Şimdi Ara

2010 MODEL TOYOTA 120 ile Gıderken STOP Etti - Aracımı Değiştiler. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
15.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taneraruk

Öncelikle büyük geçmiş olsun, gerçekten çok ciddi bir durum, acemi Toyota kullanıcısıyım, şimdi iyice korkmaya başladım arabadan, umarım bir sıkıntı yaşatmaz...

http://toyota.custhelp.com dilerseniz buraya da bir mail atın...

http://toyota.custhelp.com Amerika'nın sorunlarıyla ilgileniyor.Türkiye için Türkiye disbritörüne başvurun diyor.

Bugün Toyota müşteri ilişkileri bölümünden aradılar. Yarın Kartal'daki merkezlerine gideceğim,bir de yüzyüze görüşeceğim.
    Aracı tekrar incelemeye alacaklar . STOP etme ve yağ eksiltme olayını.
    Bu incelemelerden bişey çıkacak mı bilemiyorum,ancak gittiğimde bu arbayı artık istemediğimi, tamir değil değişim istediğimi daha kesin bir dille söyleyeceğim ki gönderdiğim mailde de bunu bildirmiştim.

Gelişmeleri bildiririm, iyi günler...

• çok geçmiş olsun.umarım gönlünüze göre olur.az yakıtla yüksek sürat olayı bana çok mantıklı gelmedi yalnız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: spectaküler

çok geçmiş olsun.umarım gönlünüze göre olur.az yakıtla yüksek sürat olayı bana çok mantıklı gelmedi yalnız.

Teşekkürler. Bana da mantıksız geliyor, yani yakıt azalırsa araç uyarı verir, STOP etmek de ne oluyor.
    Bugün bana ulaşan yetkili aracınızı inceleyeceğiz bir daha bu problemi yaşamamanızı sağlayacağız dedi.Ben bir kez yaşamışım bunu.Artık nasıl güvenebilirim ki.
    Aracı incelemeleri benim için pek bir anlam ifade etmiyor açıkçası.Sorunu bulurlarsa kendi know-how'larına eklerler.

Tüketici olarak araca kapalı bir kutu,bir sistem olarak bakarım.( her ne kadar bir mühendis olarak altta çalışan sistemin karmaşıklığı ve çalışma mekanizması konusunda az çok bilgi sahibi olsam da)
    Ve bu sistemin yanlış işlemesinin,hata üretmesinin ,stop etmesinin SEBEP kısmı beni ilgilendirmez.
    SONUÇ olarak bu kapalı kutu, bu sistem yani bu araç 120 ile giderken aracın STOP etmiştir,başımdan kaynar suların dökülmesini sağlamıştır.
    Bunun bir kez olması yeterlidir.Ayrıca aracımı aldığımdan beri yaşadığım yağ eksiltme problemi de cabası.
    Toyota'ya tüketici olarak bu sorunlarıma benim gözümden bakmasını sağlamaya çalışmak için uğraşıyorum.

Aracımın hep problemlerinden bahsettim bugüne kadar, yanlış anlaşılma olmasın.
    Toyota karşıtı falan değilim,hatta Toyota SEMPATİZANı sayılırım.Kendi aracımın sorunlu/kusurlu olduğunu düşünüyorum,
    Ancak sorunlarımı görmezden gelecek veya Toyota tarafından bu sorunların görmezden gelinmesine seyirci kalacak kadar FANATİK değilim.
    Tüketiciyim,haklı olduğumu düşünüyorum. Hakkımı aramaktan vazgeçmeyi de düşünmüyorum..

• Zafer arkadaşım aracındaki problemi diğer konudan da biliyorum. Forumun sevilen üyesi Taner Göde arkadaşımız aşağıdaki konuyu açtı. Boya hatası olan bir cruze'u firma geri alıp değiştirmiş. Daha önce verilmiş olabilir ben daha yeni görüyorum. Kaldı ki senin sorunun çok daha ciddi. Aynı yaklaşımı Toyota'nın Türkiye'deki yönetiminden de bekliyoruz ama işi yokuşa sürüyorlar galiba. O yüzden elinden geleni ardına koyma, bu iş uzlaşmayla çözülecek gibi görünmüyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_44846155/tm.htm

