Şimdi Ara

2010 MODEL TOYOTA 120 ile Gıderken STOP Etti - Aracımı Değiştiler. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
15.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çankaya Üniversitesi

Makine Mühendisliğiı
  • Arkadaşa yeni araba verdiler herhalde sesi soluğu çıkmıyo?

caddece 3 5 tur atıyodur...
    B. C. FORBES
  • Toyota yetkilileri gerçekten ilgili ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergiliyorlar.Araçlarının arkasında duruyorlar.
    Aracımı yüksek bir ikinci el fiyatından sayıp yenisini iyi bir fiyata verme konusunda görüşmelere devam ediyoruz.
    Kafa kafaya değişim şu anda söz konusu değil gibi görünüyor.Umarım görüşmelerimiz olumlu sonuçlanır.

Orijinalden alıntı: vtech

quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

sat o arabayı. hatalı üretim işi türkiyede sonuç vermez.
    mahkemeler size yalan söylüyor gibi bakmalar vs sıkıntılı işler.
    bir otomobil aynı şeyi 3defa tekrarlarsa (arıza) satılıktır.
    bende opel astra vardı servise gittim gittim çozüm yok
    yolda giderken stop ediyordu sattım birdahada opel alamam.
    birde türkiyede servis yok. bir defter okumuş toyotada usta

"Sat o arabayı" diyorsunuz iyi, güzel de bu göz göre göre sorunlu arabayı baskasına "kakalamaktır". 3 kez ayni hatayı verdiyse zaten herturlu kanuni yola basvurabilirsiniz. Neden baskalarının basını ağrıtasiniz ki?

sen öyle yaparsın 3kez hata veren bir şeyin olursa onu hemen yenisiyle değiştirirsin

;-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Toyota yetkilileri gerçekten ilgili ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergiliyorlar.Araçlarının arkasında duruyorlar.
    Aracımı yüksek bir ikinci el fiyatından sayıp yenisini iyi bir fiyata verme konusunda görüşmelere devam ediyoruz.
    Kafa kafaya değişim şu anda söz konusu değil gibi görünüyor.Umarım görüşmelerimiz olumlu sonuçlanır.

inş olumlu olur

Çankaya Üniversitesi

Makine Mühendisliğiı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vtech

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

sat o arabayı. hatalı üretim işi türkiyede sonuç vermez.
    mahkemeler size yalan söylüyor gibi bakmalar vs sıkıntılı işler.
    bir otomobil aynı şeyi 3defa tekrarlarsa (arıza) satılıktır.
    bende opel astra vardı servise gittim gittim çozüm yok
    yolda giderken stop ediyordu sattım birdahada opel alamam.
    birde türkiyede servis yok. bir defter okumuş toyotada usta

"Sat o arabayı" diyorsunuz iyi, güzel de bu göz göre göre sorunlu arabayı baskasına "kakalamaktır". 3 kez ayni hatayı verdiyse zaten herturlu kanuni yola basvurabilirsiniz. Neden baskalarının basını ağrıtasiniz ki?

sen öyle yaparsın 3kez hata veren bir şeyin olursa onu hemen yenisiyle değiştirirsin

;-)

garantili servis bakımlı (bir gün önce servisten çıkmıştı) crv 2009model dizel otoyolda sanzımna dağıttı
    servise çektirdik incelediler şanzıman yağı eksik deyildi şanzımanın fotoları çekildi honda türkiye fotolara baktı
    ve kararını verdi bu araba garantiye girmez dedi 62gün parça bekledik parça geldi (şanzıman) 10.800tl para aldılar
    mahkemeye verdik ama olumlu bir sonuç alınacağını sanmam.
    başka bir olay 2008 bmw 520d 0 otomobilin tavanınının boyalı olduğu fark edildi mahkeme 3yıldır devam ediyor
    kimse bişey alamaz türkiye burası. fişlenip ömürboyu hiç bir otomobil satın alamaz damgasından korkuyor insanlar. siz maşallah kafiya çalıng
    ben söyledim mahkemeye vermeyin elinizdeki arabalarıda alırlar dedim. devlet zimmetine geçirir dedim ama dinleyen kim

• arkadaşım var mı bir gelişme bence süreci fazla uzatma her an cayabilirler.
  • Başta aracı satmayacağım deyip böyle yazan birine ben bunu yapamam dediniz çok olumlu buldum ama şu an yaptığınız bununla çelişmiş durumda kim bilir hangi garibana kasacaklar bu sıkıntılı aracı.Ben yerinizde olsam toyotadan araç almam mazallah bu sefer 120 ile değil 50 ile giderken bile motorun kapanması durumunda ölümcül bir kaza yaşamanız kaçınılmaz.Olayı mahkemeye aksettirmenizde vicdanen yarar olduğunu düşünüyorum.Sonuçta hepimiz gelip geçiciyiz.Sizden sonra aracı alanın kaza yapmasıda sizi bağlayıcıdır kanatindeyim...
    Hani o kadar yağ yakmasıda ilginç bizde 2002 1.9 doblo varkmside 194bin 10000 kmde o kadar yakmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adres63 -- 17 Temmuz 2011; 8:55:43 >
  • 2007 de Toyota auris 1.4 d4d sahibiydim, toyotanin fren problemi çıkmadan yaklaşık 1 ay once aracımı değiştirmek istedim ve tabi ki yine Toyota düşünüyordum, bir rav4 siparişi verdim full + full tüm donanımını ben sectim. Aracı teslim almama bir hafta kala fren problemi patladı ve haliyle korktum ve vazgeçmek istedim, araç özel sipariş oldugu icin vazgecemiyecegimi eger vazgeçersem %15'lik kısmını ödemek zorunda oldugumu soylediler, o günden sonra bir daha Toyota'ya yaklaşmadım haa o para mı, ödemedim odettiremezlerdi de zaten. Hak var hukuk var.

