Şimdi Ara

2010 DACİA MIZ ÇÜRÜMEYE BAŞLAMIŞ NE YAPMAMIZ LAZIM (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
0
Favori
16.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiat alınmaz, Alfa tutulmuyor, Reno dandik, Fransızdan(Peugeot, citroen) uzak dur, Almandan(Vw) şaşma...

Tüketicinin isteği doğrultusunda rekabetin öldüğü monopol piyasada olası bir başlık;

- Arkadaşlar 90 bine Hoşline jant kapaklı, klimasız Jetta siparişi verdim 3 yıl 6 ay 12 gün sonra aracıma kavuşacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

Fiat alınmaz, Alfa tutulmuyor, Reno dandik, Fransızdan(Peugeot, citroen) uzak dur, Almandan(Vw) şaşma...

Tüketicinin isteği doğrultusunda rekabetin öldüğü monopol piyasada olası bir başlık;

- Arkadaşlar 90 bine Hoşline jant kapaklı, klimasız Jetta siparişi verdim 3 yıl 6 ay 12 gün sonra aracıma kavuşacağım

midyat,seyfo.gülün
  • Vosvosun Tosbağasına Yakından bakmakta fayda var
    Part-1

tornadoo yazdı
    VOLKSWAGEN Çelik Jant Yerine Jant Kapağı
    15.12.2010 tarihinde Volkswagen Konya bayi Gökmen Otomotiv’den yeni Cady satın aldım aracımın motor üst kapağı orijinal parçası olmadığı için istenilirse 270 TL vererek motor üst kapağı alabilirsiniz denildi sıfır bir aracın nasıl olur da motor üst koruma kapağı orijinal olamaz bu durumun anormal olduğunu düşünürken 28.12.2010 tarihinde polo 1.2LT. TDİ 75 PS trendline aldım.

Volkswagen’ in sitesinde arabamın 5JX14 Çelik Jantlarının standart pakette olduğu yazmasına rağmen çelik jant yerine uydurma jant kapakları geldi şu anda Volkswagen sitesine girip görebilirsiniz Gökmen Otomotiv’le görüşmelerimiz netice vermedi çelik jantları sorduğumuzda bunlarda çelik kapak o kadar kötü görünmüyor denildi 2006 yılından beri Bir Volkswagen binicisi olarak bunları yaşamak hayal kırıklığı oldu.

cruiseman yazdı
    DOĞUŞ OTO Aracımla İlgilenmediler.
    Yeni aldığım aracımda abs ve ebd ikaz lambaları yandı, arkadaşlarımız Doğuş Oto Kartal servisinize geldiler ve hiç kimse ilgilenmedi. Servis için randevu almamız gerektiğini söylediler. Peşinden 2 kez randevu aldığımız halde işlerimizin yoğunluğundan dolayı gidemedik. Fakat servisten sabah erken gelmemiz halinde yardımcı olabileceklerini söylemişler. 08.01.2011 tarihinde bizzat kendim sabahın köründe servise geldim. Şikayetimi söyledim. İlgilenen olmadı ve ayrıca servis sorumlusu olduğunu zannettiğim biri çok da güzel beni azarladı. 20 bin Wolskvagen araç varmış hepsi bir anda gelse hangisine bakacakmış. $

murat2525 yazdı
    VW ÇAĞ OTOMOTİV Aracımın Motoruna Yatak Sardırdılar!
    Aracımın bakımı için Erzurum Vw Çağ Otomotive götürdüm. Su pompası yağ ve yağ filtresini değiştirdikten sonra test sürüşünde arabamın motoruna yatak sardırdılar.

Servise sağlam teslim ettiğim arabamı bozmaları yetmiyormuş gibi bir de servis müdürünün ukala davranışlarına maruz kaldım. h

grafik.tasarim yazdı
    VOLKSWAGEN Bagaj Düzenleyici 3-5 Kg Ağırlıkta Bile Yamuluyor!
    20.12.2011 tarihinde Volkswagen firmasından yeni Caddy’yi satın aldım. Araçta şimdilik bir problem yok fakat kulvarında en iyi olan araçta kullandıkça bu firmaya ve klasmanında en iyi olan Caddy’de kullanılan bagaj düzenleyicinin kağıt gibi olduğunu görünce şaşırdım. Üzerine 3-5 kg ağırlıklar konulduğunda bile düşen ve yamulan bu ürünü Volkswagen nasıl kullandı ve hala nasıl kullanıyor şaşırdım. En kısa zamanda bu yanlışlarından dönerler ve yaşanan mağduriyetleri giderirler diye umuyorum.

Bu klasmanda kedinin yanından bile geçemeyen Fiat Doblo’da bile bu bölümdü 150 kg ağırlığı kaldırabilecek bir malzeme kullanılmış. f

Volkswagen
    10 Ocak 2011, 15:30:23
    Daltone yazdı
    VOLKSWAGEN Aracımın Motor Arızasının(Silindir Kırılması) Giderilmesini İstiyorum!
    2009 Haziran ayında Kdz.Ereğli Volkswagen'den almış olduğum T*** marka aracımda meydana gelen arıza dolayısıyla bu şikayeti yazıyorum. Aracımın yol bilgisayarında gördüğüm ikaz lambasını dikkate aldım ve Volkswagen Yol Yardımı arayarak durumu bildirdim.

Bana aracı çalıştırmamamı söylediler ve aracı çekici vasıtasıyla servise götürdüm. Gerekli kontrollerden sonra bana aracımın silindirlerinin 1 tanesinde kırık,1 tanesinde ise hasar oluştuğunu söylediler. Bunun bir kullanıcı hatası olamayacağı ve tamamen üretimden kaynaklanan bir sorun olduğu aşikârdır.

Aracın yapılıp bana teslim edileceğini bildirmişlerdir. Ancak ben aracı bu durumda kendilerinden teslim almayacağımı bildirdim ve aracın değişimini istedim. Aracın durumu D***O***'ya bildirildi. Ancak bu süreç içerisinde konu ile yeterince ilgilenmedikleri ve şikâyetimi ciddiye almadıklarını gördüm.

Henüz 2 yılı dolmayan,15.000 km ve 3 yıl garanti dahilinde olan aracım şu anda Kdz.Ereğli Volkswagen'de çalışmaz durumda bulunmaktadır. Volkswagen ve D*** O*** yetkilileri tarafından duruma bir çözüm getirilmesini, aksi takdirde haklarımı yasal yollara arayacağımı bildirmek isterim. :

Volkswagen
    7 Ocak 2011, 08:30:58
    ysolmaz yazdı
    VOLKSWAGEN Crafter Volt Minibüslerde Karter'e Yakıt Kaçırma Sorunu Var!
    23.04.2009 tarihinde Samsun Ö*** O***’den Volkswagen Crafter Volt (14 1 kişilik, 2500 motor hacimli, 163 beygir, dizel, 55 C 0353 plakalı, HCMO29910 (eski) motor numaralı, WV1ZZZ2EZA6003***şase numaralı) okul servis aracı aldım.

Aracın 5000 km. ve 10.000 km fabrika kontrolleri ile karter yağ seviyesinin yükseldiğini fark ettim. Bunun sebebinin ise yağ renginin siyaha yaklaşmasından ötürü motorun karter yağına yakıt karıştırmakta olduğu bilinmektedir. Aracın, Ö*** O*** Tic. Pazarlama ve Ltd. Şti. servis raporlarında “aracın belirli km’de karter yağına mazot kaçırarak, karter yağ seviyesinin normalin çok üzerinde olduğu” kayıt altında bulunmaktadır.

Garanti ve kullanım kitapçığında dahi “karter yağ seviyesinin en üst düzeyde olduğu anda kesinlikle çalıştırılmaması ve servise başvurulması gerektiği” ifadesi yer almasına rağmen, aracın servise çıkmasına müsaade edilmiştir.

Tekrar bu durum, Ö*** O*** aracılığıyla doğuş otomotive dilekçe ile bildirilmiş ancak hiçbir işlem yapılmamıştır. Araç sorun giderilinceye dek elimizden alınmamış, servise çıkmasına müsaade edilmiştir.