Aracın yağ eksiltme problemi ve daha hayati olan 120 km'sa ile giderken STOP etme olayıyla ilgili şikayetlerimi ve araç değişikliği talebimi net bir dille ifade ettim.
    Yağ eksiltme probleminin problem olmadığını,aracın yağ eksiltmesinin normal olduğunu savunuyorlar.
    Ancak bana argüman olarak sundukları en önemli done kullanım kılavuzunda yazan 1000 km'de maksimum 1 litre yağ eksiltebilir ifadesi.
    Kendilerinin yazmış olduğu aktüel olmayan bir tüketim değerini referans olarak gösterip, 5000 km'de 1.5-1.7 litre arası tüketimin normal olduğunu söylüyorlar.
    Ben de eski versiyon olan 5 vitesli 190nm torklu dizellerde böyle bir tüketimin olmadığını, araç alırken bu araçları araştırdığımı ve kronik sorunları olmadığından tercih ettiğimi belirttim.
    Bu konuda pek birşey söyleyemediler,çünkü o motorlarda 300 km görmüş olanlarda bile bu tarz bir eksiltme yok.
    Aynı şekilde bakımları 15000'de yaptırıp yağ eksiltme yaşamayan opel astra ve ford focus dizel sahibi arkadaşlarımdan bahsettim.
    Bizim bakımlarımız zaten 10000 km'de, bu bile kısa bunun yanında 5000 km'de bir yağ eksiltmenin yağ eklemek zorunda olmanın saçmalığından bahsettim.
    Bu konuda da pek itiraz edemediler.

Yeni motorla (205 nm'lik 6 vites) birlikte bu yağ eksiltme problemi çıktı, direk bir çözüm bulamadıklarından şimdilik bunu sorun olarak görmediklerini belirtiyorlar.
    Ancak sorunun çözümünü bulduklarında,durumu inkardan vazgeçip geniş çaplı bir geri çağırma yapacaklarından eminim.

Diğer ve daha önemli olan 120 ile STOP etmesinin savunulacak bir tarafı olmadığından o konuyu savunmadılar. Sadece olayı bir kez de benim ağzımdan dinlediler.
    Yağ eksiltme ve STOP etme olayıyla ilgili incelemelerde bulunmak için aracı aldılar.Bana başka bir araç verdiler.Yarın veya pazartesi incelemeleri bitecek bana dönecekler.
    Ben açıkça incelemelerin sonuçlarının beni ilgilendirmediğini , 120 ile giderken STOP eden bir aracı kabul edemeyeceğimi belirttim.
    Aracı da diğer araçlarda bu problemin yaşanmasını önceden engelleyebilmelerini sağlamak için incelemelerine izin verdim ve bunu da belirttim.

Yaşadığım sorunlar, bu olayın nasıl sonuçlanacağı bir yana, Toyota'nın müşteriyi ciddiye alan bir firma olduğunu belirteyim. En azından karşınızda muhattap bulabiliyorsunuz.
    Daha önce müsteri ilişkileri merkezine gönderdiğim uzun mailin çıktısını alıp okumuşlar, bazı yerlerinin altını çizmişler. İlgilenmiş ve şikayetlerime vakıf bir şekilde beni çağırdılar.
    Görüşmemiz sırasında beni ilgili bir şekilde dinlediler. Memnuniyetimin onlar için önemli olduğunu defaatle belirttiler.
    Son olarak araç değişikliği istediğimi net bir dille bir kez daha ifade ettim. İncelemelerden sonra tekrar benimle görüşeceklerini belirttiler,şimdi bekleme modundayım.
    Haftaya muhtemelen bu görüşmelerim sonuçlanır.Umarım Toyota kendine yakışanı yapar.
    Gelişmeleri bildiririm.

• Toyota'nın merkezinin ilişikileri iyi olabilir. Umarım probleminide çözebilirler ama ben satış temsilcilerinin aynı ilgide olduklarını düşünmüyorum.

Eski aracım toyota corolla 2005 otomatik di. Aldığımda expertiz yaptırdım fren diskleri çizik dediler. Özel ustaya götürdüm değiştir diye gerek yok daha gider bunlar dedi.

