Şimdi Ara

2012 Tiguan 1.4 TSI 150 HP – CTHA Motor | Segman/Piston Arızası Sonrası Orijinal Sandık Motor Kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2012 model Tiguan 1.4 TSI 150 HP DSG aracım yaklaşık 201.000 km’de. Motor kodu CTHA.

Araçta yağ eksiltme başladı. Yaklaşık 4.500 km’de 1,5 litre yağ eksiltti. Daha sonra motor arızası, tekleme ve güç kaybı yaşadım. Yapılan kontrollerde silindir/piston-segman kaynaklı ciddi motor arızası olduğu söylendi.

Şu anda önümde üç seçenek var:

1. Mevcut motoru rektefiye ettirmek
    2. Çıkma orijinal motor takmak
    3. Volkswagen yetkili servisten 03C 100 092 E parça numaralı sıfır/orijinal motor almak (Çok pahalı)

Yetkili servisin verdiği motorun ETKA kapsam listesinde silindir bloğu, krank mili, pistonlar, biyeller, silindir kapağı, yağ pompası, zamanlama zinciri, yağ karteri gibi parçaların dahil olduğu görülüyor.

Benim asıl merak ettiğim konu şu: Benzer şekilde CTHA motoru komple değiştirip uzun süre sorunsuz kullanan var mı?

Özellikle orijinal VW motor taktıranların deneyimlerini, eski motordan hangi parçaların aktarıldığını ve yeni motor sonrası dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.