“4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun” gereğince, aldığım andan itibaren zaten sorunlu olan aracın ve hala aynı model sıfır motor ile değişim yapılmasına rağmen sorunu devam eden 2010 model Volkswagen Crafter Volt Minibüs’e Volkwagen Doğuş Finans (VDF) aracılığıyla kredi kullanarak ödediğim 71.575,21 TL bedelin, kredi durumu da göz önünde bulundurularak, tüm yasal faizleriyle tarafıma geri ödenmesini ve süreçten kaynaklanan maddi-manevi haklarımın tazmin edilmesini talep ediyorum. :

Volkswagen
    15 Aralık 2010, 08:53:00
    icabet yazdı
    VOLKSWAGEN Jetta Kapıları Kilitledi Ben Dışarıda Kaldım!
    11.12.2010 sabahın 4-5 arasında kardan arabam görünmüyordu. Kazanın dağ kesiminde. İndim arabayı çalıştırdım. Isınsın diye kapıyı kapattım, dışarıda kaldım. Doğuş otoyu aradım. Nöbetçinin sorduğu soru; “yedek anahtarınız var mı?” Deli miyim ben, olsa ulaşabilsem seni neden arayayım! Bana camı kırın ya da anahtara ulaşın dedi. Ben ölebilirim diyorum. Yapacağımız bir şey yok dedi. O*** diye bir görevli, anahtar tam 45 km uzakta. Kınıyorum! Arabamın güvenliği mi önemli, benim canım mı? Bu mühendislik ayıbı. Araba çalışıyor ve ben kapıları açamıyorum. Tükürmüşüm bu güvenliğe, ben sabahım 4 ünde -8-9 derece havada… h

Volkswagen
    7 Aralık 2010, 09:54:43
    babacanx yazdı
    VOLSKWAGEN Kapıdaki Problem Bir Türlü Onarılamadı.
    Ben 2011 model 16 1 Volkswagen Crafter aldım. Aldığımdan bu yana sorunlarla boğuşuyorum. Servise defalarca gittim; ama halledemiyorlar.

Türkiye Volkswagen’i aradım. Konunun takipçisiyiz diyorlar ama sonuç yok. Kayar kapıda sorun yaşıyorum; bir açılıyor bir açılmıyor. $

Volkswagen
    6 Aralık 2010, 14:28:36
    samiltekin yazdı
    VOLKSWAGEN Sıfır Km Golf Ön Kabininden Aşırı Rüzgar Sesi Geliyor!
    2003 model dizel Mercedes’imi satıp aynı fiyata sıfır km golf 6 aldım, 60 bin lira ödediğim Golf en lüks modelinin iç kabinin ön köşelerinden aşırı rüzgar sesi geliyor.

Aracımı Volkswagen yetkili servisine götürüp ilgili şikayeti anlattım kontrolden sonra sesin gayet normal olduğunu Volkswagenlerde bu sesin bulunduğunu söylediler. Servis yetkilisine babamın 2003 model Passat’ıolduğunu, daha önceki aracının da 1997 model Passat olduğunu, amcamın 2007 model Passatı olduğunu, arkadaşımın Golf 5’i olduğunu ve bu Volkswagenleri defalarca kullandığımı, hatta acaba bu kasada mı problem var diyerek son olarak başka bir arkadaşımın, benim aracımla aynı model olan Golf 6’sını kullandığımı; aracımdaki rüzgar sesine hiçbirinde rastlamadığımı anlattım.

Sözlerim hiçbir şey ifade etmedi, beyefendi Volkswagenlerin hepsinde bu ses var denilerek uğurlandım. Yılmadım başka bir yetkili servise gittim söz konusu şikayeti ilettim. Kontrolden sonra sesin gayet normal olduğunu Volkswagenlerde bu sesin bulunduğunu tekrarladılar. Neticede problemim devam ediyor aracıma binen herkes sesin farına varıp ne sesi olduğunu soruyor ama ben servis elemanlarına bu sesi duyuramıyorum.

Durumun düzeltilmesini istiyorum.^^

Volkswagen
    6 Aralık 2010, 10:04:41
    drmuco yazdı
    WOLKSVAGEN Direksiyon Hidroliği Sorunu Hiç Düzelmiyor!
    Yaklaşık 7-8 aydır direksiyon hidroliğinin devreye girmesinde sorunum var. Arabam Wolksvagen Tiguan Tsi 2009 model. Hep aynı sorun. İlki Sinop’ta oldu. Şehir içinde park ettim. Yaklaşık 5dk sonra işim bitti. Araca bindim kontağı çevirdim, devir saati üzerinde bulunan kırmızı direksiyon uyarısı sönmüyor üstelikte bip bip hızla öten bir uyarı sinyali alıyorum.

Direksiyon marşa basınca tırk tırk ederek titriyor. Birkaç deneme yaptım. Yaklaşık 5dk sonra kendiliğinden düzeldi. Aradan 2-3 ay geçti. Samsun’dan Sinop’a dönüyorum. Gerze’de benzinlikte ihtiyaç molası verdim, arabamı stopladım. 10-15dk sonra yola çıkmaya koyuldum. Marşa bastım yine aynı sorun tıpa tıp aynı. Wolksvagen Acil’i aradım. Samsun Özön’e yönlendirdiler.

Konuşmalar vs derken denemelerin 10-15 dakikasında araç kendiliğinden düzeldi. Samsun servis yakın zamanda servise çağırdı. Ben de Sinop’a evime döndüm. Hafta sonu Samsun’a servise gittim. Sorun yazılımdan dediler. Direksiyon ve motor için yeni yazılım yüklediler. Tekrar olmaz dediler. 1 ay önce aynı sorunla yolda kaldım. Çekici Samsun’a aracı nakletti.

Bu defa da direksiyonun şasiye giden kablosunda bulunan pul paslanmış değiştirdik dediler. Garanti bir daha olmaz dediler. Dün yani 3 Aralık’ta aynı sorun tekrar etti. Yolda kaldım. 1 saat sonra geldiler. Direksiyonun altında bulunan birimin değişmesi gerek dediler. Benim Wolksvagen’e güvenim kalmadı. Mağdur olan benim ama araçlarını rezil eden onlar araçlarına sahip çıkmıyorlar. Üstelik bu sorun giderken gerçekleşse ölümlü kazaya sebep olabilir.//

Volkswagen
    6 Aralık 2010, 10:02:57
    admester yazdı
    WOLKSVAGEN 42000 Km’de Bütün Periyodik Bakımlarına Rağmen Arıza Verdi!
    34 **** plakalı 2006 model wolksvagen transporter 1,9 camlı van uzun şase 105 motor 5 senelik aracımın daha 42000 km ’de 4000 TL’lik sorun çıkardı. Bütün bakımları ana servisinde zamanında yapılmıştır ama buna rağmen arıza vermiştir. Alırken Wolksvagen yetkilileri 100000 km ye kadar sorun vermez diyorlardı fakat satana kadarmış. Sattıktan sonra kimse ilgilenmiyor. Wolksvagen gibi büyük bir firma ama beni mağdur etti.g

Volkswagen
    3 Aralık 2010, 09:40:19
    turgay-58 yazdı
    WOLKSVAGEN Kendi Hatasını Bize Yüklemeye Çalışıyor!
    Haziran 2010’da General Oto’dan aldığım Wolksvagen Transporter marka siyah renk aracımı Ekim 2010’da servis amaçlı Mez Oto’ya götürdüğümde, aracın sağ kapısının renginin farklı olduğunu tespit ettiler ve boya ölçümü yaparak ispatladılar. Bunun üzerine General Oto’ya giderek aracını sağ kapısının farklı olduğunu ilettim ve General Oto’da incelemeler yapıldı. Aracın sağ kapısının farklı olduğunu ve Doğuş Oto’yla irtibata geçip bize en yakın sürede gerekli bilginin verileceği söylendi. Ve Doğuş Oto bizi aradığında yetkili şahıs boya hatasının belirtildiği gibi sağ kapıda olduğunun ancak bu hatayı servis indirimi yaparak ve kapıyı yeniden boyayarak gidereceklerini söylediler. Bu aracın değerinin düşmesine neden olacağı için kabul etmedim ve aracın değiştirilmesini talep ettim. Bana böle bir şeyin imkânsız olduğunu söylediler. Ben bu aracı 47.000 TL ödeyerek araba konusunda çok titiz bir insan olduğum için sıfır aldım. Wolksvageni tercih etmemin nedeni güvenilir sağlam bir firma olmasıydı ama ne yazık ki yaşadığım bu olay firmaya olan güvenimi bir hayli sarstı. Mağduriyetimin Doğuş Oto’ya ve Wolksvagene yakışır bir şekilde giderilmesini ümit ediyorum. h

Volkswagen
    24 Kasım 2010, 09:26:42
    akcay10 yazdı
    VOLKSWAGEN Araç Sorunu Giderilsin!
    Aracımız Temmuz 2010 tarihinde satın alınan Caddy kombi 1, 9 TDI; yılda ortalama bin adet satılan bir araç olan Caddy dinamik, rahat sürüş keyfi yaşatan bir ticari araçtı.

