Şimdi Ara

2008-2009 MvP Kim Olur? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
6.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

Yapmaya gerek yok zaten.Tartışacaksak buyrun tartışalım ama laf sokmayla bir yere varamayız.Hatta birçok insan da birbirinden soğur.Efendi efendi tartışmak varken bu tür laf sokmalar yüzünden kavgalar oluyor.

Yaptığım gayet doğal bi espriydi. Sanırım gerginsin bu topic nedeniyle. Pippen benim için önemli bir oyuncudur ve onun gibisi henüz gelmedi. Bunuda absürd bi şekilde dile getirdim. Şikayet butonunu kullanabilirdin Laf sokma görüyorsan. Ağır kelimeler kullanmaya gerek görmedim mesajına, az çok yazılarından tanıdığım için seni. Ama bunun gibi saçma sapan nedenlerden kimseyi kırmaya değmez. Bende klavyeyi iyi kullanırım. İyi akşamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

lebron böyle giderse istatistiklerde mj geçebilir belki ama bu ondan daha iyi olucağı anlamına gelmez

karl malone da mj daha çok sayıya ulaşmıştır o zaman karl malone daha iyi bir oyuncu

bu arada kobe guard ewt ama SG yani adamın oyunu şuta ve penetreye dayalı sen ondan 9 asist bekliyorsan abartılı olur o zaman zaten insan olmaktan çıkar... he bide herşey istatistik değildir

lebronun ribaunt ve asist yapma şansı hem pozisyonu itibari ile hemde clevanddaki kötü uzunlar yüzünden daha fazladır

Lakers
    Lamar Odom - 9,60
    Andrew Bynum - 10,20
    Kwame Brown - 5,10
    +

Cavs
    Zydrunas Ilgauskas - 9,50
    Anderson Varejao - 8,90
    Drew Gooden - 8,90
    +

Lütfen araştırmadan yorum yapıp yanlış bilgi vermeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brothers of Metal -- 18 Ocak 2008; 19:17:53 >

• @İlkkan23LeBron

NBA'de kobe kadar asist yapan adamlarla kobeyi karşılaştırabilir misin?Ne alaka yani?Senin basketbol anlayışın hasarlı bence..Tutturdun kobe asist yapamıyor diye..Bardağın dolu kısmına bakmayı dene bi.Kobeden bahsediyoruz, sözde adamın açığını buldun kobe sayı ve savunma yapıyor başka bişey yapamıyora getirdin.Bu laın bile yanlış olduğunu söyledim sana kobe'den ne bekliyorsun her alanda mükemmel katkı yapmasını mı?Öyle bir oyuncu şimdiye kadar çıkmadı.Bu şunu demeye benziyor michael jackson hem iyi dans ediyor, hem iyi şarkı söylüyor ,hem iyi beste yapıyor,hemde iyi söz yazıyor ama sesi 5 perdeli..!!!..Oldu mu şimdi bu benzetme...Yani adam zaten dehşet ses basıyor birde 6 perdelisini mi arıyacaz?...Kobe'nin birincil silahı asist yapmak değil ki...Onu farklı kılan şu anda nba'in en iyi oyuncusu yapan çok geniş elbise dolabı...Asistide yapıyor yani yapmıyor mu diyeceğiz?He bundan sonra sen devam et 4 asist çok kötü 5 asistte neymiş ..6.5 olur aşağısı kurtarmaz demeye....Böyle mi devam etsin tartışma ben tartışılacak bişey göremiyorum artık...

• @CatSK

Luke

Luke 3 numara oynuyor uzunla ne alakası var?...Odom desen neyse.. 9.6 rebaunt yapıyor..

Clevelanddaki uzunlar lakersdakinden kötüdür bu değerlendirmeye katılıyorum...Bynum-Odom-Kwame-Turiaf la daha iyi uzunlara sahip lakers...Rebaunt alma konusundaysa artık neredeyse canavar haline gelen bynum'un etrafındakilere fazla rebaunt bırakmayacağını söyleyebilirim...Asist konusunda oyuncunun pozisyonu önemlidir ama hocanın kimin üstünden pasların inmesini istemesi daha çok önemlidir..Bu yüzden koçun sistemi çok önemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 18 Ocak 2008; 19:12:16 >
  • @fuatturkrap

''Pippen benim için önemli bir oyuncudur ve onun gibisi henüz gelmedi''

En başından bunu söyleseydin işte gerginlik çıkmazdı.Laf sokma içinde şikayet butonunu kullanmam zaten daha hiç kullanmadım.Neyseartık uzatmayagerek kalmadı.

