Şimdi Ara

2015 hyundai i20 1.2 style 0 araca lpg

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
19.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi gunler 1 hafta icinde hyundai i20 alicaz ama alir almaz lpg taktirmayi dusunuyoruz servis biz takamayiz subap erime sorunu var dedi lpg nin gectigi bolum haric garantiniz iptal olmaz dedi.bende bu konu hakkinda sizden bilgi almak istiyorum. araci en fazla 80.000 km gelmeden satmayi dusunuyoruz bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracınız hayırlı uğurlu olsun.

HMC'nin motorlarında fakir/zengin karışım olmadığı sürece subap erime problemi yaşanmıyor diye biliyorum. Tabii bunun için kaliteli bir kit ve iyi bir montaja ihtiyacınız var. Ancak motorunuz Euro 5, subaplar magnezyum alaşımlı. Çelik subaplar kadar dayanıklı değil tabii. 1.2 motora sahip 50.000-60.000 km boyunca LPG ile kullanılan i20'ler gördüm, sorunsuz geziyorlardı.

Benim de aracım magnezyum subaplara sahip. Enjektörlerinden ve servis ağının kalitesinden dolayı BRC sistem taktırdım. Aracınız için BRC'de garanti var. Yani LPG taktırdığınız zaman garantiden çıkan bölümü BRC garantisi altına alıyor.

Daha detaylı bilgiyi @faruksevgili hocam verecektir.

İyi günlerde kullanın.

• merhaba
    hyundaı araçlara prins & carve care sibop koruma takılır ise hiç bir sorun yaşamazsınız zaten prins 0km & 5000km ye kadar olan araçlarda
    motor garantisini ipragaz gücü ve güvencesinde 2yıl & 100bin km veriyor
    detaylı bilgi için özelden bizinle irtibata geçebilirsiniz saygılar
  • S.a... bende de 2012 1.2 clio var ortalama 10/100 lt... taktırma konusunda çok kararsızım çünkü işten eve kullanıyorum 3 km yol... günde 6 ile 10 km yol yapıyorum yani...

motor ısınmadan işe varmış oluyorum ve dur kalk oluyor illaki. bu şartlarda lpg akıllıcaolurmu aylık benzin masrafım en fazla 150 TL.
  • msinansenturk M kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi ayda ortalama 1 depo benzin tüketirdim 6 ay önce lpg taktırdım ve yaptığım km 10.000 şuan :) lpg ile arabaya rahat gezmek güzel bişey heleki fiyatlar 2 liranın altına inmişken kafamın estiği yere gidiyorum

• Selamlar,
    Motorun 1200cc olması LPG dönüşümü in bir handikap kesinlikle değil. Önce bunu belirtmek istedim.

Hyundai İ20 lpg dönüşümü konusunda oldukça uyumlu burada Jeune Ottoman'ın da belirttiği gibi mühim olan montaj ve yakıt karışım ayar aşamasıdır. Bu iki husus hakkıyla yapıldığında bir sorun yaşamayacağınızı garanti ederim.

Garanti konusunda, birçok marka artık 50bin km'ye kadar olan araçlara dönüşüm yapıldığında 5 yıla kadar subap garantisi vermekte.

Bu şartlarda Atiker-OBD2 ya da BRC MY11 ikisininde montajını yapabiliriz.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur A.

Bende sizin gibi ayda ortalama 1 depo benzin tüketirdim 6 ay önce lpg taktırdım ve yaptığım km 10.000 şuan :) lpg ile arabaya rahat gezmek güzel bişey heleki fiyatlar 2 liranın altına inmişken kafamın estiği yere gidiyorum

