Şimdi Ara

2011 Sınava Giriceklerin Toplanma Noktası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar 2010 ygs-lys maratonu bitti sayılır... Artık bir sınavlar kaldı..
    2011 adaylarına şimdiden basarılar diler ve birkaç önemli tavsiyede bulumak isterim..
    2011 ygs muhtemelen

10 Nisan 2011 de yapılacak.. Buda demek oluyorki 10 ayınız var... Ygs nin yerleştirme puanına etkisi kesin ve kesin olarak yüzde 40 .. ne bir eksik ne bir fazla.. Bölümlere göre derslerin ağırlığı değişiyor sadece toplam hep yüzde 40...
    Hangi bölümde okursanız okun Ygs için 3 ders sizler için büyük önem tasımkta... Bölümünüze göre bu 3 derste 120 sorudan olabildiğince fazla net çıkarmanız sizin yararınıza olacaktır... Ygs ye 10 ay var dedik ama siz bu 10 ay ygs ye çalışıp ondan sonra lys yi hallderim derseniz çok açık söylüyorum [B]hukuk, tıp, diş, eczacılık, öğretmenlik, veya çok istenen gözde bölümleri unutun... Kesinlikle olmaz... Bunu en baştan söyleyelim çünkü sonra nisandan sonra çok kişi soruyor şimdi oturup lys ye çalşıssam 2 ayda yapamazmıyım diye.. O zaman hayır demek zor ama en baştan söyleyelim OLMAZ..... Şimdi kabaca neler yapılmalı onlara bakalım...

1- Yaz çok önemli.. size tavsiyem temmuz 15 e kadar tatil yapın kafa dağıtın ve en gec temmuz 15 de baslayın çalışmanıza... bu hazırlık sürecinde ağustos-eylül-ekim kritik zamanlar... Bu 3 ay sonunda belirli bir sistem oturtmamıssanız, ders çalışmıyorsanız, konstre güçlüğü çekiyorsanız durum ciddi.. üzülerek söylüyorum o sene ii bir puan almanız çok zor... Bunlar 25 haziranda söylüyorum ve eminimki zaman azaldıkça herkes bundan sonra baslasam gece gündüz çalışşam vs.. gibi ifadeler kullanacak.. Şunu unutuyoruz Öss sınavı bir birikim sınavıdır son sene sıfırdan hazırlanılacak bir sınav değildir... Her yıl düzenli olarak çalışan birine diyecek sözüm yok o her türlü halleder...
    2- Düzenli çalışma devamlılık çok önemli.. Az çalışın ama ilerleyerek, devamlı çalışın... Misal iki gün ginde 4-6 saat çalışıp , sonra sıkılıp 2-3 gün ara verirsen o çalışma boşa gitmiştir.. Sil bastan tekrar basla durumu olur..
    günde 50 soru çöz ama hergün çöz.. zaten zaman ilerleikçe oturtacak daha çok çalışacaksınız...

3- Dersaneye gitmenize gerek yok.. evde çok rahat kendinizde halledebilirsiniz... İnternetiniz varsa onu çok ii kullanın ders konusunda..

4- Bir günde en fazla iki farklı ders çalışın... İlk olarak ygs yi halledin.. Lys ye Aralık ayına kadar bulaşmayın... Aralıktan sonrada Mart a kadar 2 günde bir ygs denemesi çözün.. Marttan sonra hergüne çıkarın... Lys de 3-4 sınava girmenize gerek yok.. ne istediğinize karar verin ona göre hazırlığınızı yapın... ekstra zaman kaybına gerek yok...

