çok çekişmeli geçen 2008 yılın otomobili yarışmasında bu 2008 yılı için en yeni yarışmaya katılmıştı..2008 model olarak çıkacak otomobillerin ortak özelliği son 12 ay içinde tasarlanmaları.
Yarışmaya bu sene katılan otomobiller: * Audi A5/S5 * BMW X5 * Chrysler Sebring * Citroën C-Crosser/Mitsubishi Outlander/Peugeot 4007 * Daihatsu Materia * Dodge Nitro * Fiat 500 * Fiat Bravo * Ford Mondeo * Honda CR-V * Hyundai i30 * Jeep Patriot * Jeep Wrangler * Kia cee’d * Land Rover Freelander 2 * Lexus LS460/600h * Mazda2 * Mazda CX7 * Mercedes C-Class * Nissan Qashqai * Nissan X-Trail * Opel Antara * Peugeot 308 * Renault Laguna * Renault Twingo II * SsangYong Actyon * Skoda Fabia * Smart ForTwo * Subaru Impreza * Toyota Auris/Corolla * Volkswagen Tiguan * Volvo V70/XC70
ve daha sonra 7 otomobil finale kalmıştı..
İşte finalistler:Fiat 500, Ford Mondeo, Kia cee’d, Mazda 2, Mercedes C-class, Nissan Qashqai, ve Peugeot 308.
tabi bu ödülün sadece bir tane otomobil alacaktı odaaa...???
konuyu senin açtığını görünce içimden dedim ki;muhakkak bir ford aracı olmuştur diye düşünüyordum ve haklı çıktım.
mercedes c seriside olabilirdi .
şaka gibi bi sonuc
aslında ben pejo 308 ve ford mondeo arasında olur dedim ama 308 iyi derece elde edemedi mondeo zaten çok iddalı bir araçtı ayrıca bu ford değilde başka bir araç olsaydıda açacaktım çünkü taze fırından yeni çıkmış bi haber açılmazmı..
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
konuyu senin açtığını görünce içimden dedim ki;muhakkak bir ford aracı olmuştur diye düşünüyordum ve haklı çıktım.
Aynen konuyu açan arkadaşı görünce Ford Mondeo dedim içimden :)
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
Danimarkalı onur üyesi Rogers Sogaard tarafından organize edilen ve bu yıl 30'uncusu yapılan test sürüşünde 33 aday otomobil, jüri üyeleri tarafından test edildi. Bir hafta boyunca süren test sürüşü organizasyonunda, otomotiv firmalarının yöneticileriyle toplantılar düzenlendi. Otomotiv dünyasının kalbi 7 gün 7 gece Danimarka`da attı. Car of The Year'ın "yılın otomobili" seçimi ekim ayında başlayıp kasım ayında sonuçlanıyor. Seçim iki aşamalı olarak yapılıyor. Her jüri üyesi, daha önce belirlenen ve o yıl piyasaya çıkmış yeni otomobiller arasında final için yarışacak modelleri öneriyorlar. İlk seçim sonrasında jüri üyeleri tarafından en fazla önerilen ve "Top-7"ye yani finale kalan otomobiller, ikinci aşamada jüri üyeleri tarafından puanlanıyor. Jüri üyelerinden en fazla puan alan otomobil ise "yılın otomobili" ödülünü kazanıyor.
SEÇİM KURALLARI
Car of The Year'ın kurallarına göre her jüri üyesinin 25 puanı bulunuyor. Bu 25 puan finalde yarışan 7 otomobil arasında bölüştürülebiliyor. Ancak, finalde yarışan her otomobile puan vermek gibi bir zorunluluk yok. Sadece üyelerin bir otomobile verebilecekleri en yüksek puan 10. Jüri üyeleri, fiyat, donanım, tasarım, motor performansı, çevre ve ekonomi gibi birçok faktörü değerlendirerek puanlama yapıyor.
Dünyanın en büyük ve bağımsız test sürüşü geçen hafta Danimarka'nın Aalborg kentinde yapıldı. Bu yıl 30'uncusu düzenlenen bu organizasyona "dünyanın en büyük ve bağımsız test sürüşü" denmesinin nedeni, aday otoların hepsini bir arada test edebilme şansı vermesi ve organizasyon maliyetinin COTY jüri üyeleri tarafından karşılanması. Bu yıl 29 markanın 33 modeli yılın otosu için aday olurken, Danimarka'da çeşitli versiyonlarıyla birlikte toplam 70 otomobil test sürüşü için bizi bekliyordu. Test sürüşlerine, Türkiye'nin tek COTY jüri üyesi olarak ben de katıldım. 5 gün boyunca aday otoları test etme ve firmaların en yetkili ağızlarından otomobiller hakkında bilgi alma şansına sahip oldum. Şimdi sıra oylamaya geldi.
Tebrik ederim. Abartılı hacmi hariç güzel araba.
mondeo oldugunu tahmin etmistim
Konu basit.. alman, italyan ve fransız jüri üyeleri aralarında çekişirken ingilizler geçen yıl olduğu gibi bu yılda fordu seçtirmiş... İsteyen yakında her üyenin oyunu resmi sitede bulabilir...
unutmadan TR den jüride 1 üye varken yanlış hatırlamıyorsam o 4 büyük ülkeden 7-8 adet jüri var...
Hayret nasil olur ya ben Fiat 500 olur diye tahmin ediyordum Malum onceki secilenleri biliyoruz. Ama bu sefer yerini bulmus herhalde. Tebrikler Mondeo...
gerçekten Ford Almanya büyük gelişimler gösterdi, Amerikan Ford yerinde yerinde sayarken Almanlar baya ilerlediler, Haklı başarılarını bende burdan kutlarım, Dilerimki birgün Türk malı bir araç birinci olur.
mondeo ilk çıktığında foruma yazmıştım mondeo bu sene yılın otomobili seçilecek diye dediğim oldu işte
bir ben mi ısınamadim yeni mondeo ya???
tebrikler
avensis vectra mazda 6 çıkmadan ödülü kapmış yoksa şansı pek yoktu bence
quote:
Orjinalden alıntı: memisoglu
bir ben mi ısınamadim yeni mondeo ya???
tebrikler
bende ısınamadım geçen günde test sürüşü yaptım hatta
arabada bir tuhaflık var içinde arkasında bir eksiklik hissediyorsun
53 e bırakacaklardı titanyum modelini virajda dönen far sunroof vs vs dolu bir araçtı ama arabada bir eksiklik insanın içine sinmeyen adını koymadıgım birşey var
ruhmu yoktur nedir
yeni mondeonun kazanacağını tahmin ediyordum.Tebrikler forda