Şimdi Ara

2011 YENİ PANASONIC MODELLERİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
3
Favori
35.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU ' yu ihmal etmeyelim.

Biz niçin bu televizyona bu kadar fazla para verdik. tabiki 3d özelliği olduğu için.

O halde lütfen yukarıdaki konuya önem verelim. Paylaşımları artıralım.

Birkaç ay önce panasonic p42gt30e almıştım. Aldıktan 1-2 ay sonra LG fpr 3d teknolojili cinema 3d tvlerini çıkardı. Ben fiyat pahalı diye henüz 3d gözlükleri almış değilim. Gördüm ki pasif gözlükler 20tl ye satılıyor, shutter lar 250tl. Fark uçurum. Hatta LG tv alana 7tane gözlük veriliyor. Bu durumda çok pişman olmuş duygusu hissettim. Sormak istediğim. Bu iki tv arasında kalite açısından hangisi ön planda gelir. Yani daha yeni tv'im olan panasonicten vazgeçip Pasif 3d teknolojili LG ye geçmek salaklık mı olur? Ben tv den çok memnunum ama bu 3D olayı kafamı karıştırıyor.

Orijinalden alıntı: aticus3

nickelx sistemi sattın savdın mı ne yaptın?
    İmzan boş, epeydir bizim oralarada takılmıyorusn.
    Yeni panel mi kovalıyorsun bu aralar.

arada geliyorum çok yazmıyorum.... gt30 çok iyi televizyon gözlüğe takılma

Ne düşünüyorsun bu UT30 model için sanırım şu an Tr de yok pana global sitesinde Yeni olarak bu modeli koymuş.. 3D tv ler biraz daha ucuzlayacak gibi :)
  • arkadaşlar, panasonic 127 cm 3d özellikli TX-P50UT30E modeli bugün mediamarkt'ta 2500 TL, sizce değermi, fikri olan varmı, google'da hep slovak macar ve çek sitelerinde görünüyo bu model, hiç ingilizce bir yorum yada satış sayfasına rastlamadım
  • SLM MILLET

AZ ONCE BAKTIM . TEKNOSA 42GW30 U 1899 A INDIRMIS . GECEN DE BOYLE OLMUSTU. ACABA HAFTASONU TURUNCU INDIRIMMI VAR ? NEDERSINIZ ?
  • Evet turuncu indirim var mailime gelmiş..Ama %50 lere kadar dediklerini GW30 da kaça kaç yansıtırlar bilemem 20 indirseler 1500 gibi bir fiyata düşer.. alınası bir rakam oluyor GW30 bir daha 1500 lere alınırmı bilmem

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Evet turuncu indirim var mailime gelmiş..Ama %50 lere kadar dediklerini GW30 da kaça kaç yansıtırlar bilemem 20 indirseler 1500 gibi bir fiyata düşer.. alınası bir rakam oluyor GW30 bir daha 1500 lere alınırmı bilmem

ALLAH ALLAH BENDE MAILLIMI VERMISTIM BANA MAIL GEL MEMIS? UMARIM DEDIGI GIBIOLUR. FROGCUM BIRDE SANA GELEN MAILLI FORUMA ATARMISIN . BIR BAKALIM

NE VAR NE YOK

TESSEKKURLER

TESEKKURLER

Orijinalden alıntı: KARARSIZ 23

AR4KADASLAR EGER TEKNOSAYA GIDERSENIZ . LUTFEN TELEVIZYON FIYATLARINI YAZARMISINIZ .

TESEKKURLER

BEN CUMARTESI TEKNOSAYA GIDENLERIN. ORADAKI BILGISAYARLARI KULLANARAKTAN VEYA VARSA MOBIL KULLANICILARDAN NRICA ETMISTIM TESEKKURLER

Orijinalden alıntı: albani

1-LCD/LED diye bir tanımda yoktur ayrıca!
    (bunu ilk ""uyduran"" sonrada DAVA edilip mahkum edilen ama yinede hiç tınmayan üreticide Samy dir)

A)CCFL/HCFL/EEFL-LCD

B)LED-LCD

Baclit-yapısına göre LCD ler ikiye ayrılır(ama bana göre hiç ayrılmazlar!)

2-Pixel hatasının;PDP/LCD lerde olur/olabilir demem ise riskin olduğu ama oranın LCD lere göre PDP lerde
    daha az olduğu şeklindedir,yoktur/olmaz/çıkmaz gibi bilgiler tamamen yalnış olur!
    Sadece LCD lerde bu riskin ve oranın çok daha yüksek olduğuda bir gerçektir,etrafa bakınca elbete bu şikayetlerin
    PDP den çok fazlasıyla LCD lerde olduğunu biliyoruz ama bunun hem teknik hemde üretim prosesleri hemde kullanılan
    teknoloji ve en nihayetinde maliyetle illşkisi vardır ama PDP lerde tüm bu işlemler daha farklıdır!

