Şimdi Ara

2015 LG LCD & OLED WEBOS TV (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
21
Favori
73.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gunhul

LG 55uf960v almayı düşünüyorum Samsung 55ju7500 arasında kararsız kalmıştım lg almaya karar verdim
    kullanan arkadaşlardan veya üstatlardan yorum alabilirmiyim tv hakkında tşk edrm

.??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdote

quote:

Orijinalden alıntı: ccolt

quote:

Orijinalden alıntı: fullmox

quote:

Orijinalden alıntı: ccolt

Arkadaslar 49uf8507 modelini kullaniyorum. Sorulariniz olursa cevaplayabilirim?

Bende 49uf8507 'de karar kıldım. Ama yapılan yorumlar da true motion özelliğinin olmadığı ve bu özelliğin sonradan geleceğini duydum. Bundan dolayı maç izlerken görüntü de sıkıntılar oluştuğu yorumlarını okudum. Bir diğer husus ise gg üzerinden 3800 gibi bir iken(teknosa ve kliksa faturalı) mağazalarda 3999 gibi bariz bir fiyat farkının oluşu. Bu konuda da kararsız kaldım.

Dostum ben ayarlarda true motion var diye biliyorum. Maclarda herhangi bir sorun yasamadim lig tv de falan. Ben memnunum kampanyalari takip edin 3100 civari alabilirsiniz

Yok hocam malesef trumotion yok,hareketli sahnelerde resmen çuvallıyor,geri verip oled almayı pilanlıyorum..

Şahsi yorumum ( yanlış da olabilir:) yabancı forumlarda ve bu konunun ilk sayfasında da belirtildiği gibi uf8500/850v serilerinde 49/55 ile 60/65 incler arasında hertz farkı var. Yabancı forumlarda 60/65 inclerde trumotion oldugu iddia ediliyor. Sncak ulkeden ulkeye de farkedebilir. Emin olamadım acıkcası.

Diğer yandan bir sorum olacatı. Bugune kadar hiç lg kullanmadım, vertical banding ve bulutlabma sorunlarından dolayı ön yargı ile yaklaşıp samsung ve philipse yöneldim kullandım . Lg'nin 2015 modellerinde bu sorun aşıldı mı, sonyye samsunga +1000-1500 tl vermek istemiyorum acıkcası.

• cercan C kullanıcısına yanıt
    bu konuyu 49uf8507 forumunda konuştuk arkadaşlar, oradan takip edebilirsiniz...49/55lerde yok 60/65lerde var trumotion...
  • Benim 60uf850v kuruldu. Gündüz vakti çok ışık ve parlama olduğu için pek test edemedim. Akşam da misafir vardı bir türlü test yapamadım ama dikkat ettiğim kadarıyla tam siyah ekranda köşelerde ışık sızması bir miktar var. youtube'dan da banding videoları izledim biraz, bir miktar dikey çizgi fark ettim ama bugün yapacağım testlerle daha iyi ortaya çıkar. Misafirler ve eşim tabi ki hiç bir şey fark etmedi İnşallah servisle uğraşacak kadar banding ve ışık sızması bulmam.

Benim esas sorunum dahili uydu alıcısıyla yayın kullandığımda tv 8 hd kanalında görüntüde donmalar oluyor. İzlediğim diğer hd ve sd kanallarda bir takılma göremedim. Bu neden kaynaklanıyor acaba?

Uydu yayınlarında genel izlenim olarak gayet başarılı buldum. Sd yayınlarında bile tatminkar, hızlı sahnelerde bile ekran kesinlikle çamur gibi olmuyor. Siyah kalitesi de gayet güzel. Dahili uydu geçişleri fena değil çok az bir yavaşlık var ama kesinlikle kullanılabilir düzeyde.

Internet browser gayet hızlı, webos'un eski halini görmediğim için değerlendirme yapamıyorum, bir sıkıntı yaşamadım gayet kullanışlı. Bu arada hiç bir yerde webos 2 yazdığını da göremedim.

TV henüz çok yeni olduğu için pek kurcalayamadım, yeni bir şeyler fark ettikçe değerlendirmemi yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NaBeg

Benim 60uf850v kuruldu. Gündüz vakti çok ışık ve parlama olduğu için pek test edemedim. Akşam da misafir vardı bir türlü test yapamadım ama dikkat ettiğim kadarıyla tam siyah ekranda köşelerde ışık sızması bir miktar var. youtube'dan da banding videoları izledim biraz, bir miktar dikey çizgi fark ettim ama bugün yapacağım testlerle daha iyi ortaya çıkar. Misafirler ve eşim tabi ki hiç bir şey fark etmedi İnşallah servisle uğraşacak kadar banding ve ışık sızması bulmam.

