Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (117. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.737
Cevap
39
Favori
176.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş
  • Evet akü büyüyormuş amper artınca bugün de bunu öğrendim teşekkürler :) Varta sitesinde bayi araştırdım adamlar nasıl yaparız da az satış yaparız diye iyi ugrasmislar Ürün ve bayi bulmak çok zor. Koca Adana'da yetkili satıcıları yok ya da resmi sitelerinde bilgisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Avensis elegant extra
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Bir hafta 10 gün beklerseniz istediğiniz ürünü getirtiriz demişlerdi,
    Benim fırsatım olmadı.
    Ama sizin araç yeni.
    Bir kaç yıl daha gider.
    .
    Yinede lazım olursa, şurasını buldum:
    AKÜ Adana Varta Bayileri - Satıcıları

Alican Ticaret
    Alican Ballı
    Sanayi Çarşısı 768 Sokak No. 46/A
    Adana
    Telefon: +90 322 321 55 44
    Email: alicanticaret01@hotmail.com
    Binek oto aküleri

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Bence mutlu alın ben öyle yapacağım. Varta da altta kalır yanı yok

Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    63 amper Geliştirilmiş Sulu Tip MUTLU iyidir.
    ölçüsü varta ile aynı.

http://www.akumontaj.com/urundetay/30/mutlu-aku-12-volt-63-amper-start-stop-efb.aspx
    http://akufiyatlariizmir.com/index.php?route=product/product&product_id=182
    .
    AGM (Kuru tip) almamıza gerek yok.
    sulu tipin en güçlüsünü alırsak yeterli olur.

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”

• Akü işi birazda şans diye düşünüyorum. Önceki araçlarımda 2 yıl garantili delphi marka akü 2,5 yıl sonra gözün birinde kısa devre yaparak iptal oldu. Sonra Düzce'de dinç akü diye bir imalatçı vardı. Plastik gövdenin içine kurşun plakaları ve separatörleri elle montajlıyorlar, akünün üstünde iri vidalı eleman kapakları görseli iyi olmayan bir aküydü. Sorun çıkarsa geri verebileceğim bir yerdi. 3-4 yıl sorun olmadı sonra aracımı satmıştım. O aracım karbüratörlü ve lpg'liydi kışın uzun marş süreleri vardı.

Ah'i standarttan yüksek olursa alternatöre fazla yük biniyor diye biliyorum. Belki akvaryum su motoruyla çocuk havuzunu doldurmaya çalışmak gibi birşeydir.

Aracımda yağ kartı yok, yağın seviyesi ve rengi iyi fakat bunu ölçü almıyorum. Yağ bakımını yapmayı düşünüyorum. 130.000 kmde 5-30 düşünüyordum 0-20 ilgimi çekti. Bahsi geçen tem toyatadaki polen filtresi karbon mu? Klima yollarını temizlemeyi düşünüyorum önceki sayfalardaki köpüğü faydalı bulan var mı?

• red26 R kullanıcısına yanıt
    Karbon da var normal de ben karbon kullandım malum bebek var.
    Klima köpüğü bir süre idare ediyor ama kesin çözüm değil. Dezenfektayon şart gibi.
    020 yağ kullanın farkı görün o kadar söyleyeyim

Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
    Uygun olduğunda
    Tem toyotadan vs yağ-bakım ürunlerinin linkini atar mısın.
    filtre, Balata vs.
    .
    Akü değiştirirken,
    20 yaşında pejo 106 coupe aküsünü şarj ettirip taktırırken çok utandım=
    Bizim araçta kaput amorsitoru yok.
    Bizim araçlara motor kaputu için amortisör uygulanabiliyor mu aceba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 12 Temmuz 2016; 11:31:28 >

2011 Avensisde fabrikasyon varta 60 amper tam 6 yıl gitti.
    Eski aracımda fort motorcraft 44 amper fabrikasyon akü 7 yıl dayanmıştı. Yerine göre 50 amper mutlu takmıştık.

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Evet kaput amortisör uygulanıyor. Tem oto da var. Takması da basit. Tem oto internet satışı yok netten temoto site girip numarayı arayın plakayı söyleyin yardımcı olur Ufuk Sönmez ismi arkadaşın

• 900 km ş.dışı, 300 km ş.içi, toplam 1200 km de
    = 104 lt lpg
    = 215 lira lpg.

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Maşallah
    1500kg artı bagaj
    Ve 17kr

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Uygun olduğunda
    Tem toyotadan vs yağ-bakım ürunlerinin linkini atar mısın.
    filtre, Balata vs.
    .
    Akü değiştirirken,
    20 yaşında pejo 106 coupe aküsünü şarj ettirip taktırırken çok utandım=
    Bizim araçta kaput amorsitoru yok.
    Bizim araçlara motor kaputu için amortisör uygulanabiliyor mu aceba.

Set of 2pcs Bonnet Hood Gas Struts Shock Struts Lift Supports for Toyota Camry MCV10 SXV10 92-96 Front Left
    http://s.aliexpress.com/Vjie2m2i
    (from AliExpress Android)

Şunu benzer ürün. Parça numarası bulursanız pahalı bir şey değil orjinalin 300 TL üzeri diye hatırlıyorum. Ucundaki parça ile beraber alınmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Siparişleri tem Toyota dan geçtim az önce. 2 adet ashakasi polen filtresi, 1 adet orjinal yağ filtresi, 1 adet hava filtresi yine ashakasi ve winkel motor iç temizleyici olmak uzere 138 tl tuttu toplam. Yağ olarak eneos sustina 0w 50 onerdi Ufuk bey ama 170 lira fiyati. Bir araştırıp öyle alayım dedim. api sn kalite standardında 0w-30 ya da 0w-40 yağ bakıyorum. Yardimlarinizi beklerim

Dün(11.07.2016) Ufuk beyden sipariş ettiğim parçalar yıldırım hızıyla bugün öğlen elime ulaştı. Buradan hem Tem Toyota servise hemde MNG kargaya teşekkür ediyorum. Aldığım en hızlı kargoydu. Özellikle belirtmeliyim Asakashi filtrelerin bu kadar kaliteli olacağını beklemiyordum.Almak isteyen arkadaşlar hiç şüphe etmesin.Orijinalini aratmaz.
    Bu mesaja eklenen görseller:

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

Avensis elegant extra

http://www.aliexpress.com/item/Set-of-2pcs-Bonnet-Hood-Gas-Struts-Shock-Struts-Lift-Supports-for-Toyota-Camry-MCV10-SXV10/32507868652.html
    Bunu mu alalım.
    2 tane geliyor sanırım.
    53 cm uzun değil mi.
    Uyar mı dersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

http://www.aliexpress.com/item/Set-of-2pcs-Bonnet-Hood-Gas-Struts-Shock-Struts-Lift-Supports-for-Toyota-Camry-MCV10-SXV10/32507868652.html
    Bunu mu alalım.
    2 tane geliyor sanırım.
    53 cm uzun değil mi.
    Uyar mı dersin.

Ben örnek link attım. Uyacsğına emin değilim buna benziyordu sadece. Satıcıya sormak lazım ama bileceğini sanmıyorum. Avensis parça numarasını bulmak lazım kesin tanı için

• _____________________________
    Es Es Es ki ki ki Es-Ki Es-Ki Es

Orjinal yağ filtresi 30 asakashi 15 tl.
    Orjinal hava filtresi 60 asakashi 30.
    Orjinal polen filtresi 75 asakashi 25 tl.

Avensis elegant extra
    Bunlar orijinal falan değil
    Oem yazıyor yan sanayi yani boşa para kaptırmayın hepimizin kullandığı kalitesi kanıtlanmış js asakashi filtreler var ucuz ve çok kaliteli Japon malı onlardan alın. Yağ filitresini kesin orijinal alın 30 tl

• Her ikinizede teşekkürler. Nasreddin Hoca bana damdan düşen birini bulun demiş. Bizimki o hesap.
    Sorularım gelmeye devam edecek
  • 4-5 ay önce rastgele bir parçacıya girip polen filtresi istedim, çıkardı yerli bir filtre verdi, 10 TL dedi. Parayı ödeyip çıktım, araca takmak için çıkardım kutudan ve kalitesine inanamadım, en az orjinali kadar kaliteli ve ağırdı. Dandik filtreler daha takarken içeride yamuluyor, çıkarırken yırtılıyor vs.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.