Şimdi Ara

2010’ Chevrolet Aveo 1.4 LS AT Sedan (baz model) incelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
14.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EROLFB

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

ben 3-4 serviste konuyu araştırdım, 2009 sonrası yani F14D4 kodu ile başlayan motorlarda lpgde sorun çıkıyor, tabi kullanıma bağlı olarak değişiyor. Hiç basmadan devri yükseltmeden kullanırsanız 60-70 bin km kadar gittikten sonra sorun açıyor, devirli kullanımda motoru erkenden indirme ihtimaliniz kuvvetli. motor kodu nedir aracınızın? Ona göre yorum yapabiliriz.

benim aracın motor numarası da F14D4 ile başlıyor.... bir kaç kişiyle görüştüm BRC servisleriyle görüştüm edindiğim kanaat bu araçların motor subopları magnezyum olduğu için belli bir zaman sonra eriyormuş galiba...bu yüzden sorun olabilir dedi ancak brc nin vsr modeli %10 benzin püskürtmeliymiş ve bu şekilde sorunu çözmüşler...ama normal bir lpg taktırsam bile 40-50 bin km rahat gider deniliyor...zaten ben o zamana kadar aracı satarım herhalde..ama yine de çok kararsızım..bire bir kullanana var mı acaba

Hocam özetle LPG taktirip 3 bin devri fazla gecmem, aracı zorlamam dersen 100 bin km bile sorun çıkmaz. Kullanım ile doğrudan bağlantılı bu subap erime olayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...

• Karar verdim BRC taktıracagım. Hayırlısı artık. İlgilerinizden dolayı Teşekkürler

Hocam son anda kafanızı karıştırmak istemem ama özel servisteki usta landirenzo tavsiye etmişti zamanında babama.Biz vazgectik sonradan ama yinede siz bilirsiniz.Zaten fabrikasyon çıkanlarda brc çıkıyor.Onunda sorun çıkaracağını düşünmem.

Nerde kaça taktırdınız.

Orijinalden alıntı: @sL@N

Nerde kaça taktırdınız.

ben manisa akhisar da yaşıyorum. Tüpü de manisa salihli brc servisinde taktırdım. 2000 tL taktırdım. Gayet memnunum. genelolarak 60 TL lik gazla 350 KM şehir içi gidiyorum. Ancak 500 KM de bir de 20 TL lik benzin alıyorum. Durum bu lpg de...taktırmayı düşünen arkadaşlar bence hiç tereddütsüz taktırsınlar...
  • Araca Atiker LPG taktırdım 2 gün sonra tekleme yaptı en yakın tamirciye gittim bilgisayara bağladılar ateşleme bobinlerinden biri gitmiş dediler değiştik 400 TL para aldılar. Şuan sorunsuz kullanabiliyorum. LPG taktığım yere sordum LPG ile alakası yok dediler. Bazı yerlerde lpg den dolayı olmuş olabilir dediler.

Orijinalden alıntı: manisa_tr

Euro Ncup tan 1,5 yıldız alabilimiş bir araba.

aynı aracın HB'si 3 yıldız almış. Bu da Euro NCAP'in ne kadar itibarsız testler yaptığının kanıtı.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @sL@N

Araca Atiker LPG taktırdım 2 gün sonra tekleme yaptı en yakın tamirciye gittim bilgisayara bağladılar ateşleme bobinlerinden biri gitmiş dediler değiştik 400 TL para aldılar. Şuan sorunsuz kullanabiliyorum. LPG taktığım yere sordum LPG ile alakası yok dediler. Bazı yerlerde lpg den dolayı olmuş olabilir dediler.

LPG 'ci bozmuş, sonra da salağa yatmış Maalesef sanayideki ustaların % 99 'u bu şekilde. Bir şey yaparken diğer şeyi bozar, sonra da mala yatar ben yapmadım hesabı. Kazandıkları para bunlara nasıl helal olacak zor iş.

aracı sanayiye ghötürdüm, ufak bir sorunu vardı. onu çözdü usta, ancak araçla sanayi içinde 50 km (!) tur atarken diskleri bozmuş, yeni disk aldım beni 250 TL masrafa soktu. Bunun yanında aracın yakıt tüketimi de % 20 artmış. İyi niyetli ancak aracın içine etmiş. Şİmdi yakıtı düşürmek için bir daha götürücemi onu düzeltir, başka bir şeyi bozar. Ama elimiz mahkum, çünkü işi bilen usta sayısı çok ama çok az. Kime gidelim başka?=