1.5 sene sonra tekrar ücretsiz chack up a soktular. Sonuç işte arabanız iyi durumda ama bir kaç parçanız orjinal değil bunlar tehlikeli. Ne tehlikesi var dedim. Sonuçta güvenemezsiniz dedi.

Fren balataları için ne kullanıyorsunuz dedim. X marka dedi ki bende özel ustaya aynısında taktırmıştım zaten(ki ustam güvenilirdir.). Ama toyota logosu olmayınca güvensiz(!) oluyor tabii.

Diskler nasıl dedim diskler iyi dedi. (25000 km sonra iyileşmiş)

Neyse bir ay sonra ufak bir çukura düştüm tampon için aracın kasgosunu bozdurdum ki doğru düzgün bi sıkıntısıda yok işte salaklık. Normal kullanıyordum sis farı falan kırılmıştı tampon biraz zarar görmüştü sadece.

Bide özel bi paket varmış iç dış temizlik pasta cila boya koruma motor temizlik falan onuda yaptırdım(yaptırın paspas verecez deyip kandırdılar vermediler bu arada). Neyse arabayı aldım. Soruyorum rot balansa soktunuz mu çukra düştüm belki bozulmuştur. O ekstra diyorlar şunu diyorum o ekstra diyolar.

Peki dedim bi eksiğinizi gördünüz mü. Mesela fren diskleri falan dedim yem attım. Diskleriniz eskimiş acil değiştirmek lazım dediler. 25 gün önce sağlam olan diskler bir anda bozuk çıktı. E dedim 25 gün önce sağlamdı. Fren balataları nasıl dedim onlar iyi dediler. Ee dedim 25 gün güvenlik sıkıntısı oluşturuyordu. Sustu kem küm. Memnuniyetsizliğimi belli ettim.

Neyse hee dedim çıktım. 100 metre aşağıda bi oto sanayiden kar zinciri alayım dedim. Durdum aldım. Araba marş almıyor. Hemen aradım aracı aldım 100 metre aşağıda durdurdum şimdi çalışmıyo dedim. REsmen araba burdan çıktıysa bizi ilgilendirmez dediler.
    Diyorum aracı yeni servisten aldım 100 metre sonra çalışmıyor nasıl olur diyorum. Yol yardımı arayın dediler. Allah belanızı versin dedim içimden. Yol yardımı diyor ki 1 saate belki geliriz. ama parasıyla (ki sonra 400 küsür falan tutar dediler.)

Ordan bir dükkana sordum abi nesi vardır dedim baktı akü bitmiş dedi. Abi dedim akü bitmez bir zamanı daha gelmedi iki önce belli eder araç marşı geç falan alır dedim. Doğru dedi ama dedi bitmiş. Neyse yol yardımı fiyatını çekti. Bende gittim orda bi dükkanda hemen değiştirdim. 2.5 saat sonra yol yardımı arıyo nereye gelelim işimiz bitti diyor....

Garip bir nokta daha var her bakımdan sonra müşteri memnuniyeti için aralar şubeden aman yüksek verin size soracaklar falan öyle söleyin derler. Sonra aralar sende iyi dersin.

Bu sefer hiç kimse aramadı. Herhalde memnuniyetsizlğimi belirtince aranacaklar listesinden çıkardılar.

Şimdi yeni aracımla daha servisle sıkıntım yok. Ama opel ondanda korkmuyor değilim.

Evet Toyoto merkez iyi olabilir ama şubeleri için bunu asla söyleyemem. Çünkü en iyi denilen DUMANKAYA bana bunu yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Optimizer -- 9 Temmuz 2011; 17:51:10 >

• çok geçmiş olsun.
    hadi yağ eksiltme dedikleri gibi normal diyelim. ama stop etme olayını kabul etmek zor.
    cümlelerinizi tekrar okudum ama tam çıkaramadım
    araç hareket halindeyken motorun durması çok zor diye biliyorum. sizinkinde arıza ışığı yanıp, sonra siz debriyaja basınca mı motor durdu yoksa motor durmuştu da siz öyle mi debriyaja bastınız?

