Şimdi Ara

2012 DGS yi kazananlar 3.sınıftan mı başlıcak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
50.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2012 dgs yi kazanlar direk 3.sınıftan mı başlıcak yoksa 1.sınıftan mı.yada hangi üniversiteler direk 3.sınıftan başlatıyo örneğin işletme iktisat gibi bölümler için

• Derslere ve Ders içeriklerine bakıcaklar, kurula girildikten sonra belli bir miktar dersini ama hepsini değil geçerli sayıcaklar.Ardından belli bir sınıf kavramın olmayacak 1. sınıftanda dersin olur 2. sınıftanda dersin olur ilk güz dönemi, sorunsuz ilerlersen bahar döneminde 3. sınıf dersleri almaya başlarsın.
  • Ben 3 sene daha okunuyor diye biliyorum yani 2. sınıftan başlamış oluyorsun.
  • 3. sınıftan başlama diye bişey yok ya intibak sınıfı olursun birinci sınıfla ikinci sınıfın karışımıdır yada birden başlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: irdal

3. sınıftan başlama diye bişey yok ya intibak sınıfı olursun birinci sınıfla ikinci sınıfın karışımıdır yada birden başlarsın.

Aynen 1 sene hazırlık okuyomuş gibi birşey oluyor sonra 3 ten devam.
  • kesin ve net bilen yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskender07

kesin ve net bilen yok mu ?

kesin ve net'i yukarıda yazılanlar gibi. İntibak kalktı bu yüzden MYO da aldığın derslere bakıcaklar. İyi bir üniversite kazanırsan da en baştan başlarsın. Türkçe Tarih felen verirsin işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyide o zaman dgs nin bi mantığı kalıyo mu ? 2+4 6 yıl mı okucaz ygsye çalış kazan daha iyi peki açıköğretimde nasıl 3.sınıftan devam edebiliyomuyuz
  • iyide o zaman dgs ye girmenin bi mantığı kalıyo mu ? ayrıca gümüşhane üniversitesi direk 3.sınıftan başlatıyomuş bunun dışında bildikleriniz var mı ?
  • universitesine gore degisiyor ben burslu ist aydin uni kazandim 72 krediden muaf oldum hazirlik +2 senede bitirme sansim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi bölüm okuyosunuz bide bildiğiniz devlet üniversiteleri hangileri 3.sınıftan başlatan işletme iktisat gibi bölümler için
  • ben pamukkale de 2 yıllık makina okudum ogü ye geçiş yaptım dgs yle makina mühendisliğine topu topu 6 ders kabul etmişler bide hazırlıkdan başladık toplam bi 5 yıl daha yapar işte 3 ü zaten tarih edebiyat beden ben napiyim şimdi hadi bakalım bazılarının 11 dersini kabul etmişler

bilen varmı bu sene hazırlıktayım dilekçe falan verip bidaha baktıramazmıyım içeriklere?
  • Hazırlık sonra 2 veya 1'den başlarsın.Ben kazandım hazırlıktayım ama seneye okumayacağım 3 sene daha çekilmez.
  • quote:

hangi bölüm okuyosunuz bide bildiğiniz devlet üniversiteleri hangileri 3.sınıftan başlatan işletme iktisat gibi bölümler için

Bilgisayar Programcılığından Yazılım Mühendisliğine dikey geçiş yaptım. Devlet Üniversitelerinin çoğu muaf etmiyor derslerden. DGS nin bir mantığı kalmıyor kısaca onlarda.
  • Okulu yeni kazandığınızı farzedin, eğer yüksekokulda verdiğiniz derslerle mühendislikteki herhangi bir dönemde alacağnız derslerin içeriği aynı ise onlardan muaf oluyorsunuz, aynı dönemde fazla kredin kalırsa çakışmamak şartıyla üstten ders alabiliyorsunuz, üniversitede biliyorsunuz sınıf kavramı yoktur dönem vardır,

• lanet bir sistem arkadaşlar.

bakın,
    iki yıllık bilgisayar bitirmişsiniz daü bilgisayar mühendisliğine geçmişsiniz. ayda da okumuş olsanız jüpiterde de okumuş olsanız 11 muaf ders sayılıyor 41 dersten. onu da değiştirmişler kafalarına göre. mat151i normalde muaf ederken öğrenciler mat 152den geçemiyor diye 151in muafiyetini de kaldırmışlar. sadece ayrık matematikten muafiyet veriliyor. 2. sınıf bile olmuyorsunuz. 1 ve 2 karışık. lanet girsin böyle sisteme bakın;

2 yıllık maliye okuyan arkadaşım kütahyaya geçiş yaptı 28 ders muaf ettiler. çocuk 1.5 senede okul bitiriyor.

meslek lisesi memleket meselesi arkadaş. yaşımız geçiyor adamlar yığdıkça yığıyorlar. lanet girsin.
  • kardes hangi universiteden gittin de 72 kredi muaf oldun bide bolum ney @Nike

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

quote:

hangi bölüm okuyosunuz bide bildiğiniz devlet üniversiteleri hangileri 3.sınıftan başlatan işletme iktisat gibi bölümler için

Bilgisayar Programcılığından Yazılım Mühendisliğine dikey geçiş yaptım. Devlet Üniversitelerinin çoğu muaf etmiyor derslerden. DGS nin bir mantığı kalmıyor kısaca onlarda.

Kaç puanla hangi üniversiteyi kazandınız acaba burdan ve ya özelden bilgi verebilirmisiniz?
  • Peki üniversite tercihini yapmadan önce okulla konuşup hangi derslerden muaf olacağımızı yada okulumuzun minimum kaçyıl (hazırlık intibak vs ) okudukdan sonra öğrenime başlıyacağımızı öğrenemezmiyiz ?
    Adı üstünde bu tercih ve benim o okulu tercih etmemde tabikide orda kaç yıl okuyacağımında önemi var
  • Konuyu canlandırabilir miyiz arkadaşlar muafiyet durumunu açıklayabilirseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.