Şimdi Ara

2008 s40 dizel yakıt tüketimi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2005 model s60 aracımı satıp 2008 s40 aldım, 1,6D premium. Fakat bu araç şehir içinde ortalama 9,2lt/100 km yakıt gösteriyor, ilk önce gösterge hatalı diye düşündüm, ama 2 yakıt arasını ölçtüğümde yine aynı rakamları gördüm. Bu araç gerçekten bu şekilde mi yakar, yoksa benim araçta bir sıkıntı mı var? Kış olması yakıtı artırır ama bu kadar çok olması normal mi? Eski aracım 2.4lt hacimli olmasına rağmen en fazla bu kadar yakıyordu.

• 2.4 s60 en fazla bu kadar yakıyorduysa trafiüin çok az olduğu bir yerde yaşıyorsunuz demektir, o koşullarda da 6-6.5'u geçmemesi lazım.

9.2 ancak soğuk motor-trafik-kısa mesafe kombinasyonu sonucu ortaya çıkıyor.
  • benim araçta seninkinin dynamic modeli; motor soğuk olsa bile kaldı ki gayet seri kullanırım 7.3 ü geçmedi, sakin kullanımda ise 6.1-6.3 arası şehir içinde değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylçntş

benim araçta seninkinin dynamic modeli; motor soğuk olsa bile kaldı ki gayet seri kullanırım 7.3 ü geçmedi, sakin kullanımda ise 6.1-6.3 arası şehir içinde değişiyor.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Hoş çok sıcak bir yerde bile yaşasanız ikimizin arasında ortalama 2lt varki bu da benim araçta bir sorun olduğunu gösteriyor. Teşekkür ederim, kolay gelsin.
  • sıfır alındığından 3 yaşına gelene kadar Malatyada; geçen temmuz ayından bugüne Adana da yaşıyorum.
  • ankarada kışın kısa mesafelerde 10 lt yi geçmişti geçen sene, kısa mesafe dediğim 2 3 km lik mesafe hava -5 derece civarında. aracımda sıkıntı var zannetmiştim bende ama daha uzun yolculuklarda normale dönmüştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.g.t

ankarada kışın kısa mesafelerde 10 lt yi geçmişti geçen sene, kısa mesafe dediğim 2 3 km lik mesafe hava -5 derece civarında. aracımda sıkıntı var zannetmiştim bende ama daha uzun yolculuklarda normale dönmüştü.

Yani siz bu değerlerin normal olduğunu mu söylüyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    volvo s40 1.6d yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aracı kullandığınız trafik-mesafe-hava koşullar

bunları söylerseniz insanlar tutarlı bir cevap verebilirler.

soğuk motor 1 km rampa çık, 9 değil 18 litre de çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Arkadaşlar 2005 model s60 aracımı satıp 2008 s40 aldım, 1,6D premium. Fakat bu araç şehir içinde ortalama 9,2lt/100 km yakıt gösteriyor, ilk önce gösterge hatalı diye düşündüm, ama 2 yakıt arasını ölçtüğümde yine aynı rakamları gördüm. Bu araç gerçekten bu şekilde mi yakar, yoksa benim araçta bir sıkıntı mı var? Kış olması yakıtı artırır ama bu kadar çok olması normal mi? Eski aracım 2.4lt hacimli olmasına rağmen en fazla bu kadar yakıyordu.

öncelikle yoğun bir tarfikte kullanıyorsanız normaldir. kibar kulansanız bile soğuk motor yoğun trafik olduğu zaman 8 in altına düşürmek imkansızdır. benim aracım da aynı motora sahip ve biraz daha hafif olan focus 2. şehir içi şu anda 8-8.5 arası yakıyor.

2.4 s60 için 10 un altında diyen hiç duymadım. kaldıki siz şehir içi max 9 diyorsunuz. sanırım eski s60 da anlık tüketim yoktu. benim focustaki gibi o ana kadarki ortalama tüm ort vardı. yani buna illaki şehir dışıda giriyor. doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Arkadaşlar 2005 model s60 aracımı satıp 2008 s40 aldım, 1,6D premium. Fakat bu araç şehir içinde ortalama 9,2lt/100 km yakıt gösteriyor, ilk önce gösterge hatalı diye düşündüm, ama 2 yakıt arasını ölçtüğümde yine aynı rakamları gördüm. Bu araç gerçekten bu şekilde mi yakar, yoksa benim araçta bir sıkıntı mı var? Kış olması yakıtı artırır ama bu kadar çok olması normal mi? Eski aracım 2.4lt hacimli olmasına rağmen en fazla bu kadar yakıyordu.

öncelikle yoğun bir tarfikte kullanıyorsanız normaldir. kibar kulansanız bile soğuk motor yoğun trafik olduğu zaman 8 in altına düşürmek imkansızdır. benim aracım da aynı motora sahip ve biraz daha hafif olan focus 2. şehir içi şu anda 8-8.5 arası yakıyor.

2.4 s60 için 10 un altında diyen hiç duymadım. kaldıki siz şehir içi max 9 diyorsunuz. sanırım eski s60 da anlık tüketim yoktu. benim focustaki gibi o ana kadarki ortalama tüm ort vardı. yani buna illaki şehir dışıda giriyor. doğru mu?

Teşekkür ederim, evet sizin dediğiniz gibi yani s60 10 lt yaksa s40 9 lt yaksa bile bu motor hacmi için bu kadar yakıt cidden fazla. Kaldı ki 2 motor arasında 800 lt hacim farkına rağmen 1lt/100 km farketmesi önceki aracımdaki motorun ne kadar verimli olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak şunu söyleyeyim, Volvo; s60'tan sonra başlar lafının doğruluğuna bir kez de kendi tecrübemle şahit oldum. S60 ile s40 arasında dağlar kadar fark var.

• eski aracınızın 10 lt yaktığı güzergahta yeni aracınız 9 lt yakıyorsa araçta sıkıntı var demektir, benim aracım şu anda şehir dışı şehir içi karışık 5.3 ortalaması var şehir içi yaptığım km ile şehir dışında yaptığım km birbirine yakın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.