Şimdi Ara

2010 clio 3 HB 1.5dci nasıl bir araç? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
18.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: kadir1983

hocam linkini verdiğiniz linea maaşallah jilet gibi görünüyor.tip açısından clio ya on basar.ama donanım açışından bilemiyorum.fiyat olarak neden ucuz linea.çokta güzel araba aslında.tazecikte araba 2011 model daha.yine araca bakınca yorum yapında fikir paylaşımı yapalım hep birlikte.ayrıca forumda linea klübü varsa birazda orayı araştırın.

Linea 1.3 multijet motor hantaldır aşırı performans vermez yüklenirsen tabikide gider gidersede çok sağlam yakar. Linkteki araba jilet olmaktan çok boş donanımda bir şirket aracı konfor,donanım namına bir şey yok aynısı kapımda duruyor şirket aracı olarak. Line alınacaksa en full olanı 1.6 multijet emotion plus alırsın güzelce binilir geri kalanda bagaj dışında clio dan artısı yok. Yani lineanın clioya on basması biraz zor bu şartlarda

Amacım linea almak değildi ama yakıtı, vergisi düşük, bakımı ucuz diye düşündüm. Yoksa hiçbiri hayalim olan araba değil. Hayalim olan araçlara 50bin verip bu yola sokamam.

Lineanın Donanım eksik ama getze nazaran daha dolu.

Benim getz lpgli 1.3, iyi kaçıyor. Linea eğer getz gibiyse hiç sıkıntı yok.

1.3 multijet 90 veya 95 beybir 200tork bana yeter gibime geliyor. Günde 170 km yol yapacağım sadece 10km tırmanma (zıpır yokuşu) Getz 5 kişi ile sadece ufak bir kısımda 3. vitese düşüyor.

Getz çok zıplatıyor o rahatsızlıktan kurtulsam, 6 yaş aracımı gençleştirsem yeter dedim.

1.6 düşünmedim hiç.

• clio bakımı 20 000km de(dci) arkadaşımda 1.3 linea var benimki bariz daha performanslı

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

yorum alacaksan hocam kullananından al... arabadan anlamayan herkes yazıyor bişeyler...

clio da kronik arıza yok... ancak en çok sorun ön silecekle alakalı... öndeki havuzun giderlerini bakımlarda temizletmek gerek... tıkanınca su doluyor ve silecek motoru kısa devre oluyor... ben bir kere silecek soketini temizlettim çalışmadığı için...

fiatın arabaları nazik arabalardır... hyundai gibi değil... renault hyundai hemen hemen aynı arabadır eşek gibi binersin...

arka diz mesafesi lazımsa linea yı hiç düşünme al derim... ama geri kalan için clio ... 116bin km deyim baskı balata bile değiştirmedim... 15binde bir yağ 30binde bir mazot filtresi. 1 kere triger 1 kere fren balatası... topla hesap et... okadar masrafsız...

Teşekkür ederim. Peki 2010 clioların bakımları 10binde bir değil mi? Siz 15bine kendiniz karar verdiniz sanırım. Direksiyonda tuş yok bu araç hız sabitleyiciye sahip değil demek mi?

Yağ olarak 5w30 mu, 5w 40 mı kullandınız?

@muhlisgöktaş

O araçları bulmak çok zor. Olsa düşünürüm tabiki.

benim arabam 2009 model... bakım ekranında bakıyorum 15bin km den geri sayıyor bakım zamanını...

10binde bir olanlar ilk çıkan seri diye hatırlıyorum 2006 modelde vardı bizde... ayrıca benzinlilerin hepsi 10bin km de bir diye biliyorum...

direksiyonda tuş yoksa hız sabitleyici yoktur... birde hız sınırlama sabitleme tuşu el freninin orada konumludur... direksiyondakiler arttırıp azaltır yada durdurup başlatır...

yağ 10w40. 2010 modelleri bilmiyorum onların farklı olabilir... sonuçta renault devamlı motorlarında jenerasyona gidiyor...

k9k motorların bir sürü farklı jenerasyonu var.. 65 70 75 85 90 105 110 hp bir sürü motor...

• Getzim 2005 177bin oldu. aracın iç kozmetiğinde minicik yıpranma yok. Keza dışında da sürtme izi vb yok. Sadece kaputum taş atmalarından ötürü boya atmaları oldu. Ama onu da rutuş kapatır. 2011 model araba bakıyorum soyulmamış yeri yok. Direksiyonlar acayip aşınmış. Dışının her yerinde birşey bulursun.

Anlayacağınız linea da yalan oldu.

Ya Hyundai mi çok sağlam ben mi iyi kullandım.

Yorumları dinlesem değiştermesem mi diyorum. Ama aklım boşta kalınca yine clioya kaydı. Bu 2. Aracım ilk baktığım araçları almışımdır. Clioda canlı olarak ilk baktığım araç 😊

Sizce takasta zorlayabileceğim son fiyat nedir?

Birde clio sürücü kapısının üstünde kağıt bir şerit var o acayip yıpranmıştı, sebebi ne olabilir sizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.