuyor. Aldığınız üründe bir sorun olmasın?? @ninova48

• Bayberty kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle karar vererek işin yarısını hallettin, hadi geçmiş olsun. Almışken büyük ekran almakla da akıllıca bir karar vermişsin. Yalnız minik bir tavsiyem olacak, 65 serisi yada 71 serisi sana kalmış ama 3 taraf ambilight al almışken. Sanırım 6561 yada 6581 3 taraf ambilight. Yanlışı anlaşılmasın, ambilight için tv al, çok önemli diye söylemiyorum ama madem kararın philips o halde 3 taraf olsun ki tam anlamıyla kullanabil, zevkini al.
  • ultiMance kullanıcısına yanıt
    Üstad ıps ve va paneller arasındaki farkları, ama normal düz izleyicilerin görebileceği, izlerken farkedebileceği farkları açıklarsanız müteşekkir kalırız size.
  • ramço07 R kullanıcısına yanıt
    üstte bir arkadaşa da dediğim gibi seçimimde ambilight olmasının bir etkisi olmadı, olmasa da olurdu ...
    öncesinde 50pfk6510 modeline takmıştım ancak karar verdiğimde kampanyaları kaçırdığımı farkettim, 2.399 lirayken aklımda yoktu 2.899 liraya çıkınca eyvah dedik ...
    şimdi bu modele karar verdim ancak "illa bunu alacağım" demem, "hayırlısı neyse inşallah o olsun" derim ...
    vestel 55fa9000 ve 55ua8300 modellerini de takibe almıştım, onların fiyatı yaklaşık 1.000 lira daha avantajlı ancak görüntü kalitesinden emin olamadım ...
    bakalım ne olacak kısmetimiz nerede karşımıza çıkacak belli olmaz ... bu arada tavsiyelere ve uyarılara da açığım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramço07

Üstad ıps ve va paneller arasındaki farkları, ama normal düz izleyicilerin görebileceği, izlerken farkedebileceği farkları açıklarsanız müteşekkir kalırız size.

Viewsonic bu konuda gayet yeterli bilgileri paylaşmış. Okumanızı tavsiye ederim.

http://viewsonictr.com/mailing/products/photos/LCD/LCD_panel.html

• ultiMance kullanıcısına yanıt
    Hmm. Verdiğiniz linkten ıps ve va özelliklerini okudum, faydalı oldu teşekkür ederim.
    2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV

şuradan anlıyorum ki, görüş açısı ve renk kaymasında ıps paneller daha iyi..
    2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV

şuradan da anlıyorum ki, siyah-beyaz görüntüsü (kontrast) ve hayalet efektinde va paneller daha iyi.

İşin tablo kısmında böyle görünüyor ama söz konusu sitedeki editörün iki panel özelliklerini avantaj ve dezavantaj olarak irdelediğimde ıps panellerin öyle herkesin dilindeki gibi tükaka bir panel olmadığına ikna oldum. Mesela diyor ki daha ilk cümlesinde "IPS paneller genellikle LCD teknolojisinin en üst segmentinde yer alan kaliteli panellerdir." sonra diyor ki " IPS paneller ile ilgili diğer bir önemli husus ise farklı açılardan da bakıldığından görüntüde kayıp yaşanmamasıdır. IPS paneller 178°/178° yatay ve dikey açılardan geniş görüş açısı ile LCD teknolojileri arasında en iyi görüş açısına sahip panellerdir. IPS Panellerin birçoğu 8-bit ve üzeri renk desteği sunmaktadır."
    Olumsuz olarak ise bir tek şunu bulabildim "Bunun yanında IPS panellerin tepki süreleri ilk çıktıkları zamanlara göre çok gelişmiş durumdadır. Önceleri tepki süreleri çok düşükken bugünlerde 5ms ila 15ms aralığına kadar yükseltilmiştir. Fakat yine de bu tepki süreleri TN ve MVA panele sahip monitörlerden bir miktar düşük kalmaktadır"