Eğer mahkemeye giderseniz avukat tutmanızı tavsiye ederim.
    4-5 yıl önce tüketici mahkemesinde bilgisayarımın kusurlu olduğunu, değiştirilmesini kazanmama rağmen FUJİTSU SİEMENS avukatları yatmadık çamur bırakmadılar. (davalı olarak şirketin resmi adını yazmadığımdan çamura yattılar)
    hülasa vazgeçtim bilgisayardan... en baştan avukata verseydim demiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tautou

üstünüze alınmayın ama

ben bu tür durumlarda arabayı hemen sat diyenleri anlamıyorum

arabanın satıldığı kişi de insan değil mi

muhtemelen bu tür can sıkıcı sorunlarla karşılaşanlar satış esnasında bunu dile getirmiyor

örneğin siz aracı satmış olsanız ve stop ettiğini belirtmemiş olsanız alan kişi kullanırken birden araç stop edecek belki sizin kadar şanslı olamayacak belki de acemi olduğunda bariyerlere çarpacak

böyle bi durum benim başıma gelse vicdan azabı ile yaşayamazdım heralde.

bu arada başınızdan geçen hadise için geçmiş olsun diyorum

her otomobil arıza yapabilir. arızası giredilemeyecek otomobil yoktur.

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

üstünüze alınmayın ama

muhtemelen bu tür can sıkıcı sorunlarla karşılaşanlar satış esnasında bunu dile getirmiyor

örneğin siz aracı satmış olsanız ve stop ettiğini belirtmemiş olsanız alan kişi kullanırken birden araç stop edecek belki sizin kadar şanslı olamayacak belki de acemi olduğunda bariyerlere çarpacak

doğru olabilir

ama yazdığım mesaj ile bi alakasını göremedim

• quote:

quote:

quote:

üstünüze alınmayın ama

doğru olabilir

ama yazdığım mesaj ile bi alakasını göremedim

bir otomobilin arızasından şikayet oldumu ben satılmalıdır diyorum.
    otomobil kullanıcılarının bazıları düz yolda motor kilitlenip takla aatacak endişesi yaşiyorlar.
    25yıllık söför olmasaydım toyoto marka aracımla 50m yol gitmeye cesaret edemezdim.
    120ile araç stop etti. etmezmi? bence edebilir arıza bulunup giderilir.
    bütün otomobil motorları yağ eksiltir.
    türkiyede otomobil servislerinin nekadar güvencesiz olduğunu az çok biliyoruz.
    servislerin iş bilmedikleri aşikar aynı otomobil 500bin km sorunsuz çalışıp
    diğer aynı marka aynı segment otomobilin bir kaç arızası normaldir.
    bende opel astra g kasa araç vardı yüksek hızlarda kesiklik yapiyordu servis bir türlü arızayı bulamadı
    bir özel serviste usta ataşleme bobinini değiştirdi arıza gitti. haftalaraca opel gerçek dolamabahçedeki
    servis araıza bulamadı bir kaç parçada değiştirdi.
    ben burdaki talihsiz durumu yaşayan arkadaş için söylemiyorum ama bazı şeyler çok abartılıyor.
    toyota marka aracımla yağ eksitmedim mmt sorunu yaşamadım hatta hiç bir sorun yaşamadım
    ama yarın ne olacağı belli olmaz stop edebilir yağ tüketebilir vs.

• Elbette her aracta sorun olabilir normaldir. Ama sıfır araçta böyle problemler garanti kapsamı içinde yaşanırsa ve her seferinde geçiştirip durulursa, hatayı kabul etmezse, bunlar normaldir derse, birde kendiyle çelişirse çıkıp SORUNSUZLUĞUNLA övünmeyeceksin. Övüneceksen müşterinin arkasında duracaksın, hizmette itina göstereceksin. O zaman reno çıksın ben dünyanı en sorunsuz arabasını üretiyorum desin.

Toyota MMT enkazını hala kaldıramadı. Sakın kullandınmı demeyin kullandım. Aynı mantığı kullanan opelde kullandım. Bariz farkı hissettim. Eski aracım full otomatik benzinli idi çok yakması dışında -ki normal- sorunsuzdu. Ama toyota son yıllarda içine cin girmiş gibi. Kronik problemlerle uğraşıyor. Bir firmanın aldığı corolla filoyu yağ yakma sorunu yüsünden geri iade ettiğini biliyorum. Karşısında büyük firma olunca paşa paşa alıyor geriye ama şahsi kullanıcılar olunca yan yat çamura bat. Bu olmaz olmamalı.

