arkadaşlar 2008 yılında satın alınan opel astranın hangi ülkede üretildiğini nasıl anlarız. mesela arkadaş 2008 yılında bayiden sıfır opel astra enjoy aldı. daha sonra nette bakarken opelin almanya haricinde başka ülkelerde üretim yapdığını gördük. yani bu aracın hangi ülkeden üretildiğini nasıl alarız.
Şasi numarasına bakarak anlayabilirsiniz.
baktım ama bu numaralardan nasıl anlayabiliriz ki.
Forumda olması lazım. Şaşi numarasının bir bölümündeki kod hangi ülkede üretildiğini gösteriyormuş. O zaman kendi aracıma bakmıştım ve Belçikada üretildiğini öğrenmiştim.
Çözümü: WOL= Araba Üreticisinin Kodu (Opel) 0=Özel bir araç olup olmadığı, örneğin polis aracı vb. Eğer 0'sa özel bir araç değil. A=Üretim platformu, gerçek üretimin yılını gösteriyor. Örneğin Kasım 2004 de üretilen bir araç, 2005 üretimi olarak kabul ediliyor.) (Sadece üreticinin kullandığı kod) H=Neresi için üretildiği (Sadece üreticinin kullandığı kod) L48=Aracın gövde yapısı= L48=5 kapılı hatchback, L38=sedan 4=Üretim Yılı, 4=2004, 5=2005 5=Üretildiği yer (fabrika), 2= Bochum (Almanya), 5=Antwerp (Belçika), 8=Ellesmere Port (İngiltere), 4 Zaragoza İspanya 000001=Sondaki 6 hane rakam=Aracın Şasi Numarası
edit:ekleme yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aVu_silver -- 1 Mayıs 2009; 10:28:31 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme