Şimdi Ara

2007 S40 1.6D SORUNLARI ve SORULARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 Model S-40 1.6D aracım var. 63.000'de şu an. Sorunlarım ve sorularım ise şu şekilde:

- Aracın Turbosu yaklaşık 15.000 km. önce değişti Thumbs%20Down 2.150devir civarında turbo açılır gibi olup hemen yığılma yapıyor sonra tekrar açılıyordu. Ayrıca gaz kesince eskiden olmayan bir ıslık sesi yapıyordu. Turbo değiştikten yaklaşık bir 10bin km. sonra yine hafiften o yığılma sorununu yapmaya başladı ve aracı tekrar servise götürdüm. Ama servistekiler yine(!) bir şey yok dediler. İlk seferinde de 3 ustayla tek tek ısrarlarım sonucunda test sürüşüne çıkmıştık ve ancak son usta farkedebilmişti sorunu :( Lafı uzatmiim; şu anda da ıslık sesi yine başladı. Yani aynı sorun yine.. Geçen sefer turbo garantiden değişti ama artık garantisi bitmiş durumda. Benim sormak istediğim bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı? Servis müdürü aracı stop etmeden önce 1dk. rolantide beklemem gerektiğini söylemişti turbo ilk değiştiğinde. Zaten çok aşırı ısınma olduğunda soğutma kontak kapatılsa bile gerekli bir süre devam ediyor; bu yüzden bana her nekadar saçma da gelse buna da uydum ama her şeye rağmen bu sorun tekrar etti. Kronik midir bu sorun acaba? neden kaynaklanıyor olabilir sizce?
    Servis turbonun değişmesi gerek diyor ve ilk turbo da garantiden değiştiği için ücret talep ediyorlar: 3.400TL! Bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı aramızda? Blow-off takılsa araca bir faydası olur mu? Faydası olmasa da zararı olur mu?

- Araca sonradan subwoofer ekleten oldu mu? Ya da orjinal subwoofer'lı alan? Bende High Perf. sistem vardı ve sonradan subwoofer eklettim ama inanın yarardan çok zararı oldu ve basları kuvvetlendirmek yerine hoparlörlerden basları çekiyor ve kendisinin verdiği bas sesi de kabin içinde çok yetersiz. Sub woofer kapalı iken çok daha tatminkar bir bas alıyorum. Sadece dışarıya daha fazla gümbürtü yayıyor ama bana bi faydası yok :S

- Aracın kapı içleri, tavan döşemesinin arka ucu v.s. bilumum yerinden normal volume'de müzik dinlerken bile (özellikle de kilitlerden) bir dolu zirilti sesi geliyor. Bundan şikayetçi olan var mı? Ya da çözüm bulabilmiş olan?

- İkinci sorum ise 2007 model aracımın orta konsolunu hiç beğenmemem (ki alırken de tek takıldığım nokta oydu :( 2007 sonrası modellerin konsolları ise süper olmuş. Bu modellerinkiyle değiştirmek istedim ama yine servistekiler olmaz dediler. Bu konuda girişimde bulunan ya da bir bilgisi olan var mı acaba?

- Bir de orta konsolla beraber yeni modellerde iPod girişi de bulunmakta. Yine servis tarafından 2007 ve öncesi araçlara bunun da uygulanamayacağı söylendi. Çünkü konsol farklı dendi. Eğer konsolu yeni modellerle değiştirir ve uygun yazılımı da ses sistemine yüklersek ipod girişini uygulayabilir miyiz acaba?

- Son olarak da 2007 model aracım içim bazı aksesuarların artık olmadığını söyledi servis. Şu aksesuarlara ihtiyacım var:
    - R-Design Mavi Hız gösterge paneli,
    - R-Design Arka tampon altı etek (çift egsoz çıkışlı T5 Modeli).
    Ancak bu parçaları bulamadım. Henüz 3 yaşındaki bir araçtan bu parçaların desteğinin çekilmesi normal mi sizce?