Benim esas sorunum dahili uydu alıcısıyla yayın kullandığımda tv 8 hd kanalında görüntüde donmalar oluyor. İzlediğim diğer hd ve sd kanallarda bir takılma göremedim. Bu neden kaynaklanıyor acaba?

Uydu yayınlarında genel izlenim olarak gayet başarılı buldum. Sd yayınlarında bile tatminkar, hızlı sahnelerde bile ekran kesinlikle çamur gibi olmuyor. Siyah kalitesi de gayet güzel. Dahili uydu geçişleri fena değil çok az bir yavaşlık var ama kesinlikle kullanılabilir düzeyde.

Internet browser gayet hızlı, webos'un eski halini görmediğim için değerlendirme yapamıyorum, bir sıkıntı yaşamadım gayet kullanışlı. Bu arada hiç bir yerde webos 2 yazdığını da göremedim.

TV henüz çok yeni olduğu için pek kurcalayamadım, yeni bir şeyler fark ettikçe değerlendirmemi yazarım.

teknosada şuan 6.299 TL sepete ekledim yine fiyat aynı. Siz 4.189 TL den mi aldınız?
    55UF8507 ile 60UF850v arasında kaldım açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulutgozlu

quote:

Benim 60uf850v kuruldu. Gündüz vakti çok ışık ve parlama olduğu için pek test edemedim. Akşam da misafir vardı bir türlü test yapamadım ama dikkat ettiğim kadarıyla tam siyah ekranda köşelerde ışık sızması bir miktar var. youtube'dan da banding videoları izledim biraz, bir miktar dikey çizgi fark ettim ama bugün yapacağım testlerle daha iyi ortaya çıkar. Misafirler ve eşim tabi ki hiç bir şey fark etmedi İnşallah servisle uğraşacak kadar banding ve ışık sızması bulmam.

teknosada şuan 6.299 TL sepete ekledim yine fiyat aynı. Siz 4.189 TL den mi aldınız?

Evet 4180 TL'ye aldım bir de 100 TL'lik klavye hediye aldım. 60 ile 55 arasında farklar var, yazılmıştı daha önce. En önemli fark 60 olan 200 hz, 55 100hz. Ben aldığımda gün içinde bile mağazada fiyatlar değişip durmuş, mağazaları ararsanız devam eden yerlerde fırsat yakalayabilirsiniz belki.

• quote:

quote:

quote:

Evet 4180 TL'ye aldım bir de 100 TL'lik klavye hediye aldım. 60 ile 55 arasında farklar var, yazılmıştı daha önce. En önemli fark 60 olan 200 hz, 55 100hz. Ben aldığımda gün içinde bile mağazada fiyatlar değişip durmuş, mağazaları ararsanız devam eden yerlerde fırsat yakalayabilirsiniz belki.

Teknosanın sitesinde sepete ekledim fiyat değişmedi diye almadım. Sonra müşteri hizmetleri aradı neden almadınız sorun mu var diye. Dedim böyle böyle arkadaşlar kampanyadan almış. O zaman fiyatı düşürsek alırmısınız dedi. Alırım dedim bende. Yetkili birine sorcam ben size dönerim dedi. Hala bekliyorum aramadılar. Yalnız bu tv de directled yokmuş. pc girişi var mı ?
    Yazıyı tam yazdım müşteri hizmetleri aradı. Maalesef indirim yapamıyorlarmış. Nasip değilmiş demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutgozlu -- 1 Temmuz 2015; 15:53:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teknosanın sitesinde sepete ekledim fiyat değişmedi diye almadım. Sonra müşteri hizmetleri aradı neden almadınız sorun mu var diye. Dedim böyle böyle arkadaşlar kampanyadan almış. O zaman fiyatı düşürsek alırmısınız dedi. Alırım dedim bende. Yetkili birine sorcam ben size dönerim dedi. Hala bekliyorum aramadılar. Yalnız bu tv de directled yokmuş. pc girişi var mı ?
    Yazıyı tam yazdım müşteri hizmetleri aradı. Maalesef indirim yapamıyorlarmış. Nasip değilmiş demekki.

Ben de şubeden aynı fiyatı talep ettim, çok ümidim yok ama olumlu/olumsuz dönüş yapacaklarını sölediler.
    Arada bu tip indirimleri uzatabiliyorlarmış.

• cercan C kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri not aldı. Aynı kampanya olduğunda haber verecek. Pek ümidim yok ama neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdote

quote:

Orijinalden alıntı: haunt54

Hocam ben Sony alacaktım fakat bektım geleceği yok, 2 model kararlaştırdım, samsung j9000 ve lg eg960 oled
    Mağazaya gittim 2 model yanyana idi, tvlerde LG nin görüntü demoları vardı, bu demolara baksan oled süper, rica ettim başka görüntüler koyduk,
    futbol, su kayağı, sporlar, okyanus, dağ vs. demodan gerçek görüntülere geçince oledin maskesi düştü :) tamam siyahlar güzelde, detay yok, renklerin doğruluğuda tartışılır
    SOny alacaktım, nasip samsung j9000 imiş

Oled hakkında katılıyorum sana.az önce teknosa mağazasında yanımda goturdugum 2tb HDD ile 720p hd filim testinde sınıfta kaldı,görüntü çok bozuldu,insan yüzü camurlasti desem doğru, 1080p filmlerde biraz toparlar gibi olsada ,oda istediğim ayarda değil.
    Oled benim için kapanmıştır.