@The_MAD

Serhat ağabeye de aynısını dedim.Sayı atıyor eyvallah ama asist yapamıyor.Ayrıca sayı ve savunma dışında da yaptıklarını saydın ama hepsi sadeceiddia da kaldı.Top kaybı hiç de az değil.E çok fazla top kaybı yapan biriyle hemen hemen aynı.Bunu sen dedin.Adamın sayı attığı belli ama asist yapamıyor.Sen de bvunu kabul etmedin.Şimdi de gelip ''adam sayı atıyor işte,herşeyi yapmasını bekleme'' gibi şeyler diyorsun.Haksız olduğun anlaşılınca konuyu değiştiriyorsun.

Sen 4-5'i iyi görmeye devam et.
  • @The_MAD

Kusura bakma arkadaşım dalgınlık işte. Ben de diyorum bir eksiklik var fark bu kadar olmaması lazım

Düzelttim şimdi, sonuç yine aynı.Gördüğün gibi Ilgauskas bu yıl en iyi oyununu oynuyor(ribaund olarak).Gooden yine aynı sağlam ribaundçu, buna rağmen LeBron ortalamasını yükseltti ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

@The_MAD

Kusura bakma arkadaşım dalgınlık işte. Ben de diyorum bir eksiklik var fark bu kadar olmaması lazım

Düzelttim şimdi, sonuç yine aynı.Gördüğün gibi Ilgauskas bu yıl en iyi oyununu oynuyor(ribaund olarak).Gooden yine aynı sağlam ribaundçu, buna rağmen LeBron ortalamasını yükseltti ?

Lebronun ribant alması çok normal zaten adam müthiş atlet bir oyuncu hemde çok güçlü ..Çok rahat boxout yapabilir...Artı kobeyle aralarında zaten 5 santim farkta var..Birde lebronun kobeden fazla dakika sahada kalması işin içine girince bence normal.Zaten 48 dakikaya vurunca fazla bir farkta kalmıyor aralarında..

• @The_MAD

Allah aşkına!Söylediklerin sana mantıklı geliyor mu?LeBron'un atlet olması yine kendisinin meziyetidir!Örneğin Yao uzun diye sen onun ribaundlarını vs. hiçe mi sayacaksın?Ben sana Marcus Camby Kobe'den daha iyi blokçudur desem yine bana "ee Camby Kobe'den hedehödö cm. daha uzun olsun o kadar da olsun" mu diyeceksin?

Ayrıca 48 dakikaya vurman daha bir saçmalık.Madem dediğin kadar başarılı bu adam neden LeBron'dan daha fazla oynamıyor?Hadi onu geçtim, 48 dakikaya vurularak istatistik yapılmaz.Örneğin sayı krallığında LeBron 1. şu an ve o sıralama 48 dakikaya göre yapılmadı
  • quote:

@The_MAD

Allah aşkına!Söylediklerin sana mantıklı geliyor mu?LeBron'un atlet olması yine kendisinin meziyetidir!Örneğin Yao uzun diye sen onun ribaundlarını vs. hiçe mi sayacaksın?Ben sana Marcus Camby Kobe'den daha iyi blokçudur desem yine bana "ee Camby Kobe'den hedehödö cm. daha uzun olsun o kadar da olsun" mu diyeceksin?

Ayrıca 48 dakikaya vurman daha bir saçmalık.Madem dediğin kadar başarılı bu adam neden LeBron'dan daha fazla oynamıyor?Hadi onu geçtim, 48 dakikaya vurularak istatistik yapılmaz.Örneğin sayı krallığında LeBron 1. şu an ve o sıralama 48 dakikaya göre yapılmadı

Arkadaşım hiçbişey hiçe saydığım yok..Fanatiklik gözünüzü kör etmiş..Lebron'un yaptıklarına bişey dedim mi sadece karşılaştırma yaparken aradaki farkın nereden doğduğunu açıklıyorum..

Tabi istatistiklerin 48 dakikaya vurulması saçmalıktır!..Nelerle uğraşıyoruz burada..Daha istatistik okumayı bilmeyen basketboldan bihaber insanlara bişey anlatmaya çalışıyoruz..

nba.com zaten saçmasapan biyerdir..Açmayın biyeriniz ağrır..

http://www.nba.com/playerfile/lebron_james/career_stats.html

Bakalım bulabilecek misin?48 dakikaya vurulması saçmalıkmış...Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın...Araştırma yapmasını öğren sonra gel buraya yaz..Heryerde geçerlidir "Per 48 Minutes" olayı..

