Şimdi Ara

2008-2009 MvP Kim Olur? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
6.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankete aldanmamak gerekir sonucta fanatizm Garnett in sonda olması mantıklı değil tabii ki.

Ödülü verirken takım başarısına üst düzey önem verirlerse Garnett alır gibime geliyor.
    Eğer öncelikle oyuncu performansına bakıp takım başarısını da gözetirlerse Kobe veya Howard alır .
    Oyuncu başarısına üst düzey önem verip takımı play-off da olsun yeter gibi bir zihniyetle sçerlerse(ki bence imkansız) LeBron olur.

Tabii takım durumunun ne olacagı belli olmaz.Şahsi gçrüşüm Boston aynı şekilde devam eder, Lakers dalgalanmalar yaşayabilir fakat iyi bir ortalamayla bitirir, Orlando için pek bir fikrim yok fazla takip edemedim , Cavs ise mutlaka yükselir -zaten bu ortalamalarla devam ederlerse play-off hayal gibi- LeBron sakatlanmadıgı sürece...
  • Neyse ortalık durulmuş. Şimdi rahatça fikirlerimizi yazabiliriz.

Bana kalsa Boston'dan birine verilecekse ödül Garnett'e değil Pierce'a verirdim.

Adamın yıllardır kral olduğu takıma 2 tane süperstar geliyor.Tabi bu gelen adamlarda kendi takımlarında kraldı buna lafım yok. Ama etkilenmelerine bakalım.Bundan bir önceki sezon Pierce'ın sayı ortalaması 25(ki çok sakatlık yaşadı, fazla maç kaçırdı, bunu saymayalım) ondan önceki sezon ise 26. Bu iki süperstar gelince kullandığı top sayısı gayet normal olarak bayaa düştü. Ama buna karşın Pierce bu sezon maç başına yaklaşık 21 sayı atıyor.

Ray Allen'a bakarsak daha iyi anlaşılacak. Geçen sezon Allen 26sa atıyordu maç başına. Bu yıl 18 sayı atıyor ve geçen seneki asist, ribaunt rakamları bu sezon düştü. Pierce ise kariyerinin en yüksek ikinci asist ortalaması ile oynuyor(4,8). 5,6 ribaunt çekiyor her maç.

Garnett'e gelince. Garnett'in çaylak sezonunu çıkarınca; bu sezonki ribaunt ortalaması kariyerinin en düşük ikinci ortalaması, sayı ortalaması kariyerinin en düşük 3.ortalaması. Asist ortalamasıda kariyerinin en düşük 2.ortalaması.

Bence yanına gelen 2 süper yıldıza rağmen takımın bütünlüğünü bozmayan, kapris yapmadan oyununa devam eden, hatta takımı birarada tutan adam Paul Pierce. Boston'dan biri hakediyorsa bu ödülü, bence Pierce'tır...

Bu arada herkesin çaylak ortalamaları Brand gibi olamıyor.

Elton Brand çaylak sezon ortalamaları; 20,1sa 10rib.,1,9as.1,6blk 0,9tç.

Garnett'in ise: 10,4sa 6,3rib. 1,8as. 1,6 blk 1,1tç buna rağmen kariyer ortalaması olarak Brand'i geçmeyi başardı.
    Yani yazıma bakıp Garnett'i sevmiyor bu adam diye sonuçlar çıkarmayalım. Garnett tabiki çok büyük bir oyuncu ama sadece bu sezon eskisi kadar verimli değil...

Boston'a değil başka bi takımdan bi oyuncuya verilecekse Kobe ya da Chris Paul derim. Ama kobe bunca yıl hala mvp olamamışken,bu sezon takımını sırtlamışken ve Chris Paul ile LeBron'un daha genç olmaları Kobe'yi öne çıkarıyor...

Edit:hesapmı vericem edit yaparken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 22 Ocak 2008; 13:47:51 >

• Pierce'ın diğerlerine göre istatistik olarak daha iyi oldugu dogru fakat saha içinde takımı ateşleyen vs. Garnett'tir.Ha bana kalırsa o takımdan kimseye verilmemelidir o ayrı.
  • bi süredir yazmıyordum foruma ama yazılanları okuyordum