3-Benim asıl işim Modüldür(panel dediğiniz eleman)ancak sistemin teknik ve fiziki ve çalışma prensipleri olarak ne transistör
    nede bazı devrelerle doğrudan ilişkisi yoktur,zaten bunu halen üreticilerde bulamadılar
    Bu konuda en büyük ve gelişmiş teknolojiye sahip(TFT-LCD paneller)Sharp uzun yıllardır "pixel" için çalışma ve ömür
    çalışması sürdürsede bunu normal yani sizlerin kullandığı Modüllerde henüz başaramadı(aslında teknik ve teknolojik olarak
    başarıldı ama hem maliyet hemde kasa büyüklüğü v.s sebebler yüzünden pratik hayata sunulamıyor!)

Kısaca üreticilerde aslında her türlü teknolojik geliştirmeler ve bunların prototipleri olsada bunları hayata geçirmek çok zordur
    ve en baştada maliyet gelmektedir!

Heriflerin gizli Laboratuvarlarında 20-30 senelik panel teknoloji bilgileri ve hazır ürünleri bile vardır
    Örneğin bazı panel tipleri bulunalı 10 seneyi geçti artık ....LED tabanlı paneller gibi(AMOLED/OLED/MOLED gibi örneğin)
    ama pazara bir şekilde sunmuyorlar ve "maliyet" diyorlar;ancak burası külliyen yalan tabiki!! çünkü PDP/LCD pazarı "hala"
    çok aç!!!

PDP ve LCD de ufak rötuşlar ile daha herifler senelerce giderler!! onların hiç acelesi yok zaten!

PDP deki pixel hatası ise ilk gün neyse bugünde aynıdır ne ilerleme nede gerileme yoktur ama bana görede PDP lerde pixel hatası
    riski hiç önemli değildir veya kafa takılacak bir durumda hiç değildir ama Retention konusu hepsini bastırmaktadır ki zaten günümüzde
    konuşulan tek PDP sıkıntısıda budur!!
    +diğer sıkıntıları saymıyorum!

Sadece çalışma prensipleri matrix arkasında farklı olduğundan dolayı;PDP ler özellikle pixel hatası konusunda "avantajlıdır" ama diğer
    riskleri ise daha can sıkıcıdır vede Retention olayı başlı başına sinir bozucu bir olaydır!!!

Not;sıfır pixel hatalı Modül üretilmez(teknik olarak)ancak 1 pixel hatalı bile olsa üretici garantisinde verilen Modüller vardır!
    Seviyeleri çok fazla olan TFT-LCD Modüllerde;bugün Hi-End bir panelde en yüksek "Class-II" kullanılır!
    "Class-I" ise özel Modüldür ve sadece Sharp üretebiliyor(Askeri/Tıp/Mühendislik/Uzay ve özel alanlar için ve fiyatları kafa sıyırtır bu panellerin
    Monitörleri ise 65" ebatlısında $35-40bin dir!!!)

NEC te yine özel üretim PDP Modüller vardır sıfır pixel hatalıdır! NEC Pio nun bünyesindedir şuanda ve Pio yu Pany/LGE/Samy den PDP kalitesinde
    ayıran en önemli özellikte NEC tabanını kullanmasıdır!!!

Aynı şekilde FHGroup(Fujitsu-Hitachi) tada böyle özel PDP ler vardır yukarıda bahsettiğim alanlarda kullanılan ve aşırı pahalı olan
    Modüllerdir bunlar

PDP leri ancak ikiye ayırabilirsiniz Pio ve diğerleri olarak Pany/Samy/LGE;çünkü bu iki tarafta çok ciddi bir kalite/teknik/işlem v.s farkları
    olduğu gibi Modül+HW olarakta çok çok farklıdır Pio lar!

Riskler diğer tarafa göre Pio da inanılmaz düşüktür ve 12 senedir bunu takip ediyoruz

4-"Panel tip TV" ler aslında tek bir teknolojidir! sadece PDP lerin kendi enerjisini yaratma sistemi dolayısıyla artıları vardır(bunun yanında eksileride vardır
    ama ben "bugün" için PDP tarafındayım!! kullandığım panellerin LCD olması sizi şaşırtmasın ltf,ben Pio cuyum panel işinde ve bu işin teknolojisinde ise Sharp çıyım)

++
    Sonuç olarak fazla kafaya takmayın pixel miş yok ekran yanmasıdır yok bilmem nesi söyleymiş diye,herkes nasılsa bir vesile gidip bir panel alıp kullanacaktır,bundan kaçış yok
    ama benim kafam hiç bu sıkıntılara takılmaz hatta görmem bile
    Üstelik kendimde malum VSL sıkıntısı yaşamış olsam bile hiç kafamı takmadım!

Bu teknoloji(daha doğrusu teknik)bugün için bu kadar!!daha ilerisi yok bu klasik panellerde!
    Ben hala gün boyu CRT izliyorum yaw panelden sadece büyük ağırlık SD ama özellikle HD FILM izlerim!
    Tavsiyem "FILM" için PDP alın

++
    quote:

Sonuç olarak fazla kafaya takmayın pixel miş yok ekran yanmasıdır yok bilmem nesi söyleymiş diye,herkes nasılsa bir vesile gidip bir panel alıp kullanacaktır,bundan kaçış yok
    ama benim kafam hiç bu sıkıntılara takılmaz hatta görmem bile
    Üstelik kendimde malum VSL sıkıntısı yaşamış olsam bile hiç kafamı takmadım!