Asagidaki video bir cok seyi goz onune koyuyor. Yan yana karsilastirmada her sey ortada. Karsilastirilan model Samsung'un en ust seviyesi olan 9500. Bilgidigim kadari ile TRde su anda 9000 var. Ozellikle yandan izlemedeki kalite kaybi cok kotu Samsungda.
    https://youtu.be/-ogjW7NLD8w

Okumak isteyenede soyle bir yazi oneririm
    http://www.displayandsoundcalibration.com/comparison-of-lg-eg960v-oled-vs-samsung-55js9000/
    (komik olan OLED goruldugu sanilan bazi probemlerin LED dede oldugu fakat siyah seviyeleri yetersiz oldugu icin fark edilmedigi bir durumdan bahsetmis yazi, ekran aydinlatilinca LED dede gormusler)

Bence eg960 piyasadaki paranin alabilecegi en iyi unite. Bahsettiginiz gorsel bozulmalar cok yaygin degil, fabrika ayarlarindaki televizyonda nadir rastlanabiliniyor, showroomlarda ise meraklilari ayarlar ile oynamis olabiliyor, genel olarak true-motion'i kapatma, sharpness gibi ayarlari dusurme ile bu tur problemlerin hepsinin cozuldugu rapor ediliyor.
    Meselea asagidaki videoda judder efekti problemi gosterilmis ve cozumude anlatilmis, tahminende bu tur seyler firmwareler ile cozulecek problemler olacak.
    http://www.digitaltrends.com/home-theater/lg-eg9600-4k-uhd-oled-tv-review/#ixzz3d2hbN2rc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 1 Temmuz 2015; 18:34:34 >

• Arkadaşlar merhaba

43UF modelini almayı düşünüyorum ama yaklaşık 2 metrelik izleme mesafesi var . Acaba çok büyük olur mu cihaz

Teşekkürler
  • Arkadaşlar lg55uf950v modelini kullanan varmı nasıl olduğu ile ilgili bilgi rica ediyorum 5.600 TL ye alabiliyorum bu fiyat bu cihaz için nasıl tşkrlr

• 65EG960V kuruldu. çok kısa süreli gördüğüm kadarıyla problemli bir panel değil bendeki sanırım.

Duvara asıp (askı aparatı yok halen piyasada) panel kendine gelene kadar kalibrasyon ile çok uğraşmayacağım. Ayak üstü birkaç öneriye göre ayarları yaptım.

Tek kelime ile muhteşem. Sorusu olan varsa vaktim oldukça deneme yapıp elimden geldiğince yazarım. Fiyatı dışındaki diğer olumsuz yorumlara çok kulak asmayın. Mağazada hangi görüntüler ve ayar ile baktığınız çok önemli. Kalibrasyon diğer TV'lere göre çok farklı ve zor.
     2015 LG LCD & OLED WEBOS TV

• quote:

Orijinalden alıntı: hwa

65EG960V kuruldu. çok kısa süreli gördüğüm kadarıyla problemli bir panel değil bendeki sanırım.

Duvara asıp (askı aparatı yok halen piyasada) panel kendine gelene kadar kalibrasyon ile çok uğraşmayacağım. Ayak üstü birkaç öneriye göre ayarları yaptım.

Tek kelime ile muhteşem. Sorusu olan varsa vaktim oldukça deneme yapıp elimden geldiğince yazarım. Fiyatı dışındaki diğer olumsuz yorumlara çok kulak asmayın. Mağazada hangi görüntüler ve ayar ile baktığınız çok önemli. Kalibrasyon diğer TV'lere göre çok farklı ve zor.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 2 Temmuz 2015; 3:04:42 >

• quote:

65EG960V kuruldu. çok kısa süreli gördüğüm kadarıyla problemli bir panel değil bendeki sanırım.