• İyi de biz aradaki farkın nerelerden doğduğunu tartışmıyoruz ki?

Elbette ki geçerli buna kimse karşı çıkamaz da, öncelikli olan hangisi onu söyler misin bana?Krallıklarda hiç bir geçerliliği yok.Ayrıca unutma ki yorum yazarken en az senin kadar araştırma yapıyorum ve birikime sahibim.
  • 48 dakikaya vurmak ne zamandan beri saçma oldu onu anlamadım şu bir.
    Öncelikle şunu belirteyim Lebronı çok severim.Ama bu kadar da abartılmaz.Neden Lebronın takımı son saniyelerde pek de güzel yakan,berbat serbest atışlarından bahsedilmiyor.
    Lebron'ın yanında ilk yıllarında Shaq,mevkiinde de usta Sgler olsa istatistiklerini görmek ilginç olurdu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SezaiAgbi

48 dakikaya vurmak ne zamandan beri saçma oldu onu anlamadım şu bir.
    Öncelikle şunu belirteyim Lebronı çok severim.Ama bu kadar da abartılmaz.Neden Lebronın takımı son saniyelerde pek de güzel yakan,berbat serbest atışlarından bahsedilmiyor.
    Lebron'ın yanında ilk yıllarında Shaq,mevkiinde de usta Sgler olsa istatistiklerini görmek ilginç olurdu..

Doğru söylüyorsun şartlar değişik olsa şimdi kobeyi alalım çaylak yılından cleveland a koyalım ,Lebronuda çaylak yılından shaq ın yanına koyalım...Herşey çok değişik olurdu..Shaq Lebron'a kral dedirtmezdi.Zaten Lebron'un lakabıda kral olmazdı muhtemelen..Shaq süpermen olduğundan lebronu ezmek için elinden geleni yapardı..Shaq'ın yanında ancak yaveri olunabilirdi...Kobede clevelandda at koştururdu..

• NBA.com da bu sezon kim mvp olur diye anket açılmış..

Kobe 38%
    Kevin 23%
    LeBron 15%
    Other 15%
    Dwight 9%

Şu anda durum böyle...
  • Madem bu kadar önemli bu 48 dakika işi burada istatistikleri konusurken hep 48 dakikaya göre olanı söyleyelim diğerinin ne önemi var ki adamı koy oyunun son dakikalarda(atıyorum varejao) 5 say atsın oranla onu şöyle bir 70-80 sayı öyle konusalım değil mi?

Kobe Shaq ile beraber şampiyonlukları yakaladı da neden Shaq gidince Lakers söndü?LeBron değil miydi takımını tek başına finale çıkaran?

Anket için de tek şey söyleyeceğim adı üstünde anket, Yao olasydı orada üst sıralarda olurdu .Ha Kobe hakediyor mu, bana göre hakediyor, şu an alabilecek 3 oyuncu varsa Lebron, Dwight ve Kobe'dir.LeBron Cavs geride oldugu için sıralamada biraz geri kalabilir(anketten bahsetmiyorum), Cleveland'ın kötü olmasının sebebi de LeBron ' ın sakatlıgıdır, adamlar Onun olmadıgı tüm maçları kaybettiler, ben böyle hödüklük de görmedim

• İstatistikleri 48 dakikaya göre değerlendirmek önemli bilgiler verir..Örneğin 29 dk ortalamayla oynayıp 19.5 sayı 4.6 rip 4.1 asist yapan manu...48 dakikaya göre baktığımızda 32.1 sayıyla nba 5. si...Normaldeyse sayı sıralamasında 29. dur..Cebirsel ifade edersek yaptığımız iş paydaları eşitleyip payları daha net görmektir..Buna önemsizdir diyemezsin.. İlerde bakarsın şutlarada zorluk seviyesine ve kritik yerde atılmasına göre level 1 ,level 2 ,level 3 diye ayırırlar bizde öyle değerlendiririz(hiçte fantazi değil bana göre).Gelişmenin sonu yoktur...İstatistikler olayı matematikleştirmek için kullanılır..48 dakikaya yaymada oyuncular arasındaki zaman farkını sıfırlayıp yaptıkları sayı,asist,top çalma,blok,ribaunt vs..yi daha iyi değerlendirebilmek içindir..Ama istatistik yaparken her zaman alt sınır konulur...Mesela en az şu kadar süre oynaması zorunludur diye...Örneğin şu anda sakat olan arenası sayı sıralamasında görebiliyor musun?Ben göremiyorum en azından burada...http://sports.yahoo.com/nba/stats/bycategory?cat=Fielding&sort=25
    Arenas toplam oynanan maçların %85 ini oynayamadığı için listede yok..Tüm bunlara rağmen böyle bir istatistik(per 48 minutes) var diye ödül verilmiyor verilecek diyede bir kaide yok...Diğerleri gibi istatistik sonuçta..

