Şimdi Ara

2012 Mid' MACBOOK PRO vs AIR Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar.2009-10 yılından bari MacBook Pro kullanıyordum ancak hem para lazım olduğundan hemde güncelleme vakti geldiğinden cihazımı sattım geçenlerde forumdan.

Şimdi sormak istediğim soru ise şu. Ben i5 13.3 MacBook Air almak istiyorum 128 GB SSD'li. MacBook Pro kullandığım süre zarfında , App Store oyunları hariç (Angry Birds / Limbo / Satranç / Tavla vb ufak oyunlar) hiç bir şekilde başka oyun yüklemedim ki genelde Mac ile oyun oynanmayacağını biliyorum.Ancak bu oyunları Air sıkıntısız ve ısınmadan çalıştırır mı ?

Almak istediğim Model yukarıda da dediğim gibi 128 GB SSD'ye sahip olacak ve i5 1.80+GHz.

Kullanım amaçlarım ise ; INTERNET
    iPhone / iPad / için güncel olarak iTunes
    Film izleme
    Üniversite ödevlerim
    Müzik depolama
    ve günlük işler...

Benim en çok istediğim şarj'ın uzun gitmesi.2009-10 yılında aldığım M.B.Pro'yu sattığımda şarjı hala max 4 saat gidiyordu.Air'da aynı performansı verir mi.Son olarak 3-4 sene gitmesini istiyorum alacak bilgisayarın yine.Air dayanır mı bu güncel kullanıma

İki cihazıda kullanmış olanlar birşeyler yazarsa çok sevinirim .Herkese iyi günler

• Ben kullanmadım bu modelleri fakat mantık çerçevesinde düşündüğümde bahsettiğin oyunları sıkıntısız çalıştırır.
  • Bahsettigin Air'i kullaniyorum hocam ben :) daha once macbook pro kullandigindan dolayi mac isletim sisteminin hafifligine ve kolayligina asinasindir zaten. Ona deginmiyorum bile.. Bahsettigin kullanim amaclarinin hepsini gonul rahatligiyla Air ile yapabilirsin. Hatta ben Parallels gibi kasan programlari bile rahat rahat, kasmadan ve stabil bir sekilde calistirabiliyorum. Mesela suan Windows 7 kurulu macbook'a, iki sistemi de bir arada kullandigim oluyor. Hic bir kasma ve yavaslama yok. Sarj suresi 6-7 saat rahat gidiyor 13 inc modellerde.. Oyunu konusunu bilmiyorum, genelde pek oyun oynamadigimdan dolayi tecrubem yok. Ama macbooklarin sıkıntısı goruntulu konusmada veya oyun oynarken isinma oluyor o kadar :) en fazla isinir yani.. Macbook Air'e millet performansi dusuk diye bakiyor fakat prof. olmayan kullanicilar icin oldukca yeterli ve tatmin edici. Eger cok agir programlar kullanmayacaksan ilerde, Macbook Air seni memnun eder.. Upgrade ozelligi olmadigindan dolayi ram yukseltilemiyor hatirlatiyim, ama 4 gb ram bence kullanim amaclari icin kafi..

Edit: Bu arada sattigin Macbook'tan cok daha performansli bahsettigin Macbook Air :) onda her napiyorsan, daha iyisini Macbook Air'de yapabilirsin. Su zamanda Macbook Retina alamayacaksan en mantiklisi Macbook Air almak zaten. Macbook Pro'nun avantaji upgrade ozelligi bulunup, ram'inin arttirilabilinir olmasi. Fakat dedigim gibi bahsettigin isler icin 4 gb ram ve 128 gb ssd hayli hayli yeter.. Ustelik cok yakisikli bir cihaz, macbook pro'dan sonra incecik gelicek sana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 10 Mayıs 2013; 16:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

Arkadaşlar herkese selamlar.2009-10 yılından bari MacBook Pro kullanıyordum ancak hem para lazım olduğundan hemde güncelleme vakti geldiğinden cihazımı sattım geçenlerde forumdan.