Gelelim va'ya, diyor ki uzmanımız (ne kadar uzmansa bilemem) "Teknoloji nezdinde bakıldığında kağıt üzerinde S-IPS panellere çok benzerlik gösterirler. VA paneller, TN panellere göre akıcı renk geçişleri ve geniş görüntüleme açılarına sahiptirler. Fakat IPS ve PLS panellerden bir adım geridedirler." yani olumsuz bir özellik, olumlu olarak ise "VA panellerin en büyük avantajı tipik kontrast oranlarının yüksek olmasıdır." birde diyor ki "TN panellerden pahalıdırlar fakat IPS panellere göre daha uygun üretim maliyetine sahiptirler. Bu da VA panelleri hem geniş görüş açısı ve renk akıcılığına sahip olmaları hem de uygun maliyetleri ile tam fiyat performans segmentine konumlandırmıştır." hmm, bundan anlıyorum ki üretim maliyeti düşük va panellerin, ıps'in ise pahalı. ama ben tüketiciyim, üretim maliyeti düşük va ile daha pahalı üretim maliyetine sahip ıps aynı fiyata iki farklı tv de varsa, ben doğal olarak üretim maliyeti yüksek olanı alırım, haksızmıyım. Maliyeti yüksekse, daha iyidir gibi geliyor bana.

Forumdaki bu panel işine kafa takanların ultiMance üstadın verdiği yukarıdaki linki açıp iyice okumalarını tavsiye ederim. Ben şahsen oyun manyağı olmayan, siyahları illa zift gibi göreceğim yoksa eve sokmam tv yi demeyen biri olarak ıps mi va mı diye kafayı yemeye gerek olmadığını anladım. Hatta şu haliyle benim için ıps biraz daha öne çıktı. Aldığım 7101'in ıps olmasını negatif bir özellik olarak görüyordum (+) (-) teraziye koyarken ama artık koymam.
    Benim için henüz deneyemediğim smart özelliği dışında 7101'in diğer özelliklerinde hiçbir soru işareti kalmadı kafamda. Eve net bağlatınca, yada wifı hotspotu çalışan bir telefon alınca o özelliğinide deneyip paylaşacağım ilgili sayfasında. Tv alıncaya kadar uykuları kaçan o mu bu mu diyen arkadaşlara faydası olur inşallah.

• va panel kontrast ve siyah seviyesi iyi - açılar kötü
    ips panel kontrast ve siyah seviyesi kötü - açılar iyi - renkler iyi.

ışık sızması-bulutlanma...... gibi sorunlar hepsinde çıkabilir.
  • ramço07 R kullanıcısına yanıt
    O yazıdaki bilgiler doğru ama birkaç güncelleme yapmak lazım. Artık IPS panellerin de üretim maliyeti düştü. Yani ben her türlü VA panelleri IPS panellerden bir basamak üstte konumlandırıyorum. IPS panel var diye de bu tv çöptür gibi bir şey söylemiyorum. Sadece fiyatını yüksek buluyorum.

• Mediamarkt larda 6551 yani 6501'in aynısı sadece ortadan bacaklı 3 ilave garanti ile 4000 TL 55" olanı. İlgilenenler için güzel fırsat.

• nibbleArt kullanıcısına yanıt
    +3 yııl garanti istemezseniz 3650ye düşüyorlar.Garantili aldık biz
  • Hayırlı geceler suan sadece vatanda bulunan 49pus6581 modelini alan inceleyen kullanici yorumunda bulunabilecek hayır sever varmidir ? Google da bile yok ve ben pus7101 ile pus6581 arasinda gelip gidiyorum biri edge led digeri direk led ama ikiside ips biri bu konuda yardim ederse cok sevinirim

• ImmorTaL-TurK kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi detaylı bir inceleme maalesef philipslerde yok. Diğer modellerde youtube yazdığımızda sayfalarca inceleme geliyor. Maalesef Philips kullanıcıları bu konuda sınıfta kaldı Forumdaki arkadaşlar sağolsunlar yardımcı oluyorlar ama video inceleme gibisi yok maalesef.

