Şimdi Ara

2011 PASSAT 1.TDİ 105 hp ALINIRMI?!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
14.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan ki aracımız 2008 FORD FOCUS GHİA 1.6 TDCİ 109 hp ve aracımızı bu yıl içinde değiştirmek istiyoruz şuan hoşumuza giden iki araç arasında kaldık birincisi: VW PASSAT 1.6 TDİ COMFORTLİNE 105 hp

ikincisi:OPEL İNSİGNİA 2.0 CDTİ 130 hp edition pack.

ama gönlümüz passat dan yana :)

With Donanımhaber since 2005
  • Gönlünü dinle.

zaten passatın yeni kasası pek tutmadı diyolar , eski kasasını ben daha cok begeniyodum sahsen ..

130hp olmasıda avantaj o torku tatman lazım , o zaman insignia diceksin kesinlikle

yakıtıda öyle su gibi içtiği filan yok 100km de 6 litre yakıyor lütfen işkembeden atmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 26 Ocak 2011; 2:42:05 >

Orijinalden alıntı: TheJudgé

tabiki insignia , passatın comfortline onalı en boş versiyonu değil mi eğer öyleyse bence insignia derim ,

zaten passatın yeni kasası pek tutmadı diyolar , eski kasasını ben daha cok begeniyodum sahsen ..

130hp olmasıda avantaj o torku tatman lazım , o zaman insignia diceksin kesinlikle

yakıtıda öyle su gibi içtiği filan yok 100km de 6 litre yakıyor lütfen işkembeden atmayalım

passatın comfortu oldukça dolu bir versiyondur sen bilmeden işkembeden atma asıl, en alt versiyonu trendlinedır. Daha 2 ay önce çıkan arabanın tutup tutmadığını nerden biliyosun, benim duyduğuma göre de yeni kasa çok tutuldu diyolar bayilerde araba kalmamış. İnsignianın su gibi yaktığını ve çıktığından 1 ay sonra sırf benzin yüzünden dünya kadar ikinci ele düştüğünü bilmeyen yok. 6 litrelik tüketim arabanın lifte çekilip fabrikada alınan değer normal şehir içi 10lt civarı yakar. Bilip bilmeden boş yorumlarla forumu doldurmayalım

• passatın dizeline mayıs a sıra veriyorlar tutulmayan arabaya bak.

passat comfortline alacağınıza daha ucuza Skoda superb 1.6tdi elegance almanızı tavsiye ederim, skoda diyip kücümsemyin lütfen gidin showroomda görün aracı

Bu durumda insigniayı passattan üstün kılan tek özellik beygir gücü ve tork. Kısaca para sorunu yoksa vergimi öderim, benzinimi koyarım derseniz insignia.

Ben olsam tabi ki passat alıdım.

Hem de kaymaklı ballı ekmek kadayıfı tatlısı antep fıstıklı tereyağlı baklava olur. Her güzelin bir kusuru varmış, 1.6 TDI'nin 6 ileri vitesi var, artık AUTO-HOLD'u da var ama sadece DSG'si yok, fakat eminim ki meşhur BAKİRE CEYLAN DERİSİ kaplı direksiyon simidi ve vites topuzunu okşamaktan kendinizi tutamayacaksınız, her yönü ile iyileştirilen ve geliştirilen PASSAT'ta benim sadece 3 isteğim var;

1. SUNROOF
    2. ELEKTRİKLİ ARKA CAM PERDE
    3. LASTİK BASIÇ KONTROL SİSTEMİ

Diğer ufak tefek donanımlar arkaplanda ama ilk önce bundan sonraki aracım kat'i ve kesin surette yukarıdaki özelliklere sahip olacak, olmak zorunda!!! Bu araçtaki 1.6 TDI dizel motor TASARRUF için geliştirilmiş, ÖTV'den ötürü bizim takmak zorunda olduğumuz at gözlüğünden ancak bu kadarını görebiliyoruz, nefesimiz daha fazlasını kaldıramaz, fama sıkarsak 2.0 litre TDI 140 HP ve 6-DSG var ki vergisi ile bir otomobil daha alınabilir.

Biz Türkiye'de PASSAT dediğimizde ne yazık ki 3 şeyle uğraşıyoruz:

- DEVLETLE = % 37 ve % 60 arasında vergilendirilen motorlar nedeni ile 1.6 litreden fazlası zor...
    - DOĞUŞ'LA = İstediğimiz PASSAT'ı getirmiyor, zam yapıyor, donanımdan çalıyor, işini kötü yapıyor.
    - VW'YLE = PASSAT'ın teknolojisini hem kısıyor, hem genişletiyor, ilginç bir ürün politikası izliyor.

