Şimdi Ara

2014 LG 3DTV (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.995
Cevap
46
Favori
270.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • selam arkadaslar uzun zmandır arastırıyorum 32" bi led tv dusunuyorum aklım lg lb652v serısınde 3d olması da cabası sızce nasıl bır led tv alınabılırmı pc ve konsol baglanıcak aynı zmanda az da olsa tv seyredılecek yorumlarınızı beklıyorum

teskkurler
  • bırde bir duyum daha aldım lb652v lerde banding problemı varmıs bılgısı olan varsa alternatif led tv önerisinde buluna bılır mı 32"
  • UB830 modelleri hangi uzantılı videoları oynatıyor? nereden bulabilirim? kullanım klavuzunda yer almıyor bu bilgi
  • LG 55LB670V ALALI 3 GÜN OLDU.görüntü kalitesini pek beğenmedim bende next android pandora hd uydu cihazını tvye bağladım ve görüntü kalitesi biraz daha düzeldi. ps3 bağladığımda ise görüntü kalitesi inanılmaz güzel .androidli uydu cihazına hd film izle gibi uygulamalar yükleyerek internet üzerinden film seyredebiliyorum fakat internet hızım 480p üzerine izin vermediğinden dolayı hd filmlerde görüntü kalitesini merak ediyorum. bu tv de 1080p film seyeredenler görüntü kalitesi nasıl iyi mi ?

LG55UB830 kullaniyorum. SD yayin benim icinde en onemli konulardandı. Kabloluda teledunya kullanıyorum sd yayınlarda oldukca iyi diyebilirim. Ozellikle cnbc-e, fx, carton network, atv digerlerine gore daha da iyi. Bu konuda suphen olmasin.

LGUB830V kullaniyorum. Samsung HW-F355 soundbar almak istiyorum. Tv klavuzunda kablosuz ses aktarimina uygun (dongle ile - dongle ayri satilir). diyor. 20 tl civari satilan bluetooth dongle lar is gorurmu yoksa baska birseymidir almam gereken? TV ile soundbarin farkli markalar olmasi uyum sorunu yaratirmi?

Tesekkurler
    Tv biraz çalıştıktan sonra kendine gelmeye başladı. Ekran ayarlarından zorlayıcı testler yaptığını söyledi bir kaç kez kapatıp açtıktan sonra ekran izleri azalmaya ve giderek kaybolmaya başladı.
    Arıza fişi'de iptal tabiki.
    Dahili hd uydu alıcısı ile kanal kurulumu yaptı. Ethernet kablosu ile internete bağladığımızda bir güncelleme çıktı, onu da yaptık.
    Wifi kurulumu ve televizyonun çalışma saatini kontrol ettirmeyi servis yanımdayken sormayı unuttum.
    Yorumlarda, güncellemeden sonra televizyonun performansının iyileştiği yazıyordu hatta bir tanesinde ayarların başa döndürülmesinin daha iyi olduğu belirtiliyordu.
    Gerçekten güncellemeden sonra yayın kalitesi gözüme daha iyi gözükmeye başladı, ama ayarları başa döndürmez olaydım.
    Servis zannedersem USB'den kanal listesini ayarlı getirmiş olmalıki ben kendim kurulum yaptığımda kanallar karman çorman oldu ve
    servis varken gördüğüm hd kanallarda ortadan kayboldu. Kurcalayacak arkadaşlara duyurulur .
    Dahili hd uydu alıcısının performansı beklediğimden iyi çıktı çünkü dahiliden fazla bir beklentim yoktu.

Diğer sorunlara gelecek olursak 3D performansı berbat. Denerken yanımda başkası olmadığı için diyeceğimki ya benim gözümde bir problem var yada tv'de.
    3D ile ilgili bulabildiğim bütün ayarları kurcaladım ama sonuç aynıydı.

