![]() Evet arkadaşlar geçen hafta 200 km lik bir yol yaptım bunun 190 kmsi uzun yol 10 kmsi ise şehir içi trafiği, ortalama yakıt tüketimim bu şekilde. Benzinde 4.9 litre gösteriyor, araçta LPG sistemi mevcut ve dolayısıyla yüzde 20 daha fazla tüketiyor onu da ekleyince 5.88 litrelik bir LPG tüketimine denk geliyor LPG yi 9.5 tl den almıştım, bu verilere göre aracım bu yapmış olduğum 200 kmlik uzun yolda km de 56 kuruş yakmış oldu, Uzun yolda bile yakıt maliyetimiz çok aşırı derecede arttı maalesef < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 8 Mart 2022; 17:20:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2009 1.6 corolla yakıt tüketimi

-
-
Atmosferik araç için çok iyi değer. Muhtemelen çok sakin kullanıyorsunuz. İyi de yapıyorsunuz.
Ben Civic ile 120-150 hız ile giderim genellikle ve benzin tüketimi 6,5 lt altına düşmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim hocam, son yakıt zamlarından sonra ekonomik kullanmaya dikkat ederek kullandım ve sonuç bu şekilde oldu, sakin kullanma konusunda ise şu şekilde bir bilgi vereyim ortalama hızım 90 km/h civarıydı şehir içine girmeden önce
.
Çok yakmış ben olsam 70 km hızla giderdim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam haklısınız biraz daha düşürülebilirdi düz olan yollarda ekseriyetle 90 100 110 civarı gittim diyebilirim, düz yollarda bu hız yerine sizin söylediğiniz gibi 70 le gidilse daha az yakabilirdi belki ama siz de takdir edersiniz ki 70 le uzun yolda gitmek de baya bir sabır ister gerçekten
.
Daha alt tüketimlerim oldu. 4.3-5.2 arası benzin uzun yollarım var. Ve her aracın en ekonomik hız aralığı var bu hız her ufak rampada bayılmayacak şekilde en yüksek viteste hızı olabilidiğince sabitlemek gereksiz hızlanma ve yavaşlamadan kaçınmak hız sabitleyici mantığı yani böyle bir özellik varsa kesinlikle kullanmalısınız ben 96 km hızda 6. Vites de aracım 2300 devir yapıyor ve bir çok rampayı 2000 devire geri kadar düşsede tamamlıyor. Hız sabitleyici açık bir şekilde sürekli böyle kullanırım ekstrem durumlar hariç. Zaten hız yapıcaksam 4 bin devir üstü LPG ile kullanmak araca zulüm iç ısı artışı olmaması imkansız. Benzine almak çok daha sağlıklı oluyor. Birde Shell helix ultra 5w30 Af serisi kullanıyorum düşük sürtünme katsayısı ve yakıt ekonomisi vaadi cidden doğru. A5 B5 standartında iyi bir markanın ürünü kullanırsanız motor devirlenmezi daha iyi oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 8 Mart 2022; 22:22:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mucizevi turbo benzinli yakıt tüketimi ölçümleri de böyle alınıyor.
-
Hocam sizin araç neydi? Benim araç 5 ileri manuel olduğundan dolayısıyla şanzıman oranı kısa olduğundan bu kadar düşürebildim, ama sizin dediğiniz diğer durumlara da dikkat ederek, yine sizin de dediğiniz gibi kullandığım yağı sürtünme katsayısı az olan bir motor yağı ile değiştirirsem daha iyi sonuç alırım diye düşünüyorum,
Tavsiyeleriniz için de ayrıca çok teşekkür ederim
Turbo benzinliler dikkatli kullanımda daha güzel veriler verebilir diye düşünüyorum
.
Çoğu turbo benzinli motor sahibi araç yürüdüğü için gazlıyıveriyor. Ve yüksek hızda hız sabitleyici kullanıyor. Eco modda süren 0.9 1.0 1.3 turbolar 5 lt üstüne uzun yolda her ne şartta olursa olsun cıkmamalı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Verir vermesine ama bazı arkadaşlar şehiriçi değer diye şehir dışı ölçüyor hocam. Benim lafım o tarafa biraz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araç Hyundai Elantra 1.6 dcvvt 2018 sizede imkan olduğunda 6 ileriye gecmenizi Allah nasip etsin inşallah. 5de 100 le 3 bin de ir cevirir 6 da 120 de 3 bin devir ceviriyor. Uzun yolda iyi bir konfor ve ekonomi. Zaten otomatik ler 7-8-10 yapıyorlar bu yüzden. 5 ileride 90 km gauet uygun daha altında yol bitmez üstünde 3 bin devir üzerine cıkar ozman ekonomi olmaz. 5 de genelde şanzıman oranı 1 e 1 oluyor. 6 da oran düşüyor bayağı yokuş aşağı araç boş hisssiyatı ile salıyor kendini 5 e göre ordan da yakıta katkısı çok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 8 Mart 2022; 23:44:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X