öncelikle Pippen konusuna değineceğim,Fuat Pippen'ı yeterince savunmuş ama benim içinde çok özel bi oyuncu olmasından dolayı yazmak zorundayım
    şimdi Pippen gibi bikaç tane oyuncu yok önce bu konuda anlaşalım,öyle oyunun her alanına katkı yapınca Pippen olunmuyor işte
    sadece istatistiklere bakarak basktbolcular hakkında yorum yapılmaz,bu kadar basit mi?eğer bu kadar basitse açın nba.com'u orada Pippen'ın kariyer ortalamaları ile benzer ortalamalar tutturmuş en az 10 oyuncu bulabilirsiniz
    eğer her alana katkı yapmaktan bahsediyorsak Krilenko,Hido,Garnett vs bu liste baya bi uzar gider
    Pippen'ı izlememiş bünyeler için her alana katkı yapmak Pippen olmaya yeter gibi görünebilir ama Pippen istatistiklerini bi kenara koyarsak görünmeyen yada herkesin göremeyeceği çok fazla özelliği olan bi oyuncudur

Lebron-Kobe konusuna değinirsem öncelikle İlkkan,sana bi soru sormuştum ve sende bana her ikiside şeklinde bi cevap vermiştin,kusura bakma ama o cevabından sonra bu konu ile ilgili yorumlarının pek güvenilir bi yanı kalmadı çünkü olaya hiçte objektif yaklaşamadığını göstermiş oldun yani bi insan hem Lebron'u çok seviyor hemde Kobe'yi hiç sevmiyorsa böyle bi karşılaştırma yaparken Kobe Lebron'dan daha iyi gibi bi şey düşünemez ve söyleyemez
    ikinci olarak Lebron'un çaylak yıllı ile Kobe'nin çaylak yılını karşılaştırmakta saçmalığın önde gideni olur,çünkü ne şu zamanki NBA ile o zamanki NBA aynı ne de o zamanın Lakers'ı ile 2003'ün Cavs'ı
    Lebron Kobe ile aynı sene NBA'e gelip Lakers'a katılmış olsa o da Kobe gibi uzun bi süre bench'i ısıtırdı,hadi diyelim Kobe'den bi adım önde ilk 5 başladı,Shaq gibi bi adam varken Cavs'taki ortalamalarının yarısını bile tutturamazdı

• Pippen'ın nasıl bir oyuncu olduğunu nasıl öğrenebiliriz yada nasıl bir oyuncuydu? Yani LeBron ve Garnett'den de iyiyse yok artık.Pippen Cleveland'da olsa finale çıkabilir miydi takımını? veya yanında L.Sprewell,T.Hudson ve S.Cassell olsa Batı finaline kadar çıkarabilir miydi takımını? 6 yüzük derseniz birşey diyemem.Şimdikilerin yanında M.Jordan,D.Rodman,S.Kerr,T.Kukoc,H.Grant,C.Hodges gibi oyuncular yoktu.Bir de sen de biliyorsun o zamanla bu zaan arasında çok fark var.

Tabi ki böyle düşünmen doğru.Ben ikisi de dedim ve sizin de benden objektif bir yorum bekleme katsayınız azaldı ama dediklerim doğru da olabilir.Yani sonuçta yalan şeyler yazmıyorum.

LeBron Lakers'da o zaman başlasa tabniki Cavs'daki gibi olmazdı ama en azından Kobe'nin durumu kadar da olmazdı.Aynı şey Kobe için de geçerli.O da Cavs'da olsa Lakers'dakinden daha iyi olurdu ama LeBron kadar değil.İsterseniz de tartışmayız çünkü bana objektif olamazsın diyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elevator -- 21 Ocak 2008; 18:56:00 >

• @Sanctus Diavolos

Konu yine LeBron-Kobe tartışmasına döndü.Ne olur bu konu kapansın arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brothers of Metal -- 21 Ocak 2008; 19:11:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

Pippen'ın nasıl bir oyuncu olduğunu nasıl öğrenebiliriz yada nasıl bir oyuncuydu? Yani LeBron ve Garnett'den de iyiyse yok artık.Pippen Cleveland'da olsa finale çıkabilir miydi takımını? veya yanında L.Sprewell,T.Hudson ve S.Cassell olsa Batı finaline kadar çıkarabilir miydi takımını? 6 yüzük derseniz birşey diyemem.Şimdikilerin yanında M.Jordan,D.Rodman,S.Kerr,T.Kukoc,H.Grant,C.Hodges gibi oyuncular yoktu.Bir de sen de biliyorsun o zamanla bu zaan arasında çok fark var.

Tabi ki böyle düşünmen doğru.Ben ikisi de dedim ve sizin de benden objektif bir yorum bekleme katsayınız azaldı ama dediklerim doğru da olabilir.Yani sonuçta yalan şeyler yazmıyorum.