Şimdi sormak istediğim soru ise şu. Ben i5 13.3 MacBook Air almak istiyorum 128 GB SSD'li. MacBook Pro kullandığım süre zarfında , App Store oyunları hariç (Angry Birds / Limbo / Satranç / Tavla vb ufak oyunlar) hiç bir şekilde başka oyun yüklemedim ki genelde Mac ile oyun oynanmayacağını biliyorum.Ancak bu oyunları Air sıkıntısız ve ısınmadan çalıştırır mı ?

Almak istediğim Model yukarıda da dediğim gibi 128 GB SSD'ye sahip olacak ve i5 1.80+GHz.

Film izleme
    Üniversite ödevlerim
    Müzik depolama
    ve günlük işler...

Benim en çok istediğim şarj'ın uzun gitmesi.2009-10 yılında aldığım M.B.Pro'yu sattığımda şarjı hala max 4 saat gidiyordu.Air'da aynı performansı verir mi.Son olarak 3-4 sene gitmesini istiyorum alacak bilgisayarın yine.Air dayanır mı bu güncel kullanıma

İki cihazıda kullanmış olanlar birşeyler yazarsa çok sevinirim .Herkese iyi günler

Merhaba ben de senin geçtiğiniz aşamalardan geçtim. 2009 da mac Book Pro almıştım ancak performansı lion ile birlikte çok yavaşlayınca geçensene mac Book air aldım. Mac Book air yapısına göre çok performanslı. Pro ile arasında ciddi bir fark hissedeceksiniz. Özellikle hafif laği ayrı bir konu. Air de çoğu kişinin bilmediği bir özelliği ise ekranında prodaki gibi bir cam olmaması dolayısıyla yansımanın çok düşük olmasıdır. Ben bunu retina ekran ile karşılaştırma yapınca anladım. Başlangıçta air in yeni versiyon olduğu için yansıması az zannediyordum ancak retinaların %75 daha az yansıdığı söyleniyordu. Air ile retinayı karşılaştırdığımda fark ettim. Bunun tek sebebi farklı ekran teknolojilerine sahip olmaları ile açıklanabilir. Ayrıca benim bil. 2012 ivybridge 1.7 ghz olmasına rağmen 15 retinadan daha hızlı açılış süresi.

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldığım için 2012 Haziran'da bimeksten aldığım 13 inç mac Book air im satılıktır. İlgilenen olursa iletişime geçebilir. Özellikleri 1.7 ghz işlemci 4 gb ram 128 gb hard disk. Durumu hatasız sıfır ayarında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerv

quote:

Arkadaşlar herkese selamlar.2009-10 yılından bari MacBook Pro kullanıyordum ancak hem para lazım olduğundan hemde güncelleme vakti geldiğinden cihazımı sattım geçenlerde forumdan.

Film izleme
    Üniversite ödevlerim
    Müzik depolama
    ve günlük işler...

Merhaba ben de senin geçtiğiniz aşamalardan geçtim. 2009 da mac Book Pro almıştım ancak performansı lion ile birlikte çok yavaşlayınca geçensene mac Book air aldım. Mac Book air yapısına göre çok performanslı. Pro ile arasında ciddi bir fark hissedeceksiniz. Özellikle hafif laği ayrı bir konu. Air de çoğu kişinin bilmediği bir özelliği ise ekranında prodaki gibi bir cam olmaması dolayısıyla yansımanın çok düşük olmasıdır. Ben bunu retina ekran ile karşılaştırma yapınca anladım. Başlangıçta air in yeni versiyon olduğu için yansıması az zannediyordum ancak retinaların %75 daha az yansıdığı söyleniyordu. Air ile retinayı karşılaştırdığımda fark ettim. Bunun tek sebebi farklı ekran teknolojilerine sahip olmaları ile açıklanabilir. Ayrıca benim bil. 2012 ivybridge 1.7 ghz olmasına rağmen 15 retinadan daha hızlı açılış süresi.

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldığım için 2012 Haziran'da bimeksten aldığım 13 inç mac Book air im satılıktır. İlgilenen olursa iletişime geçebilir. Özellikleri 1.7 ghz işlemci 4 gb ram 128 gb hard disk. Durumu hatasız sıfır ayarında.