Taa ki son yaşadıklarımdan sonra 9700 km de 10 bin bakımı için servise gitmeyi düşünürken baskı balata sorunu ile karşılamama kadar.

Volkswagen ve Doğuş Otomotivin bu işin üzerine düşmemesini çok düşündürücü ve müşteri memnuniyeti ilkesinin olmadığını anladım. Yıllardır araç kullanıyorum artık debriyaja basmaya korkar oldum.

Aracın daha 4 yıl garantisi var fakat ben anladım ki kullanıcı hatası diye bir şey var. Kısacası baskı balata ve volant giderleri için herhangi bir uzlaşı sağlanmaması halinde gerekli mercilere bu sıkıntıyı ileteceğimi bildiririm.*

Volkswagen
    22 Kasım 2010, 08:02:35
    figeninci yazdı
    WOLKSWAGEN Jetta’da Gösterge ve Arka Bagaj Kilidi Sorunu Var
    2006 yılında aldığım Jetta marka otomobilimin gösterge ve arka bagaj kilidi daha garanti kapsamında iken ilk sene içinde bozuldu!!. Kilit değiştirildi fakat 1 sene sonra yine bozuldu. Yine servise götürdüğümde garantinin garantisi olmayacağı söylenerek değiştirilmedi, ücretini ödeyerek başka bir serviste değiştirmek zorunda kaldım.

Daha da kötüsü sayaçta meydana geldi. KM sayaç göstergesi de benzer şekilde ilk sene içinde bazen tam, bazen yarım göstermeye başladı. Yine servise gösterdiğimde oyalayarak 2 sene sonra tüm göstergenin değişmesi gerektiğini ve ücrete tabi olduğunu söylediler. Bunu Almanya’ya bile iletmemize rağmen ilgili yetkili servisle konuşmamız gerektiğini söyleyerek geçiştirdiler.

VW bir markanın bu denli ilgisiz ve oyalayıcı hareketlerini beğenmediğimi belirtip bilginize sunuyorum. W

Volkswagen
    22 Kasım 2010, 07:53:04
    johncliffhanger yazdı
    VW DOĞUŞ Aynı Arıza Tekrarlıyor, Sorun Giderilemiyor!
    Aracımda, "electronic handbrake failure" hatası 2 kere meydana geldi. İkisinde de, aracımı hareket ettirmek mümkün olmadığı için trafikte rezil oldum. İlkinde, "electronic control unit" denilen parçanın değişmesine karar verildiği için, 1 hafta parçanın İstanbul’dan gelmesini bekledim. İkincisinde, (parça garantisi devam etse de, yol yardım maksimum 2 yıl olduğu için Doğuş tarafından yol yardım verilemeyeceği belirtildiğinden) kendi imkanlarımla servise aracımı getirmem söylendi. Yani, çekici ücretini ben verecektim.

Sardur'daki usta ile yaptığım görüşmemde, arızanın yine aynı parça hatasından kaynaklanmış olacağını söylemesi üzerine, yine bu parçanın İstanbul’dan gelmesini 1 hafta boyunca beklemeyeyim diye (sadece birkaç saatlik serviste harcayacağım zamanım olduğu için) "electronic control unit" parçasının şimdiden sipariş verilmesini rica etmiştim. Parçanın geldiğini öğrenip, 13 Kasım sabahı yola çıktım ve aracımı saat 8.30'da Sardur'a teslim ettim. "online sistem hatası" nedenle birşey yapamadıklarını söylediler. 13.30’a kadar beklememe rağmen bu sistem arızası giderilemediği için Tatvan’a döndüm:( bu arada, Tatvan-Van arası 2 saat ve terör nedeniyle sıkıntılı bir yol.13 Kasım 2010 tarihinde aracımı "arıza tespit cihazına" bağladıklarında, ne arızası olduğunu sorduğumda, "harf ve rakamlardan" oluşan bir kod vermişlerdi. Sonrasında, bunu belgelemek için cihaz çıktısı istediğimde, "aracımın arıza tespit cihazında hiçbir arızası çıkmadığı" söylediler!

14 Kasım’da yine aracım aynı arızayı verdi. Kameraya kaydedip belgeledim. Şikayetim için Doğuş Otomotiv Müşteri Hizmetleri’ni aradığımda, 9 gün boyunca kapalı oldukları söylendi. Bu konuşma kayıt altındadır.^^

Volkswagen
    3 Kasım 2010, 09:52:33
    nhsnhs yazdı
    VOLKSWAGEN Baskı Balata Sarf Malzeme Olduğu Gerekçesi İle Değiştirilmedi!
    Temmuz 2009’da aldığım Golf TDI aracım 40. 000 km de bakıma girdiğinde aracın debriyaj setinde vlan boşluğu olduğu için ses yaptığı ve bu boşluğun komple debriyaj setine zarar verdiği tespit edildi.

Garanti kapsamında yapılması gereken bu üretim hatasına ait işlemlerde volan garanti kapsamında değiştirildi. Ancak volanın zarar verdiği baskı balata sarf malzeme olduğu gerekçesi ile değiştirilmedi. Defalarca başvurmama rağmen bana olumsuz cevap verildi.

Elimde servis elemanlarınca doldurulmuş teknik servis raporu var ve aynen şu cümle yazılı “Volanın boşluk yaptığı ve debriyaj setine zarar verdiği tespit edildi. komple debriyaj setinin değişmesi gerekmektedir. ” buna rağmen benden zorla baskı balata setini değiştirip parasını aldılar. *

Volkswagen
    2 Kasım 2010, 10:08:39
    veysier yazdı
    VOLKSWAGEN Aracımın Şanzımanında Vuruntu Var!
    2006 Model FSI 6 ileri vites tiptronik golf arabam 103000 km de iken 2 ay önce vites geçişlerinde önce boşa düşüp daha sonra vitese vuruntulu bir şekilde geçiyor. Danıştığım yetkili servis ve diğer şanzıman tamircileri şanzıman içindeki beyin kısmının değişmesi gerektiğini bunun için 4000-5000 TL masraf gerektiğini söylediler. :

Volkswagen
    26 Ekim 2010, 11:26:13
    famemuna yazdı
    VOLKSWAGEN Mağduriyetim Giderilsin!
    Ben bir ay kadar önce 2007 tsi confortline golf aldım. Araba 41000 km de olduğu için içim rahattı aracı soruşturdum batı otomotivin kendi kullandığı araç olduğunu öğrendim tamam bu araç alınır dedim. Aracı aldım daha şehir içinden çıkmadan 200 km yapamadan araç marş basmadı. Neyse aracı batı ya çektirdim.

1 hafta oldu bana söylenen araca yığdırma yapıldığı ve bu sebeple 2 adet subap kestiği ve de biyel kolunun eğrildiği bana ön ekspertiz olarak 21000 TL civarında masrafı olduğu söylendi.

1) ben aracı 60 km h fazla hız yapmadım yığdırmayla olacak iş değil.
    2) 6. Vitesten 3e saatte 180’le giderken geçer mi(yığdırma böyle olurmuş).
    3 ben ne yapacağım nerde yaptırsam acaba motoru nerede kaça yaptırabilirim.