Güzel diyosun kardeş ama benim en büyük sıkıntım evden işe gidip gelirken. yani %80 kullanım hep ev iş oda vites 1-2-3 te 4ü hiç görmüyor. diğer özel gezintilerde zaten dur kalk olmayınca araç bişey yakmıyor. o yüzden dur kalk 45-50 krş yakıyosa lpg ye geçince 35-40 krş a inecekse hiç gerek yok ama 25 krş a düşecekse düşünmeden lpg ye geçerim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.6 Elegance
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • msinansenturk M kullanıcısına yanıt
    Çok soğuklarda gaza geçmesi 1 km yi bulabiliyor yazın bu mesafe 300-400 mt arası değişiyor tabi bu mesafede benzin yakıyor ortalama yaz kış 600 metre desek yolunuzun hemen hemen 4 de 1 i pek mantıklı durmuyor ama araç uzun süre kalacak ve keyfi gezmelerim olur diyosan taktır derim satarken fiyata illa 1000 lira eklersin geri kalan 750 tl yi egale etmen çok uzun sürmez diye düşünüyorum Benim 1,4 fiesta ile ist trafiğinde ortalama yakaladığım rakam 220-240 krş arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multe -- 13 Ocak 2015; 23:05:19 >
  • 107bin km 2011 model 1.250 cc brc kit takılı i 20 kullandım,sübapları magnezyummuydu yoksa çelikmiydi bilmiyorum.ancak kullandıgım bu kadar km esnasında hiçbir problem yaşamadım.araç şirketten bana geldiğinde 43 bin km de idi,12 bin km de brc kit takılmış...ben 150 bin km de verdim aracı.öyle tin tin araba kullanan tiplerden değilim.işimiz gereği sürekli bir yerlere yetişme derdinde oldgumuz için genelde hız sınırlarının dışına taşıyordum.yeri geldi 140/180 km süratlerde 50 km aralıksız gittim yeri geldi ne kadar az yaktırabilirim diye 70/80 km hızla gittim.ama şunu söyleyeyim 3. viteste redline 136 km hıza çıkabiliyordum araçla ve binenler bu aracın lpg olduguna inanmıyordu.en son lpg litresi 2.45 iken balıkesir antalya gidiş geliş yol yaptım km de 16/17 kuruşlarda yol aldım yani 100 km de 6.6 litre lpg ye denk geliyor.ortalama hızım 100/120 km idi ve klima açık 2 yolcu+bagaj...sürücü genelde 75 kg den hesaplanır ben 115 kg'mım bu arada umarım verdiğim bilgiler işinize yarar.saygılar

• çok soğuklarda maksimum 300/400 metrede gaza geçiyor,sıcaklık yüksekse 50/100 metrede gaza geçiyor bu biraz gaz markası ve ayar ile ilgili diye biliyorum ben
  • Yok mu hiç yeni i20 1.2 elite blue versiyonuna tüp taktıran? Araç durduğunda motor otomatik kendini kapatıp açıor ya "blue" versiyonda var sadece bu özellik tüp taktırıldığı takdirde devre dışı mı oluyor yoksa benzinli modda çalıştığı gibi mi çalışıyor? Bir de yedek lastik yerine tüp taktırılmak istense kaç lt lik tüp takılabiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompliman

Yok mu hiç yeni i20 1.2 elite blue versiyonuna tüp taktıran? Araç durduğunda motor otomatik kendini kapatıp açıor ya "blue" versiyonda var sadece bu özellik tüp taktırıldığı takdirde devre dışı mı oluyor yoksa benzinli modda çalıştığı gibi mi çalışıyor? Bir de yedek lastik yerine tüp taktırılmak istense kaç lt lik tüp takılabiliyor?

Landirenzo marka lpgde start stop ozelligi var. Yani araciniz ayni benzindeki gibi durdugunuzda stop ediyor. Ayaginizi frenden cektiginizde tekrar calisiyor. İkinci olaraksa i20lere 43 lt simit tank konuluyor. Araca lpg uygulamasi yaptirmak istersenizde ankaradayim yardimci olurum.
  • ekrem742 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    2011 yılında Ankara Neziroğlundan i20 aldım. Ben dizel araç almak için ne kadar inat etsem de (stok nedeniyle olabilir) beni ısrarla benzinli i20 almaya ikna etmeye çalıştılar. Yılda 20.000 km yapıyor musunuz? Dizel araçların bakım masrafları ne kadar ağır olduğunu biliyor musunuz? Alırken yüksek satarken benzinli ile aynı fiyatlara satıldığını biliyor musunuz gibi yalan dolan neyse ilk defa araç aldığımız ve işten anladığımız için bizi LPG li almaya ikna ettiler. Araca LPG yi kendilerinin takmaları gerektiğini bunun için iki marka kullandıklarını biri Türk Malı ATİKER (1000TL) diğeri İtalyan BRC (1500TL) olduğunu söylediler. Atiker’de sıkıntı yaşanabilir, fakat italyan BRC de en küçük bir sıkıntı yaşamazsınız dediler. Aynı marka model LPG yi (Atiker veya BRC) dışarıda her hangi bir firmada taktırırsanız motor garantisine girmez illa biz takmalıyız dediler. Bizde sorun yaşamamak adına serviste 1500 TL ye İtalyan BRC yi tercih ettik. Tüp takıldığı için sıfır aracım TÜRTÜRK’teki testlerden 3 defa frenlerdeki sapma yüzünden geçemedi. Herkes duruma çok şaşırdı. Öncesinde yaşadığım sorunlardan ötürü (fabrika çıkışı motor numaralarındaki yanlış bildirildiği için ruhsatlar toplanarak tekrar ruhsat düzenlendi ve bu kez de kişisel bilgilerim ve adres bilgilerim yanlış girilmiş) aracı sorunu çözülmek üzere 4 kez aynı sorunla ilgili servise bıraktım ve nihayet nasıl çözüldüğünü bilmiyorum ama çözdüler. Aracın tüm bakımları eksiksiz ve zamanında servisinde yapıldı 45000 bakımında aracın balataları değişti frenlerden ses gelmeye başladı ne kadar tarif etsem de sorunu bulamadıkları için aracı servise bıraktım. Fren sorununun yanı sıra sübaplardan da ses geldiğini fark etmişler. Bende aracımın bakımlarını sürekli hyundai servisinde yaptırdığımı ve sorunla ilgilenmeleri gerektiğini söyledim. Aldığım cevapla dünya başıma yıkıldı daha dün garantili olduğum için balatalarını serviste değiştirdiğim Neziroğlu araçta tüp olduğu için motorun garantiye girmeyeceğini bildirdi. Aracım 46000 km de ve şuan mahkemelik oldum siz siz olun sakın Euro5 bir motora LPG taktırmayın. Eğer aracınız 2,5 yaşında değil de 1,5 veya 2 yaşında olsaydı o zaman işi LPG firmasına yıkardık tüpün garantisi bitmiş dediler. Aracın sübap ve pistonların içeriden eridiğini motorun komple açılıp içerisinin değişmesi gerektiğini söylediler bunun için 4750 TL istediler. Yılda bir kez Ankara’dan Maraşa gidiyorum LPG deposu 45 litrelik yaklaşık 100 TL ye doluyor. 50 TL lik benzin alıyorum. Benzin tek kontakta Kayseri’de bitiyor. Bu nasıl bir iş anlamıyorum. Araç hem su gibi LPG hem de benzin içiyor. LPG taktırmasam daha iyi şuana kadar 1500 LPG taktırmaya + 3000 TL lpg iken extra benzin parasına + 2000 motoru tamir parasına = toplamda 6500 tl para harcadım aracım dizel olsa idi hem performanslı olurdu hemde ekonomik beni kandıran tüm neziroğlu perseneline şükranlarım bir borç biliyorum. Son olarak şunu eklemek istiyorum, arızalı aracımı sıfır dizel i20 ile değiştirmek istediğimde söylediklerine inanamayacaksınız, hocam size benzinli verelim ne yapacaksınız dizel i20 yi, mazot ne kadar oldu yılda 20000 km renin üstünde seyahat ediyor musunuz dedi. Nasılsa benim gibi bir zavallı daha 40000 km de kucaklarına düşecek işçilik ve parça parası diye kitleyecekler. Yorumu size bırakıyorum...

