Şimdi Ara

2010 Fluence Dci Motor 400bin km Vallahi helal olsun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
338
Cevap
0
Favori
35.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çoğu dizel motorlar eğer bakımları düzgün ve aksatılmadan yapılırsa en az 500-600 bin km rahatlıkla gider bir kullanıcı için...

ben izmirde oturuyorum.her gün karşıyaka-mavişehir taksi dolmuşlarına biniyorum ve araçların yüzde 95 dacia logan ve bazılarının km'leri de 400 bin civarında ve en ufak bir sorunu yokmuş konuştuğum kadarıyla...

dediğim gibi bakımları adam gibi yapılırsa dizel motorlar öyle kolya kolay sorun çıkarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

Aziz im km gerçekten çok ciddi yanlız

Abi bende sasirdim vallahi ama araclar durmuyor dedi surekli uzun yol ama .
  • galericiler 300-400 binde dci leri alıp 80-90 bine düşürüp satıyorlar;ondan sonra
    dci motor 100 binde bitti diyor vatandaş.
    şimdiki motorlar o 25 sene önceki diesel motorlar degil artık.
    akıllı düzgün mantıklı kullanıldıktan bakımları yapıldıktan sonra 500 bini görecegime inanıyorum.,
    doblo 1.9 jtd ile 300 bin km yaptım tek damla
    mitsubishi l300 (eski tip turbosuz karadüzen motor)200km yaptım yağ değişim km geçmedigi sürece tek damla eksiltmedi.
    bırakalım artık bu şehir efsanelerini.
    bir motor 100 degil 200 binide geçse bakımlı ise bence alınır.
    iyi şöför>bakımlı araç>yüksek km................
  • Benim araba da 161.000 km oldu. Şeytan kulağına kurşun, hiç sorun yaşamadık. Yakıtı da iyi, kaçışı da...:)
  • Haaa........... Bakımlarını hiç aksatmam. Senelik kontrolu yetkili serviste yapılır. Sanırım bunun da etkisi var. Millet, garantisi dolunca bakımını aksatıyor, sonra da aman aman DCİ demeye başlıyorlar...
  • İmzamdaki aracı 2010 temmuz ayında 95bin de almıştık. Şuan 126600 km de. Dilimi ısırarak yazıyorum motor saat gibi çalısıyor. Tabi tüm bakımları zamanında 1 km aksatılmadan yaptırıyoruz. Bakalım bizi kac km ye kadar götürecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Kimsede yazmamış,Turbo araçta aracı durdurduktan sonra EN AZ 20 saniye rolantide calistirinda yağsız kalmasin Turbo palleri diye.En onemli sebeblerinden biride budur yipranmanin.

:):):) Eski cdti aracım aklıma geldi. Benim hanım acelecinin önde gideni, bir yere gidiyoruz, eve geliyoruz bu kaçıp gidiyor. Sinir oluyorum. Sanki ben şoförüm. O aracı durdurunca kaç kez uyardığımı, kaç kez sesimi yükselttiğimi hatırlamıyorum bile. Hala bana diyor ki "millet arabasını hemen parkediyor evine gidiyor, sen bir çıkamıyorsun arabadan." Haklı mı? Haklı. Kavga sebebi ya milleti kontrol ediyorum. Arbalarını park etmeleriyle evlerine çıkmaları bir oluyor. Arabasına bakıyorum, dizel. Milletin taktığı yok ki 20 saniyeyi 30 saniyeyi.

İşim başka ama şu anda devletin ödediği maaş karşılığı PC teknik desteği veriyorum yaklaşık 40-50 kişiye. İnsanların araç kullanımı PC'yi kullandıkları gibiyse bırakın dci motoru hangi turbo dizel olursa olsun çok gitmez.

Özel servis yetkili servis demişken. Özel servis yetkiliden ucuz olunca benim gibi titizler daha sık yağ değiştirebiliyor. Opel'in 15bin dediği aracı 7500'de bir bakıma sokuyordum. Kafamda rahattı. Aynı paraya geliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

2 senede 400 bin helal olsun günde
    547 km yapar

bölmemiştim ben üşenip

547 km ne demek yahu günde
  • En fazla bir takside 274 bin gördüm oha dedim bu nedir yav biz araba bakarken 100 bin in altında olsun diye diye boşuna bakıyormuşuz vallahi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nz9

En fazla bir takside 274 bin gördüm oha dedim bu nedir yav biz araba bakarken 100 bin in altında olsun diye diye boşuna bakıyormuşuz vallahi.