Gerek Toyota ürün olarak gerekse hizmet ve servis olarak kendine çeki düzen vermeli. Özlediğimiz Toyota kalitesini geri istiyoruz. Aksi durumda kendileri kaybeder. Diğer firmalar dolu dizgin geliyor. Düşünsenize DSG kaç yılında çıktı Reno aldı EDC'yi kullanıyor. Ford PowerShift ile yollarda toyotanın daha çift kavramalı şanzuman adına esamesi okunmuyor. Satın alsa bari diğerleri gibi ama yapmıyor. Turbo benzin nerde yok.

Eğer reklamını sağlamlık, teknoloji ve güvenlik üzerine yapıyorsan hakkını vereceksin.

• @Optimizer
    Toyota servislerinin müşteri ilişkilerinde Toyota Merkez'deki yetkililer gibi özenli davranmadığı konusuna ben de katılıyorum.
    Örnek vermek gerekirse benim araçtan debryaja basıldığında kesilen debryajdan çekilince başlayan zangırtı gibi bir ses geliyordu.
    Yağ eksiltme probleminden önce götürdüğümde bariz duyulan bu sesi servis duymadığını, kavramaya geçen araçta böyle bir sesin normal karşılanacağını söyledi.
    Ancak yağ eksiltme konusunda bilirkişi tespiti yaptırıp, ilgili rapor ellerine ulaştığında, sesi duydular ve yağ eksiltme incelemeleriyle birlikte tüm debryaj setini değiştirdiler.
    Aynı şekilde bu olaydan sonra servis daha bir ilgili davrandı.Ancak başka marka aracım olmadığı için diğer markaların servisleri ile kıyaslama yapamayacağım.
    Bahsettiğiniz gibi bir kez yağ eksiltme sorun edilmeyebilir ancak sorunsuzluk imajıyla ön planda olan bir markada bu olay süreklilik arzediyorsa sıkıntı var demektir.
    Garanti kapsamında 3 kezden fazla bunu yaptığı için aldığım ürünün kusurlu olduğunu düşünüyorum ve değişimini istiyorum.
    Bir de bunun yanında STOP etme gibi bir kabul edilemez bir durum var.

@birtasarimci
    Teşekkürler..
    Olay 1-2 sn gibi çok kısa bir sürede gerçekleşti ve yanlış hatırlamıyorsam şu şekilde oldu.Önce uyarı sesi duydum araçta aynı anda araç çekişten düştü.
    O sırada yağ eksiltmeden dolayı uyarı seslerine alışkın olduğumdan hemen ekrana baktım,bu arada araç hafiften teklemeye başladı.
    Ekranda Check Engine yazısını gördüğümde biraz korktum ve debraja bastım.Debryaja bastıktan sonra sanırsam STOP etti.
    O durumda boşa alsam ne olur almasam ne olur, araç stop edermi etmez mi pek düşünemedim açıkçası.
    Ama sanırsam her halükarda stop edecekti çünkü araç teklemeye başlamıştı ve sağa çektiğimde de bir süre çalışmadı.
    Araç kendini korumaya alıyormuş beni koruyacağına...
    Şu anda Toyota Merkez ile görüşme halindeyiz.Aracım Toyota Merkez'de,inceliyorlar.Haftaya bana cevaplarını verecekler.
    O görüşmemden istediğim sonucu alamzsam, hukuki bir süreç başlatmak zorunda kalırsam avukat tutmayı düşünüyorum dediğiniz gibi.

