Şimdi Ara

2008 Fındık Taban Fiyatı ve Nutella (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: 1881

O değil ufacık ekmek 750 bin lira.
    Hala neden kimse şikayet etmiyor yahu?

Aynen yahu, genelde ekmeği büyük alışverişlerde alırız ama geçen evde tek kalınca çıkıp alayım dedim. 1.5lira vardı cebimde 3 tane alma sevdasıyla gittim 1 taneyle döndüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 31 Ağustos 2008; 11:20:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ****

arkadaşlar fındığın fiyatı hep böyle.neden akp ye atıyorsunuz. ayrıca bu yorumları yapanlarının kaçının fındık bahçesi var.hiç birşey bilmiyorsunuz. en son ecevit oy toplamak için 10 ytlden almıştı.bilip bilmeden konuşmayın.sallayın durun.çekemiyonuz galiba.insanlar yine akp ye oy verecek.gidip chp ye verecek değil ya.sağa veren hiçbirzaman sola vermez.burda solcu çok galiba.ama burda bir avuçsunuz.dışarda milyonlarca akp li insan var.istediğiniz kadar yorum yapın.açıpta bakmıcam

Sen tak ipdo tocuhunu kulagına yurumene bak kardesım ozmaan hadı bakma yaf gule gule

edit: gozgore gore tarımı bitirim diş ulkeye ithalata mahkum bırakacaklar bızı cunkı eu + usa oyle ısıtyo babacan ali de okey weriyor..
    ya yuzde 75 i ulkemızde uret,len fındıgın kişibaşi yıllık tuketım imiz kac kılo acaba ben en son 6 ay once kuruyemişciden almiştim sanırım kılosu 20 lıraya yakın bişiydi kaliteli fındıgın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kız ismet -- 31 Ağustos 2008; 11:24:18 >

• quote:

arkadaşlar fındığın fiyatı hep böyle.neden akp ye atıyorsunuz. ayrıca bu yorumları yapanlarının kaçının fındık bahçesi var.hiç birşey bilmiyorsunuz. en son ecevit oy toplamak için 10 ytlden almıştı.bilip bilmeden konuşmayın.sallayın durun.çekemiyonuz galiba.insanlar yine akp ye oy verecek.gidip chp ye verecek değil ya.sağa veren hiçbirzaman sola vermez.burda solcu çok galiba.ama burda bir avuçsunuz.dışarda milyonlarca akp li insan var.istediğiniz kadar yorum yapın.açıpta bakmıcam

bizim fındık bahcemız war we eemın ol senden de daha cok biliyorum ama suc ona oy werenlerın .

su anda içimizde oldugumuz krizin farkında olmamak için aptal kor gerizekalı olmak gerekir ya hiç mi aranızda esnaf yok hiç bir mal satılmıyo bunun nedini insanlarda para yok parası olanlarda gelecekten korkuyolar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlesstürk -- 31 Ağustos 2008; 11:25:36 >

• İstanbul da fındığın kilosu:20 ytl ama akçakoca yada batı karadenizde çıkan genellikle çikolata üretiminde kullanılmayan fındık. fiyat olarakta genellikle ( Giresun,ordu ve Trabzon un belli bölgelerindeki fındıktan) düşük fiyata gidiyor.
  • quote:

bende pm atarım ozaman
    ...

• quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

sadece fındık degıl cay dada durum vahım.
    lıpton almayın gıdın cay-kur un cayını alın
    nede olsa rıze lıyım

+1
    tek sorun fındık değil.
    dedemlerde çaydan şikayetçi.experler geçen sene çayı seçip alıyolardı.
    aldığın çay 2 tonsa çay alım yerinde yarım tondan fazlasını atıyolar.Allah'tan bu sene öyle bişey yok.getireni alıyolar
    karadenizde bal işi yapıcaksın.acayip para var.balın kilosu 70-100 arasında.dedem
    bi sağımdan 30 kilodan fazla çıkarıyo. [en düşük] 2.5 - 3 milyar para ediyo.hem alıcı satıcı falan hikayeside yok.

• Fındık fiyatları açıklanmadan 1 gün önce Düzcedeydik.Tabi karadeniz iklimi hakim olduğundan bizim tanıdığın 30Dönüme yakın fındık bahçesi var.Devlet fiyatları açıklamadığından Bu işin ticaretini yapanlara 2.50YTL ye satıyorlarmış.Adam isyan ediyodu.Devlet açıklamayınca ve çalışan işçiler günlük yövmiye alınca mecbur 2.50den satıyorlarmış.

Adam fiyatlar açıklanınca 7.00 olur diyodu.4.00 oldu ama gittiğimiz 30 dönümlük yerde günlüğü 20 YTLden 15e yakın işçi çalışıyodu.8 günde biter diyolardı.Diyolardı busene geç topladık diye.Erken toplansa 2buçuktan gidiyomuş azdaha

Fındık üreticilerinin geneli isyanda bence
  • Varya o nutella kadar nefis bir çukalata yok süper bişe herkesein yemesini tavsiye ederim..
  • fındıgın genel tarım ürünleri içerisinde normal şekilde fiyatlandırıldıgını düşünüyorum bir bugdayın yada arpanın bu seneki taban fiyatlarından haberdar olan var mı aranızda yada maliyerleri karşılayıp karşılamadıgı hakkında fikri olan olay tamamen karadenizli üreticinin sesinin fazla çıkmasından ve siyasi çevrelerde agırlıkta olmasından kaynaklı yoksa türkiyenin en önemli sorunu olmasından degil..
  • AGANİGİ NAGANİGİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: @rd@

quote:

bende pm atarım ozaman
    ...

helal espiriyi koymuşsun

• quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Orjinalden alıntı: 1881

O değil ufacık ekmek 750 bin lira.
    Hala neden kimse şikayet etmiyor yahu?

