Şimdi Ara

2015 SONY ANDROİD TV (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.818
Cevap
83
Favori
301.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet haklı olabilirsiniz. Sonuçta yeni ürün ve daha iyi olabilir. Sony gözlük camları 240Hz, 5100da böyle hızlı ise sıkıntı çıkmayabilir. Denemeden bilemeyiz. Keşke deneme için bir ürün bulabilsek.
  • Ces 2016 Ocaktaymış bakalım yeni modeller nasıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sncr06 S kullanıcısına yanıt
    3D olayı herkese uygun gelmeyebilir..Gözü hassas olanlar rahatsız olabilir..Ama Pasif gözlük, Aktife göre daha az rahatsız eder zira Aktifte saniyede bilmem kaç kere gözlük camı titreşiyor (açılıp kapanıyor)..Kişiden kişiye değişir bu 3D durumu..Baş ağrısı göz tembelliği vs vs olabilir..

Kendinize uygun olanı seçmeniz veya tamamen kullanmamanız gerek..Başkalarını rahatsız etmeyen sizi edebilir..3D olayı doğal olmadığından dezavantajları olabilir/olmayabilir..

TV nize gözlük alacaksanız da TV ile aynı marka tavsiye edilen gözlük alın..Aktif gözlük ise daha dikkat !! Oyuncak değil gözünüz önünde devamlı kıpraşan, açılıp kapanan, titreşen bir cam var...

Tv ile gözlük arasında senkronize olmaz ise göze zararlı olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Aralık 2015; 18:53:16 >
  • +
    epilepsi hastalarında sakıncalı... krizi tetikliyebiliyormuş... 3D dertten başka bir şey olmadığı için tutmadı...
  • Muhakkak size katılıyorum. Zaten bu tv leri almamızdaki en büyük etken 4K çözünürlük sunup görüntüyü sorunsuz bize sunmaları. 3D ikinci plan. 3D özelliğini arada bir kullanacak olsak da tabiki en ideal ve sağlıklı şekli ile kullanmamız.

• Arkadaşlar ben 55W805C Full HD almaya karar vermiştim ama 4K olayının tarihi yaklaşmış bunun yerine 3D olmayan 4K 49X8305C mi alsam acaba?
  • ShaRLooT kullanıcısına yanıt
    hocam kesin bilgi mi yayalım mı ?

Şaka bir yana hocam ben açıkçası 4k yayınların geleceği zaman için en az 3 - 4 sene diye düşünüyorum. Çünkü daha full hd yayın bile izleyemiyoruz. Zaten bizim altyapı sorunumuz var herşeyde olduğu gibi. Daha interneti bile yeni yeni toparlıyorlar. Herkeste 4g uyumlu telefon var ama 3g kullanıyoruz. Şimdi her evde 4k tv olacak ama hala sd yayın yapan kanallar var. O sebeple ben olsam 55 yerine 3d siz 49 inc almazdım açıkçası.

Bu arada bende 805c almaya gittim 8505c alıp çıktım. Onuda ekleyeyim. Ancak alma sebebim görüntüleri çok az daha iyi olması (bence) ve kesinlikle ayağının daha şık olması. 805c nin ayağını hiçmi hiç beğenmiyorum ya çok kötü geliyor bana. (tvyi sehpa üzeri kullanmasam belki 805c alırdım :))

• Bende televizyon arıyorum. LG 49uf8507 alıcaktım ancak trumotion yokmuş bizde sürekli maç izlediğimiz için vazgeçtim . Samsung veya philips düşünmüyorum. Var mı 4k lı güzel bi televizyon fiyatıda max 3.500 tl olan.

• S. A. arkadaşlar yeri değil ama sizden yardımlarınızı istiyorum. Sony 46hx920 TV ve technisat DIGIT ISIO STC+ Receiverım var ve bu ikisini One For All URC 7960 akıllı kumanda ile ayrı ayrı kontrol edebiliyorum. Fakat ikisini tek tuşla açıp kapamayı ayarlayamadım. Bu konuda bilgi ve tecrübesi olanlar detaylı bir şekilde anlatıp yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
  • sünnetçi34 kullanıcısına yanıt

3d yok 3900 tl fiyatlı 4k lı
    bu modelin 55 inc olanında 3d var ancak fiyat 4500 lere geliyor 4200 4300 belki.

3d var 2800 tl fiyat 4k değil
    bu modelin 55 inc olanınıda 3200 3100 gibi rakamlara bulabilirsin.

• Geçen haftasounu x8505c sony mağazasında 3999 tl 9 taksit satılıyordu.. Düşünen arkadaşlar haftasonları mağaza indirimlerini takip etsin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

Arkadaşlar ben 55W805C Full HD almaya karar vermiştim ama 4K olayının tarihi yaklaşmış bunun yerine 3D olmayan 4K 49X8305C mi alsam acaba?