@newerdais
    Evet araçlar arıza yapabilir ancak bir tüketici olarak bu arızaların ölümcül sonuçları olabilecekse buna katlanmak zorunda değilim .
    Bir sollama anında aracım STOP etseydi ve karşıdan gelen araçla çarpışsaydım ve başıma bir şey gelseydi bunun sorumlusu kim olacaktı.
    Benim dışımda gelişen bir arızadan dolayı 1.5 senelik bir araç içerisinde ölmüş olacaktım. İçerisinde bir kez öldüğüm bir aracın değiştirilmesini istiyorum,olay budur.
    İster arızayı bulsunlar, düzelttik desinler, bir daha olma ihtimali yok desinler,bu beni ilgilendirmez. Bu tip arızaların bir kez olması yeterlidir.
    Yağ eksiltme problemi daha öncede bahsettiğim gibi bu motorlar için kronik bir problem bence,ancak bu problemi müşteri olarak kabul etmek zorunda değilim.
    Size genel bir yaklaşım sunayım.Toyota bakımları 10000 km'de.Aynı segmentte rakipleri olan araçlar içerisinde 15000 km'de bakımları olup da yağ eksiltme gibi bir sorun yaşamayan araçlar var.(ford focus,opel astra ...)
    Ben bu araçları tercih etmeyip,sorunsuz olduğu için Toyota tercih ediyorum,10000 km'de bir bakımı kabul ediyorum, aracım "yooook" diyor 5000 km'de yağımı ekle.
    Her 5000 km'de uyarı lambasını yakarak "ben sorunluyum" diyor. Yağ eklemesem 10000 km'yi beklesem aracım 3lt-3.2lt (3lt/4.3lt =%70 ) arası yağ eksitecek ve motorum yanacak.
    Kullanım olarak racımı çalıştırdıktan sonra hareketlenmeden bir müddet bekletirim, durmadan önce kesinlikle 1 -2 dakika arası bekletirim.Redline hiç görmedim.3000 devirde genelde vites atarım.
    Bu şekilde kullanmama rağmen benim aracım yağ eksiltiyor.Ancak çevremde bu dediklerimin hiçbirini yapmayan hatta tam tersini yapmasına rağmen böyle bir sorun yaşamayan insanları görüyorum.İşte ben buna itiraz ediyorum.
    Kaldı ki aracın önceki versiyon motorunda da bu tip yağ eksiltme problemli yok.Daha önce defalarca bahsettim bundan.
    Bütün bunları yaşarken bu aracı başka birine satamam, haklı olduğumu ve hakkımı sonuna kadar savunmayı düşünüyorum.

İyi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

@Optimizer
    Toyota servislerinin müşteri ilişkilerinde Toyota Merkez'deki yetkililer gibi özenli davranmadığı konusuna ben de katılıyorum.
    Örnek vermek gerekirse benim araçtan debryaja basıldığında kesilen debryajdan çekilince başlayan zangırtı gibi bir ses geliyordu.
    Yağ eksiltme probleminden önce götürdüğümde bariz duyulan bu sesi servis duymadığını, kavramaya geçen araçta böyle bir sesin normal karşılanacağını söyledi.
    Ancak yağ eksiltme konusunda bilirkişi tespiti yaptırıp, ilgili rapor ellerine ulaştığında, sesi duydular ve yağ eksiltme incelemeleriyle birlikte tüm debryaj setini değiştirdiler.
    Aynı şekilde bu olaydan sonra servis daha bir ilgili davrandı.Ancak başka marka aracım olmadığı için diğer markaların servisleri ile kıyaslama yapamayacağım.
    Bahsettiğiniz gibi bir kez yağ eksiltme sorun edilmeyebilir ancak sorunsuzluk imajıyla ön planda olan bir markada bu olay süreklilik arzediyorsa sıkıntı var demektir.
    Garanti kapsamında 3 kezden fazla bunu yaptığı için aldığım ürünün kusurlu olduğunu düşünüyorum ve değişimini istiyorum.
    Bir de bunun yanında STOP etme gibi bir kabul edilemez bir durum var.

@birtasarimci
    Teşekkürler..
    Olay 1-2 sn gibi çok kısa bir sürede gerçekleşti ve yanlış hatırlamıyorsam şu şekilde oldu.Önce uyarı sesi duydum araçta aynı anda araç çekişten düştü.
    O sırada yağ eksiltmeden dolayı uyarı seslerine alışkın olduğumdan hemen ekrana baktım,bu arada araç hafiften teklemeye başladı.
    Ekranda Check Engine yazısını gördüğümde biraz korktum ve debraja bastım.Debryaja bastıktan sonra sanırsam STOP etti.
    O durumda boşa alsam ne olur almasam ne olur, araç stop edermi etmez mi pek düşünemedim açıkçası.
    Ama sanırsam her halükarda stop edecekti çünkü araç teklemeye başlamıştı ve sağa çektiğimde de bir süre çalışmadı.
    Araç kendini korumaya alıyormuş beni koruyacağına...
    Şu anda Toyota Merkez ile görüşme halindeyiz.Aracım Toyota Merkez'de,inceliyorlar.Haftaya bana cevaplarını verecekler.
    O görüşmemden istediğim sonucu alamzsam, hukuki bir süreç başlatmak zorunda kalırsam avukat tutmayı düşünüyorum dediğiniz gibi.