Aynen yahu, genelde ekmeği büyük alışverişlerde alırız ama geçen evde tek kalınca çıkıp alayım dedim. 1.5lira vardı cebimde 3 tane alma sevdasıyla gittim 1 taneyle döndüm...

İlk zam geldiğinde gerçekten ekmekler büyüktü ama artık son zamanlarda iyice ufaldılar.

• Salih Erdem,

bu isme fındık konusunda dikkat edin kendisi bir beyefendi dir
    sayesinde 3 ton fındıkdan ettiğimiz kar ile daire aldık bu sene olan 4 ton fındığın ise zararı için evde bir kaç eşyayı sattık

Çünkü Salih Erden Zapsu için değil halk için çalıştı
    o fiskobirlikde AKP ye rağmen mükemmel işler yaptı
    Fiskobirlik bir sürü gayrimenkul ve yatirim şirketleri kurud

Salih Erdem ilerki senelerde fındıkda olabilecek zararları fındık üreticisinden kazanılan paralarla kurulan bu şirketlerle telefi etmeyi planlıyordu
    ne oldu hükemet zapsu daha çok paza kazansın diye fındığın fiyatını bilerek düşürdü ak party e oy veren herkez benim zararımdanda sorumludur bir şekilde yolsuzluk ve yoksulluğa ortak olmuşlardır ve onlara oy atanlarda sorumludur ve unutmayın bu dünyada olmas bile öbür tarafda kimsenin hakkı kimsede kalmaz bizim için fındık demek üniversite harçlığı demektir araba daire demektir ama artık maliyeti 4 bin ytl 2 ytl nin altında satıyoruz ki bu 4 bin YTL de kendi çalıştıklarımız hariçtir ve Salih Erdem beye maliyeti 2 YTL iken 7 ytl den fındık aldığı için sonsuz teşekkürler salih bey sol görüşlü birisidir sanırsam google arayın buda gösteriyor ki en kotu sü bile akp lilerin en iyisinden iyidir

FINDIK POLİTİKASINA gelince fındık bu ülkeye doviz getiren bir ürün olduğundan diyelimki üretim 700bin ton avrupaya 450 bin satıyoruz devlet 700 bin alır aradaki 350 bininde masrafını kendi çeker ama avrupaya ucuz vermez ülkeye döviz girer dolayısıyla aslında devlet zarar etmez hem bu sasyal develtin gereğidir
    FINDIĞını iyi fiyata satan üretici bu para ile alış veriş yapar şirketler ve esnaflarda akr eder ve onların çalışanları ve onların üreticileri diyeceksinizki bu her alanda var ama at gözlüğüyle bakmmak lazım olaya hangi alanda fındık kadar yüksek para var hemde hiç bir yabancı girdisi olmadan
    AKP buna dikak etmeli bir sefer oyuna geldi karedenizli ikinciye gelmez fındık politikası nasıl ekonomiyi birebir etkiliyorsa siyasetide etkileyecektir

• Söylenecek çok şey var ama neyse.

AKP'ye oy verenler kendi kaşındı kendileri buldu. Biz azınlıkların çektiği için de oy verenlerin hepsini tek tek adını anıyorum saygıyla

Başka birşey de demiyorum.
  • Konunun açılış mantığı matematiğe biraz ters.
    NUTELLA da %13 fındık var.
    %13 'lük kısmı biraz ucuzladığı için NUTELLA dan indirim beklemek ne kadar doğru olur? %87 lik kısımda kalan diğer bileşenlerin fiyatları ne alemde acaba ona da bakmak lazım.
  • 4 YTL demişlerse uyacaksınız . fiyatı belirleyenleri istediler seçimlerde, sizde 4 ytlye tamah edeceksiniz. isterseniz kömür ile takas da yapabilirsiniz,kışın kömür ateşinde pişen fındığın tadından yenmez
  • findiğin 4 ytl olduğunu sanan arkadaşlar güncel findik fiyatlarina aşağıdaki linkten baksın...
    http://www.fiskobirlik.com.tr/default.asp?sayfa=icerik&cat=subpage&id=66&lang=tr
  • quote:

Orjinalden alıntı: DENSITY

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

sadece fındık degıl cay dada durum vahım.
    lıpton almayın gıdın cay-kur un cayını alın
    nede olsa rıze lıyım

Evet buna karşıyım bende liptonda ne la

Ayrıca çayın yeni yasalarla poşetlencek olmasınada karşıyım

Rize milletvekili ali bayramoğlu nun da vukuatları var çayla ilgili.henüz basına geniş olarak yansımadı....

• quote:

Orjinalden alıntı: georgia

findiğin 4 ytl olduğunu sanan arkadaşlar güncel findik fiyatlarina aşağıdaki linkten baksın...
    http://www.fiskobirlik.com.tr/default.asp?sayfa=icerik&cat=subpage&id=66&lang=tr

oh oh iyi iyi 4 ytl bile çokmuş , keşke daha ucuz olsa, hatta hükümetiniz desteği azaltsa da daha çok kömür dağıtsa , ısınsak

• quote:

Orjinalden alıntı: georgia

findiğin 4 ytl olduğunu sanan arkadaşlar güncel findik fiyatlarina aşağıdaki linkten baksın...

fındığı 2ytl ye satacağıma arabanın arkasına doldurur istanbulda, ankarada bir köşede satarım daha iyi...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.