4x4 araç almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İhtiyaçlarım bir miktar yük taşıyabilmesi, az yakması ve tamirinin, parçasının kolay bulunur olması. Hepsinin birarada olamayacağını biliyorum o yüzden biraz birinden, biraz diğerinden taviz vererek bu işi çözmek istiyorum. Bütçe 550.000 2012 model Dacia Logan kullanıyorum ve çok memnunum. 200.000 km'de almıştım, şu an 360.000deyim. Motorunun çekişinde hiçbir eksilme hissetmiyorum. Marangozluk ve bahçe işleri yapıyorum. Arka koltuğu çıkarıp 1,5 ton kereste taşıdığım da oluyor. Genelde alet edevat bagajda, kereste/malzeme tepede bağlı oluyor. Aynı araçla İstanbul'a Ankara'ya da sık sık gidiyoruz. Biraz yoruyor ama yolda bırakmıyor. Değiştirmeyi düşünmemin sebebi ise sürekli altını sürtüyorum ve bahçe işlerimde bazı yerlere kışın arabayla çıkamıyorum. Yanına ikinci bir kamyonet alıp vergisini, sigortasını ödeyecek kadar da para kazanmıyorum. Bagajın biraz küçüleceğini mecburen kabul ettim. Çok malzeme taşıyacağımda bir römork takmayı düşünüyorum. Ama bir de lpg tüpüyle iyice alanı küçültmek istemiyorum. 2008 civarı 1.9 dizel Grand Vitara ve 2014 civarı 1.5dci Duster arasında kaldım. GV ile biraz daha fazla yakıt tüketeceğimin farkındayım. Alacağım güç karşılığında bu bedelle başedebilirim ama Duster'dan daha yaşlı ve çok fazla elektronik aksamı olması sebebiyle başıma iş açmasından korkuyorum. Küçük bir şehrin(çanakkale) daha da küçük bir kasabasında yaşıyorum. O yüzden usta/servis seçeneklerim sınırlı. Şimdiki ustam Logan'ıma çok iyi bakıyor ama GV gibi daha karışık bir araç ustamın kafasını karıştırır mı bilemiyorum. Sorup da gururunu incitmek istemiyorum, şayet çok duygusal bir insan. Bir diğer sorum da; ilanlarda 200binlerde motor yapılmış arabalar görüyorum. Benim motorum 350binde daha hiç yorulma belirtisi göstermezken, bu araçlar kötü kullanımdan mı motoru bu kadar çabuk harcıyorlar yoksa Duster'ın 1.5 motoru aynı hacimden daha çok güç ürettiği için daha kısa ömürlü mü oluyor? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerembatumlu -- 2 Ağustos 2025; 15:3:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim