Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.737
Cevap
39
Favori
176.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş
    Ya şu lpg fiyatları satmama engel oluyor her seferinde Daha 1 sene beraberiz öyle gözüküyor.

Hava filtresi 40 bin de orjinali ile değişti bir daha değişmesine gerek var mi? Bir de kalitesi nasıl bu asakaşinin (yazamadım) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Avensis elegant extra
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Sen 10 binde değiştir sana yakıt performans olarak geri döner 25tl civarı. Orjinal kadar iyi emin ol. Zaten orjinal 40 binde değişecek bunu 15 binde bile değiştirsen orjinal den daha temiz filtre kullanmış olacaksın 2 türlü kazan kazan.

Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim kardeşim. Alayım dediğin gibi 25 lira için değmez. Malum çok toz duman oluyor yazın yine kirlenecek.

Son olarak bu bakım aralığıni 2000 km kadar geçsem bir sıkınti olur mu? 15000 gider diyor sorduğum ustalar. Daha 1 yılı dolmadı son bakımdan bu yana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 11 Temmuz 2016; 13:08:23 >

Avensis elegant extra
    Tam sentetik yağ ömrü en az 15bin km.
    Ama bizim servisler riske girmezler.
    Ben 11 12 bin civarı değişim yapacağım bundan sonra.
    Bir çok markada 15 bin km değişim aralığı var. Sorun olmaz

Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
  • Siparişleri tem Toyota dan geçtim az önce. 2 adet ashakasi polen filtresi, 1 adet orjinal yağ filtresi, 1 adet hava filtresi yine ashakasi ve winkel motor iç temizleyici olmak uzere 138 tl tuttu toplam. Yağ olarak eneos sustina 0w 50 onerdi Ufuk bey ama 170 lira fiyati. Bir araştırıp öyle alayım dedim. api sn kalite standardında 0w-30 ya da 0w-40 yağ bakıyorum. Yardimlarinizi beklerim

Avensis elegant extra
    Valla 020 yeter bana 030 040 050 çok zor bulunuyor. Motor temizleyici neymiş ya hiç kullanmadım ne işe yarar ki ben de alsam birdahakine

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Siparişleri tem Toyota dan geçtim az önce. 2 adet ashakasi polen filtresi, 1 adet orjinal yağ filtresi, 1 adet hava filtresi yine ashakasi ve winkel motor iç temizleyici olmak uzere 138 tl tuttu toplam. Yağ olarak eneos sustina 0w 50 onerdi Ufuk bey ama 170 lira fiyati. Bir araştırıp öyle alayım dedim. api sn kalite standardında 0w-30 ya da 0w-40 yağ bakıyorum. Yardimlarinizi beklerim

Ben linkteki ürünü 4+1 olarak yağcıdan toplam 160 liraya aldım, vaktim olsa netten daha ucuza alabilirdim. 120 bin bakımında kullandım, diğer forumda yazmıştım takip ediyorsanız Avensis yağ konusunu.

http://www.hepsiburada.com/mobil-1-new-life-0w-40-4lt-benzinli-dizel-lpg-motor-yagi-p-OTM652071

0W20
    0W30
    5W30
    .
    BUNLARIN HARİCİNDE YAĞ KULLANMAYIN DERİM.
    15 bin km ideal.
    ben 40-55-70 bin km de mobil1 esp 5w30 kullanmıştım.
    esp 5w30 dan memnunum ama 0w20 ye geçmek adına
    85bin km de paraya kıyıp 4 tane mobil1 advanced 0w20 almayı planlıyorum.
    4 litre yetiyor,
    4.2 litreye hiç gerek yok.
    alacağınız yağ API SN , SM kriterlerinde olsun.
    .
    0w20 için mobil1 advanced öneririm.
    0w30 için castrol edge öneririm.
    5w30 için mobil1 esp öneririm.
    .
    http://urun.n11.com/motor-yagi/mobil-1-0w-20-1-l-P96473944?cid=604001&gclid=CID40_nB680CFZAW0wodcNAL7w&gclsrc=aw.ds
    .
    her bakımda hava-polen ve yağ filtrelerini de değiştirttim.
    yağ filtresi ve tapasını orjinal kullanın derim.
    .
    http://www.yagpazarlama.com/product.php?id_product=57
    http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/car-engine-oil/engine-oil-brands/castrol-edge/product-page.html
    http://www.yagpazarlama.com/product.php?id_product=11
    .
    valvoline ve motul markası hakkında pek bilgim yok.
    http://www.yagpazarlama.com/product.php?id_product=333
    http://www.yagonline.com/Motul-8100-Eco-Lite-0W-20-4-Litre,PR-895.html
    http://www.yagonline.com/Petrol-Ofisi-Maxima-0W20-4-lt-Benzinli-Motor-Yagi,PR-1595.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 11 Temmuz 2016; 17:10:19 >

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”

• karatech kullanıcısına yanıt
    Yağı inceledim. Bütün gerekli ozellikleri içeriyor. Hatta sanırım 0w-30 fuel economy ürününden de daha iyi. Aklıma yattı teşekkür ederim. +1 litre yağı kullamaniz gerekti mi? Ben de 40 bin bakiminda aldim 4+1 litre 5w 30 esp mobil 1. Hiç kullanmadim çünkü eksiltmedi araç.

Avensis elegant extra
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Eğer viskozite değişikliği yapacaksanız kullanmanızı öneririm dedi motor iç temizleyiciyi. Fiyatı da uygun olunca aldim. Yağ değişiminden önce motora koyup yarim saate kadar rolanti de çalıştırın sonra yağı boşaltıp yenisini koyun dedi ufuk bey. Biriken pisligı vs temizleemiş. Ben de hiç kullanmadım daha önce.

Avensis elegant extra
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevap için teşekkür ederim.

Avensis elegant extra
  • 6 yıllık Aküm zayıflamıştı.
    Bir kaç gün çocuklar iç ışıkları açık unutmuşlardı.
    .
    Hiç bir akucu de Varta silver bulamadım. Yetkili varta bayisi bile silver model akü getirmiyor.
    Mecburen varta blue taktırdım. 185 tl.

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

6 yıllık Aküm zayıflamıştı.
    .
    Hiç bir akucu de Varta silver bulamadım. Yetkili varta bayisi bile silver model akü getirmiyor.

Alçak tip mi? Benimki de iyice zayıfladı orjinal akü. İyice ölene kadar beklesem mi bilemedim. Aslında şimdi alıp kışın değiştirsem daha mantıklı benim için. Bulunduğum yerde varta bayi yok.taril dönüşü alıp kışın kendim takarım. Fiyat bilgisi için teşekkürler peşin mi taksitli mi aldınız?

• Avensis rot derece değerleri.
    Bir çok hayati referans değer var. Çıktı alın derim.
    Rotçuya gidip bu değerleri gir desen söver orası ayrı
    Bu mesaja eklenen görseller:

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Yağı inceledim. Bütün gerekli ozellikleri içeriyor. Hatta sanırım 0w-30 fuel economy ürününden de daha iyi. Aklıma yattı teşekkür ederim. +1 litre yağı kullamaniz gerekti mi? Ben de 40 bin bakiminda aldim 4+1 litre 5w 30 esp mobil 1. Hiç kullanmadim çünkü eksiltmedi araç.

Yetkili servis olduğu için verdim 1 litreyi kullandılar, artanı geri verdiler. Vermesem yok olmaz falan derler yada kendi yağları ile tamamlarlar belki diye düşündüm. Ben çok beğendim bu yağı, umarım sizde beğenirsiniz.

Orijinalden alıntı: beyzade0606

quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

6 yıllık Aküm zayıflamıştı.
    .

Alçak tip mi? Benimki de iyice zayıfladı orjinal akü. İyice ölene kadar beklesem mi bilemedim. Aslında şimdi alıp kışın değiştirsem daha mantıklı benim için. Bulunduğum yerde varta bayi yok.taril dönüşü alıp kışın kendim takarım. Fiyat bilgisi için teşekkürler peşin mi taksitli mi aldınız?

Evet orjinali de varta ve 242x175x190 mm.
    (Yükseklik: 190mm)
    .
    Varta silver öneririm.
    .
    Marş zorlanıyorsa bekletmeden değiştirin derim.
    .
    Bilinenin aksine; aküler yazın bitermiş.
    .
    Tek çekim aldım. Ama aynı fiyata bilgisayardan karta taksit yapabileceğini de söyledi.
    .
    Varta servisi 200 lira demişti.
    .
    Benim taktırmak zorunda kaldığım varta Blue: (185 tl)
    http://www.artvinticaret.com/Varta-Oto-Aku-Blue-Dynamic-12V-60-Amper,PR-4928.html
    http://www.acilaku.com/cars/60-amper-varta-aku
    http://m.lastikal.com.tr/Varta-D24-Blue-Dynamic-Serisi-12-Volt-60-Amper-Aku
    .
    Önerdiğim model: Varta silver dynamic 63 amper.
    http://www.artvinticaret.com/Varta-Oto-Aku-Silver-Dynamic-12-V-63-Amper,PR-4912.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 11 Temmuz 2016; 22:21:50 >

Bizim araçlar için 60 değilde 70 amper akü alınabilir mi? Ya da ne fark eder daha yüksek amper alınsa?

Avensis elegant extra
    Sorun zannetmiyorum lakin akü büyüyecek kabına sığmayacak

Özellikle kışın isteksiz basıyor ya mutlu ya varta bakayım bende inşallah

70 v. veya 72 v. sığmaz.
    Kabı 25 cm olduğu için.
    Yani uzunluğu 24-25 cm den,
    Yüksekliği de 19-20 cm den fazla olmamalı.
    .
    Zaten benim önerdiğim varta Silver modeli 610 amper ve 63 v.
    .
    63 v Silver ile 70-72 v Blue yaklaşık aynı performanstadır.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.