Kobe -shaq'la shaq da kobeyle şampiyonluklar yaşadı...Shaq'ın payı çok olsada o kadroda horry,fisher ve tabiki p-jax'i de hiçe sayamayız...Lebronun takımını tek başına finale çıkarması takdire şayandır ama doğunun zayıf olduğuda unutulmasın..Çok iyi eşleşmelerle oraya kadar geldiler...Sonuçta spurs'e 4-0 süpürülmekten de kurtulamadılar...

Bu sene mvp ödülüne en yakın isimler kevin garnett, nash, kobe ,howard ve lebron..Lebron 'un yarışta tek handikapı takımının galibiyet-mağlubiyet oranı...Bununda adil olduğunu düşünüyorum daha öncede defalarca yazdım zaten ilk sayfada var...

Anket sonuçta ankettir kazanana mvp ödülü verilmiyor ama kobenin çok oy alması yao'nun o listede olupta çok oy almasıyla aynı şey değil...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: vinsanity703

Lebron'un olması imkansız gibi Clevland ın bu gidişine bakılırsa.. Aynı şey Kobe' ninde başına geldi son 2 sezon ligi domine edip MVP olamamak gibi..

kobe son iki sezon ligi domine mi etti

sadece sayı atmakla olmaz bu işler takımı sürüklemesi lazım bu sezon da lebron un oynamadıgı 6 maç var sanırım 6 sını da kaybettiler lebron takımını sürüklüyor ama kobe öyle değil

lakers hele bir kobe'siz kalsın maç kazanırlarsa mucize olur.

• @CatSK
    Ne zannediyosun acaba..
    Kobe oynamassa 25 dakika anca oynayabilen Bynum,aklından kızı çıkmayan Fisher ve bi gün öyle bi gün böyle Odom maç mı kazanacaklar?
    Kobe Lakersı sürüklemiyormuş.Bırak şimdi...
  • @SezaiAgbi

Siz Ilgauskası falan star mı sanıyorsunuz?Kobe'nin etrafında hödükler oldugu gibi Lebron'ın da etrafında hödükler var.LeBron nasıl finale taşıdı o zaman?Larry Hughes maç mı oynuyor adam ya sakat olmadıgı zamanlar(ki pek nadir)%35 ile falan şut atıyor.Geçen yıl play-off larda bir tek Daniel Gibson yardım etti.Neyse konu Kobe-Lebron tartışmasına döndü malesef.NBA in 2 büyük starını ne kadar karşılaştırsak da sonuç çıkmaz bence kimine göre X kimine göre Y görüş farkı işte.Daha fazla uzarsa bu kıyas kırıcı olunabileceğini düşünüyorum şahsi fikrim bu kıyasın kapatılması, devam edelim de derseniz kırıcı olmamakla beraber devam ederim :).Konunun özü yani "MvP kim olur" a dönersek iyi olur kanaatimce.

• Dwight Howard, Magic

33%
    LeBron James, Cavaliers

27%
    Other

24%
    Kobe Bryant, Lakers

11%
    Kevin Garnett, Celtics

5%

Total Responses: 371259

Son durum böyle nba.com un anketinde..daha önce kobe öndeyken vermiştim sonuçları o zaman 40-50 bin arası oy çıkmıştı..Gerçi 40-50 bin örneklem almak için yeterli bir sayıdır ama oyların bu denli tepetaklak olmasınıda ancak dansöz tanyeli açıklayabilir heralde..Bu kadar dalgalanmada beklemiyordum..Gizli bir parmak olabilir bu işte...
  • Boston böyle devam ederse normal sezon MVP'si Kevin Garnett'ten başkası olamaz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.