Lütfen yardım edin. Neredeyse 5 gündür ne yemek yiyorum nede uyku uyuyabiliyorum evleneli 3 ay oldu boşanmanın ve intiharın eşiğine geldim lütfen yardım edin. Birde 2007 tsi motorlarda hata olduğu için arızaların ücretsiz yaptırıldığı eğer bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun.*

emynation yazdı
    VOLKSWAGEN Aracımın Arızası Giderilemedi!
    05.09.2010 da İstanbul/4.Levent General Oto dan aldığım aracımın 06.09.2010 da İzmir kipa çıkışında yolda bırakması ile başlayan arızam mobil servis ile aracımın beyin ünitesinin resetlenmesinden sonra yola devam edebileceğimin söylenip yola devam ettikten sonra yine 07.09.2010 da tekrar aynı arızayı defalarca tekrarlaması durumunda tekrar 24 çağrı ile görüşülüp aracın Ramazan bayramının 3. günü Fazilet vinci tarafından Denizli Batı Otomotive çekildikten sonra Pazartesi işlemlerine başlanmış olup 1 hafta boyunca sorunun giderilmedi. Aracımın aynı donanıma sahip yeni bir araç ile değiştirilmesini istiyorum. Ayrıca 1 haftadır arızası giderilemeyen aracımın yenisi ile değiştirilinceye kadar yerine muadili olan bir aracın tarafıma tahsis edilmesini rica ediyorum.

polo1.4 yazdı
    VOLKSWAGEN Aracım Arka Kapıdan Su Alıyor!
    Maslak doğuş oto da aracımın arka kapısı değiştikten sonraki ilk yağmurda aracım arka kapıdan su almaya başladı. Arabamı servise başka sorunlar çıksın o zaman götürürüm deyip takriben 10 ay kadar sonra (ön kapı camları açılıp kapanırken çok ses çıkartmaya başladı, bagaj kapağı ise aldığım günden beri hiçbir zaman normal şekilde kapanmadı, çok sert şekilde itilmeden kapandığını hatırlamıyorum)maslak doğuş otoya gittim. Sorunlarımı anlattım. Bagaj kapağını 4 kere oldu diye aracımı teslim etmeye getirdiler, ama olmamıştı. Sonunda müşteri temsilcisi arkadaş arabayı alıp kendi gitti ve bagaj kapağını yaptırıp geldi.

Diğer sorunlara gelince, camın açılıp kapanırken ses çıkarmasını, toz kaçmış olduğu için ses yapıyor mekanizmayı yağladık dedi. Arka kapıya gelince de 10 ay olmuş bunu kabul ettiremeyiz, ertesi günü ya da bir kaç gün sonra gelseydiniz yapılırdı ama 10 ay geçtiği için bunu yapamayız dedi. Ben aracımı servise verirken fotoğrafını çektim. Maslak doğuş oto da. Arabamın kapı fitillerinde hiç bir sorun yoktu. Serviste iken arabamın kapı fitillerini sökerken muhtelif yerlerden zedelemişler ve oralardan su alıyor bu sizin servis hatanızdır yapmanız gerekir dediysem de aynı cevabı aldım 10 ay olmuş. VOLKSWAGEN gibi bir marka ve DOĞUŞ OTO gibi bir distribütör bunu söylerse vay bizim halimize.*

bekmez07 yazdı
    VOLKSWAGEN Şanzımandan Gelen Sese Normal Diyorlar!
    arkadaşlar 02.09.2010 tarihinde volkswagen golf 1.4 TSI DSG7 İLERİ OTOMATİK ŞANZIMAN araç aldım almaz olaydım nedenine gelince aldığım günden beri şanzımanından tahammül edilemeyecek kadar ilginç sesler geliyor bunun için servise 5 defa başvurmama rağmen bana bunun teknik bir arıza değil normal bir ses olduğunu söylediler ama gittiğim diğer oto servisleri bunun bir arıza olmakla kalmayıp ileride daha büyük sorunlar çıkartacağını söylediler. dipnot olarak: aklınızda bulunsun ben servise 5 defa gitmeme rağmen sadece 1 defa kayıt edildim ve bu da şanzıman sorunum var diye ısrarla söylememe rağmen yok akü problemi yok stop etme problemi gibi bahanelerle giriş yapmışım gibi gösterdiler buna da dikkat edin. ben şimdi yasal hakkım olan mahkemeye başvuracağım o zaman ne olacak bakalım. ayrıca gazete ve tv lerin ilgili makamlarına da yazacağım. -

sidan yazdı
    VOLKSWAGEN Passat 1.4t Modelinde Sorunlar Var.
    Ağustos 22 sinde odamız adına almış olduğumuz Passat 1,4 tsi. Aracımız yaklaşık 1 hafta sonra çalışmama arızası ile bizi yolda bıraktı. Gezici servis ekibi gelip araca baktı tamam dedi.
    Oradan ayrıldık araç tekrar yolda kaldı tekrar servis ekibi geldi sonra servise götürüldü aracın onarımı gerçekleşti. Aracı servisten aldıktan 20–25 gün sonra araç tekrar çalışmama sorunu çıkardı aynı zamanda geri vitese takıldığında araçtan tak diye bir ses gelmeye başladı.

İstanbul müşteri ilişkilerinden bir arkadaşla konuştuk aracın iadesi mümkün değil mi diye arkadaş konuşma fırsatı tanımadı biz tekrar aracı servise götürdük.
    Aracın debriyaj sensoru değişti. Aldık düzelmiş 1 hafta sonra tekrar aynı sorun Volkswagen sattığı aracın arkasında böle mi duruyor

Doğuş otodaki arkadaşları bu aracı geri alarmısın diye teklif ettiğimizde fatura bedeli 59.500TL olan aracı 50. 000 TL geri alabileceklerini söylediler. 1

feyzullahhh yazdı
    VOLKSWAGEN Sorunumun Biran Önce Çözülmesini İstiyorum!
    Volkswagen Türkiye yetkilileri şimdi yazacaklarıma inanamayacaksınız ama gerçek görmek isteyen beni arayabilir crafter marka ticari araç aldım ekstra uzun ama araçta fabrika hatası kaporta bölümünde çizgi hattında mastik hatalı çekilmiş aşırı bir şekilde ve bu hata yokmuş gibi birde aracı boyamışlar ve işin en acı yönü bu aracı Türkiye’ye yollamışlar tabi bu arada kimse farkına varamamış nedense tabii ki ben görene kadar. Ben aracı İstanbul TAMAŞ bayiinden aldım. Doğal olarak başvurdum. Onlarda hatanın kendilerinde değil fabrika hatası olduğunu kabul ettiler. Ama bana ne deseler iyi sizce. Bana aracı onaralım bir şey olmaz dediler bir şaşkınlıkta orada yaşadım. Ama kabul etmedim onarım işini çünkü ben ikinci el bir araç almadım onarım yaptırayım. Eğer beni arayıp bir sonuca ulaşamazsam Volkswagen mahkemeye verip hakkımı mahkemede arayacağım. bilirkişi raporu hatanın fabrika hatası olduğunu doğruladı ve 20 gündür Almanya’dan haber beklendiğini söyleyip oyalama yoluna gidiyorlar cuma gününe kadar sonuç alamazsam mahkemeye gideceğim. *

Volkswagen
    14 Ekim 2010, 10:38:37
    kptargan yazdı
    VOLKSWAGEN Mağdur Edildim!
    Volkswagen 2011 model Tiguan hasarlı üretim. 2 Ağustos 2010 tarihinde Uzay. 'Den 2011 model tiguan'ımı teslim aldım. 10 ekim sabahı aracımı çalıştırdığımda aracım "error:esp" uyarısı verdi, aynı anda "hill hold" sistemi de çalışmamaya başladı. Hemen aracımı satın aldığım UZAY OTO A. Ş. Servis bölümüne götürdüm.

Tarafıma akşam aracımın 4 çeker ünitesinde beyin arızası bildirildi. Nedenini sorduğumda bir şey tam olarak bilemediklerini doğuş oto yetkililerini gelip kontrol edeceklerini bildirdiler.
    Bugün -11.10.2010- tarafıma satış sonrası sorumlusu F**hanım'dan gelen telefonda aracımın depo'nun üst kısmında sol arka koltuk'un altında bulunan 4 çeker ünitesinin kablolarının fare tarafından kemirilerek koparıldığı iletildi.