şirket bu araçları değiştirir,

şereften yoksun bir galerici ihaleyle bu araçları ucuzdan alır,

güzel bir bakım,km si düşürülür,

güzel bir kar ile satılır...
  • Öncelikle galerici değilim ama sürekli Galerici diyip genellediğiniz yeter artık.. Meslek grubunu karalamanın manası yok..

Minibüscüler taksiciler yolda terör estirir bi tane iyi düzgün ahlaklı şöför yoktur bunların içinde demek kadar abesdir galericilere yüklenmek..

Bir doktor çıkarı olduğu ilacı yazdığı ya da komisyon aldığı için fazladan tahlil yazdığı için tüm doktorlar mı şerefsiz oluyor?

Nasıl ki taksici minibüscü olmayıp trafik canavarı olan doluysa, Bireysel satıcı sayısı da hatırı sayılıdır km sini düşürüp aracını satan?

Meslekle ilgisi yok bu işlerin.. Adam olmadıktan sonra neye yarar ünvan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 5 Mayıs 2012; 9:05:54 >
  • konu km mevzusuna kayiyor gibi. bende yaklasik 2ay once bi clio ya bindim 560bindeydi arac ama tamamen bitmisti ne dogru duzgun kalkiyordu ne kucucuk bayirlari cikiyordu . daha yeni ve daha kaliteli bi arac icin ozellikle bakimlari zamaninda yapiliyorsa 400bin normal olabilir.
  • o bu değil de, virgül diye bir şey var.
  • 90-100bin de dCi motor bitmez, sadece galericiler böyle söyler, elinden 100 küsür bindeki aracını ölü parasına alır, bi temizler, kilometresini 75-90bin aralığına çeker, çok güzel bir kar ile satar. Bu galericilerin klasik oyunudur.

Geçenlerde bende 2007 model 303binde Dacia Logan gördüm 1.5 dCi motorlu, peryodik bakımlar hariç ekstra değişen birşey olmadığını söyledi sahibi.
  • araçlarda üretimle ilgili bir sorun yoksa yani şansa sıkıntılı gelmediyse düzgün kullanıp bakımını yaptırırsan çok yüz binleri görürsün. bu forumda dolaşıp da aracı 90 binde biten fazla arkadaş yoktur bence herkes araç sevdalısı. mesela ben aracımı haftada bir yağlarım temizlerim. 18 aylık aracımın yolcu kısmındaki naylonlar duruyor. eşikteki jelatinleri daha 1 hafta önce çıkardım.arka koltuklara oturma süresi toplam 2 saati geçmez. bagaj niyetine kullanıyorum. inşallah fabrikasyon birşey çıkmaz da verdiğim değerin karşılığını alırım. 100 bin olmadan satarım zaten.
  • dci motorun 100 binde bittiğine kadir inanır .... bu iğrenç espriyi paylasayım bari
  • Dci motorlar gerçekten hem performanslı, hemde ekonomik motorlar. Şirket aracı olmasına rağmen böyle uzun kmler yapabiliyorsa tebrik etmek gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

2 senede 400 bin helal olsun günde
    547 km yapar

kuyruklu yalan 2 senede 400 bin km.
  • dci motorlar ile ilgili konulara hep yazarım..

gördüğüm en fazla km yi bi dci yapmıştı..taksi 810.000 civarındaydı ve 1 kez motor yapılmıştı..1 milyonda bi daha yaptırırım diyordu..

taksiler genelde şehir içinde kullanılır..araçların çoğu 7/24 şehir içi trafiğinde dur kalk yapıyor..+ bir de onca şoför görüyor hepsinin kullanım karakteri farklı

yani en çok hırpalanan motorlardan biridir ticari taksi motorları..onların bile 400.000 den önce bittiğini pek görmedim...

marka fark etmeksizin yeni nesil dizeller çok dayanıklı..
  • Bakımı düzenli yapılmış arabanın nesini tartışıyorsunuz anlayamadım şahsen.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.