Bütün bu dediklerinizi pro'ya SSD takarak fazlasıyla elde ediyorsunuz zaten, üstüne de çok daha performanslı işlemci ve arttırılabilir ram / harddisk seçeneklerini elde ediyorsunuz.. air güzel bir alet ama performanslıymış gibi gözükmesini sağlayan tek şey SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 10 Mayıs 2013; 23:49:21 >

• quote:

benim bil. 2012 ivybridge 1.7 ghz olmasına rağmen 15 retinadan daha hızlı açılış süresi

daha neler, ince olduğu için çabuk açılıyordur diyecem en az retinadan daha çabuk açılıyor lafı kadar saçma olacak

o 2makinanın açılış süresi; yüklü programlarından tut, donanıma kadar herşey aynıysa kıyaslanabilecek birşey.

son söz; atmayın ömer bey, din kardeşiyiz
  • Kardeş atmıyorum şuan mac book pro retina kullanıyorum. Mac book air imi de bu yüzden satıyorum. Retinayı alınca time machine ile airde ne varsa onada yüklendi ve açılış hızlarını kontrol ettim. Eğer çok isterseniz video yapıp göndereyim.

mac book air klasikhttps://store.donanimhaber.com/64/2c/76/642c762b3cef6bda049addede8358200.pngproya göre SSD den dolayı çiddi bir performans artışı var. Bu kaçınılmaz. Ancak retinada SSD. Bana göre çok üstün özelliklere sahip olmasına rağmen retinaları yüksek çözünürlüklü ekran dolayısıyla ciddi bir performans kaybına uğruyor. Şurasıda bir gerçekki görsellik açısından inanılmaz. Tabi parasıda. Ben apple ürünleri hastasıyımdır ve yıllardır başka ürün kullanmam, ayrıca istesemde vaz geçemiyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/926296/1cd55ea2-5d5a-4a31-b5fe-

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MACBOOK AİR MİD 2013 11'6
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet, yüksek çözünürlüklü ekran kullanılan programlarda performansı etkileyebilir (oda genelde ekran kartına bakar). ama makinanın açılış hızını etkilemez, gidin 4k özellikli bir plazmaya bağlayın yada gidip 1024-768 bir ekrana bağlayıp açın aynı makinayı. ikiside aynı zamanda açılır, monitörün açılış hızında bir etkisi yoktur. bende retina kullanıyor olsam air makinamı satardım, ama ondan daha hızlı açılıyor olayı gerçekten saçma. 2sininde donanımı belli, standardı belli. sen retinada açılışta başlatılan uygulamalara abanmadıkça aynı işletim sistemine sahipse yavaşlamaz. yavaş olduğunu iddia ediyorsan o 2makina eşit şartlarda çalışmıyor demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

evet, yüksek çözünürlüklü ekran kullanılan programlarda performansı etkileyebilir (oda genelde ekran kartına bakar). ama makinanın açılış hızını etkilemez, gidin 4k özellikli bir plazmaya bağlayın yada gidip 1024-768 bir ekrana bağlayıp açın aynı makinayı. ikiside aynı zamanda açılır, monitörün açılış hızında bir etkisi yoktur. bende retina kullanıyor olsam air makinamı satardım, ama ondan daha hızlı açılıyor olayı gerçekten saçma. 2sininde donanımı belli, standardı belli. sen retinada açılışta başlatılan uygulamalara abanmadıkça aynı işletim sistemine sahipse yavaşlamaz. yavaş olduğunu iddia ediyorsan o 2makina eşit şartlarda çalışmıyor demektir

Vakit bulabilirsem açılış sürelerini kaydetip burada yayınlarım. Retina ekranlarda normal görüntüleri retinaya uyarlayan bir grafik programı olabilir bu ek programlar etkiliyebilir. Ben bu açılış hızını neden fark ettim biliyormusunuz. dedim 2.3 yeni nesil işlemci herhalde 10 sn açılır dedim. baktım air ile bir fark göremedim o zaman karşılaştırmıştım. Ayrıca yine size garip gelecek ama safari kullanırkende bir kasılma hissediliyor yani ekran resimleri bazan karışıyor. Ben bunu yine safarinin retina uyarlaması işlemlerinden kaylandığını dünüyorum. Retina olayı gerçekten çok farklı ve ciddi işlemci performansı gerektiriyor. Bu rahatlıkla söylüyorum çünkü 2009 dan beri Mac Book kullanıyorum.