Bu durumda aracımın bu hasarının garanti kapsamına girmediğini ve sigorta şirketinin de bu hasarı ödemediğini söylediler. Bu hasarın şu an için sadece tesisat değişiminin 2180 TL Kdv olduğunu söylediler. Eğer ana ünite de bu fare'den dolayı hasarlandı ise o zaman fiyatın 3000-5000 avro'yu bulabileceğini ilettiler. Aracımın bu kadar hayati ve pahalı bir ünitesinin korunaksız açık bir şekilde fare gibi kemirgenler tarafından rahatlıkla girilebilir bir aralıkta ve kabloları boşta açıkta bırakmaları aracın bu şekilde bozulmasına yol açmış.*

Volkswagen
    12 Ekim 2010, 08:44:23
    ferhatim yazdı
    VOLKSWAGEN Aracımın Tavan Döşemesinde Hata Var!
    2006 model 51000 km de Volksvagen Jetta arabam var. Aracımın sadece kendim kullandım ve düzenli olarak da servisine götürdüm. Arabanın 3 yıllık garanti süresi biter bitmez tavan döşemesinin birleşim yerlerinde,tepe lambalarının etraflarında 2-3 santim genişliğinde açılmalar meydana gelmiş olup bu açılmaların yapım hatası nedeniyle olduğunu düşündüğümden dolayı Kartal Doğuş oto servisine müracaat ettim. Servisten aldığım cevapta;aracın dördüncü yıl bakımını orda yaptırmam koşuluyla tavan döşemesinin de % 30 bedelini ödemem şartıyla değiştirebileceğini söylediler.
    Ben de bunun bir yapım hatası olduğunu ve bedelsiz olarak bunun onarımının yapılması gerektiğini söyleyerek bu tekliflerinin kabul etmedim. Daha sonra aracımın tavanı tamamen açılacak hale geldiğinden dolayı psikolojik rahatsızlık hissettim ve mecburen arabamı onların dediği şartlarda tamir ettirdim ve toplamda 1014 TL masrafım oldu.

Volkswagen
    8 Ekim 2010, 11:26:06
    ademc001 yazdı
    VOLKWAGEN Hava Yastığı Sorunum 5 Yıldır Bitmedi!
    Öncelikle Burdur'da ikamet etmekteyim ve burada volkswagen satıcısı olmadığı için 2005 yılının kasım ayında Isparta z*** otomotivden 0 km passat marka araç aldım. İlk aldığım 3 ay içerisinde hiç bir sebep yok iken hava yastığı ışıkları yandı. Nedendir diye satın almış olduğum bayiinin servisine götürdüm. Bana koltuk oynamasından kaynaklanıyor.

Yürürken ya da araç çalışırken koltuğu oynatmayın dediler ve Bugüne kadar yaklaşık 5 yıl oldu en az 10 kere servise sırf bu yüzden gittim. Ve her defasında ya bilgisayara bağladılar ya da kablosu değişti tamam yanmaz dediler. Genel merkezide aradım. Isparta bayisini aramışlar arabayla ilgilenin diye ama nafile. Böyle büyük bir markanın kullanıcısı olarak hiç yakıştıramadım. Halen arabamda hava yastığı ışıkları yanmakta. Bu konu hakkında nasıl bir çözüm buluruz. Yardım ederseniz sevinirim.

rk76 yazdı
    VOLKSWAGEN Benimle İlgilenmeyerek Başından Savdı!
    Doğuş otodan aldığım 2009 model Volkswagen scricco marka otomobilim bir ay içinde hem motorundan hem de şanzumanından arıza vererek değişimlerine karar verildi. Benim aracım bir yıllık bir araç olaraktan aracımın değiştirilmesini talep ettim. Doğuş oto benimle ilgilenmeyerek benimle dalga geçerek Volkswagen aracının süreklikle arıza verdiği için değil hizmet kalitesinin ve servis ağını iyi olduğunu söyleyerek başından sağdı. Bende tüketici olarak bu verdiği karara karşılık doğuş otoyu mahkemeye verdim. Ben bu konudan çok memnuniyetsiz ve huzursuz olduğumu ve böyle bir araç üretildiğini ve de doğuş oto nun kendi kalitesini de ayaklar altına aldığını ilgili kişilere bildiririm.4

Volkswagen
    7 Ekim 2010, 10:42:51
    dark31m yazdı
    VOLKSWAGEN 2006 Model 23000 Km Deki Aracımın Tavan Döşemesi Sarktı!
    2006 model Jetta 1.6 mıdlıne model, 23000 km deki aracımın tavan döşemesi sarktı, birkaç tane döşeme ustasına gösterdim hepsi fabrika hatası dediler isterseniz 100 TL ye yaparız fakat orijinali gibi olmaz dediler, Tekirdağ çorluda bulunan servise gittim fotoğrafları çekildi ve doğuş otoya gönderildi iki sonra gelen cevap olumsuz.
    Sebep; aracınızı servis bakımları eksik, Aracınıza LPG taktırmışsınız.

Ben işin maddi yönünde değilim kendisini dünya markası olarak lanse eden bir firma kendi hatasını neden kabul etmez, hizmet sadece aracı satana kadar mı? LPG konusuna gelelim kardeşim bu yasal olan bir şey devlet gereğini yerine getirirsen bunu uygulayabilirsin diyor ve şart koşuyor ben bunu uyguladım, Sen firma olarak LPG istemezsin o zaman aracını satarken alıcıya sözleşme imzalatırsın Dersin ki; kardeşim benim sattığım araca LPG takamazsın takarsan eğer şu şu şartları kabul edeceksin bu bu kadar basit ve dünyada örnekleri var. /

Volkswagen
    6 Ekim 2010, 10:13:06
    DoqanN yazdı
    VOLKSWAGEN Rolantide Ses Geliyor!
    Aracımdan rolantide ses geliyor sanki bir küçük demir parça çarpıyormuş gibi ve gaza bastığımda devir 1.2 veya üzeri olunca ses gidiyor normal motor sesi oluyor sizce bu sorun nedir hangi parçanın değişmesi gerekiyor... -

Volkswagen
    1 Ekim 2010, 11:37:55
    mehmetbt yazdı
    VOLKSWAGEN Malatya Servisi Arızayı Gideremedi!
    Skoda ovtavia aracımda tekleme şikâyetiyle Skoda servisine götürdüm. Arıza bulamadılar. Volkswagen yetkili servisine götürdüm. 3 hafta boyunca buji, buji kablosu, enjektör, ateşleme bobini değişti. Arıza devam edince motor kapağını açıldı. Supaplar, kadehler, contalar değiştirdiler. Arabadaki sorun ilk günkü gibi devam ediyor. Bu işlemden sonra enjektör denemesi yaparken kabloların üzerine benzin dökülüyor. Kontağı çeviren usta buji ateşleyince arabayı alev aldırıyor. Bütün kablo tesisatı elektrikçi tarafından ölçüldü. Sorun beyin de dediler. Arabayı kamyona yükledim başka İlde sanayiye götürdüm. Sanayideki usta beyinin soketini söküp temizleme spreyi ile temizledi. Araba faal oldu.

Volkswagen
    30 Eylül 2010, 11:18:15
    Mahmut TEKİN yazdı
    VOLKSWAGEN Aracımın Tavan Döşemesi 4 Farklı Yerinden Çıktı!
    2005 yılı Aralık ayında Doğuş Oto Maslak' tan aldığım 0 kilometre aracımın 4,5 yılda tavan döşemesi 4 ayrı yerden açıldı. Her zaman ilk tercih ettiğim Veliefendi Tamaş servisine 2 hafta önce götürdüm ve 2 gün içersinde fabrikayla görüşüp haber vereceklerini ilettiler. 2 gün sonra aradılar. Fabrikanın onaylamadığını ilettiler. Sebebi ise; aracın periyodik bakımlarından 2 tanesinin eksik olmasıymış. Aracımı aldığım tarihten bu tarihe kadar Esenyurt Doğuş Oto ve Veliefendi Tamaş yetkili servislerini tercih ettim. Aracım 58.000 km de'dir. 4,5 yıl içersinde aracımı fazla kullanmadığım için periyodik bakım ve servise götürme gereği duymadım.

