Yüzbaşı
16 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme
Toplam: 415 (Bu ay: 5)
Gönderileri
Haf 912 kasa ile H105 kullanan var mı?
Montajı ile ilgili internette yeteri kadar birşey göremedim.
Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim ve yardımcı olup yorum yapan herkese de teşekkür ederim.
i5 2500k işlemcimi asus p8p67 anakartımla ve zalman cnps10x cooler ile beraber kullanıyorum.Birkaç gündür nasıl oc yapıldığına dair kaynakları araştırdım ve sonunda dün bunu 4.5 ghz için denedim.
Okuduklarıma göre manual voltajla yapılan oc ler işlemci boşta ikende sabit voltajla çalıştığı için offset modla yapmaya karar verdim.
Bunu deneme yanılma yöntemiyle birkaç kere deneyerek offset modda -0.050 değeriyle ve LLC yi 3. seviye high a getirerek(%50) çalıştırdım.
İşlemci boşta iken vcore 0.920-0.940 gibi değerlerde yük altında ise 1.28-1.32 arası değerlerde çalışıyor.
Öncelikle Intel Burn Test le standart ve very high seviyesinde testler yaptım.Burada sıcaklıklar 75-80 dereceleri gördü.
Sonrasında prime95 te yaklaşık 4 saat blend test yaptım.Burada da sıcaklıklar 65-70 derece arasında oldu.
Oyunlarda da sıcaklıklar 55-60 derece arası oldu.İşlemci boştayken sıcaklıklarda 30 derece civarı oluyor.
Bu testler sırasında herhangi bir hata ya da kapanma gibi bir durumla karşılaşmadım.
Bu değerlere göre anormal bir durum var mıdır?Sistemimi bu şekilde kullanmak herhangi bir sıkıntı yaratır mı?Son olarakta stabilite için yapmam gereken farklı bir şey var mıdır?
Uzun oldu farkındayım,kusura bakmayın...
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle.
Sistemim e5700 işlemci,4gb ddr2 ram,msi hd5670 ddr5,inca 350w psu şeklinde.
Eski olduğunun farkındayım ama şu anda yeni bir sistem toplamak için durumum müsait değil.
Fakat bir ekran kartı değişikliğiyle performans arttırımı yapabilir miyim diye düşünüyorum.
Çok fazla bilgi sahibi olmamakla birlikte araştırmalarım sonucunda gtx 650 syn edition 1-2 ddr5 veya sapphire 7750 2 gb ddr3 gibi çok fazla güç tüketmeyen kartları kullanabileceğim kanısına vardım emin olmamakla beraber.
Bu kartları bu sistemle kullanabilir miyim,eğer kullanabiliyorsam da yaptığıma değecek bir sonuç elde edebilir miyim?
Bir de gtx 650ti boost modeli çarptı gözüme onunla ilgili de bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden herkese teşekkürler...
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle bu konularda çok fazla bir bilgim yok bunu belirteyim.
Benim sistemim e5700 3.0 ghz, 4 gb ddr2 ram,hd3450 512 ram ekran kartı.
Malum 15 mayısta diablo 3 çıkacak.Bende oyunun open betasında sistemi deneme fırsatı buldum.Oyun içinde aldığım fps değerleri 18-27 arasında değişti.
Ekran kartımı değiştirerek daha iyi sonuçlar alabilir miyim?
Fiyat olarakta 100 tl gibi bir limitim var.İnternette gördüğüm kadarıyla hd4650 1 gb ddr2 128 bit ve hd5450 1 gb ddr3 64 bit modelleri fiyat olarakta sistem olarakta bana uygun gibi.
Siz ne önerirsiniz?Dikkat etmem gereken başka neler var?
Şimdiden teşekkür ederim herkese..
arkadaşlar photoshopta bir koltuğun rengini değiştirmem gerekiyor.ama aynı zamanda koltuktaki derinliğin de kaybolmaması lazım.yardım edebilirseniz sevinirim.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 422
İkinci El Bölümü Mesajları: 106
Konularının görüntülenme sayısı: 24.433 (Bu ay: 961)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 43 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.