@newerdais
    Evet araçlar arıza yapabilir ancak bir tüketici olarak bu arızaların ölümcül sonuçları olabilecekse buna katlanmak zorunda değilim .
    Bir sollama anında aracım STOP etseydi ve karşıdan gelen araçla çarpışsaydım ve başıma bir şey gelseydi bunun sorumlusu kim olacaktı.
    Benim dışımda gelişen bir arızadan dolayı 1.5 senelik bir araç içerisinde ölmüş olacaktım. İçerisinde bir kez öldüğüm bir aracın değiştirilmesini istiyorum,olay budur.
    İster arızayı bulsunlar, düzelttik desinler, bir daha olma ihtimali yok desinler,bu beni ilgilendirmez. Bu tip arızaların bir kez olması yeterlidir.
    Yağ eksiltme problemi daha öncede bahsettiğim gibi bu motorlar için kronik bir problem bence,ancak bu problemi müşteri olarak kabul etmek zorunda değilim.
    Size genel bir yaklaşım sunayım.Toyota bakımları 10000 km'de.Aynı segmentte rakipleri olan araçlar içerisinde 15000 km'de bakımları olup da yağ eksiltme gibi bir sorun yaşamayan araçlar var.(ford focus,opel astra ...)
    Ben bu araçları tercih etmeyip,sorunsuz olduğu için Toyota tercih ediyorum,10000 km'de bir bakımı kabul ediyorum, aracım "yooook" diyor 5000 km'de yağımı ekle.
    Her 5000 km'de uyarı lambasını yakarak "ben sorunluyum" diyor. Yağ eklemesem 10000 km'yi beklesem aracım 3lt-3.2lt (3lt/4.3lt =%70 ) arası yağ eksitecek ve motorum yanacak.
    Kullanım olarak racımı çalıştırdıktan sonra hareketlenmeden bir müddet bekletirim, durmadan önce kesinlikle 1 -2 dakika arası bekletirim.Redline hiç görmedim.3000 devirde genelde vites atarım.
    Bu şekilde kullanmama rağmen benim aracım yağ eksiltiyor.Ancak çevremde bu dediklerimin hiçbirini yapmayan hatta tam tersini yapmasına rağmen böyle bir sorun yaşamayan insanları görüyorum.İşte ben buna itiraz ediyorum.
    Kaldı ki aracın önceki versiyon motorunda da bu tip yağ eksiltme problemli yok.Daha önce defalarca bahsettim bundan.
    Bütün bunları yaşarken bu aracı başka birine satamam, haklı olduğumu ve hakkımı sonuna kadar savunmayı düşünüyorum.

İyi günler..

şimdi motor garantili ya ben ne yapardım sinir olurdum tamam ama aracın garantisini uzatırdım sonra yağı madem normalmiş hiç kasmadan yakması umrumda olmadan basardım gaza giderdim sonra araba motor mu yakmış onlar düşünsün her 10000 km de motroru yakardım sonra paşa paşa değiştirecekler.sonuçta ben motor ustası değilim anlamam yağdan deyip çamura yatardım kitapçıkta sonuçta illa arabaya bakın işte bakmazsanız motor yanar demiyor,velev ki siz bakacaksınız biz anlamayız mı dedi iyi bir avukat halleder o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: wenigma

şimdi motor garantili ya ben ne yapardım sinir olurdum tamam ama aracın garantisini uzatırdım sonra yağı madem normalmiş hiç kasmadan yakması umrumda olmadan basardım gaza giderdim sonra araba motor mu yakmış onlar düşünsün her 10000 km de motroru yakardım sonra paşa paşa değiştirecekler.sonuçta ben motor ustası değilim anlamam yağdan deyip çamura yatardım kitapçıkta sonuçta illa arabaya bakın işte bakmazsanız motor yanar demiyor,velev ki siz bakacaksınız biz anlamayız mı dedi iyi bir avukat halleder o zaman

