Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.737
Cevap
39
Favori
176.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş
    Hocam siz mobil yağı yağcıdan aldim demiştiniz. Üzerindeki tarih neydi? New life yağı 2016 tarihli bulamadım nette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Avensis elegant extra
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Hocam siz mobil yağı yağcıdan aldim demiştiniz. Üzerindeki tarih neydi? New life yağı 2016 tarihli bulamadım nette.

1 litrelik kutu bagajda duruyor, akşam bakar yazarım. 1-2 yıllık yağın sıkıntı olacağını düşünmediğimden bakmadım ben. Tam sentetiklerin 5 yıl raf ömrü var.

Orijinalden alıntı: karatech

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

1 litrelik kutu bagajda duruyor, akşam bakar yazarım. 1-2 yıllık yağın sıkıntı olacağını düşünmediğimden bakmadım ben. Tam sentetiklerin 5 yıl raf ömrü var.

Teşekkür ederim. Dünden beri araştırma yapıyorum bu yağ viskositesi konusunda. Edindiğim sonuç lpg li araçlar için kinetik viskositesi yüksek olan ürün tercihinin uzun vadede doğru olacağı yönünde. Örneğin 100 C° de 0w-20 yağlar 8 dayanım gosterirken eneos sustina 0w-50 18 dayanım gösteriyor. 0w-40 new life mobil ise 13 dayanima sahip. Hala bu dayanım değerlerinin nasil hesaplandigini bilmiyorum tabi Yakinda yağ mühendisi olup çıkacağım

Avensis elegant extra

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    2014 Temmuz imalatı benim yağ. Bence lastik kadar riskli bir durum değil yağda, yine de siz bakın içiniz rahat olsun. 0w-20 başlarda iyiydi, hava ısındıkça sapıttı, eksiltmeye başladı, traktöre döndü araba, dizel gibi çalışır oldu. Bu yağı kullanınca dünya varmış dedim, umarım 10 bin km böyle devam eder.
    Eğer 5w-30'dan geçiyorsanız yakıtta düşüş görebilirsiniz.

N11 de 2015 üretimi buldum onu alayım diyorum. Zaten dediginiz gibi 5 yıl raf ömrü var.bl 5-30 dan geçecegim bende bakalım mobilin son teknoloji yağı gibi gözüküyor 0w-40 new life. Hatta esp 0w-40'dan daha iyi.

Avensis elegant extra
  • karatech kullanıcısına yanıt
    Eksiltme ne kadar. 1000 km de 1lt eksiltme normal bizim araçlar için
    O ses subap şakırtısı kalın yağda ses olmuyor ince yağda ses var sadece rolantide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 13 Temmuz 2016; 22:21:33 >
    Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Normalde eksiltme yoktu araçta, 10 bin sonunda 5w-30 max çizgisindeydi 0w-20'den önce. Ben o itecek sesine zor dayandım, km dolsun da değiştireyim diye bekledim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 72 binde araç. Frenler de sorun yoktu. Garanti olsun diye ankara özel 4nal serviste hidrolik değişimi yaptırdım. Eskiyi hazneden çekip yenisini koydular. Dedim diskler kenardan hava almayacak mısınız,? Gerek yok dedi üstelemedim. Orjinal dot4 Toyota malı hidrolik konuldu. Ankaranın en iyi özel servislerinden biri bunu yapıyorsa ben daha ne deyim

Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

72 binde araç. Frenler de sorun yoktu. Garanti olsun diye ankara özel 4nal serviste hidrolik değişimi yaptırdım. Eskiyi hazneden çekip yenisini koydular. Dedim diskler kenardan hava almayacak mısınız,? Gerek yok dedi üstelemedim. Orjinal dot4 Toyota malı hidrolik konuldu. Ankaranın en iyi özel servislerinden biri bunu yapıyorsa ben daha ne deyim

Fren hidrolik kabından 4 tekerleğe kadar olan borularda, hortumlarda ve tekerlek silindirlerindeki fren hidroliğini değiştirmemiş oluyorlar. Hidroliği tamamen boşaltsa işleri uzayacak. Hava almak gerekecek, diagnosa bağlayıp ABS yi devreyi sokması gerekecek.
    Neremiz doğru ki.Benim gödüğüm, bildiğim yetkili servislerde mengerler jeep hariç birçoğunda yalap şalap hidrolik değişimi yapıyorlar.
    Hidroliğin nemini ölçen kalem şeklinde pilli bir cihaz var. Ölçülerek kontrol edilmesi gerekir. Yada 2 yılda 1 değişimi tavsiye ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red26 -- 14 Temmuz 2016; 23:10:58 >

• Hız limitleyici aktif ettim. Sırada bagaj açma düğmesi kumandadan kapanan aynalar var
    Bu mesaja eklenen görseller:

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

Hayırlı olsun, CC olmayan Elegant araçta çalışır mı bu limitleyici?

Orijinalden alıntı: karatech

Hayırlı olsun, CC olmayan Elegant araçta çalışır mı bu limitleyici?

Malesef imkansız.
    Bu arada plazalara cam kapama modul gelmiş. Kapılar kilitlenince acık camı kaldırıyor soketli kesme biçme yapılmıyor. 300tl 75tl takma ücreti. Toyota Plazalardan bilgi alınız.

Yok hocam sağol, benim camlar yaz-kış kapalı, klima açık.
    Hadi km yapıp LPG'nin parasını çıkardık, onun parası çıkmaz gibi görünüyor

Avensis elegant extra
  • Hocam daha önce paylaşılmıştı bu sileceklerin değişimi ile ilgili paylaşımınız. Hangi sayfada acaba? Internette bosch markalı ürün buldum 90 liraya geliyor. Bizim aracın orjinal sileceği nw marka acaba biliyor musunuz? Benim silecekler artık iş yapmaz oldular

Avensis elegant extra
  • asakashi filtreler kargoyla bugün ulaştı. Tavsiye eden arkadaşlara teşekkürler.

2-3 hafta önce aracı aldığımda (elegant) 1 kumandalı anahtar yedek olarakta kumandasız normal bir anahtarı vardı. Kumandalı anahtar 1 tane mi oluyor arkadaşlar? Sattığım honda araçta 2 tane kumandalı anahtar vardı.
    Sabah ola hayrola dedim. Sabahta uyari veriyordu. Ama yaklasik 2 km yol gittim. 60-70 km civari hizla.
    Ve uyari ikazi silindi. 😀

Herkese kazasiz sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 18 Temmuz 2016; 15:35:20 >

Avensis elegant extra
  • red26 R kullanıcısına yanıt
    Extralarda birbirinin aynı 2 kuamndali anahtar var ama elegantlarda durum nasıl bilemiyorum. Elegant sahibi birisi cevap verir en güzel ya da yetkili servisten bu bilgiyi alabilirsiniz. Ama fikir olarak söyleyim daha önce corolla elegant aracımda çift kumandalı anahtar varken teyzemin comfort exrra extra aracında siz de olduğu gibi bir kumandali birde eski tip kumandasiz anahtar vardı.

Avensis elegant extra
  • red26 R kullanıcısına yanıt
    Bizim elegant extra lar da 2 adet kumandalı birbirinin aynısı 2 kumanda var. Elegant bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 19 Temmuz 2016; 16:10:07 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.