65.000 TL gerçekten çok para, ben 85.000 TL'ye yazlık almaya hazırlanırken 65.000 TL'ye 1.6 motorlu ve otomatiği olmayan bir araca vermek için bu aracın diğerlerinden daha fazla özellik sunması gerek, gerek malzeme kalitesi ile, gerek yakıt tasarrufu ile, gerek teknolojik yenilikleri, gerek piyasadaki yeri ve gerek markası ve adı ile.

Bir otomobilin PASSAT olması kolay değil. Sac, teneke, demir, cam ve çelik yetmez, işçilik ve özen, itina ve özveri de gerek, işte bunu % 100 hakediyorsa o zaman o otomobil bir PASSAT olmayı hakediyor, yoksa piyasada KIYAMET kadar otomobil var.

PASSAT'tan başka ŞU ANDA (OCAK 2011) tercih edilecek ilk otomobil 1.6 TDI motorlu full donanım bir SKODA SUPERB'tir, ama siz ne dediniz, 2011 PASSAT 1.6 TDI 105 HP alınır mı, tabi ki alınır, hem de alınmalı da. Bekleyebilecek zamanınız varsa 2-3 ay sonra sipariş verin, aracın Temmuz'da gelmesini sağlayın ve 2012 model olarak Ağustos'ta plaka takıp binin.

Belki ben (de) öyle yapacağım, ama kararımı kesin olarak daha vermedim.

Selamlar,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Alınmaz mı...???

Hem de kaymaklı ballı ekmek kadayıfı tatlısı antep fıstıklı tereyağlı baklava olur. Her güzelin bir kusuru varmış, 1.6 TDI'nin 6 ileri vitesi var, artık AUTO-HOLD'u da var ama sadece DSG'si yok, fakat eminim ki meşhur BAKİRE CEYLAN DERİSİ kaplı direksiyon simidi ve vites topuzunu okşamaktan kendinizi tutamayacaksınız, her yönü ile iyileştirilen ve geliştirilen PASSAT'ta benim sadece 3 isteğim var;

1. SUNROOF
    2. ELEKTRİKLİ ARKA CAM PERDE
    3. LASTİK BASIÇ KONTROL SİSTEMİ

Diğer ufak tefek donanımlar arkaplanda ama ilk önce bundan sonraki aracım kat'i ve kesin surette yukarıdaki özelliklere sahip olacak, olmak zorunda!!! Bu araçtaki 1.6 TDI dizel motor TASARRUF için geliştirilmiş, ÖTV'den ötürü bizim takmak zorunda olduğumuz at gözlüğünden ancak bu kadarını görebiliyoruz, nefesimiz daha fazlasını kaldıramaz, fama sıkarsak 2.0 litre TDI 140 HP ve 6-DSG var ki vergisi ile bir otomobil daha alınabilir.

Biz Türkiye'de PASSAT dediğimizde ne yazık ki 3 şeyle uğraşıyoruz:

- DEVLETLE = % 37 ve % 60 arasında vergilendirilen motorlar nedeni ile 1.6 litreden fazlası zor...
    - DOĞUŞ'LA = İstediğimiz PASSAT'ı getirmiyor, zam yapıyor, donanımdan çalıyor, işini kötü yapıyor.
    - VW'YLE = PASSAT'ın teknolojisini hem kısıyor, hem genişletiyor, ilginç bir ürün politikası izliyor.

65.000 TL gerçekten çok para, ben 85.000 TL'ye yazlık almaya hazırlanırken 65.000 TL'ye 1.6 motorlu ve otomatiği olmayan bir araca vermek için bu aracın diğerlerinden daha fazla özellik sunması gerek, gerek malzeme kalitesi ile, gerek yakıt tasarrufu ile, gerek teknolojik yenilikleri, gerek piyasadaki yeri ve gerek markası ve adı ile.

Bir otomobilin PASSAT olması kolay değil. Sac, teneke, demir, cam ve çelik yetmez, işçilik ve özen, itina ve özveri de gerek, işte bunu % 100 hakediyorsa o zaman o otomobil bir PASSAT olmayı hakediyor, yoksa piyasada KIYAMET kadar otomobil var.

PASSAT'tan başka ŞU ANDA (OCAK 2011) tercih edilecek ilk otomobil 1.6 TDI motorlu full donanım bir SKODA SUPERB'tir, ama siz ne dediniz, 2011 PASSAT 1.6 TDI 105 HP alınır mı, tabi ki alınır, hem de alınmalı da. Bekleyebilecek zamanınız varsa 2-3 ay sonra sipariş verin, aracın Temmuz'da gelmesini sağlayın ve 2012 model olarak Ağustos'ta plaka takıp binin.

Belki ben (de) öyle yapacağım, ama kararımı kesin olarak daha vermedim.

Selamlar,

Taner Göde

yorumunuza şapka çıkarmamak elde değil sayın taner bey, passatta lastik basınç kontrolün olmadığını bilmiyordum facia resmen, şuan octavia elegance ve superbte bu donanım mevcut diye biliyorum ben

• Bilmeden konuşan pek yok galiba ama okumadan konuşan var. Arkadaş CDTI demiş. 65'e bırakıyorlar 2.0 dizel . Benzinli dememiş.

