Şimdi Ara

2013 2014 İ30 Kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 65-70 bin arasi dizel otomatik hb arac bakıyorum. i30 nasıldır? genellikle şehir içi kullanmayı düşünüyorum. Tavsiye edermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013-14 i30 dizel otom çok rahat keyifli bir araçtır. Ancak şanzıman nedeniyle biraz fazla yakar. Ankara ş.içi 7.5 desek istanbul 8.5 litre falan yakar yani. Buna rağmen alınır mı alınır. En azından sorunsuz şanzıman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    tam otomatik olmasıyla sorunsuzlugu göze alınarak göz yumulabilir diyorsunuz yakıt.

• güzel ancak diğer alternatifleri değerlendirirdim
  • yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt
    Yılda 20-30 bin km yapıyorsanız bu fazlalık göze batabilir.

Daha az yakan seçenek olarak 2015-7 ceed 136hp comfort dct öneririm. 75 bin gibi alırsınız. Çift kavrama ve az yakar. Ama yılda 10-15 bin km için tam otomatik önerebilirim.

75 e çıkamam hocam yılda da 15 bini geçmem.

• Cryin kullanıcısına yanıt
    nedir onlar :) 100 bin km altı

• kullanış hissi nasıl dandiklik hissi veriyor mu ?

Ceed daha az yakar dediğin motor la i30 da ki motor şanzıman aynı değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: yıgıdo5858

kullanış hissi nasıl dandiklik hissi veriyor mu ?

Kullanımı keyifli. Direksiyonu şehiriçi çok yumuşak. Süspansiyonları da sert değil. İç plastik aksamdan duyulan sesler artıyor zamanla. Fiyatına göre güzel araç. Fakat 2015 öncesi dizel otomatikler, benzinli gibi yakıyor gerçekten. Mazotun da 5.30 tl olduğunu düşünürsek, bu araç 100 kmde ortalama en az 35 kuruş (6.7 - 7.0 lt) yakar, şehiriçi 40-45 kuruş. (8-8.5 lt)

Benim tavsiyem Citroen C4 1.6 e HDi Confort ya da Exclusive. Düşük kmli de bulabilirsiniz yakıtı i30dan 2 litre daha az olur.

53000 KM DE2012 C4 1.6e-HDI Exclusive MCP İlan No: 524114496https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-53000-km-de2012-c4-1.6e-hdi-exclusive-mcp-524114496/detay

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    hocam mcp şanzıman bana göre degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Ceed daha az yakar dediğin motor la i30 da ki motor şanzıman aynı değil mi

Aynı tabi ama ikisi arasında tercihim ceed olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçi 8 litrenin altına düşürmeniz zor.
    Benzinli gibi davranan dizel = i30
  • İstanbul şehir içi sabah ve akşam köprü yolunda fluence dci+edc ve octavia tdi+dsg 7-7.5 lt yakıyor. i30 8 lt yakıcaksa eğer bence kesinlikle alınır. Şanzıman bozuldu derdi olmaz. Ek olarak bahsettiğim rotada 2010 308 hdi+manuel 6.5 lara yakın bir tüketime sahip. Yani referans yoğun trafikse bence değerler makul. Ancak herkes istanbulda yaşamıyor.

Ortalama hız 40-50, 1-2 ışık olan 10-15km lik bir işe gidiş rotasında i30 kaç yakar?, kullananların yazması daha mantıklı olacaktır.
  • ben aynı modelin benzin+lpg versiyonunu düşünüyorum. elite paket.

• Kışın 9 ları yazın klima açık 10 ları görürsün. Alman araçları 5lt ile gezerken siz 8 ile sorunsuz şanzıman diye kendinizi avutursunuz.
  • Araç gayet keyifli bir araç, iç malzeme kalitesi güzel ve oldukça ferah bir iç mekan hacmi var. Sürüşü ve konforu oldukça iyi lakin bir şeyi var ki düşman başına araba yakıtı içiyor. 7lt - 8lt falan diyenlere inanmayın. Şehir içi 9-9.5 lt den aşağı düşmez bu araç.Ben Bursa'da ne yaptım ettim 9 lt nin altına düşüremedim. İstanbul'da yaşıyorsanız 10 lt yi rahat gürürsünüz. Dizel olmasına rağmen inanılmaz yüksek bir yakıt tüketimi var.

Yakıtı sorun değil derseniz sorunsuz bir araç olmasından da dolayı sizi üzmez. Ama yakıt önemli derseniz başka seçeneklere bakın derim.
  • Valla ben sadece az yakiyor diye araba almam. I30 ve gercektende harika araclar burda ne zaman konusu acilsa bu araclarin iyi yonu degilde sadece cok yakmalari konusulur kimseyede tavsiye edilmez.

Bana sorarsan al, icine bin otur cok seveceksin ben ceed in icini daha cok seviyorum.

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    ceed ile aynı mı yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yıgıdo5858

ceed ile aynı mı yakıyor.

Motor sanziman ayni agirliklari ne bilmiyorum muhtemelen aynidir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.