Şimdi Ara

2015 LG LCD & OLED WEBOS TV (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
21
Favori
73.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimkide geldi, aslina bakarsaniz epeyde oldu; siparisten bir gun sonra geldi, ertesi gunde kuruldu.
    Islerin yogunlugundan ilgilenemedim. Ancak bu hafta sonu detayli kurcaliyacagim.
  • hwa H kullanıcısına yanıt
    [mukerrer msg silindi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 2 Temmuz 2015; 11:40:16 >
  • Arkadaşlar 60UF850v modelinde MODÜL GİRİŞİ var mı?
  • bulutgozlu kullanıcısına yanıt
    PM attım..
  • Ben 2014 fuarlarinda 4K-OLED duyuruldugu ve 2014 Sonbahar/Kis aylarinda USA de ilk 4K-OLED piyasa ciktigindan beri konuyu yakindan takip ediyorum, buldugum tum yorum ve incelemeleri okumaya calisiyorum.
    Acikcasi bu cihazlar fiyatlarinin cok olmasi haric LED televizyonlardan daha iyi durumdalar. Zaten butun incelemelerin sonuda "tamam bu tv guzel ama aradaki fiyat farkina degermi?" seklinde bitiyor.
    Eger sizde en ust segment LEDleri (ornegin Sams 9 serileri / LG uf950) ile OLED leri yan yana karsilastirirsaniz. (ayni ortamda ayni video yu izleyin, SD ve HD uydu kayitlarini oynatin, HD film ve mac acin) aslinda aradaki fiyat farkina degmeyecegine ikna olacaksinizdir. Mesela Samsung js9000 bu senenin gercekten en iyi led teknolojisini ve goruntusunu veriyor. Bem sahsen asiri parlakligindan ve tipi (ayak ve kalin cerceve) sevmiyorum ama hakkini vermek lazim.
    Bir cok buyuk dukkanda bunu yapabilirsiniz. Ben istinye teknosada Samsung/LG LED ve LG OLED icin yapmistim.

OLED'e gelince
    2014 model OLED-4K tv de rapor edilen bir cok sorun vardi, 2015 serisinde cozuldu. Zaten OLED-4K lar sene sonunda cikmisti oda sadece bazi ulkelerde, kisa surede sorunlar cozuldu. Cozuldu derken buyuk panel degisiklikleri olmadi diye biliyorum, yazilim ile cozuldu, LED senelerdir olan bir teknoloji ve bir cok sey oturdu, artik teknolojinin limitlerini zorlayarak en yuksek fayda almak icin ellerinden geleni yapiyorlar ve bence cokta basarililar. Diger ureticilerin 2 sene once OLED'e once girip sonra cikma gerekceleri maliyet idi. Sonucta halen LED'i daha optimize ederek daha ucuz maliyet ile kaliteli bir goruntu verebiliyorlar.
    OLED sorunlarina geri donersek;
    Farkinda iseniz su anda satista hem 2015 (eg960) hemde 2014 serisi (ec970) modelleri var. 2014 serisine gelen yazilim ile hem bir cok sorun cozuldu hem webos2 yuklendi. Tek olmayan sey HDR destegi kaldi. Bildigim kadari ile o sadece 2015 (eg960) da.
    Dolayisi ile varmak istedigim nokta; sorunlar olacaktir vede asilacaktir, LED teknolojisi bunun yasayan ornegi. Bu konuda iyimserim. Tabiki bu kadar pahali unitelerde insanlarin hakli olarak sorun toleransi daha az oluyordur, beklenti yuksek... Sizinde dediginiz gibi OLED teknolojisi LED in bircok sorununa dogal olarak sahip degil ama illaki kendi sorunlarida olabilir, bunlarida zamanla gorecegiz, su ana kadar onemli bir sorun cikmadi.