• quote:

quote:

aynı aracın HB'si 3 yıldız almış. Bu da Euro NCAP'in ne kadar itibarsız testler yaptığının kanıtı.

aynı aracın hb ve sedan kasası farklı sönümlemeler yapabilir bu gayet deoğal bişey ayrıca 2011 kasalar 5 yıldız almış kasa yapıları yakın olmasına rağmen demek ki ufak dokunuşlar bile aracın güvenliğini fark ettiriyor birde bişey var
    O ncap olayı tamamen uydurma.Dogal olarak avrupa piyasasına girmeye çalışan bir Amerikan markasını çok iyi karaladılar.Nasil ki emisyon olayı wolksvagen,mitsubishi,suzukiye vurduysa bu da ona benzer bir olay.
    Aynı araç ihss den 3 veya 4 yıldız almıştı yanlış hatırlamıyorsam.

quote:

Tüm dünyada üst seviyede saygınlığı olan bir kurum Euro NCup'ı da itibarsız bir kurum ilan ettiniz ya..

devamında bari bi de seslenin adamlara "Eeeyy NCup!!!"

EuroNcap dır o ncup olsa duramazsin.

Edit: Biriyle dalga geçmeden önce kendi yazdığınıza dikkat edin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhn2355 -- 25 Mayıs 2016; 10:30:29 >

Orijinalden alıntı: gkhn2355

olsun. senin gibileri de sevinsin. ncup diyeyim.

1,5 yıldız almış işte. dandik araba.. bi de güvenilmez diye kendi kafanızca yorum yapıyorsunuz..

quote:

1,5 yıldız almış işte. dandik araba.. bi de güvenilmez diye kendi kafanızca yorum yapıyorsunuz..

kardeş bilip bilmeden burada atıp tutman hoş değil, bu aracı almadan önce,

İngiltere'deki
    ABD'deki
    Singapur'daki
    Avustralya'daki

ve daha birkaç ülkenin (Brezilya, Rusya, Polonya vb.) sitelerindeki kullanıcı yorumlarını, test verilerini, videoları tek tek belki 15-20 gün saatlerce okudum. Yapılan "GERÇEK" kazaların fotolarına baktım, yine yapılan "GERÇEK" kazalardaki kullanıcı yorumlarını okudum. diyebileceğim:

Daha önceki Daewoo modellerine göre müthiş gelişme var ancak, araç çok güvenli değil bu kesinlikle göz ardı edilecek bir durum değil. Araç için güvenli kimse diyemez. Ancak tüm araştırmlarım sonucunda Euro NCAP ( buraya yazılışa lütfen dikkat edelim, Şampiyonlar Kupası gibi Cup mup yazıp kendimizi rezil etmeyelim) 'ta aldığı 1.5 yıldızın siyasi ve kasti verilen yanlış bir derecelendirme olduğuna kanaat getirdim. Yine özellikle Symbol (Thalia) ve Palio , accent gibi araçların Euro NCAP 'e girmediği halde Brezilya , Mexico gibi ülkelerdeki kaza testlerine baktım. Onlarla hemen hemen benzer olduğunu gördüm. Kısacası "aa 1.5 yıldız almış dandik " deyip hiçbir araştırma yapmayan sizin gibiler gibi değil de youğun bir şekilde bu konuyu araştırarak yorum yapıyorum. Aynı aracın HB 'si 3 yıldız almış. Sedanı her şeyi ile aynı olduğu halde 1.5 yıldız. Yarın soksan 4 yıldız verirler, 2 gün sopnra girse 0 yıldız verirler. BEnim göüzümde Euro NCAP tutarlı değil.

Gerçek kazaların fotolarına ve yorumları günlerce incelemiş biri olarak içim rahat, Allah göstermesin zaten 80-90 ile kaza yapsan hangi araçtan sağ çıkarız.