5-İlk olarak kapsamlı bir konu anlatım kitabından konuları mutlaka bitirin.. Konuları bitirmeden soru bankalarına gecmeyin.. Aynı anda iki ayrı kitaptan ilerlemeyin aynı ders için.. Konuları bitirdikten sonra tek bir soru bankası takip edin.. Soru bnksını çözerken şu yolu takip edin.. Kaç test var onu hesaplayın.. Şu kadar sürede bitircem diye makul bir hedef koyun.. Ve ona göre hergün o kadar test çözün ... Artı Testleri çözerken misal doğal sayılardan 10 test var hepsini çözmeyin doğal sayılardan 3 test çözün başka bir konuya geçin ondanda 2-3 test çözün başka bir konuya geçin... böyle yaparak bir kitabı 3 tekrarda bitirin..Ve sakın ha şunu yapmayın.. Mesela çarp. ayır çalıştınız.. elinizde 4 soru bankası var... hepsinden çarp. ayır myı çözmeyin kesinlikle.. sadece bir kitap takip edin ve onu bitirmeden başka kitp almayın çözmeyin... Soru bankasına başlarken en sevmdğnz konudan başlayın.. kesinlikle en sevmediğiniz konuyu ilk önce çözün sevdiklerinizi sona bırakın..
    6- Deneme çözmeye özen gösterin... dedğim gibi ygs için deneme çok önemli.. lys de çok deneme çözmesende olur ama ygs için bol bol çözmelisiniz.. ve her denemeden sonra denemede yaptığın yanlışların, uğraştığın , zaman kaybettğiniz soruları ekrar tekrar çözmelisiniz...
    7-EA cılar fen yapacaklarsa fen çalışmaya yazın başlamalılar.. Son zamanlar fen çalışmaya kalkışmayın halledemezsnz moraliniz bozulur ve zaman kaybı.. Şuna karar verin fen yapacakmıyım yapmayacakmıyım.. Fen yapmazsanınz lys de yzde 5 kaybınız olur... ona göre kendiniz bir yol çizin.. yapmayacaksınız diğr 3 derse son derece ii çalşın full çıkarma gayreti içinde olun bakın sistem değişti ygs-5 de ilk 10.000 de 900 ea cı var yok... ve say cılar sizin bölümleri terch edebilyor artık... unutmayın
    8-Hiç bir zaman puan odaklayı çalışmayın şu kadar puan almalıyım şu puanla şunu yaparım.. yanlış.. sizin amacınız önünüze çıkan her soruya doğru cevap vermek olsun... denemelerde şu puanı aldım değil şu kadar soru yaptım şu kadarı doğru şeklinde yaklaşın...
    9-Haftada birgün grup çlşması yapın.. arkdaslrınızla adam akıllı oturup çözmdğniz soruları çözün. çok faydalı olacaktır...
    10-Kendinizede mutlaka vakit ayrın uzun soluklu bir maraton erkenden hızlıca yol almaya çalışmayın yorulursunuz...vaktiyle halledin... Dedğim gibi aralık a kadr ygs yi mutlaka halledin sonra lys ye başlyın.. Mayısta lys den sınava grceniz iki dersi bitirmiş olmalısınzki sıcak havalarda günü bi denemeyle gecstrn...
    11-Bu yazdıklarım daha çok mezunlara yönelik... Lise son öğrencileri için okul dönemi var.. sınavlar felan... onlar lise 1-2-3 de gerekli hazırlıklarını yapmadalırsa işleri zor.. hele birde dersanye gidyorlarsa haftanın 7 günü... çok zor allah kolaylık versin...

Son olarak bakın bugün 25.06.2010 zaman çabuk geçer.. 10 nisan göz açıp kapayınca kadar gelir ve hedefiniz iyi bir puansa bunlarla hedefinizi yakalrsanız... bunları sürekli okuyun... zamanınızı şimdiden ii kullanın bugünleri aramayın... Başarılar Herkese

Arkadaşlar ben dahil birçok kişi 2011 yılında sınava girecez
    Kimimiz bu heyecanı ilk kez tadacak kimimiz ikici üçüncü kez deneyecek
    Amacım burada sınava girecek Frmtr üyeleri bi liste halinde toplamak
    Neden böyle bişey yapıyorum bende bilmiyorum
    Sınava girecek arkadaşların ismini yzdırmasını bekliyorum
    Konuya mesaj yazmanız yeterli isminizi yazdırmak için
    Ayrıca amaçlarınızı hedeflerinizide yazıp sorularınıza cevap verebiliriz

Dh 2011 Sınava giricek kişi listesi :)

1.Ustaplayer
    2.Berrak
    3.cwr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ustaplayer -- 16 Ekim 2010; 16:06:04 >

• bende girecem bakalım bu sene kaç puan alacaz tabiki verdigimiz emek kadar
    bir konuda yardım istiyorum sözelciyim ve benimde mat yok denecek kadar az en azından sınavda 10-15 tane mat yapmak istiyorum fenimde sıfır ama biyolojiden felan 5-6 tane yapabiliyorum mat nasıl bir yol izlemem lazım şu sayılar konusunu tek başıma oturup çalışıyorum ama hiçbirşey anlamıyorum

bu tür bi konu da vardi diye hatirliyorum ama olsun bana farketmez. Listeye yazcaksan yaz hedef ODTU Bilgisayar itu de dahil baska bi uniye gitmeyi düsünmek bile istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Yazidaki bazi yerler esnetilebilir mesela temeli olan biri lys.ye calismayi araliga kadar niye koysun ki ben simdiden basladim mesela

bu tür bi konu da vardi diye hatirliyorum ama olsun bana farketmez. Listeye yazcaksan yaz hedef ODTU Bilgisayar itu de dahil baska bi uniye gitmeyi düsünmek bile istemiyorum

itü nün nesi var hacı? itü tutsunda bak nasıl gidiyorsun her bahse varım.......

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Yazidaki bazi yerler esnetilebilir mesela temeli olan biri lys.ye calismayi araliga kadar niye koysun ki ben simdiden basladim mesela

itü nün nesi var hacı? itü tutsunda bak nasıl gidiyorsun her bahse varım.......

giderim gitmesine baska sansim yok zaten hocam da odtü akar

• quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bende girecem bakalım bu sene kaç puan alacaz tabiki verdigimiz emek kadar
    bir konuda yardım istiyorum sözelciyim ve benimde mat yok denecek kadar az en azından sınavda 10-15 tane mat yapmak istiyorum fenimde sıfır ama biyolojiden felan 5-6 tane yapabiliyorum mat nasıl bir yol izlemem lazım şu sayılar konusunu tek başıma oturup çalışıyorum ama hiçbirşey anlamıyorum

listeye ekliyorum sizide :) Sorununa gelince bende sözelciyim ve mat 1 yapamıyorum yani karakök mat 0 kitabını alıcam tavsiye ederim.
  • benide ekle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.