Bu aracı ben en az 5-6 yıl kullanmak için almıştım.Aldığımda da garantisini uzatmıştım.Bu problemler olmasaydı aracımı değiştirmeyi düşünmezdim.
    Bahsettiğiniz gibi kullanım klavuzundaki maddelerin tümü doğrudur veya bunları uygulamadığım zaman araç garanti kapsamı dışında kalır diye bir şey olamaz.
    Kaldı ki aracı alırken kullanıcı klavuzunu okuyup tüm maddelerinin altına imza atmadım.Bu maddeler beni bir yere kadar bağlar.
    Eğer aracım benim normal kullanımıma rağmen anormal davranışlar sergiliyorsa burada yanlış bir durum var demektir.Klavuz ne yazarsa yazsın.
    Yağ eklemeyip 10000km'de aracın yanmasını sağlamaya bile çalışmak biraz servet düşmanlığı gibi olur. Bunu yapmam,bana ters bir şey.
    Zaten diyelim bu şekilde yağ eklemeden devam ettim, muhtemelen araç yanana kadar gitmeyecektir.Yine kendini korumaya alacaktır.Yağ seviyesi kritik olduğunda araç alışmayacaktır.
    Toyota aracı değiştirsin,aldığı aracı tamir edebiliyorsa tamir edip veya tamiri yapılamıyorsa kusurunu bildirip bunu kabul eden birine satsın.Zararı ben değil Toyota karşılasın.
    Zira bana aracı alırken deseydiler ki bu araç şu kadar km'de bu kadar yağ eksiltir. Kesinlikle almazdım.

Tabi bu yazdıklarımı STOP etme olayını hesaba katmadan yazdım.Bu konuda hiçbir mazeret olamaz zaten.

• quote:

sat o arabayı. hatalı üretim işi türkiyede sonuç vermez.
    mahkemeler size yalan söylüyor gibi bakmalar vs sıkıntılı işler.
    bir otomobil aynı şeyi 3defa tekrarlarsa (arıza) satılıktır.
    bende opel astra vardı servise gittim gittim çozüm yok
    yolda giderken stop ediyordu sattım birdahada opel alamam.
    birde türkiyede servis yok. bir defter okumuş toyotada usta

"Sat o arabayı" diyorsunuz iyi, güzel de bu göz göre göre sorunlu arabayı baskasına "kakalamaktır". 3 kez ayni hatayı verdiyse zaten herturlu kanuni yola basvurabilirsiniz. Neden baskalarının basını ağrıtasiniz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

quote:

sat o arabayı. hatalı üretim işi türkiyede sonuç vermez.
    mahkemeler size yalan söylüyor gibi bakmalar vs sıkıntılı işler.
    bir otomobil aynı şeyi 3defa tekrarlarsa (arıza) satılıktır.
    bende opel astra vardı servise gittim gittim çozüm yok
    yolda giderken stop ediyordu sattım birdahada opel alamam.
    birde türkiyede servis yok. bir defter okumuş toyotada usta

"Sat o arabayı" diyorsunuz iyi, güzel de bu göz göre göre sorunlu arabayı baskasına "kakalamaktır". 3 kez ayni hatayı verdiyse zaten herturlu kanuni yola basvurabilirsiniz. Neden baskalarının basını ağrıtasiniz ki?

sen öyle yaparsın 3kez hata veren bir şeyin olursa onu hemen yenisiyle değiştirirsin

• Daha arabada basıma gelmedi ama onun dısında elektronikten tekstile her türlü degisimimi yapıyorum rahat ol, ha oldu da sıfır aldigim araba 3 kez ayni hatayı verdi Kafalarında paralarım.
    Ön göğüsten halen sesler geliyor,kafama takmıyor,duymuyorum...Vs...Vs...

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Bugün öğleden sonra aracımı almaya gideceğim. Dünkü telefon görüşmemizde araç değişimi yapılmayacağını söylediler.
    ECU'sunu yenileyebileceklerini söylediler, ancak buna gerek olmadığını benim içim rahat etsin diye yapacaklarını söylediler.
    Ben aracın değiştirilmesi talebimi yineledim.Bugün bir kez daha konuşacağız. Sonucu yazarım.İyi günler.

Sonuç ne oldu acaba aracı aldın mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.