Şimdi Ara

2010 ÖSYS Tercih İşlemleri Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 26.07.2010 - 06.08.2010 tarihleri arasında tercih işlemlerinizi
    Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya Aday İşlemleri Sistemi sayfasından yapabilirsiniz:

http://ais.osym.gov.tr/

2010 ÖSYS Tercih İşlemleri Başladı

Tüm Adaylar
    İnternet kullanımında deneyimli olmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların tercih bildirimini Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmalarında yarar olabilir. Tercihlerin İnternet üzerinden aday tarafından gönderilmesi durumunda yapılabilecek yanlışların sorumluluğu adaya ait olacaktır.

Tercih kaydınızı gerçekleştirmek için aşağıdaki işlemleri adım adım takip ediniz:

1. Aşağıda verilen "2010-ÖSYS Yerleştirme Kılavuzunda En Küçük Puanı ve Başarı Sırası Değişen Programlar için buraya tıklayınız." bağlantıyı okuyunuz.
    2. Tercih Bildir bölümünde görüntülenen formu doldurunuz. Tercih işleminize devam etmek için "Tercih Listem Hazır, Tercih Bildirme İşlemine Devam Etmek İstiyorum" düğmesine basınız.
    3. Çıkan ekranda tercih veya tercihlerinizi kontrol ederek "Tercih Listemi Kontrol Ettim, Tercihimi Bildirmek İstiyorum" düğmesine basınız.
    4. Tercihlerinizin sistem tarafından başarıyla alındığına dair mesajı aldıktan sonra "Yazdır" düğmesini tıklayarak yazıcıdan çıktısını alınız.

ÖSYM'ye bildirmiş olduğunuz tercihlerinizi, tercih süresi içerisinde değiştirebilirsiniz. ÖSYM'ye bildirilmiş olan tercihlerinizi değiştirmek için aşağıdaki işlem adımlarını takip ediniz:

1. "Tercih Değiştir" bölümüne girerek yapılan uyarıları dikkatlice okuduktan sonra "Tercih Değiştirme İşlemine Başla" düğmesini tıklayınız.
    2. ÖSYM'ye bildirilmiş olan tercihleriniz değişiklik yapabileceğiniz şekilde gösterilecektir. Tercihleriniz üzerinde istediğiniz değişikliği yaptıktan sonra "Tercih Listem Hazır, Tercih Bildirme İşlemine Devam Etmek İstiyorum" düğmesini tıklayınız.
    3. Çıkan ekranda tercih veya tercihlerinizi kontrol ederek "Tercih Listemi Kontrol Ettim, Tercihimi Bildirmek İstiyorum" düğmesine basınız. Önceki bildirmiş olduğunuz tercihleriniz silinerek yenileri ÖSYM'ye bildirilmiş olacaktır. "VAZGEÇ" düğmesini tıklamanız durumunda önceden ÖSYM'ye bildirmiş olduğunuz tercihleriniz geçerliliğini koruyacaktır.
    4. Tercihlerinizin sistem tarafından başarıyla alındığına dair mesajı aldıktan sonra "Yazdır" düğmesini tıklayarak yazıcıdan çıktısını alınız.

2010-ÖSYS Yerleştirme Kılavuzunda En Küçük Puanı ve Başarı Sırası Değişen Programlar için buraya tıklayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 26 Temmuz 2010; 12:35:51 >

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Herkes için hayırlısı olur inşAllah.

DH ESOGU
    Öğrencileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Herkes için hayırlısı olur inşAllah.

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Bu sene süre içerisinde değiştirme hakkı da vermişler. Bu şekilde daha sağlıklı olmuş.
    Ama yine de ben hala okuldan yapmayı şiddetle tavsiye ediyorum.

ben yok diye biliyorum.var mı böyle bişey?

DH ESOGU
    Öğrencileri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral_6110

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Bu sene süre içerisinde değiştirme hakkı da vermişler. Bu şekilde daha sağlıklı olmuş.
    Ama yine de ben hala okuldan yapmayı şiddetle tavsiye ediyorum.

ben yok diye biliyorum.var mı böyle bişey?

Ilk mesajı dikkatli oku. Orada anlatmışlar.
  • ben biraz önce tercihlerimi yaptım. oldukça basit bir işlem bence herkes internetten kolayca yapabilir ama ben kendime güvenemiyorum diyorsanız okuldan veya derseneden yapmanız daha iyi olur. ayrıca tercihleri değiştirme imkanı vermeleri çok iyi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 26 Temmuz 2010; 14:27:18 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alm.oz -- 26 Temmuz 2010; 14:27:34 >

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

Şifre ney yaw? ne şifresi alıyoruz?

Sınava başvururken almıştık o şifreyi, tabi isteyene veriyorlar.

Başvuru kılavuzunda şöyle yazıyor:
    Yeni şifre edinmek isteyen adayların, nüfus cüzdanları ile şahsen ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile
    ÖSYM Bürolarına başvurmaları ve 2 TL hizmet ücreti ödemeleri gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 26 Temmuz 2010; 14:40:54 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.