Orijinalden alıntı: adres63

Başta aracı satmayacağım deyip böyle yazan birine ben bunu yapamam dediniz çok olumlu buldum ama şu an yaptığınız bununla çelişmiş durumda kim bilir hangi garibana kasacaklar bu sıkıntılı aracı.Ben yerinizde olsam toyotadan araç almam mazallah bu sefer 120 ile değil 50 ile giderken bile motorun kapanması durumunda ölümcül bir kaza yaşamanız kaçınılmaz.Olayı mahkemeye aksettirmenizde vicdanen yarar olduğunu düşünüyorum.Sonuçta hepimiz gelip geçiciyiz.Sizden sonra aracı alanın kaza yapmasıda sizi bağlayıcıdır kanatindeyim...
    Hani o kadar yağ yakmasıda ilginç bizde 2002 1.9 doblo varkmside 194bin 10000 kmde o kadar yakmıyor...

Ben aracı kusurlarını belirtmeden satamam demiştim.Şu anda Toyota'ya kusurlarını belirterek satıyorum aracı.
    Onlar aracın bir probleminin olmadığını, iki gün boyunca aracın Toyota teknik ekip tarafından incelendiğini ve bir sorun olmadığını belirttiler.
    İncelemelerde yağ eksiltmesinin de 3500 km'de 400 ml olduğunu tespit ettiler. Bunun normal olduğunu savundular ki önceden gelen tüketimin altında bir değer.

Ancak ben artık bu araca güvenemediğimi içerisindeyken 120 ile giderken STOP etmiş bir aracın sorunu kalmasa bile beni korkuttuğunu belirttim.Bu konuda yetkililerle birkaç görüşme yaptıktan sonra ancak bu şekilde yardımcı olabileceklerini belirttiler.

Araçla ilgili sorunları/kusurları söylemeden ya da söyleyip satacak,aracı sattıktan sonra aynı problemlerin tekrarlanması durumunda suçlu duruma düşecek olan Toyotadır.Ben bir tüketici olarak Toyota'nın bu aracı ne yapacağını düşünme gibi bir derdim yok.Çünkü ben bu aracın bir daha STOP etmeyeceğini söyleyerek satamam,yapsam bile bu sözümün arkasında duramam.Ancak Toyota aracın böyle bir problemi bir daha yaşatmayacağı konusunda garanti verip bu aracı satabilir,eğer yaşatırsa gereken sorumluluğu alabilir.Kaldı ki Toyota bu aracın tehlike arz ettiğini düşünerek bu teklifi yapmıyor. Bu aracın artık tehlike yaşatmayacağını düşünüyorlar hatta eminler.Ancak bir müşteri olarak bana aracın yaşatmış olduğu tehlikeli durumun bendeki etkilerini ve bu durumdan olan memnuniyetsizliğimi gidermek adına bu teklifi yaptılar.

Olayın hukuki boyutu ise uzun bir süreç ve bir çok uğraş gerektiriyor. Mahkeme ve hukuki süreci bu tip olaylarda son çare olarak görüyorum.
    İkili ilişkilerden sonuç alamasaydım bu olabilirdi ancak Toyota bana bir tüketici olarak ilgili davrandı ve beni ikna etti.
    Mahkeme sürecinin ardından alabileceğim sonuca yakın bir sonucu bana teklif ettiler.Ben de bir tüketici olarak tekliflerini kabul ettim.
    Sonuç olarak tüm bu yaşadıklarım sonunda Toyota'nın müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir firma olduğunu düşünüyorum.

• Bence sadece şanslısın yada davadan falan bir şekilde çekindiler.

Ama senin adına sevindim.

Kısacası artık toyotadan araç almayı düşünmüyorum ki en azından eski kalitesini yakalayıncaya dek.

Tek dileğim vw ailesinin satışınız türkiyede ikinci bir firmaya daha verilmesi.

Neyse toyota en azından senin problemini çözmüş geçmiş olsun.

Ama dikkat et sıfır diye az kullanılmış ve ssorunu giderilmiş başka bir araç satmasınlar. Bunları duyuyoruz çünkü özellikle vurgula sıfır istediğini yoksa 1000 km de sorun çıkartıp düzeltilmiş bir aracı vermeye yada nakliye esnasında problem yaşanıp düzeltilmiş bir araba vermesinler sonuçta fark ödeyeceksin anladığım kadarıyla.,

Orijinalden alıntı: Optimizer

Bence sadece şanslısın yada davadan falan bir şekilde çekindiler.