Volkswagen
    30 Eylül 2010, 10:43:59
    Mahmut TEKİN yazdı
    VOLKSWAGEN Aracımın Tavan Döşemesi 4 Yerden Açıldı!
    2005 yılı Aralık ayında D*****Oto Maslak bayisinden aldığım 0 kilometre Jetta aracımın tavan döşemesi 4,5 yılda 4 farklı yerden açıldı. Aracım 58.000 km de dir. Kısa sürede araç fazla yıpranmadan ve kullanılmadan bu sorun ortaya çıktı. Dünya devi volkswagen markasının işçiliği bu kadar ucuz ve dayanıksız mıdır? Bakımlarımı ve onarımlarımı Veliefendi T**** ve Esenyurt D**** Oto yetkili servislerinde yaptırıyorum, aracın değişen tüm parçaları burada değiştiriliyor.

Tavan döşemesi için T****'a gittiğimde fabrikaya bildirelim biz size geri dönüş yapalım dediler ve 2 gün içersinde dönüş yaptılar. Verilen cevap araç 4,5 sene boyunca periyodik servisini 2 defa yaptırmadığımdan ret cevabı aldım. Arkadaşlar aracım 58.000 km de dir. İstediğim zaman servise götürürüm istemediğim zaman götürmem.

Araç zaten fazla kullanılmıyor ben de senede 2 defa gitmek gerekiyorken 1 defa gidiyorum. Burada önemli olan bakımlarının yetkili ve orijinal serviste yapılıp yapılmadığıdır. Dünya devi Volkswagen, aracın tavan döşemesinin gerginliğinden ve yapışkanın iyi yapıştırılmamasından kaynaklanan bu kusura sahip çıkmasını ve en yakında zaman giderilmesini diliyorum.

Volkswagen
    28 Eylül 2010, 09:55:59
    selimtamer yazdı
    DOĞUŞ OTOMOTİV Garanti Kapsamındaki Aracım Yetkili Servis Tarafından Dikkate Alınmadı!
    Doğuş Otomotiv Garanti kapsamındaki 2008 Model Passat Exclusive Diesel aracımı yetkili servis İstanbul-Florya Mez Otp-omotiv'e yaklaşık 2 Ay önce Kapı kollarında,el freni üzerinde, kontak bölümünde ve Torpido Gözü Üzerindeki Kaplamanın soyulmaları sebebi ile, Garanti Kapsamında kapı kollarında, el freni üzerinde, kontak bölümü üzerindeki kaplama değiştirildi. Ancak Torpido gözü üzerindeki soyulmalardan dolayı olan imalat veya kullanılan malzemeden kaynaklanmış olabileceğini tahmin ettiğim Şikayetim Giderilmedi. Servis yetkilisince tarafıma yapılan açıklamada bu bölümdeki değişimin Garanti Kapsamına dahil edilemeyeceğini sözlü olarak beyan etti. 34 TH 1*** Plakalı aracımdaki imalat hatasının Garanti Kapsamında giderilmesini Şikayet ediyorum./

Volkswagen
    27 Eylül 2010, 10:55:04
    adoadnan yazdı
    VOLKSWAGEN Memnuniyetsiz Kaldım.
    2009 model aracımın henüz garantisi devam etmekte ve daha 35000 km olmadı. Ancak aracımın motoru değişti. Değişme sebebi araç seyir halindeyken titremeler sarsıntılar ve çekişte düşüş yapmaktaydı. 2 kez trafik kazası atlattım ve araçtan tamamıyla memnun değilim. Araç değişim talebim olumsuz sonuçlandı para iadesi de olmuyor ve hala motorun tamir edileceği söyleniyor. Ne mahkemeye verecek gücüm var ne bir şey. Eğer ki böyle bir şeye hakkım varsa bunu nasıl kazanabilirim?1

Volkswagen
    20 Eylül 2010, 10:53:08
    cagribb yazdı
    VOLKSWAGEN Döşemelerde Leke Oluşuyor!
    Ocak ayı sonlarına doğru aldığım 2010 golf aracın siyah döşemelerinde 2 aydır problem yaşıyorum. Döşemede temas gören yerler renk değiştiriyor ve leke kusuyor. Yetkili servis üretim hatası olmadığını savunuyor ancak ben de kendi hatam olmadığımdan eminim.

Her ihtimale karşı ziebarta götürüp temizlettim ancak çıkan lekeler bir kaç gün sonra aynı şekilde renk değiştiriyor. Kaliteli diye fazla para verdiğimiz volkswagen müşterisinin derdini dinlemiyor bile. Mahkeme yolları açık diyor. Mağduriyetimi gidermek adına en ufak bir adımları bile olmadı. o

Volkswagen
    20 Eylül 2010, 10:10:03
    konari yazdı
    VOLKSWAGEN Fabrikasyon Hatası Olan Arızaların Bedelinin Ödenmesini İstiyorum!
    Öncelikle aracı aldıktan bir süre sonra aracımın tavan boyasının dalgalı olduğunu fark ettim. Pasta cila ile ilgili zannettim. İlk bakımda dile getirdim ancak fabrikasyon hata olduğunu istersem tavanı tekrar boyayabileceklerini ancak boyarlarsa araç tavanında boya olursa satarken sıkıntı çekeceğimi söylediler. Nerdeyse 4,5 yıl oldu boya dalgası daha da belirgin hale geldi.

Boyatıp boyatmama konusunda karar veremedim. Ama fabrika hatalı olması beni çok üzdü.
    Diğer bir konu ise 2006 model tüm volskvagen marka araçların kapı içlerindeki tutma kolları malzemesi çok kötü. Çok dikkat etmeme rağmen bir yıl içinde çizik çizik oldu. Şu anda çok daha kötü başka araçlarda bakıyorum hemen hemen hepsi öyle. Şu anda şirkette yeni jetta lar var bunlarda bu problemi halletmişler yeni malzeme kullanmışlar.

Bu tip problem olduğunda firmanın bu şekildeki hatalı malzemeleri değiştirdiğini duyuyorum ama , kendilerinin bu eksikliği fark edip değiştirmelerine rağmen volksvagen de böyle bir uygulama yok . Ben kapı iç kollarını kendim değiştirmek istiyorum ama bu masrafı firmanın karşılamasını istiyorum ..

Volkswagen
    17 Eylül 2010, 11:15:30
    nuri aktürk yazdı
    VOLKSWAGEN BALIKESİR YAĞCI OTOMOTİV Tekerlekten Ses Gelmesine Rağmen Sorun Olmadıını İddia Ediyor!
    Vw jetta 1.6 2010 model aracım daha 6 aylık ve 7.000 kilometrede aracımın sol tekerleğinden şıkır şıkır bir ses geliyor debriyaja bastıgımda ses gidiyor bıraktıgımda aynı sesi yasamaya devam ediyorum yasadıgım bu sorun 3 aydan beri sürüyor. Gittigim wolkswagen servisi aracımda bir sorun olmadıgını dile getiriyor. Oradaki servisle tartışıyorum onlar sorun olmadıgından bahsediyor fakat aracımdaki bu ses beni çok rahatsız ediyor. Aracım benzinli olmasına ragmen dizel aracla mukayese ediyorlar. Aracımdaki sorunu toyatada calışan ustabaşı yigenim sorunun nereden oldugunu söylüyor ve sanayideki birkaç arkadaşıma sorduğumda aynı öneriyi onlarlardan da aldım fakat kimseye dokundurmadım aracımı. Bunun üzerine servise bir daha gittim bana hala sorun olmadıgını söylüyorlar. Bunun üzerine bursaya doğuş otomotive gidiyorum orada da sorun olmadıgı söylenirse aracımı orada onlara hediye olarak bırakacagım ./