Acikcasi ben yeni bir televizyon almak icin 1.5 seneden fazladir bekliyorum, Fuarlarda duyurusu yapilinca OLED-4K nin gelmesinide bekledim, fiyatinin ne olacagi az cok belli idi ama yinede gelsin bir gorelim dedim. Sonucta geldi, kendi gozlerim ilede inceledim vede bekledigim sekilde cihazi fiyatindan dolayi almamaya karar verdim. Alternatif Samsung ve LG LED modellerinide istemedim. Sony daha gelmemisti showroomlara gelince birde ona bakarim, sonra Premium segmentin altindaki modellerde hangisi once guzel indirime girerse alirim dedim. Yani sonuc olarak Premium Segment'e verilecek fazla parayida "yazik" olarak tanimlamistim.
    Sonucta Teknosa beklenmedik anda bomba bir indirim yapti (sagolsun hwa forumda haber verince ogrendim) ve cihaz sahibi oldum. Sonucta teknosa LG OLED lere Premium segment LED TV fiyatinin altinda fiyat verdi. EG960 icin %40 dan fazla indirim yaptilar.

Hayirli olsun, darisi basiniza.. Teknosa'nin "haberdar et" ozelligine pek guvenmeyin ben ilgilendigim tum modeller icin xyz fiyati altina dusunce haberdar et diye alarm koymustum. Ama bu o buyuk indirim ile ilgili hic bir sey gelmedi.. Tekrar tesekkurler "hwa", yoksa bu gidisle TV almazdim ben..

• hwa H kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Yaklaşık 8 yıl önce 4500 tl ye aldığım pioneer pdp426 gibi bişiydi hala canavar gibi gösteriyor ve ev serisi oled igörene kadar hiç bir led beni etkileyememişti
    Daha büyük bir salonu olan eve taşınmamızdan dolayı
    65EG960v modelini ciddi olarak düşünüyorum
    Ancak konuyla ilgili 5 sene sonra sorun yaşamak ( mavi rengin ölmesi ) /işlemcisinin görüntüyü işleme ve geç verme hızı vb sorunlar da yaşamak istemiyorum

Bu Soru işaretleri nedeniyle alım kararımda tereddütteyim (bir süre daha askıya da alabilirim )

Acelem yok
    Ancak kullanıcı olarak Digiturk hd 720p /blueray ada internetten 1080p izlediniz mi ? Bu tvyi aldığınıza göre Daha önce bir hd tv niz olmalı hd yayın daha önceye göre nasıl fark yarattı bahseder misimiz
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripanazomi_1 -- 2 Temmuz 2015; 18:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tripanazomi_1 T kullanıcısına yanıt
    Çok kısa deneyimim kadar düşüncelerimi özetleyebilirim. 55'den 65'e geçtiğim için biraz objectif değerlendirmek zor oluyor. TV'yi asamadığım için halen çok yakın zaten 65 oda için büyük :) LG'nin son 7 senedeki her serisini kullandım. Marka takıntım yok fiyat politikasından dolayı LG'ye biraz daha yakınım.

Benim kısa zamanda gördüğüm kadarıyla.

+'lar
    Siyah ;)
    Paneli yoldan geçen teyzeye gösterseniz farklı olduğunu anlar zaten. Panel çok iyi izleme açısı, siyahlar vs.
    4K görüntüler tek kelime ile muhteşem
    1080p 24hz filmler muhteşem
    3D daha iyisi olduğunu zannetmiyorum
    Webos inanılmaz hızlanmış tam kıvamında
    Kumanda çok kullanışlı
    Dizayn, Malzeme kalitesi, 1. Sınıf hissiyatı
    Motion şimdiye kadarki LG'lerin en iyisi. Samsung 9500 kadar iyi olmadığını okudum. Mükemmel değil ama Bluray 24p de beni rahatsız etmedi ve ben normalde çok hassasım

-'ler
    Curve olmasının halen gereksiz olduğunu düşünüyorum ama oda ışıklandırmamda sorun olmadığı için şık durdu bizim evde.
    Benim gibi bir fiyata almadıysanız fiyat pahalı
    Ses sistemi kullandığım için benim için önemsiz ama ses eski UB950 serisi gibi değil. Ses sistemi yada soundbar olmadan çok zevksiz kalacağını düşünüyorum.
    720P ve aşağısı görüntüler çok kötü değil ama iyi de değil. Bu kalitede ise izleyeceğiniz şeyler pek tavsiye etmem.