Ama senin adına sevindim.

Kısacası artık toyotadan araç almayı düşünmüyorum ki en azından eski kalitesini yakalayıncaya dek.

Tek dileğim vw ailesinin satışınız türkiyede ikinci bir firmaya daha verilmesi.

Neyse toyota en azından senin problemini çözmüş geçmiş olsun.

Ama dikkat et sıfır diye az kullanılmış ve ssorunu giderilmiş başka bir araç satmasınlar. Bunları duyuyoruz çünkü özellikle vurgula sıfır istediğini yoksa 1000 km de sorun çıkartıp düzeltilmiş bir aracı vermeye yada nakliye esnasında problem yaşanıp düzeltilmiş bir araba vermesinler sonuçta fark ödeyeceksin anladığım kadarıyla.,

Alacağım araç hakkında detaylı bilgi veriliyor.Özelliklerini belirttiğim istediğim renk araç şu anda üretimde.Çarşamba günü bayiye teslim edilecek.
    Cuma günü bana teslim edilmeye hazır halde olacak ancak ben tatilde olacağım.Tatil dönüşü aracı alacağım.
    Üretimde olan araç hakkında bilgi sahibi olabilmek güzel bişey. Bunda aracın Türkiye'de üretilmesinin de payı var.
    Kusurlu/onarılmış bir aracı bana vereceklerini sanmıyorum ancak yine de dikkat ederim.

Araca biraz fark ödeyeceğim ancak araca ekleteceğim donanımlar da olacak.
    Sorunum yeni aracı teslim aldığımda tam anlamıyla çözülmüş olacak.
    Şu ana kadar,şahsen Toyota'nın konuya yaklaşımından memnunum.

• en iyi servis toyota. müşteri memnuniyeti toyota.
    hondanın ciddi bir rezil servisi vardır.
    garantili aracı bile garanti dışı gösterirler.
    çok reziller çok toyota servis konusunda
    hondanın yanında 10 sınıf atlamıştır TOYOTA
  • arkadaşlar check engine uyarısı verip stop etme bende de oldu geçen sene. küçük bir ilçeden mazot almıştım. ben ona bağladım arabayı zar zor çalıştırdım ve gidip ilk shellde fulledim. ışık anında söndü ve birdaha yanmadı.

yakıta dikkat !

Orijinalden alıntı: emrahozkan

arkadaşlar check engine uyarısı verip stop etme bende de oldu geçen sene. küçük bir ilçeden mazot almıştım. ben ona bağladım arabayı zar zor çalıştırdım ve gidip ilk shellde fulledim. ışık anında söndü ve birdaha yanmadı.

yakıta dikkat !

Bizim araçta bugün check engine uyarısını verdi.5 dk içinde servise götürdük zaten showroom un yakındaydık.Program güncellemesi yapmışlar o kadar başka bir sorunu yok dedi servis görevlisi.

100 km 5.7 lt.
  • Benim STOP etme olayının yakıt kalitesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum.Hep shell'den yakıt alırım.Üç farklı shell istasyonundan yakın olanı tercih edip oradan alırım.Araç stop edene kadar yakıtla ilgili bir sıkıntı hiç yaşamıştım.
    Yazılımsal bir sorun var bazı versiyonlarda, dizel toyotası olanlar servise gidince güncel yazılım atılmasını talep etsin bence.

Aracın normal seyir esnasında stop etmesinin bir sebebi de düşük kaliteli yakıt olabilir. Bir arkadaşım, dizel aracına küçük bir beldeden genellikle traktörlerin kullandığı ucuz mazottan almış ve sizinki ile aynı durum başına gelmiş (stop etmiş). Ama sizin durumunuzun yakıt ile alakalı olmadığını zaten belirtmişsiniz. Fakat bahsettiğim durum emrahozkan'ın başına gelmiş.
    Toyota'nın 13 Temmuz'da bir miktar fark vererek araç değişimini(takas da diyebiliriz) teklif etmeleriyle sonuçlandı.25 Temmuz'da
    özelliklerini benim belirlediğim araç hazırdı ancak tatilde olduğumdan 1 Ağustos'ta aracı teslim alabildim.
    Tatile çıkmadan eski aracımı takas için aldılar ve bana yedek bir araç verdiler,tatilimi bu araçla geçirdim.(2010 model otm. Corolla)
    Sonuç olarak Toyota'nın benim sorunuma çözüm odaklı yaklaşımı,araçlarına sahip çıkarak hızlı bir şekilde çözmeleri hatta aracım hazırlanana
    kadar yedek araç tahsis etmeleri beni memnun etti.
    Toyota'nın müşteri sorunlarına karşı tutumları arızadan arızaya,müşteriden müşteriye değişiyorsa,o halde kendimi şanslı hissediyorum.
    Aksi halde tüm müşterilerin sorunlarına aynı şekilde bu kadar ilgili ve hızlı cevap veriyorlarsa müşteri odaklılık konusunda Toyota'yı gerçekten takdir etmek gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.