Volkswagen
    17 Eylül 2010, 10:03:22
    MEHMET ALPTUĞ yazdı
    VOLKSWAGEN Müşterisini Mağdur Ediyor!
    2007 model Golf TSİ 140 ps aracım 1 sene geçmeden şanzıman problemi çıkardı. 2. Senesinde tekrar problem oluştu ve birçok şanzıman parçası değişti. 3. Senesinde araçta titreme problemi başladı ve parça ve işçilik ücretlerini kendim ödememe rağmen titreme kesilmedi. Motorda zamanlama zinciri ve daha birçok arıza verdi. En son şanzıman problemi tekrar etti ve Doğuş Oto garantinin garantisi olmaz diyerek faturayı yine bana ödetmeye çalışıyor. Son şanzıman parçaları değiştikten beri 2 sene geçmedi ama takılan parçalar tekrar değişiyor ve firma o zaman taktığı parçalara bile garanti veremiyor. Aldığımdan beri sürekli problem çıkaran araç yüzünden ben de mağdur oldum ve aracın ayıplı mal olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki aracımı Volkswagen Passat düşünüyordum ama firmanın ilgisizliğini görünce artık distribütör firmanın getirdiği hiçbir araç markasını düşünemiyorum. *

Volkswagen
    15 Eylül 2010, 10:07:03
    ebrar23 yazdı
    VOLSWAGEN DOĞUŞ OTOMOTİV Klimamın Bozulduğunu İddia Ediyor!
    34 BL *** 2008 model wosvagen caddy markalı aracım 30.000 km de aracımı periyodik bakımları düzenli olarak İstanbul Kasımpaşa uzay oto da yaptırılmıştır araç 30.000 bakımına gittiğinde direksiyon kutusunda boşluk olduğu söylenildi bu arızanın benden kaynaklanamayacağını servisteki yetkili arkadaşlara söyledim onlarda aracın 30.000 km olduğunu ve iyi niyet garantisine istinaden doğuş otomotive yazı yazdıklarını söylediler.

Daha sonra gelen cevapta %30 unu benim karşılamam gerektiği söylendi ve ben bu meblayı karşıladım. 2000 km sonra aynı arıza tekrar çıktı bu defa kendileri parçayı değiştirdi bu noktada başında da belirttiğim gibi arıza benden kaynaklanıyor olsaydı 2000 km sonra bu arıza neden tekrarladı akabinde arıcımda klima arızası çıktı klima soğutmuyor servisteki yetkililer klima sisteminin komple değişmesi gerektiğini söylediler.

Ben bu arabayı alalı daha 2,5 yıl oldu ve bu aracı ticari değil aile arabası olarak kullanıyorum servisimin de bu şekilde kullandığımdan bilgisi var Ben araç alırken sıradan bir araç almadım iyi bir marka araç aldım klima sitemi nasıl çöker ben daha önce 15 yıl başka bir model araç kullandım böyle arızalar görmedim bu durumun yetkililere bildirilmesi ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim./

Volkswagen
    7 Eylül 2010, 09:36:16
    fahrettin bmw yazdı
    ESKİHİSAR VOLKSWAGEN Aracımda Servisten Sonra Birçok Sorun Çıktı!
    26.08.2010 tarihinde Bmw marka aracımı dolu hasarından dolayı Eskihisara götürdüm. Daha önce dolu onarımı yapılır diye mesaj gelmişti. 1000 TL ye anlaştık ve aracımın detaylı temizlik koruma ihtiyacı vardı. Orada iç-dış ve motor temizlik korumasını 300 TL ye anlaştık dışarıda yaptırmadım. Servis garantili olur diye giriş formunda aracımın her fonksiyonunun çalıştığı kontrol edilip sağlam olduğu yazıyor. dolu onarımı yüzde 80 iyi olmuş. İkinci gün şanzıman kilitledi dediler. Gittim el frenini kilitletmişler. Asıl mesele kuaför işçilik sıfır sade yıkama yapılmış gibi memnun olmadığım için ve araçtaki hasardan dolayı 300tl sini ödemedim ama teybin bozulduğunu söylemediler. Sonuç olarak aracımın 1. ön direk ve tavan kumaşını kaldırmışlar 2.aracın teybine su kaçırmışlar. Aracı aldığımın sabahı teybi fark ettim. Teybi servise götürdüm. Teybin yetkili servisine gönderdiler. Teyp ölmüş yenisi 750 TL dediler ve Eskihisar bunu kabul etmedi. Tartıştık bütün servis üzerime yürüdü.

Volkswagen
    6 Eylül 2010, 09:46:36
    hakan varol yazdı
    VOLKSWAGEN Arabamın Tavan Döşemesinde Monte Yerlerinden Çıkmalar Sarkmalar Yaşanmaya Başladı!
    Sıfır almış olduğum 2006 model arabamın tavan döşemesinde monte yerlerinden çıkmalar sarkmalar yaşanmaya başladı servis ve disbiritörle görüştüğüm halde hiç alaka göstermeden kullanıcı hatası dediler. Ama icraat yok o kadar 2. El ve sıfır araba kullandım ilk defa böyle bir kullanıcı hatası görüyorum tüm araba alacak arkadaşlara tavsiyem malının arkasında duran firma ve disbiritörlerden mal almaya dikkat etsinler sonra üzülmesinler.*

Volkswagen
    6 Eylül 2010, 08:47:46
    mustangg yazdı
    VOLKSWAGEN Aracın Arızasına Çözüm Bulamadılar!
    2010 model scirocco marka aracımda 14.000 km de motordan ses şikâyetiyle servise giriş yaptım. Aracın her yerine baktıktan sonra baskı balata değiştirildi ve sesin giderildiği bana söylendi. Ancak aynı gün araçla 250 km yol yaptıktan sonra aynı ses gelmeye başladı. Servise tekrar giriş yaptık ve doğuş otodan teknik departmanın gelmesi gerektiğini söylediler. Aradan 1 ay sonra teknik heyet aracı inceledi ve araçtaki sesin volanttan geldiğini söyledi. Araç 3 gün serviste kaldı. Daha sonra sorunun giderildiğini söylediler ve aracı teslim aldım. Lakın araçtaki ses devam etmekte olduğunu servise telefonla beyan ettim. Danışman arkadaşlar aracımı Ankara doğuş otoya götürmemi orada teknik heyetin aracı tekrar inceleyeceğini söyledi. Bunun üzerine aracı Ankara’daki doğuş otoya götürdüm. Aracı heyetin incelemesi sonucu alınan karar aracın İstanbul’a götürülüp orada gerekli tetkiklerin yapılması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Çorumdaki servisten aracımı tır aracılığıyla İstanbul’a gönderdiler. Araç yaklaşık 20 gün İstanbul’da kaldı ve 3000 km de yol yapılmış olup, bana aracımın sorunlarının giderildiğini söyleyerek aracı teslim aldım. Fakat aracı teslim aldıktan 15-20 gün sonra aynı şikâyetle servise giriş yaptım. Aracın normal olduğunu söylediler. Bende kızarak aracı alıp Ankara doğuş otoya götürdüm. Oradaki ekibin aracı incelemesi sonucu araçtaki sesin normal olmadığını ve aracın servise giriş yapması gerektiğini ve aşama aşama baskı balata-volant - şanzıman kontrollerinin yapılması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Volkswagen diyalog numaralarını arayıp gerekli durumu bildirmemize rağmen aracın geçmişte sesinin giderildiğini söylemekle yetindiler.

Volkswagen
    3 Eylül 2010, 08:35:56
    fgghcoskun yazdı
    VOLKSWAGEN Full Life Garanti Motorumdaki Arızayı Karşılamadı!
    2008 Yılı ocak ayında Ankara Doğuş Otomotivden passat 1.4 TSI Comfortline model bir aracınızı satın aldım. Satın alma işlemi sırasında full life garanti yaptırmamın çok iyi olacağı, artı iki yıl garantiye sahip olacağım taahhüt edildi bende yaptırdım. Geçen bu iki buçuk yıllık süre içinde aracımın her türlü bakımını yine sizin yetkili servisinizde yaptırdım.

Şimdi aracımda "zamanlayıcı zincir" arızası çıktı full life garantime güvenerek yine yetkili servisinize gittim. Bana full life garanti ile yazışmaları gerektiği söylendi. İki hafta bekledim ardından servis; gelen cevabın "red" olduğu söyledi. Hiçbir açıklama yok. Niye ret belli değil. Peki bu full life garantinin ne işe yaradığını öğrenebilir miyim. Ben Doğuş otomotivin prestijine saygınlığına güvendim. Bu şekilde hiçbir açıklama yapmadan, nasıl olsa aracı sattık, full life parasını da aldık, Normal iki yıllık garantisi de bitmiş güle güle. Hizmet anlayışınız bu mu?