Kararsız
    DVB-C ile yayın alıyorum. Henüz normal TV'nin ayarlarını HDMI'daki güzelliğe getiremedim. Tam emin değilim bundan.
    Oyun oynamıyorum o yüzden hiç bir fikrim yok.
    Uzun süreli yaşanabilecek problemler ile ilgili gerçekten fikrim yok :(

Öneri:
    Mağazadaki LG'nin kendi OLED 4K Demosu zaten her türlü muhteşem gözüküyor. Eğer farklı birşey test edecek olursanız ISF1 yada ISF2 renk seçeneği ile test edin. Diğer normal modelar çok rezil, sizi çok yanıltır.

• Beyler tv deki izlenme sayacı nasıl açılıyor?
  • nastyboy N kullanıcısına yanıt
    bende aynı tv yi almayı düşünüyorum. TV hakkında yorumlarınız nelerdir tavsiye eder misiniz?
  • zzzqzzz kullanıcısına yanıt
    Hocam OLED 4K bekliyorum diyorsunuz ama sonuçta bir full hd cihaz almaya karar vermişsiniz sanırım . Ben 42" tv bakıyorum ve bunun için bile 4K gereksiz demelerine rağmen 4K almaya karar verdim . Siz neden 55"'te 4K modellere bakmadınız ?
  • lovekrand kullanıcısına yanıt
    65eg960v aldim.

Soyle ozetleyim, sadece OLED-4K almak istiyordum, ama fiyat cok yuksek olunca vazgecmistim. Ve OLED alamiyorsam gidip ust segment 4K-LED'ede o kadar para verilmez moduna girmistim ve orta segment 4K-LED'e razi bir sekilde sene sonu indirimlerine yada ara donemin firsatlarina kadar bekleme karari almistim. Ama sonucta teknosa oyle bir indirim yaptiki gozu karartim ve istedigim OLED-4K yi aldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 4 Temmuz 2015; 2:26:47 >
  • Arkadaslar merhaba bikac sorum var bilgili arkadaslara. Lg 49lf630v model tv yi gorduk begendik 1700tl gbi bir fiyati var sizce alinir mi?onumuzdeki nisan mayis gbi evlenmeyi planliyorum simdiden almak mantikli mi tv yi?bir de garanti fatura tarihinden mi kurulum tarihinden mi baslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba lg 55uf950v yi az önce 5599 tl ye 6 taksitle sipariş ettim innovastore den... kendimce biraz araştırdım ama çok fazla yorum yoktu açıkçası.. acaba bilgisi olanlar ürün hakkında ve fiyat hakkında fikrini belirtebilir mi? panel 200 mhz diye biliyorum... olumsuz yorum veya fikri olan varsa lütfen alayım.. şimdiden teşekkürler... (komik ama cehaletimi bağışlayın.. tv masası ve canak artı internet alacağım p.tesi.. masa, net ve çanak dışında başka bir şeye ihtiyacım var mı acaba? ne tür bir çanak ve aradaki kablolarda ne özellik olmalı.. sanırım çanak ile tv arası bi 35-40 metre olacaktır.. en basit önerileri bile alabilirim...)
  • zzzqzzz kullanıcısına yanıt
    kaça aldınız hocam ne kadarlık bir indirimden bahsediyoruz.
  • Frontoza F kullanıcısına yanıt
    Teknosada 2 gunluk indirimde fiyat soyle idi: 65EG960V 10,489 TL
  • Arkadaşlar 42lf650 servis ayarları nasıl açılır bilen varmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulutgozlu kullanıcısına yanıt
    modül girişi olmayan model yoktur UF EF serilerinde
  • Merhabalar LF650v serisi kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.
    TV de dual play özelliği var mı?
    Teşekkürler.
  • le50 L kullanıcısına yanıt
    Var tabiki ama gözlük çıkmaz muhtemelen kutudan. Artık koymuyorlar.
  • Ilgilenenler icin indirilebilinir 4K icerik

http://www.lg.com/tr/lg-4k-belgeseller
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.