• Bir yanlislik olmalı Brc diğer markalardan üstün donanım ve yazılımı ile enjeksiyonu müthiş şekilde ayarlama yeteneğine sahiptir.

• istanbul da hangi servisi önerirsiniz brc taktırmak için ?
  • BRC taktiran arkadaslar gaz pipolu mu taktiriyorsunuz yoksa manifoldu mu deldirerek montaj yaptiriuorsunuz? Ve performanslariniz nasil?

• iyi günler
    i20 aracınıza landirenzo yağlama sistemli kiti ile 5 yıl motor garantili olarak lpg dönüşümü yapılabilmektedir %50 net yakıt tasarrufu sağlar çekiş performans uyum sorunu yaşamazsınız

ANKARA OPAN OPEL İSKİTLER:
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPAN OPEL

iyi günler
    i20 aracınıza landirenzo yağlama sistemli kiti ile 5 yıl motor garantili olarak lpg dönüşümü yapılabilmektedir %50 net yakıt tasarrufu sağlar çekiş performans uyum sorunu yaşamazsınız

Fiyat ve örnek montaj fotoğrafları paylasır mısınız, i20 montajı için .

• quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

quote:

Orijinalden alıntı: OPAN OPEL

iyi günler

Fiyat ve örnek montaj fotoğrafları paylasır mısınız, i20 montajı için .

+1

Bende cevap bekliyorum.

Bakarsaniz sevinirim.

• yaklaşık 3 ay önce 2.el 2016 model 26 binde garantisi daha devam eden Hyundai i.20 aldım araç bir bakıma sıfır gibi

fabrika çıkışı LPG li henüz bir sorun yaşamadım çok şükür fakat ben LPG den ziyade memleketin yollarının arabamın anasını ağlatacağını düşünüyorum

geçen yıl mahallemize yeni asfalt atıldı sanki iski onca yıl bozuk olan asfaltın yenilenmesini bekliyormuş gibi aradan 3 ay geçmeden sokağa geldi boru döşedi

baştan sona sokak suriyeden beter bir halde daha yeni yeni kazılan yerlere yama yaptılar ama yamalarda malum 2 santim yukarıda buna çukur haline gelmiş logar kapakları mazgalları filan ekleyince yol mayın tarlasına dönüyor inanın içim gidiyor

eskiden 93 model bir brodwayim vardı hanımın gazına gelip sattık o kadar pişmanım ki bu memlekette ya eski arabaya bineceksin yada paran varsa arazi aracı alacaksın gerisi boş devlet belediyeler sağolsun anca vergi alıyor yollar mayın tarlası kimsenin umursadığı yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.