Şimdi Ara

2011'in En Çok Satan Konsolu Belli Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011'in konsol bazın en çok satan ismi belli oldu. GeekWire raporlarına göre Microsoft'un göz bebeği Xbox 360, 2011'in en çok satanı ünvanını ele geçirdi.

Küresel satışlar bazında Xbox 360, çıktığı 2005 yılından beridir ilk defa bir sene içinde ne çok satan konsol ünvanını alıyor. Bundan önceki yıllarda daima Nintendo Wii, en çok satan konsol oluyordu. Ancak son 1 senedir oyun kıtlığına maruz kalan ve Nintendo Wii U'nun da duyuruluşuyla 1. parti oyun desteğini bu konsola verme kararı alan Nintendo'nun da etkileri sebebiyle Wii, eskisinden çok uzak bir görüntü çiziyor.

Rakamlar bazında Xbox 360, 2011'de 8.2 milyon adet satmayı başarmış. Playstation 3 ise 6.5 milyon ile ikinci sıradayken tahtına el konulan Wii ise 5.6 milyonda kalmış.

Toplam satış rakamlarında ise Wii hâlen önde. Şimdiye dek 95 milyon adet satan Wii'yi 66 milyon ile Xbox 360, 62 milyon ile Playstation 3 takip ediyor.

Kaynak

PS3 ün daha çok Exc. oyunu olmasına rağmen, hala Xbox 360'dan az satması garip gerçekten. Yoksa Exc. oyun sayısı sandığımız kadar önemli değil mi? Eksik ya da yanlış ne sizce?

• Tebrikler Xbox'a zoru başarıyor..Haber için sağolasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Tebrikler Xbox'a zoru başarıyor..Haber için sağolasın..

Rica ederim dostum
  • Ps3 exc.leri onde bana gore ama xbox nasıl onde cozemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

Ps3 exc.leri onde bana gore ama xbox nasıl onde cozemedim

Sayı olarak önde. Ve çoğunun grafiği de daha iyi. Üstelik yeni Exc. oyunlar duyurulmaya devam ediyor. PS3 şuan için elinden geleni yapıyor yani.

En büyük hataları ilk 2-3 sene yaptı ve hala o hataların bedelini ödüyor bence. Yoksa UC2, GOW3, GT5 gibi oyunlar ilk 2 yılda çıksaydı ve PSN daha kaliteli olsaydı(mesela cross chat), satışlar ya kafa kafaya olurdu, ya da geçerdi 360'ı.

2011 satışlarında bu kadar fark olmasının bir nedeni de, geçen yıl yaşanan hack olayıdır. PS3 almayı düşünen bir çok insanı etkilemiştir mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

Ps3 exc.leri onde bana gore ama xbox nasıl onde cozemedim

Sayı olarak önde. Ve çoğunun grafiği de daha iyi. Üstelik yeni Exc. oyunlar duyurulmaya devam ediyor. PS3 şuan için elinden geleni yapıyor yani.

En büyük hataları ilk 2-3 sene yaptı ve hala o hataların bedelini ödüyor bence. Yoksa UC2, GOW3, GT5 gibi oyunlar ilk 2 yılda çıksaydı ve PSN daha kaliteli olsaydı(mesela cross chat), satışlar ya kafa kafaya olurdu, ya da geçerdi 360'ı.

2011 satışlarında bu kadar fark olmasının bir nedeni de, geçen yıl yaşanan hack olayıdır. PS3 almayı düşünen bir çok insanı etkilemiştir mutlaka.

Herkes ilk senelerden dolayı diyo zaten o hack benide etkiledi ta o zaman alcaktım erteledim ama kimiside almaktan tamamiyle vazgecmistir zaten genel satıslar o kadar fazla degil gene varda 4milyon dedigimiz seyler olmasa

• Genel 4 milyonluk fark çok önemli değil aslında, sonuçta 1 yıl önce çıktı 360.