• ImmorTaL-TurK kullanıcısına yanıt
    cicia kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_117293901/tm.htm
    şu forumdan elimden geldiğince dilimin döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyorum, soru ve yorumlarla farklı konularada değinildi. Video koymak için eve net bağlatmayı bekliyorum, smart deneme şansım olmadı henüz. Bir maç videosu paylaştım yalnız. Maç videosunda görüntüyü birebir düşünmeyin, videoyu çektiğim telefon 6-7 yıllık htc evo 3d modeli, yani videoyu izleyince bu videoyu koyarsam herkes tv görüntüsü puslu gibi der diye ama inanın öyle değil, çekimden kaynaklı bir pus var videoda ama gerçek görüntü gayet tatmin edici. Linkten bakarsanız bazı soru işaretlerinin cevabını bulabilirsiniz sanırım.

• Okuduğum kadarıyla pus6501 ve 7000 serisinde youtube yada diğer uygulamalarda donma sorunu kronik gibi duruyor.
    İnceleme videoları ve yorumlarda hep bundan bahsedilmiş ki bende aynı sorunu yaşıyorum uygulama donuyor sonrasında tv kilitleniyor.
    Ancak elektrik fişinden çekip takınca düzeliyor. Yazılım güncelleme sonrası fabrika ayarlarına çekmemiştim onu deneyeceğim umarım bu işlemle düzeiir.
  • CANBABA34 C kullanıcısına yanıt
    4k barcelona a.madrid CL final maçını indirdim ve usb 3.0 üzerinden açtım videoyu. Aynı şekilde titremeye devam ediyor belli sahnelerde.

Motion ayarlarını kapattığımda veya minimuma getirdiğimde titreme miktarı artıyor. Zaten motion özelliğinin mantığı hareketli sahnelerde titremeyi azaltma değil mi?

Motion motoru ile ilgili sıkıntı olabilir mi acaba?

Youtube üzerinde de aynı sıkıntı var. Yani cihazla veya hdmi kablo ile ilgili olamayabilir bu sorun.

Servis kaydı açtırdım. Her ne kadar görüntü ve tasarımı hoşuma gitse de bu titreme sorunu çözülmez ise iade düşünebilirim.
  • aekaya kullanıcısına yanıt
    Google play store'dan VLC Player indirip deneyebilir misiniz? Büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun var.

Harici bir kaynaktan da (laptop gibi) 4k video oynatmayı deneyebilirsiniz. En azından yazılımsal mı, donanımsal mı sorun anlaşılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aekaya

4k barcelona a.madrid CL final maçını indirdim ve usb 3.0 üzerinden açtım videoyu. Aynı şekilde titremeye devam ediyor belli sahnelerde.

Motion ayarlarını kapattığımda veya minimuma getirdiğimde titreme miktarı artıyor. Zaten motion özelliğinin mantığı hareketli sahnelerde titremeyi azaltma değil mi?

Youtube üzerinde de aynı sıkıntı var. Yani cihazla veya hdmi kablo ile ilgili olamayabilir bu sorun.

Servis kaydı açtırdım. Her ne kadar görüntü ve tasarımı hoşuma gitse de bu titreme sorunu çözülmez ise iade düşünebilirim.

55 Pus 6501 Cihaza sahibim belirttiğiniz sorunu yaşamadım. 4k videoları test ettim tireme bulunmuyor. İzlediğiniz 4K videonun linkini koyarsanız birde onu deniyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Warnin00

quote:

55 Pus 6501 Cihaza sahibim belirttiğiniz sorunu yaşamadım. 4k videoları test ettim tireme bulunmuyor. İzlediğiniz 4K videonun linkini koyarsanız birde onu deniyeyim.

Bende de dedikleri sorun yok , bir yanlışlık var bence servis ile mutlaka görüşün

• quote:

Orijinalden alıntı: abidig

quote:

Orijinalden alıntı: Warnin00

quote:

Bende de dedikleri sorun yok , bir yanlışlık var bence servis ile mutlaka görüşün

acaba arkadaşın izlediği videolar mı sıkıntılı diye düşünüyorum ama ?....

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.