LeBron Lakers'da o zaman başlasa tabniki Cavs'daki gibi olmazdı ama en azından Kobe'nin durumu kadar da olmazdı.Aynı şey Kobe için de geçerli.O da Cavs'da olsa Lakers'dakinden daha iyi olurdu ama LeBron kadar değil.İsterseniz de tartışmayız çünkü bana objektif olamazsın diyeceksiniz.

ben zaten senin her mesajını okuduğumda objektif olamadığını farkediyorum İlkkan merak etme

bak şimdi zaten şu cümlen ile mesajının yanlışlığı ortaya çıkıyor:"L.Sprewell,T.Hudson ve S.Cassell olsa" sen şimdi bu 3 oyuncuyu küçümseyip tüm başarıyı Garnett'a yüklüyorsan tez zamanda yorum yapmayı bırakmanı tavsiye edeceğim,çünkü Hudson,Cassell ve Sprewel NBA'deki en iyi sezonlarından birini o sezon geçirdiler öyle ki Cassell 30 küsür yaşında All Star'a seçildi,yani o dönem Garnett değil tüm takım çok iyi oynuyordu ama sen tutup bunu Garnett'ın başarısı olarak gösterdin,bravo
    Lebron takımını finale çıkardı bak bu cidden büyük bi başarı yani kimse bunun aksini iddia edemez peki sen nereden biliyorsun Jordan gibi bi takım arkadaşı olmasa Pippen'ın hiçbir şey yapamayacağını,şimdi Jordan'ın bıraktığı sezonları örnek göstereceksen boşuna uğraşma çünkü bi anlamı yok çünkü sen öyle dersen bende sana derim ki Pippen olmasaydı Jordan'da o şampiyonlukları göremezdi sende bunun aksini isptlayamazsın

gerçi bu kadar şeyi bile boşuna yazıyorum Pippen'ın ne kadar özel bi oyuncu olduğunu herkes biliyor ki Pippen gibi birkaç tane var deyip istatistiki olarak her alana katkı yapanlarda bahsetmen olaya ne kadar sığ yaklaştığını gösterir

ama madem istatistik diyorsun al sana bi örnek;Kidd 1.94 rib ort 8 küsür Lebron 2.03+hayvani fizik rib ort 7 küsür bana göre Kobe'nin 4 asist ortalamasını değilde Lebron'un 7 rib ortalamasını tartışmak daha doğru olur hatta bu karşılaştırmaya bakarak Lebron gitsin kendini bi yerden aşağı atsın

• Yau tartışıyonuz da...
    Bence kesin Howard alacak.Hatta hep Dpoy hem Mvp olacak...
    Lebron,Kobe de o ödülü kaldırırken el ele verip oley çektircekler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SezaiAgbi

Yau tartışıyonuz da...
    Bence kesin Howard alacak.Hatta hep Dpoy hem Mvp olacak...
    Lebron,Kobe de o ödülü kaldırırken el ele verip oley çektircekler..

ben MVP ödülü için konuşmadım,yoksa emekli olmuş Pippen'ın ne işi olabilir ki

bende Howard kazansın isterim ama Kobe kazanırsada sevinirim
    yalnız Howard'ın DPoY olacağını sanmıyorum,Camby varken Howard'a veremezler
  • Çok çok yanlış anlamışsın.Oyuncuları küçümsediğim falan yok.Eğer sana öyle geldiyse bilemem ama heralde M.Jordan,D.Rodman,S.Kerr,T.Kukoc,H.Grant,C.Hodges,B.Armstrong gibi oyuncuların yanında küçümsenecek durumda oldukları içinde olabilir.

Jordan Pippen'sız yine şampiyon olurdu.Bu 6 olmazdı daha düşük bir rakam olurdu.Ayrıca Pippen'ın Bulls sonrası dönemi örnek vereceğimi nereden çıkardın anlamadım.

''ama madem istatistik diyorsun al sana bi örnek;Kidd 1.94 rib ort 8 küsür Lebron 2.03+hayvani fizik rib ort 7 küsür bana göre Kobe'nin 4 asist ortalamasını değilde Lebron'un 7 rib ortalamasını tartışmak daha doğru olur hatta bu karşılaştırmaya bakarak Lebron gitsin kendini bi yerden aşağı atsın''

Seni alkışlıyorum.O zaman Nash'in 11 küsürlü asist ortalamasını da Kobe ile kıyaslayalım.Böyle birşey oldu bu.