Aracımda nasıl bir arıza olmalı ki full life kapsamına girsin. Ben farı kırıp değiştirin demiyorum, Kaportada çizik ve göçük var düzeltin de demiyorum. Motorda oluşan bir arıza garanti kapsamına girmez mi yoksa araçlarınızın zamanlayıcı zincirlerinin ömrümü çok kısa. Bu araçlar bu kadar kısa bir zaman da böyle bir arıza veriyorsa bu daha kötü. Full Life garanti yaptırmak isteyenle duyrulur. /

Volkswagen
    3 Eylül 2010, 10:09:45
    mustangg yazdı
    WOLKSWOGEN Arıza Giderilmeyip Aracımdaki Anormal Ses Hala Devam Etmektedir!
    2010 model scırocco marka aracımda 14.000 km de ses şikayeti olmasıyla servise gittim ve arabam çok aşamadan geçmesine ve hatta İstanbul doğuş otomobile gidip 20 güne yakın orda kalması da dahil hala aracımdaki ses devam etmekte olup, aracım şuan 49.000 km de, hala ses devam etmektedir. Bunun yanı sıra wolkswogen diyalogdaki arkadaşlarda bir o kadar ilgisiz olup müşteriyi mağdur etmektedir.4

Volkswagen
    1 Eylül 2010, 09:10:49
    Mat. Öğretmen yazdı
    VOLKSWAGEN Müşterisini Mağdur Ediyor!
    Volkswagen Jetta marka aracımla İstanbul'dan Ankara'ya seyir halindeyken aracım Bolu mevkisinde arızalandı ve yolda kaldım. Aracım henüz 33 000 de ama garantisi yeni dolduğu için Volkswagen garantiye girmediğini söyledi. Tanıdık bir servise götürdüm arabayı çünkü yetkili servisi neredeyse 2. 5 kat ortalama fiyat biçti.

Servis kaputu daha açmadan aracın eksantrik zinciri kırılmış dedi. Volkswagen'i arayın, iyi niyet garantisine girer kesin bu dedi. Daha 33 000 deki bir aracın eksantrik zincirinin kırılması normal bir şey değildi. Volkswagen'i yetkili servisleri vs aramadığım yer kalmadı hepsinden aldığım cevap aynıydı. Kesin bir şey diyemeyiz.

Hiç garantiye de girmeyebilir. 400 TL işçiliği mutlaka alırız. Çekici parası da size ait (yaklaşık 300 TL) vs vs. Ortalama bu arızadan gelen bir kişinin de 2000 TL parça masrafı çıkar. Toplamda bana 2 700 TL ye mal olacak yani. Benim anlamadığım %100 garantiye bile girse her halükarda çekici parasıyla işçilik masrafını neden yine benim ödemem gerektiği. Volkswagen'in hatasının ceremesini neden ben çekeyim.

Sonuç olarak kendi bildiğim bir servise götürdüm ve fabrikasyon (montaj) hatasının olduğunu söyledi. Eksantrik zincir kızağının vidası çıkıp dişlinin arasına düşmüş o da eksantrik zincirini kırmış. Bu konuyla ilgili servisten gerekli yazıyı da aldım. İşin özeti Volkswagen'in kendi fabrikasyon hatasının ceremesini biz çektik. *

EDİT:Renaultta da sorun mutlaka vardır ama benim derdim Vosvosun Tosbağası ile ilgili.Vosvosun tosbağasının sıfır araçlarında meydana gelen sorunlar...Yoksa normal olan bir sürü var ama sıfırlarındakileri ekliyorum.
    Bu Part 1 ...Part 2 -3-4-5 devam edecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 18 Mayıs 2011; 17:25:07 >

• Burada bazılarını bu başlık üzerinden Renault'a bok atma zevkinden mahrum ettiğim için kusura bakmayınız.Pardon pardon çok memnunum.
  • Garanti kapsamında düzeltirler ama kalite işte ne diim :)
  • Saçmaladıgın ve yine konuyu batırdıgın için kusura bakıyoruz kubi efendi
  • bir insan kendini ancak bu kadar dev aynasında görür. bir şeyler başardığını sanıyor. kendi iki satır kopyala-yapıştır yaptı diye insanlar renaulta eleştiri getiremeyecekler sanıyor. zaten renaulta b.k atanlar sen o mesajları yazınca huzuru bulup renaulttan af dilemişler. kendi çalıp kendin oynuyorsun.
  • Kendini bi de mükemmel yorum yapıyor, ağzımızın payını veriyor olarak görüyor ya bana koyan o arkadaş. her konuyu batırıyorsun. (lafım kubi'ye)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 18 Mayıs 2011; 21:12:48 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bergspyder -- 18 Mayıs 2011; 21:09:17 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 18 Mayıs 2011; 21:12:25 >
  • ...................ve bir Dacia görürsün vazgeçemezsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Sana demedim kardeş kubi ye demiştim ama.

Alıntı yapmayınca üzerime alındım.

Pardon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

quote:

Pardon.

Sorun değil üstad...Gerekli düzeltmeyi yaptım..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

quote:

Pardon.

Sorun değil üstad...Gerekli düzeltmeyi yaptım..

Eyvallah.

• Çürüme fotograflarını gören var mı? Ben göremedim hepsini de okumak istemiyorum.
  • fotoları yükledim arkadsım diger sayfalara bakarsan görürsün. zaten bencede hepsini okuma bazı arkdaslar konuyu sapıttı vw renault kapışmasına cevirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

bir insan kendini ancak bu kadar dev aynasında görür. bir şeyler başardığını sanıyor. kendi iki satır kopyala-yapıştır yaptı diye insanlar renaulta eleştiri getiremeyecekler sanıyor. zaten renaulta b.k atanlar sen o mesajları yazınca huzuru bulup renaulttan af dilemişler. kendi çalıp kendin oynuyorsun.

Militan olmuşsunuz artık ben ne diyeyim.Renault ile ilgili bir konu açıldığında vbana salşdıran sizlersiniz.Şunu iyice aklınıza sokun kardeşim!
    VW Renaulttan üstün bir marka değil üstün bir arabası da yok.Megane neyse golf de odur(megane daha ekopnomik ve donanımlıdır).Laguna neyse passat odur(laguna daha keyiflidir)Polo neyse Clio odur(Clio nun 20 yıl sonra daha diri duracağını düşlünüyorum.)Yani bunu o kafanıza sokacaksınız.Yoksa bu tartışmalar sürerrr gider...
    Siz ayyuka da çıkarsanız bu gerçek değişmez.Siz ve buradaki 3-5 fan boy Türkiye değilsiniz.Avrupada benzer satış rakamları yakalayan iki dev firma bunlar Milyar dolarlık yatırımları özellikle Renaultun 150 yıllık dev bir geçmişi, sayısız başarıları var.Burada amaçsızca eleştirmek saldırmak bunları yaparken bişey yok biz cevap yazınca var ...hadi oradan !
    Pahalı aldınız diye iyi olacak diye bir kural yok.Kimsenin renault sahipleri ile dalga geçmeye hakkı da yok.

• ya bu dacia ya laf edenler madem bu arabayı beğenmiyorsunuz. bu aracın sahibi arabayı satsın. siz daciayı beğenmeyenler de ara parasını karşılasın. arkadaş kendine bi 2011 model Mercedes 350 BlueTEC 4MATIC L dizel alsın. herkes mutlu mesut olsun. nedir yani bu kavga.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9997

fotoları yükledim arkadsım diger sayfalara bakarsan görürsün. zaten bencede hepsini okuma bazı arkdaslar konuyu sapıttı vw renault kapışmasına cevirdi.

Siz hala bu aracı servise götürmediniz mi?

Sonuçları burada paylaşmanız dileğiyle!
  • 9997,

Araçla ilgili bilmediğimiz bir şeyler mi var acaba! Ya da servis sorununuzu çözemedi mi?

Eğer konu dediğiniz gibiyse ve servis sorunu çözmüyorsa hep beraber konunun takipçisiyiz.

Yok eğer işin işinde başka şeyler varsa o zaman lütfen açıklamınızı bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.