Bu teknoloji(daha doğrusu teknik)bugün için bu kadar!!daha ilerisi yok bu klasik panellerde!
    Ben hala gün boyu CRT izliyorum yaw panelden sadece büyük ağırlık SD ama özellikle HD FILM izlerim!
    Tavsiyem "FILM" için PDP alın

++

Bu sözleri çok sevdim

• SELAM HERKESE

BUGUN TEKNOSADA YENI INDIRIM GORDUM. TEKNOSAYA GIDIP PANASONIC FIYATLARINA BAKAN VAR MI?

Yarin Atlantis AVM de Darty nin Acilisi varmis % 60 a kadar indirim varmis.(26 agustos acilis ) Daha onceden Darty tecrubesi olan varmi ? Gercekten indirimi turuncu

indirimi gibi mi? Gercekten indirim yapiyorlar mi ? gitmeye degermi guzel bir 42gw30 almak icin Lutfen tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim .
  • Ben tv'den, oyundan anlamam, sadece ama sadece FİLM izleyeceğim diyen birinin bu ihtiyacını karşılamak doğrultusunda hangi plazmayı önereceğinizi merakla bekliyorum. 3D elzem değil, ekstra özellikler istemiyorum; sadece kaliteli görüntü istiyorum. 2500 TL üst limit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobiotik -- 31 Ağustos 2011; 10:24:07 >
  • O bütçe ile zaten 3D olanıda alırsın.Kaç inç alacaksınız ?

46 inç GW30 teknosada 2300
    42 GW30 olanı 1900 civarı
    42 st33 model ( 3d ) var 2600
    42 vt en üst seri oda 3d li 2800 lerde bunların 46-50 olanlarınıda turuncu indirimlerde 2500 yakalayacağınız bir sürü güzel model var bence..

pc ya da notebook bağlayıp (belki bir media player?) genelde 720p film ve dvd için bir televizyon almak istiyorum. kablo tv ya da uyduya hiç bulaşmayacağım... sd ve sözünü ettiğim hd film performansı makul olan bir şeydir istediğim. bu tercihler ışığında hd ready bir ürün almam gerekiyor sanırım? sürekli blu ray izlemeyeceğim için 1080p almak mantıklı mıdır? film özelinde en mantıklısı projeksiyon, fakat, onda da fiyatlar ortada.

yine burada en mantıklısı plazma olabilir mi? renk doygunluğu ve canlılığı noktasında. plazmanın pc bağlantısıyla ilgili handikapları nelerdir, sd görüntü performansı için illa ki lcd mi almak gerekiyor? yani anlayacağınız, dostlar bu işe bir kere bulaştım ve kafam soru işaretleriyle dolu...

özetle, 42/46 inch ; 2000-2500 TL arası ; sözünü ettiğim nitelikte bir şeyler almak niyetindeyim.
    yardımcı olacak-bilgilendirecek-ikna edecek herkese teşekkürler.

• plazmanın PC ile hendikapı sürekli aynı görüntü kalma riski ve burn oluşması..İlk etapta bende sizin gibi düşünmüştüm nasılsa SD yayın izliyoruz acaba HD Ready alsam dahamı mantıklı diye..Ama şu var 1-3 sene önce alınmış tüm cep tellerin,notebookların çoğu demode olmuştur aynı şekilde sürekli hızlı ilerleyen teknolojiler karşısında 1-2 yıl içinde tüm yayınların HD olmayacağını bilemeyiz.

Biz küçükken annelerimiz bize elbise alırken 2 yıl sonra giyebileceğimizi hesaplayıp az büyük alırlardı :)

Plazma PC bağlantı hendikapı ayrıca plazmadaki VGA olmayışı yada en azından G serisinde ve aşağı serilerde yok onu biliyorum ancak HDMI çıkışlı bir ekran kartı ile veya HDMI / DVI dönüştürücü benzeri ürünlerle bağlantı kurmak..Belkide bilerek zorlaştırmışlardır PC ile özellikle oyun oynarken saatler geçirenler var bu durumda burn izi büyük tehlike..

Neticede o TV ye siz para verecek ve siz izleyeceksiniz..

Ben referans olarak yaklaşık 2 aydır forumda aldığım plazma markası ile - ve + yorumlar ışığında Plazma ve GW30 doğrultusunda karar verdim..Pişmanmıyım ? Hayır
    Ama sürekli görüntü izi kalma kısmı dışında ben TV den çok memnunum diğer konu sürekli dikkat edilmesi gereken bir durum Onuda spor yapmak olarak sayıyorum :) Belkide böylece cihazı daha dikkatli kullanmış oluyoruz.

• Selam Herkese

Teknosa OUtlet Istanbul Zeytinburnunda % 50 ye varan indirim varmis. Oraya giden varmi ?

Vatan Harbiyede (% 25 indirim varmisbutun urunlerde) giden varmi ? Varsa lutfen panasonic tv lerin fiyatlarinj yazabilirmisiniz lutfen

Tesekkuelr
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.