Pippen şu an olsa en iyi olurdu demek ki.Yani sonuçta kimse yok onun gibi oynayan.Bravo.Daha ne denilebilir ki.Ha unutmadan sorularıma cevap vermedin.Konuyu küçümseme olayı ile değiştirdin.ACaba Pippen yapabilir miydi?

• quote:

Çok çok yanlış anlamışsın.Oyuncuları küçümsediğim falan yok.Eğer sana öyle geldiyse bilemem ama heralde M.Jordan,D.Rodman,S.Kerr,T.Kukoc,H.Grant,C.Hodges,B.Armstrong gibi oyuncuların yanında küçümsenecek durumda oldukları içinde olabilir.

Jordan Pippen'sız yine şampiyon olurdu.Bu 6 olmazdı daha düşük bir rakam olurdu.Ayrıca Pippen'ın Bulls sonrası dönemi örnek vereceğimi nereden çıkardın anlamadım.

''ama madem istatistik diyorsun al sana bi örnek;Kidd 1.94 rib ort 8 küsür Lebron 2.03+hayvani fizik rib ort 7 küsür bana göre Kobe'nin 4 asist ortalamasını değilde Lebron'un 7 rib ortalamasını tartışmak daha doğru olur hatta bu karşılaştırmaya bakarak Lebron gitsin kendini bi yerden aşağı atsın''

Seni alkışlıyorum.O zaman Nash'in 11 küsürlü asist ortalamasını da Kobe ile kıyaslayalım.Böyle birşey oldu bu.

Pippen şu an olsa en iyi olurdu demek ki.Yani sonuçta kimse yok onun gibi oynayan.Bravo.Daha ne denilebilir ki.Ha unutmadan sorularıma cevap vermedin.Konuyu küçümseme olayı ile değiştirdin.ACaba Pippen yapabilir miydi?

son paragraf çok dikkat çekici,ben herhangi bi yerde Pippen en iyi,Lebron veya Garnett Pippen'dan daha kötü oyuncular mı dedim?kusura bakma ama ben senin aksine "benim en sevdiğim oyuncu en iyi oyuncudur" düşüncesiyle yazmam
    evet Pippen gibi kimse yok ama bu onun NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olduğu ile aynı anlama gelmiyor

verdiğim Kidd örneğide senin başından beri takıldığın Kobe'nin asist ortalaması ile dalga geçmek amaçlı verilmiş bi örnekti,anlayamamışsın

• Sabahtan beri ''Pippen gibi 1-2 oyuncu vardır'' cümlesine katılmayan ben miyim? E kimse yok ise en iyi budur.

Ayrıca tek bir paragrafa cevap vereceksen 1 paragraf yazıyım ona cevap ver.İstediğin kenara yazacaksan işimiz var.

Verdiğin örneği anladım heralde ama sen de saçmaladığını anlayamamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elevator -- 21 Ocak 2008; 23:23:35 >
  • quote:

*Sabahtan beri ''Pippen gibi 1-2 oyuncu vardır'' cümlesine katılmayan ben miyim? E kimse yok ise en iyi budur.

**Ayrıca tek bir paragrafa cevap vereceksen 1 paragraf yazıyım ona cevap ver.İstediğin kenara yazacaksan işimiz var.

***Verdiğin örneği anladım heralde ama sen de saçmaladığını anlayamamışsın.

**tamam tek tek paragraflarına cevap yazayım,sen iste yeter

*"Pippen gibi oyuncu yok" demekle "Pippen en iyi demek" arasında dağlar kadar fark var,ona bakarsan Kidd gibi bi oyuncu daha yok ama Kidd en iyi oyuncu değil bilmem anlatabildim mi?
    Pippen en iyi değil ama NBA'in görüp görebileceği en özel birkaç oyuncudan biri,bak lafımı çarpıtma en iyi birkaç oyuncudan biri demiyorum en özel birkaç oyuncudan biri diyorum

***dalga geçme amaçlı yazdığım için saçmaladığım doğru ki bilerek yaptım bunu ama ciddiye alıp daha fazla saçmalayan sen oldun

• *''Pippen gibi bikaç tane oyuncu yok'' buradan geldi bütün tartışma.Sen birkaç tane oyuncu yok deyince ben de ''demek ki kimse yok bunun gibi'' anlarım ki doğrusu da bu.Başından ''Pippen kadar özel bir oyuncu yok desen değişirdi''.Buradan o anlaşılıyor.