Sony için asıl üzücü olan şey; PS2'den gelen muazzam başarıyı, PS3 ile devam ettirememesi ve çoğu müşterisini Xbox a kaptırmasıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaynak da çok sağlam he.Ana sayfası baştan aşağı microsoft haberleri ile kaynıyor..
  • size neden xbox ın iyi olduğunu şöyle söyleyebilirim bir ps3 kullanıcısı olarak, şimdi dikkat edersiniz abd nin büyük kısmı xbox ve wii kullanır zaten sadece abd de ün yapsan yeter ki microsoft nerede onu da söylemeye gerek yok hal böyle olunca adamlar xbox tercih ediyor fakat sony de yine iyi satış yapmış,bir de şöyle bir olay var mesela abd de xbox360 250 gb ve kinect +1 oyun 300 sterlin bu da 450 amerikan doları yapar sadece ps3 360 gb ise eğer move ile birlikte ise 349 dolar şimdi diyeceksiniz bu kadar ucuz bu ps3 ama niye satmıyor, sony nin hatası aleti çekici hale getirmiyorlar ben bile diyorum gidip xbox360 alayım yani microsoft aklını kullanıyor, mesela cross chat olayı düşünsene mikrofonla konuşuyorsun dünyada ki insanlarla bu bile çok güzel birşey yeni nesil konsollar çıktığı zaman bu defa tercihim xbox olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Kaynak da çok sağlam he.Ana sayfası baştan aşağı microsoft haberleri ile kaynıyor..

Sahiden yahu, Microsoft ana sayfası gibi

Ama yine de, rakamlar 3 aşağı 5 yukarı böyledir
  • Kırdırma olayı felan xboxda daha kolay o fark yaratmıştır bide cross chat var Sony akıllanmadıkça daha çok kullanıcı kaybedicektir yeni nesil konsollar çıktığında sadece ilk 1-2 ay gözlemlicem eğer Sony hala aynı kafadaysa zaten sadece sırf benim değil çoğu kişinin tercihi xbox olucaktır diye düşünüyorum.
  • o saydıklarının hiçbiri bende yok ama ps3 oynamıstım cafede falan güzel gelmisti forumda yorumlara baktım da xbox sanırım haketmiş.
  • xbox harika bir konsol bir ps3 kullanıcı olarak seviyorum çok kullanışlı online özellikleri menüsü vb hak ediyor bence
  • xboxın çok satmasının sebebi kopya ve live olduğundan türkiyede bile çoğu oyuncu xbox kırabildiği için tercih ediyordu son zamanlardaki artış live nin dahada genişleyip kalitesini artırmasıyla ilgili olabilir aradığınız herşeyi livede bulmak mümkün film müzik oyun ve dahası youtube blink gibi eklentilerin gelmesi kinect olması bunlarda etkendir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozprens

Kırdırma olayı felan xboxda daha kolay o fark yaratmıştır bide cross chat var Sony akıllanmadıkça daha çok kullanıcı kaybedicektir yeni nesil konsollar çıktığında sadece ilk 1-2 ay gözlemlicem eğer Sony hala aynı kafadaysa zaten sadece sırf benim değil çoğu kişinin tercihi xbox olucaktır diye düşünüyorum.

Kırdırma diyorsunuz ama tüm orjinal oyun satışlarında xbox geçiyor ? Kırık olduğu halde kırık olmayan ps3'ten fazla oyun satıyor ? Kırıkla falan alakası yok.Tamamen LIVE,Kinect
  • ps4 yerine xbox720 mi alsam

• quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

ps4 yerine xbox720 mi alsam

Kaliteden kaçma Sony den şaşma...

• Bırakın 2011'i genel bakın.. Wii bizimkilere toz yutturdu valla ne diyeyim..
  • Xbox güzel konsol ama PS3'ü daha fazla kullanırım
  • Ayıp valla her sene Wii'ye yenilmek.Sony'ye hiç yakışmıyo.Adamlar basit grafiklerle , çocuk oyunlarıyla PS3'ü geride bırakabiliyolar.Ama adamlar oyunlardan çok aksesuarlarla malı götürdü.Yok wii fitness , yok nunchack , yok mario kart , fitness board bilmem ne.Herifler çok çalışıyo.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.