4K ultra hd tv alacağım diye İnternet'ten 10 kadar 4K demo indirmiştim.
    usb 3.0 da dahil olmak üzere 3 adet usb girişinden sırayla önce 2 tb 2.5" harddiski, sonra 1tb 2.5" harddiski, olmadı i7 işlemcili full hd ekran çözünürlüğüne sahip bilgisayarımı
    hdmi'den bağlamak suretiyle 4k videoları izlemeye çalıştım.
    Mp4, mkv, m2ts uzantılara sahip birbirinden farklı videolardan bir tanesini sonuna kadar takılmadan izlemek nasip olmadı, galiba bir tane 10 saniyelik bir video vardı
    mutfakta aşçının biri kızarmış hindi'mi, tavukmu birşeyler kesiyordu koreli Kız'da onu izliyordu zannedersem bir tek o takılmadı ama o da 4k'mıydı tam emin değilim
    ama görüntü kalitesi oldukça iyiydi.
    Moralim bozuldu
    Samsung'un ultra hd curved tv'lerinin gerek tasarım, gerek görüntü kalitesi çok hoşuma gidiyordu ama fiyat performans ürünü olmasından dolayı bu cihazı tercih etmiştim.
    4K ve 3D'yi çıkarttıktan sonra bu tv'yi almak için fazla bir fazla bir sebebim kalmadı. Şimdi ise iade edebilirsem en azından 46h7000 veya biraz zorlarsam 55h8000 full hd curved
    düşünüyorum.

• mustafa998877 M kullanıcısına yanıt
    Aynı marka ürün alırsanız kumanda uyumundan rahat edersiniz diye düşünüyorum. LG yetkilisine danışın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2014 yılı 8 serilerinin 3D performansının beğenilmediğine dair yabancı forumlarda bilgi var. İndirdiğin 4K demolarda problem olabilir. 55LA970V kullanıyorum. Benim de internetten indirdiklerimin bir kısmında takılma oluyor. Bir mağazadan kendi kullandıklarını istemek lazım ki akılda soru işareti kalmasın.

4K demoları bilgisayarımda da izledim. 10 videodan 1-2 tanesinde sıkıntı yapıyor bilgisayar, kaldıki bilgisayarım 4K destekli olmadığı halde ama
    4K televizyonum aynı videoların hemen hemen hepsinde sıkıntı yapıyor

Mağazada söyledikleri; 4K içerik Samsung Tv'lerin içinde gelen görüntülermiş, dahili hard diski var herhalde.
    Bu videoları diğer televizyonlarla paylaşamıyorlarmış.
    Doğrusu Lg'lerde de tek yaptıkları tv yayını göstermekti. Lg'nin birkaç modelinde Samsungla ortak paylaştıkları bazı görüntülerde ise Samsung'un kalite farkını orda ortaya çıkarıyordu

Önce ki mesajımda bahsettiğim gibi 4k olmayan bir modele yöneliyorum 55H8000.
    Senin televizyonu bu modelle kıyaslayabilir misin 4k içerik hariç.
    Bu konu başlığı altında 55LA965 ve 55LA970 serileri hakkında çok olumlu yorumlar var bende arkadaşların bu konudaki samimiyetlerine inanıyorum
    fakat bu ürünlerinde yalnızca teşhir ürünleri kalmış.

3D olayına gelirsek; görüntüye kattığı derinlik veya dışa çıkan görüntüler sıradan tv izlemenin ötesinde bir şey olduğu için bana çok hoş gözüküyordu.
    Fakat şansıma 3D olayında yüzüm hiç gülmedi.

Şimdi ben bu cihazın 3D kalitesinden memnun kalmadım ve 4K destekli bir tv olmasına rağmen usb veya bilgisayar üzerinden 4K içerikte izleyemiyorum
    müşteri memnuniyetsizliği sebebiyle veya 4K bir televizyonun 4K içerik oynatamamasından kaynaklı ayıplı mal durumu oluşur mu.
    Bu iki sebepten herhangi birisiyle
    benim bu tv'yi iade edip başka bir marka model ile değiştirme şansım var mı Vatan Bilgisayardan.
    Tv'yi eve kendim getirmedim servis getirdi ve adam tv'nin üzerindeki naylonu kibarca açmak yerine adeta parçaladı fakat vakumlu naylon değildi.
    Durum ne olur sizce. Tv eve dün geldi 15 gün süresi var diye biliyorum. Ama iade durumu için ürünün ambalajlarının bozulmamış olması ve ürünün kullanılmamış
    olması durumlarından bahsediyorlar. İyi de ben kullanmadan nasıl memnun veya memnunsuz kalacağım.