***Ciddiye almayıp tınlamasaydım demek ki saçmalayan sen olacaktın.Ciddiye almak da saçmalamak oldu ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

ben MVP ödülü için konuşmadım,yoksa emekli olmuş Pippen'ın ne işi olabilir ki

bende Howard kazansın isterim ama Kobe kazanırsada sevinirim
    yalnız Howard'ın DPoY olacağını sanmıyorum,Camby varken Howard'a veremezler

Chandler varken ödülü gene Cambye veren Juriyi lanetlerim!!!Lanetim ömür boyu peşlerini bırakmaz!!
    Camby daha iyi blokçu doğrudur ama birebir savunmada Chandler çok daha iyi.
  • quote:

*''Pippen gibi bikaç tane oyuncu yok'' buradan geldi bütün tartışma.Sen birkaç tane oyuncu yok deyince ben de ''demek ki kimse yok bunun gibi'' anlarım ki doğrusu da bu.Başından ''Pippen kadar özel bir oyuncu yok desen değişirdi''.Buradan o anlaşılıyor.

***Ciddiye almayıp tınlamasaydım demek ki saçmalayan sen olacaktın.Ciddiye almak da saçmalamak oldu ya.

*Pippen gibi bikaç tane oyuncu var diyene Pippen gibi bikaç oyuncu yok şeklinde cevap verilir

**hah en sonunda anladın

quote:

Orjinalden alıntı: SezaiAgbi

Chandler varken ödülü gene Cambye veren Juriyi lanetlerim!!!Lanetim ömür boyu peşlerini bırakmaz!!
    Camby daha iyi blokçu doğrudur ama birebir savunmada Chandler çok daha iyi.

bak bu dediğin gerçekten doğru bişey yalnız Camby bu sezon blok olayını abarttı bu açıdan Camby'e de verilebilir

• *''Pippen gibi birkaç oyuncu yok'' ile ''Pippen en özel birkaç oyuncudur'' arasında fark vardır.Bilmem anlatabildim mi? Önce 1.keimeyi söylüyorsun,sonra dönüp 2.yi.Bir karar ver sen de yani.

**Cevap yazdığım için saçmalamış oldum.Ne kadar mantıklı birşey bu senin söylediğin.
  • quote:

*''Pippen gibi birkaç oyuncu yok'' ile ''Pippen en özel birkaç oyuncudur'' arasında fark vardır.Bilmem anlatabildim mi? Önce 1.keimeyi söylüyorsun,sonra dönüp 2.yi.Bir karar ver sen de yani.

**Cevap yazdığım için saçmalamış oldum.Ne kadar mantıklı birşey bu senin söylediğin.

*1. cümleyi anlamadığın için 2. cümleyi yazmak zorunda kaldım

**anlatamadım bi türlü yada sen anlamak istemiyorsunbak şimdi sen sürekli Kobe ile Lebron'un asist rakamlarını karşılaştırıp Kobe'yi komple olmamakla suçladın bende dedim ki madem öyle Kidd o boyuyla 8 rib alırken Lebron 7 rib alıyor o zaman gitsin kendini atsın bi yerden dedim
    bak ben burada kinaye yaptım buraya kadar tamam mı?sende tuttun Nash'in 11'iyle Kobe'nin 4ünü karşılaştıralım dedin,buradan benim söylediğim şeyi ciddiye aldığın sonucu çıkıyor hah ben kinaye yaptım ve yaparkende saçma birşey söyledim ama sen ciddiye aldın ve daha saçma birşey söyledin,anlatabildim mi?

• *1.cümlenin nesini anlamadım? Pippen'ın gibi özel oyuncu yok demek istiyorsun amacümlede Pippen'ın gibi 1-2 oyuncu bile yok diyorsun.Anlatmak istediğini tam anlatamadın heralde.

**Anlatabildin hatta ben anlamıştım zaten.Birşey yazmasam sen saçmalayacaktın heralde,napalım saçmalamışım artık.
  • quote:

*1.cümlenin nesini anlamadım? Pippen'ın gibi özel oyuncu yok demek istiyorsun amacümlede Pippen'ın gibi 1-2 oyuncu bile yok diyorsun.Anlatmak istediğini tam anlatamadın heralde.

**Anlatabildin hatta ben anlamıştım zaten.Birşey yazmasam sen saçmalayacaktın heralde,napalım saçmalamışım artık.

*evet İlkkan Pippen gibi bi oyuncu yok,varsa göster ama öyle her alana katkı yapıyor diye bi oyuncu gösterme

**evet ben bilerek saçma birşey yazdım çünkü senin Lebron-Kobe asist rakamlarını karşılaştırıp Lebron'un daha iyi olduğunu iddia etmen saçmaydı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.