Ben henuz deneyemedim ama asagidaki bir kac tane tavsiye edilen ayar verecegim

1- videoda tavsiye edilen bazi ayarlar verilmis
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CKq6trQdPnM

Videoya link verilen sitede asagidaki gibi ayni zamanda review
    https://www.avforums.com/review/lg-55eg960v-eg9600-oled-uhd-4k-review.11301

2- Linkte tavsiye edilen ayarlar var
    http://www.cnet.com/forums/discussions/lg-65eg9600-picture-settings/

link verilen sitede asagidaki gibi ayni zamanda review
    http://www.cnet.com/products/lg-eg9600/

3- avforumsdan alinti
    OLED Settings:

Mode ISF Expert1
    Aspect Ratio: Just Scan
    OLED 48
    Contrast 80
    Brightness 41 / Black Level High
    H Sharpness 10
    V Sharpness 9
    Color 53
    Tint 0

Expert Control:
    Dynamic Contrast Off
    Super Resolution Off
    Edge Enhancer Off
    Color Filter Off
    Gamma BT.1886

White Balance:
    Color Temperature Warm2

Method:
    2 Points

Pattern Outer

Point: High
    Red -11
    Green 0
    Blue 10

Point: Low
    Red -3
    Green 0
    Blue -2

Method:
    20 Points

IRE 100
    Red -3
    Green 0
    Blue 0

IRE 20
    Red 1
    Green 0
    Blue -2

Picture Options:
    Noise Reduction Off
    MPEG Noise Reduction Off
    Black Level High
    Real Cinema On
    TruMotion Off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 2 Temmuz 2015; 2:46:46 >

• Arkadaşlar 60UF850v modelini almak isteyenler acele edip Vatan Bilgisayara gitsinler. Akşam kampanya fiyatından sipariş vermiş bulunmaktayım. Kampanya fiyatı 4.189,00 TL
  • bulutgozlu kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, güle güle kullanın, bilgilendirme için teşekkürler. Ürün kapalı kutu mudur?
    Hangi şehirden sipariş verdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzzqzzz

quote:

Ben henuz deneyemedim ama asagidaki bir kac tane tavsiye edilen ayar verecegim

1- videoda tavsiye edilen bazi ayarlar verilmis
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CKq6trQdPnM

Videoya link verilen sitede asagidaki gibi ayni zamanda review
    https://www.avforums.com/review/lg-55eg960v-eg9600-oled-uhd-4k-review.11301

2- Linkte tavsiye edilen ayarlar var
    http://www.cnet.com/forums/discussions/lg-65eg9600-picture-settings/

link verilen sitede asagidaki gibi ayni zamanda review
    http://www.cnet.com/products/lg-eg9600/

3- avforumsdan alinti
    OLED Settings:

Mode ISF Expert1
    Aspect Ratio: Just Scan
    OLED 48
    Contrast 80
    Brightness 41 / Black Level High
    H Sharpness 10
    V Sharpness 9
    Color 53
    Tint 0

Expert Control:
    Dynamic Contrast Off
    Super Resolution Off
    Edge Enhancer Off
    Color Filter Off
    Gamma BT.1886

White Balance:
    Color Temperature Warm2

Method:
    2 Points

Pattern Outer

Point: High
    Red -11
    Green 0
    Blue 10

Point: Low
    Red -3
    Green 0
    Blue -2

Method:
    20 Points

IRE 100
    Red -3
    Green 0
    Blue 0

IRE 20
    Red 1
    Green 0
    Blue -2

Picture Options:
    Noise Reduction Off
    MPEG Noise Reduction Off
    Black Level High
    Real Cinema On
    TruMotion Off

Çok teşekkürler. Akşam deneyeceğim ikisinide. Birbirinden çok farklı ayarlar var önerilerde. Sizin TV'de geldi mi?

• zzzqzzz kullanıcısına yanıt
    Haftasonu dayımlarda LG 49 820v modelini biraz kullandım,Yayın dijital kablolu idi,hd NR1 izliyordum,madonnanın bir klibi oynuyormuş,oynayan kişinin madonna olduğunu anlamam ancak şarkı sözleri ile mümkün oldu,zira klip hareketli idi ve görüntü çamur gibi oluyordu hareketli görüntülerde.Siyah seviyeside LED ve LCD lerde olan gri idi,ayarları kurcaladım ama ne yaparsam yapayım tatmin edici bir sinema keyfine ulaşamadım,sizlerde OLED için birşeylerden bahsetmişsiniz,OLED lerin hız sorunu olduğunu duymuştum,ben hala OLED lerin gelişmesini bekliyorum zira,LCD ve LED işinin doğasında var bu siyahın gri olması,ışık sızmaları, lag vsb.Ne yapsalar kurtulamıyorlar.OLED görüntü kalitesi plazma kadar iyi görünüyor,bakalım bu sıkıntılarınıda çözebileceklermi,evdeki tv çöp olana kadar bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cercan

Hayırlısı olsun, güle güle kullanın, bilgilendirme için teşekkürler. Ürün kapalı kutu mudur?
    Hangi şehirden sipariş verdiniz?

Teşekkür ederim. Edirne'de yoktu başka mağazadan talep edeceklermiş. Evet kapalı kutu. Özellikle teşhir ürünü istemem dedim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.