Şimdi Ara

2011 yapımı Salgın filmi günümüzü anlatıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bahsi geçen ve bir çok ünlü aktör ün oynadığı salgın (contagion) filmi resmen bugünü anlatıyor virüs Çin'de ortaya çıkıyor yarasadan ortaya çıkıyor yemekle bulaşıyor dünya genelinde pandemi ye dönüşüyor. Hastalık kuluçka süresi belirtiler herşey neredeyse birebir bu tesadüf olabilir mi ? Tam dokuz yıl önce çekilmiş bu film ?? Fikirlerinizi merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• O film de virus tedavisi bulunmustu

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    Evet aşı buluyorlar en son 26 milyon kişi öldükten sonra

• Film, 2003 yılında yine Çin'de vahşi hayvanlardan bulaştığı düşünülen sars-cov korona virüs salgınından ilham alınarak yapılmış olabilir mi?

• Z.E.U.S kullanıcısına yanıt
    Onca vahşi hayvan varken neden yarasa denk gelmiş filmde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

Evet aşı buluyorlar en son 26 milyon kişi öldükten sonra
    O onu ben ilk gun izledim sizden daha iyi biliyorum kimse izlemiyordu o zamanlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam benzerlik hakkındaki düşünceniz nedir?

• Yarasalardan kaynaklanan ve insanlara buluşan virüslerle ilgili elde edilen bulgulardan bazıları, 2003 yılındaki Sars salgınıyla ilgili yürütülen araştırmalardan geliyor. Bu salgın da yeni koronavirüsle yakından bağlantılıydı.

Bilim insanları, 2017 yılında Çin'deki bir mağarada, 'Sars bağlantılı koronavirüslerin bulunduğu zengin bir yarasa gen havuzu' bulmuştu. Kaynak: BBC

Covid19 bile yarasadan bulaştığı kesin değil, genel olarak vahşi hayvanlardan bulaştığı düşünülüyor.

• Virüsün yayılma şekli çok garipti, izleyeli baya oldu. İlk önce tepede yarasa duruyordu, sonra birşeyi domuzun ağzına damladı sanırım. Ondan sonra domuzla temasa geçen aşçı bi tane kadınla öpüştü. Sonra da yayılmıştı sanırım tam hatırlamıyorum ama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani filmler acaba daha sonra olacaklarin habercisi olabilir mi ? Bazıları tabi?? Oyuncu kadrosuna bakincada hepsi ünlü ilginç geldi.

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Denk gelme değil. Film sektörü gerçekleri iyi araştırır sonra onlardan yola çıkarak film yapar genelde.

2007 yılında iki bilim adamı Asya kıtasında ki Çin dahil, mağaraları gezerek yarasa topluyor örnek alıyor ve birçoğunda corona virüs tespit ediliyor zaten, filmden önce yani.

Bu virüs insan yapımı değil ama insan yayımı

• Zibilyon kere tartışıldı. Mağaradan yeni çıktın herhalde.

• Günaydın
  • 2 sene önce izlemişitim ama çok sıkıcıydı.
  • Peki ne sonuca varıldı

• Günümüz virüsü 2003 Sars gibi Koronavirüs ailesinden.
    tr.wikipedia.org
    Koronavirüs - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Koronavir%C3%BCs

ekşi şeyler
    Dünyada Milyonlarca İnsanın Ölümüne Neden Olan Salgın Hastalıklar
    https://seyler.eksisozluk.com/dunyada-milyonlarca-insanin-olumune-neden-olan-salgin-hastaliklar

Sonuca varılması için öncelikle iddialarının doğru olması gerekiyor ve çözüm üretecek , sonuca varabilecegin ölçüde yetki , bilgi sahibi olman gerek.

• mart ayında yapıldı bitti bu muhabbet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnd -- 13 Eylül 2020; 16:48:23 >
    flim de daha çabuk bulaşma hızına sahibi market de kadın geliyor yardım edin diyordu kadın market de gıda alır iken virüs kapıyor sonra adam market den çıkıyor ellerini yıkıyorlar kizin

aşçı domuzu hazırlanır iken ellerin yıkımadan üstüne silip gidiyordu yanlış hatırlamıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 14 Eylül 2020; 15:48:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.