• Bende almadan önce çok tereddüt ederek aldım 2011 sedan aveo 1.4 benzinli şuanda tüplü...Piyasada söylenen herşey adamın kafasını karıştırıyor. Ancak fiyat performans değerlendirmesi yapıldığında kesinlikle piyasadaki en iyi araba...Hiç tereddüt etmeden yine alırım....Hatta şuandaki arabamı bir kaç yıl sonra satıp yeni kasa aveo sedanlardan almayı bile düşünüyorum...Yada cruze hatcback....Güvenlik konusunda da ise bence sınıfındakilerle eş değer...kullanmayan bilemez...bence rahatlıkla alınıp binilebilir............

quote:

quote:

kardeş bilip bilmeden burada atıp tutman hoş değil, bu aracı almadan önce,

İngiltere'deki
    ABD'deki
    Singapur'daki
    Avustralya'daki

ve daha birkaç ülkenin (Brezilya, Rusya, Polonya vb.) sitelerindeki kullanıcı yorumlarını, test verilerini, videoları tek tek belki 15-20 gün saatlerce okudum. Yapılan "GERÇEK" kazaların fotolarına baktım, yine yapılan "GERÇEK" kazalardaki kullanıcı yorumlarını okudum. diyebileceğim:

Daha önceki Daewoo modellerine göre müthiş gelişme var ancak, araç çok güvenli değil bu kesinlikle göz ardı edilecek bir durum değil. Araç için güvenli kimse diyemez. Ancak tüm araştırmlarım sonucunda Euro NCAP ( buraya yazılışa lütfen dikkat edelim, Şampiyonlar Kupası gibi Cup mup yazıp kendimizi rezil etmeyelim) 'ta aldığı 1.5 yıldızın siyasi ve kasti verilen yanlış bir derecelendirme olduğuna kanaat getirdim. Yine özellikle Symbol (Thalia) ve Palio , accent gibi araçların Euro NCAP 'e girmediği halde Brezilya , Mexico gibi ülkelerdeki kaza testlerine baktım. Onlarla hemen hemen benzer olduğunu gördüm. Kısacası "aa 1.5 yıldız almış dandik " deyip hiçbir araştırma yapmayan sizin gibiler gibi değil de youğun bir şekilde bu konuyu araştırarak yorum yapıyorum. Aynı aracın HB 'si 3 yıldız almış. Sedanı her şeyi ile aynı olduğu halde 1.5 yıldız. Yarın soksan 4 yıldız verirler, 2 gün sopnra girse 0 yıldız verirler. BEnim göüzümde Euro NCAP tutarlı değil.

Gerçek kazaların fotolarına ve yorumları günlerce incelemiş biri olarak içim rahat, Allah göstermesin zaten 80-90 ile kaza yapsan hangi araçtan sağ çıkarız.

ya ne denir ki...

adam Euro NCup'ı tanımıyor. bi de dünya kamuoyuna NCup taraflı ve güvenilmez bir kurumdur mesajı veriyor. bu ülkede tam başbakan yapılacak kapasitede birisiniz üstadım. aveo nuzla hayırlı tıngır mıngır seyahatler size..

• Corolla ile endişe girdiğiniz virajlara aveo ile rahat girmek mi?

Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

Corolla ile endişe girdiğiniz virajlara aveo ile rahat girmek mi?

evet, hatta üstte bir üye de sizin gibi bu yorumu yapınca sattığım Corolla ile geçende her gün işe gidip geldim virajdan yine geçtim. Sırf bunu denemek için aracı arkadaşımdan 1 seferliğine aldım. viraj "U" viraj diyebilecğeimiz bayağı aerodinamik bir viraj. 70 ile girdim ve bariz şekilde kayma yaşadım, zaten bunu bildiğim için daha önceden hep 50-55 ile girerdim, aracın sürüşünü unuttuğum için fazla zorladım, ne yazık ki araç 70 ile o keskin virrajı dönemedi. Sonra Aveo ile denedim sonraki günlerde, 70 ile rahat girebildim, daha ertesi bir gün 80 ile denedim ve araç oldukça zorlandı ancak yine de Toyota'nın 70 ile zorlandığı kadar zorlanmadı. Şimdi burada yazmak ile idrak edilmesi zor ancak benim deneyimlerim sonucunda Aveo'yu virajlara girişte daha başarılı buluyorum. İmkanı olan deneyip , denedikten sonra yorum yazarsa sevinirim. Bir araç alınca yaptığım ilk iş 2-3 saat her şarttta kullanıp zorlar ve limitlerini belirlerim kafamdaki. Corolla'nın iyi ve kötü yönleri var. Aveo'nun da iyi ve kötü yönleri var. iyiyse iyi, kötüyse kötü deriz. Aracımızı şişirmek gibi bir gayemiz yok, zaten detaylı okursanız aracı daha çok eleştirmeye odaklandığımı görebilirsiniz. Ama yol tutuşta, hayır Corolla NET sınıfta kalmıştır benim nazarımda.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.