Yıllık vergi farkı 1100 lira. Bu da yılda 10000 km yapan birinin benzinli-dizel farkı kadar. "ödemiş" olduğunuz %37 yerine %60 ÖTV ise (kabaca 20 bin lira fazladan) cabası.

Doğuş 10bin lira kazık satıyor, Insignia cdti ise 20 bin ötv fazla. (MTV saymıyorum bile).

ben olsam otomatik bişey almaya çalışırdım artık bu saatten sonra. Ancak passat daha ağır basar. Alırsam trendline 1.6 tdi alır geçerim.
  • Taner bey çok güzel açıklamışsınız teşekkürler passat'ın yeni kasasını beğenmedim değil ama 1.6 tdi 105 hp 250 nm tork biraz canımı sıktı
    evet bu motor tassarruf için üretilmiş ama bu motor passt'a ağır gelirmi acaba bi test etmek gerekir tabi
    şuanki aracımız focus tdci 109 hp aracın hızlanması mükemmel adeta koltuğa yapıştırıyor sizi benim de korkum passat'da bu zevki yaşayabilirmiyiz ?
    When the lamp is turned off, all women get beauty.
  • Benzinli olsa insignia derdim ancak passatın 1.6d yakıt tüketimi aşırı düşük ( fabrika verilerine göre ) performans olarak fazla bir beklentiniz yoksa passat işinizi görür

Orijinalden alıntı: hAlUk94

Taner bey çok güzel açıklamışsınız teşekkürler passat'ın yeni kasasını beğenmedim değil ama 1.6 tdi 105 hp 250 nm tork biraz canımı sıktı
    evet bu motor tassarruf için üretilmiş ama bu motor passt'a ağır gelirmi acaba bi test etmek gerekir tabi
    şuanki aracımız focus tdci 109 hp aracın hızlanması mükemmel adeta koltuğa yapıştırıyor sizi benim de korkum passat'da bu zevki yaşayabilirmiyiz ?

Soru bana değil gerçi ama 109 hp focus ile zevk yaşayabiliyorsanız zaten söylenecek birşey yok. Passat ile farklı tarzda zevk yaşayacaksınız. Atraksiyon için 160 hp scirocco felan alın. Tahminen zaten yaşa da uygun olur bu durumda. Ailede başka araç varsa tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokturk010 -- 28 Ocak 2011; 2:40:16 >
  • insigniayı tasarım olarak çok beğeniyorum. gerçekten mükemmel bir araba. ancak çevreden duyduğum ve okuduğum kadarıyla bazı kronik sıkıntıları olduğu söyleniyor. bu kadar parayı sıkıntılı bir arabaya vermeyi ben hiç düşünmüyorum. bende suanda bir passat kullanıcısı olarak passatı öneririm. en azından çok sorunu yok..
  • Yaşarsınız. 250 NM tork yabana atılacak bir değer değil. Turbo dizel motorlarda genelde her zaman % 20 saklı kapasite bulunur. Yani bu motor fabrika çıkışı 250 NM döndürme kuvvetine sahip ama aslında 300 NM de üretebilir, fakat FORD gibi VW overboost yapmıyor, motorun mümkün olduğu kadar uzun bir süre çalışmasını, sorunsuz çalışmasını ve rektefeye daha geç girmesi için gücü maksimum değerden % 20 geride tutuluyor. Bunun yukarıda saydığım sebepler dışında dizel motorların iç yapısının, blok malzemesinin, krank ve yataklarının benzinli motorlara göre çok farklı ve daha dayanıklı malzemelerle üretilmiş olması ve bu "YÜK"e dayanması için geliştirilmiş olmasına dayanıyor. Dizel motor özellikle uzun yol ve uzun yolculukları hesaplı ve tasarruflu yapmak için geliştirilmiştir. Almanların artık tamamen dizele döndüğüne şaşırmamak gerek. Onlarda VW = 2.0 TDI demek, ÖTV yok, hayat ne rahat, bizde ÖTV = beni hep döven amcam gibi.

quote:

Orijinalden alıntı: hAlUk94

Taner bey çok güzel açıklamışsınız teşekkürler passat'ın yeni kasasını beğenmedim değil ama 1.6 tdi 105 hp 250 nm tork biraz canımı sıktı

• Avrupada elektrikli otomobil çevreci olması ve az yakması nedeniyle teşvik edilip ucuza satılırken, bizde 35-40,000tllik fluence elektriklisi 65-70,000tlye satılması planlanıyor. Başka dicek söz yok heralde

• Sen de kendin yaparsan ucuza satarsın. Bursa da montaj yapıldığına bakmayın sonuçta fransız malı araç. 35 liraya satsan 20 bini fransız devletine gidecek. Onun için pahalı.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.