• Arkadaşlar cevap için teşekkür ederim.Dün cihazımı Air 2012 'ye güncelledim.Harika bir karar verdiğimi düşünyorum.Herkese tekrar teşekkür ederim.Arada ciddi anlamda fark varmış Birde Apple Store'da işe başlıyorum ( Bilkom ) oradan da cihaz verirlerse , bu satışa çıkacak gibi sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerv

Kardeş atmıyorum şuan mac book pro retina kullanıyorum. Mac book air imi de bu yüzden satıyorum. Retinayı alınca time machine ile airde ne varsa onada yüklendi ve açılış hızlarını kontrol ettim. Eğer çok isterseniz video yapıp göndereyim.

mac book air klasikhttps://store.donanimhaber.com/64/2c/76/642c762b3cef6bda049addede8358200.pngproya göre SSD den dolayı çiddi bir performans artışı var. Bu kaçınılmaz. Ancak retinada SSD. Bana göre çok üstün özelliklere sahip olmasına rağmen retinaları yüksek çözünürlüklü ekran dolayısıyla ciddi bir performans kaybına uğruyor. Şurasıda bir gerçekki görsellik açısından inanılmaz. Tabi parasıda. Ben apple ürünleri hastasıyımdır ve yıllardır başka ürün kullanmam, ayrıca istesemde vaz geçemiyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/926296/1cd55ea2-5d5a-4a31-b5fe-

Hocam sormayı unuttum... Keynote gibi programları Torri'yle mi indirdiniz Yoksa AppStore'dan ödeme mi yaptınız ?

• Apple dan deneme sürümünü indirip crack yapmıştım. Öyle programlı değil internette bazı şifreler vardı onu kullanarak. Ama şimdi nasıl bilmiyorum. Yeni işinizde hayırlı olsun, tam teknolojinin kalbinde işe başlamışsanız.

• quote:

Arkadaşlar cevap için teşekkür ederim.Dün cihazımı Air 2012 'ye güncelledim.Harika bir karar verdiğimi düşünyorum.Herkese tekrar teşekkür ederim.Arada ciddi anlamda fark varmış Birde Apple Store'da işe başlıyorum ( Bilkom ) oradan da cihaz verirlerse , bu satışa çıkacak gibi sanki

Hayirli olsun hocam :) i5 4gb ram 128 gb ssd olanlardan mi aldin? Ve ilk izlenimlerin nelerdir merak ettim :) dedigimiz kadar varmiymis? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

quote:

Arkadaşlar cevap için teşekkür ederim.Dün cihazımı Air 2012 'ye güncelledim.Harika bir karar verdiğimi düşünyorum.Herkese tekrar teşekkür ederim.Arada ciddi anlamda fark varmış Birde Apple Store'da işe başlıyorum ( Bilkom ) oradan da cihaz verirlerse , bu satışa çıkacak gibi sanki

Hayirli olsun hocam :) i5 4gb ram 128 gb ssd olanlardan mi aldin? Ve ilk izlenimlerin nelerdir merak ettim :) dedigimiz kadar varmiymis? :)

Evet ...

lntel i5 İşlemci
    4GB Ram
    128 GB SSD

Hiç ısınmıyor ve harika bir akışı var Şöyle ki programları da Torrent'ten indirdim.Mis gibi de oldu

• quote:

quote:

quote:

Evet ...

lntel i5 İşlemci
    4GB Ram
    128 GB SSD

Hiç ısınmıyor ve harika bir akışı var Şöyle ki programları da Torrent'ten indirdim.Mis gibi de oldu

Bende nedense youtube'tan video izlerken, flash iceikli sitelerde ve kucaktayken isiniyor hocam, sizde bu durum yok mu ? Hayir merak ediyorum tek ben de mi var acaba :/

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet ...

lntel i5 İşlemci
    4GB Ram
    128 GB SSD

Bende nedense youtube'tan video izlerken, flash iceikli sitelerde ve kucaktayken isiniyor hocam, sizde bu durum yok mu ? Hayir merak ediyorum tek ben de mi var acaba :/

Bende yok bir sıkıntı diyeceğim sonra yine aynı şeyler olcak Var var , benimki de ısınıyor

• şimdi havalar da ısındı. youtube , flash animasyonlu streaming video siteleri zaten ısınmayı arttırıyor , yazın daha faxla olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.