4K bırakın 8K Tv ler çıktı, 12-16 lar da yolda..Yazılım olarak 4k aldı başını gidiyor ama Donanım olarak bunu destekleyecek cihazlar ancak çıkmaya başladı.. 4K/60p hala standart değil çok TV de..Yazılımla halletmeye çalışıyorlar..

Türkiyede Yayınları bırakın 4K, HD bile olanlar en fazla 720p seviyesinde.. %90 gibi SD yayınlar var..

4K Tv için denilecek, Full HD leri ve 4K ları güzel gösterir ama SD leri nasıl göstereceği muamma ki bu önemli...

4K Tv ille de alınacak ise 55 inchten altı alınmaz, alınmamalı..

Bugünkü şartlarda 4K almanın hiçbir getirisi yoktur TÜRKİYE için..

Amerikalı, Avrupalı alıyor, Netflix üzerinden 4k Filim seyrediyor (Hem para hem Bant genişliği vs vs)

Netflix üzerinden stream 4K nın da 1080p da "iyi olmadığı" söyleniyor..

4K =Hevc (H265) kodlama (Sıkıştırma), Vp9 kodlama (Sıkıştırma) ve yeni çıkan birkaç skıştırma kodlaması ile yapılan bir olay.Sıkıştırma olunca da sizin TV ye gelen yayın 1080p den bile kötü olabilir en fazla 1080p seviyseinde olur..Kimse ne kadar sıkıştırma var bundan bahsetmiyor..

4K dan önce Hangi oranda hangi sıkıştırma kullanılıyor, size gelen yayın çözünürlüğü kaç..Bunları hesap edince 4k hikayedir..İtiraz eden olabilir ama gerçek böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Aralık 2015; 13:37:18 >

• 55x8505c tv.de 4k olarak youtube dan fragman v.b. şeyler izliyorum. Ben şu anki 4k olayını şuna benzetiyorum. 2015 model bir araç alıyorsunuz. Kadran 280 km/h gösteriyor. Ama siz, gaz pedalına abansanız da 100 km/h. hızı geçemiyorsunuz.
  • 4K Vp9-(Google-youtube)
    4K Hevc (H265)-
    4K Daala-(Mozilla)
    4K Erstream (Türk 4K sıkıştırma)

Hepsi sıkıştırma yöntemi ve 4K olarak geçiyor.4K dediğiniz şey bu sıkıştırma algoritmalarıdır....

Full Hd 1080P kavramı gibi değil bu olay..

Coconut
    What Is Daala? | Daala Video Compression | Daala Video Codec | Coconut
    http://coconut.co/daala

http://www.techinside.com/erstream-4k-videolar-icin-ozel-sikistirma-gelistirdi/

Bu da 4K yayın yapan Netflix test ve yorumları, okuyunuz 4k yayının eksi artısı nedir açıkça yazıyor

http://4k.com/news/new-perseus-video-compression-tech-for-4k-streams-6400/

http://www.cnet.com/news/what-is-hevc-high-efficiency-video-coding-h-265-and-4k-compression-explained/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Aralık 2015; 15:52:10 >

• Bir sorum olacak. digiturk aboneliğimi sonlandırdım. Teledünya kullanıyorum. Çanak anten bende kaldı. Bu çanak anteni kullanabilir miyim?
  • Akşam kısmetse sony mağazasından 4300 TL SONY KD-55-8505C modelini alacağım sizce doğru seçim olurmu ?
    Genel kullanım kendi uydusundan olacak sizce yayınlarda sorun yaşarmıyım ?
  • PaP kullanıcısına yanıt
    Bir haftadır kullanıyorum gayet memnunum. Bu TV yi almadan önce 49x8305c düşünüyordum. Fiyat uygunluğu bakımından LG ve diğer markalarada göz atıyordum. Yalnız 4K sample videolarını elektronik marketlerdeki teşhir ürünleri içerisinde sadece Sony 4K lar oynatınca diğer markaları aklımdan sildim. Ürünü alırken 55x8505c de fırsat yakalayınca ona yöneldim.

Tavsiyem almanız yönündedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan akkurt

Bir sorum olacak. digiturk aboneliğimi sonlandırdım. Teledünya kullanıyorum. Çanak anten bende kaldı. Bu çanak anteni kullanabilir miyim?

Çanak anteni kullanabilirsiniz ancak LNB MDU tip ise yani sadece Digiturk'deki frekansları alan tipteyse(ki muhtemelen öyledir) ucundaki LNB'yi Universal olanla değiştirmeniz gerekiyor.
  • Teşekkürler

• x8305c serisi için o kadar para vermeyin parasını haketmior bana göre.Gidip W905 full hd alın daha iyi. Hala o tv gibi kaliteli görüntü veremiyor birçok tv 2013 model olmasına rağmen..
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.