• Memnun değilsen iade yolunu seç. Uzun süre sıkıntısını çekeceğine biraz uğraş derim. 4K'dan vazgeçmeni ise tavsiye etmiyorum. Frekans yükselttiğinden (upscale) normal sd yayınlar bile rahatsızlık vermeden seyrediliyor. Ben pasif 3D tercih ediyorum. Bu sebeple aktif 3D kullanan cihazlara sadece bakıp geçiyorum. Kullandığım TV'den de memnunum. Alternatif olarak Philips'in yeni Androidli 8 serisi aktif 3D TV'lere de gözat istersen.
    * Mağazalarda demoları ya merkezi sistemle ya da flash bellek ile oynatıyorlar. Vermek istemedikleri için size öyle söylemişlerdir. ☺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 8 Eylül 2014; 0:32:50 >
    Sonuçta seninki de 4K bir tv benim şu anda kullandığım 49UB850'de öyle
    Tv'yi aldığın gibi mi kullanıyorsun yoksa ayarlarında kendine göre bir değişiklik yaptın mı
    Bir yere yazdıysan veya senin için zahmet olmazsa memnun olduğun görüntü ayarlarını burada paylaşabilir misin
    Olurda değişim olmazsa
    Tv'yi bu şekilde kullanacağız
    Belki de diyecekler ki tv'nin USB'den 4K oynatamaması bir kusur değil,
    4k oynatıcıyı, uyumlu 4k destekli hdmi kablo ile bağlarsan sağlıklı görüntü alabilirsin diyecekler.

Bana kalsa; aktif, pasif hiç gözlükle uğraşmak istemiyorum, güneş gözlüğünü bile mecbur durumlarda kullanıyorum .
    4K video takılarak izlenme sebebi büyük ihtimalle depolama birimlerinin yeterli hızı sağlayamaması. Örneğin harici HDD'nin USB 3.0'dan bağlanması tek başına yeterli değil çünkü HDD'nin kendisi yeterli performansı veremiyor. USB bellek çözüm olabilir ama onda da yüksek okuma hızlı bir model şart. Şu anda 4K video standardı tam oturmamış durumda, bu nedenle önerim özel video dönüştürme yazılımlarıyla 4K videoların bitrate'ini düşürüp okunabilir hızlara düşmesini sağlamak.
    Görüntü ayarlarını sıfırlayarak deneyin. O şekilde de gayet güzel gösteriyor. Ekstra bir ayar yapmak isterseniz kaliteli HD kanallarından birinde yazıların netliklerine odaklanarak seçenekleri değiştirin. Ben çok özel bir ayar yapmadım. Bazen yaptığım ayarların kaliteyi bozduğunu farkettim ve sıfırladım! :-)
    4k oynatıcı 4k uyumu ile ilgili çok birşey diyeceklerini sanmıyorum. Maalesef mağazalarda genelde ezberden, klasik pazarlamacı mantığıyla konuşuyorlar. Gerçekten bilgili birisini bulmak zor. En iyisi mağaza müşteri hizmetleri ile görüşüp memnun olmadığınızı ve iade edeceğinizi net bir dille ifade edin. Genelde değişime sıcak bakarlar.
    LG'nin 9 serisi, Philips'in Android'li 8 Serisi veya Samsung'un 7-8 Serilerini seyrederek, deneyerek karar verin.
    4k içerikler henüz yeni, oturmuş bir standardı da olmadığından sıkıntı yaşanması normal. Aşırı rakamlar ödemekten kaçının çünkü teknoloji sürekli değişiyor. Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 10 Eylül 2014; 8:12:16 >

• hebelup kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz.
  • TV'sini başarılı ve hızlı bir şekidle internete bağlayabilen var mı aramızda? Dün onca uğraştan sonra hiç bağlanmayacak kadar yavaş bir hızdan 720p kalitesinde videoyu izleyebilecek hıza çıkarabildim bağlantıyı ama halen oldukça yetersiz.

Orijinalden alıntı: hebelup

Selam millet 55LB870V ile aranızdayım. İnceleyelim izleyelim bekleyelim bakalım neler olacak.

bende bekliyorum. aynısını dün aldım. HALO etkisi kesinlikle var. Banding sorunu da var gibi ..inceleme daha sonra yapacağım. sizin ilk izleniminiz ne yönde? bir de lg storede TVYO yazılımını göremedim. arama bölümü var mı, menü içinde? İnternet bağlantısında bir sorun yok. 1080 p maç izledim. takılmadı. Bağlan film sitesinden 25 dk kadar film izledim. Flash desteklemiyor demesine rağmen, tam ekran izledim.
    Kullanan arkadaşlardan görüntü ayarlaıyla ilgili destek rica ediyorum.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.