Bu soruları servise güvenmeyip burada soruyorum arkadaşlar çünkü servisin çok fazla bir tecrübesi olmadığına inanıyorum. Çünkü aracıma subwoefer uyguladıklarında bile yazılımı yükleyip çalıştırmakta zorluk çektiler. Aynı durum alarm sisteminde de ortaya çıktı. Araçla uyumsuz sensör getirildi v.s. v.s. Bahsettiğim de en büyük yetkili servis oluyor.. O yüzden bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Biraz uzun oldu ama yine de vakit ayırıp da okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Yardımlarınız ve önerileriniz için de çok daha fazla teşekkür etmeye devam edeceğim zaten :)

• Ben olsam bu kadar eklemeyi yapmaktansa aracı satıp 2011 model R design bir S40 sipariş ederdim.
  • Hocam zaten aracın şu an üzerindeki aksesuarlarıyla bana maliyeti 70.000TL. Bu aracı satıp yenisini alacak olsam (ki bu turbo sorunu nedeni ile bi daha tövbe almam) sattığım fiyatla ancak normal donanimda bir araç alabilirim. Aracın üzerinde şu an alarmdan bodykit'e navigasyona kadar (R-Design hız göstergesi hariç) Volvo'nu sunduğu tüm aksesuarlar ve opsiyonlar bulunmakta. Aracımı seviyorum da zaten. O yüzden satmayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 15 Nisan 2010; 15:20:22 >
  • 1- kronik oldugunu dusunmuyorum ejlover benim aracta 40000 e geldı seytan kulaguna kursun tık yok, ama ılerde olurmu onu bılmem su anda bır belırtı yok ,servıs bıraz fazla soylemış ford focusla aynı motor u kullandıgı soyllenıyor hatta bakımlarını orjınal ford parcası alıp yaptıranlar cogunlukta, bu nedenle muhtemelen turbosuda aynıdır markası garret sıfır fıyatı pıyasada 1200 tl cıvarı linki veriyorum burdan bakabilirsin farklıysada onun fıyatını alırsın http://www.tekford.com.tr/FOCUS-TURBO-SARJ-KOMPLE-16-TDCI-2005-pid-12290.html 2- ilk basta bendede zırıltı oldu bayagıda moralım bozulmustu ancak kapı ceplerını yoklayınca seslerın ordakı ıvır zıvıtdan geldıgını anladım şimdi oralara bez koyuyorum ses yok diyer soruların hakkında bır sey dıyemeyecegım ancak zaten volvonun bana gore tek eksıgı satıs ve servıs sıkıntısı fakat herne hıkmetse hıcbır gırısımde bulunulmuyor neyse uzatmayayım umarım aradıklarını bulursun.

• Link için teşekkürler hocam. Turbonun markasını sormuştum ancak bilememişti servis müdürü. Garret çok iyi bir markadır. Bu kadar sık arızalanmaması lazım :( Acaba başka bir sorundan ötürü mü yapıyor bunu?
    Bir de tek turboyu değil de başka parçaları da beraberinde değiştiriyorlar. Yaklaşık 15 parça vardı listede. İşçilik ve tüm bu parçaların fiyatı 3.400 :(

Kaapı cepleri boş bende. Plastik ek yerlerinden, kapı kilidinin o piminden (hem pim hem de etrafındaki halkayı sert plastikten yapmış düşüncesiz insanlar), 3.stop'un oraya denk gelen tavan döşemesinden ses geliyor ve deli ediyor :(
  • MAF sensörüne ve yakıt sistemine baktılar mı?

Benzer bir sorun bende de vardı, 1500 devir civarında yığılma gibi bir durum söz konusu idi. Ayağımın altında gaz pedalının sertleştiğini hissediyordum ve araba çok kısa bir aralıkta gaz yeme problemi yaşıyordu, vites düşürmeden devirlenemiyordu.
    Benim turbo devri 1500'den itibaren başladığı için turboda bir sorun var diye düşünmüştüm ama MAF sensörü çıktı. Değiştirilince de sorun kalmadı.

Aynı şekilde yakıt sisteminin diğer parçaları da benzer sorunu yapabilir dediler.
    MAF sensörü neden bozulur sorumu servis, genelde yakıt kalitesi veya hava kaçağı yapar diye yanıtlamıştı.

Sizin arabanızın dizel olması sebebi ile kalitesiz yakıt kaynaklı bir problem de olabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 15 Nisan 2010; 16:18:38 >
  • Bakmadılar hocam. Bilgisayara bile bağlamadılar hatta.

Yalnız bende gaza sabit basarken 1saniylik bir yığılma olup hemen geri toparlıyor. Bir de turbo sesi var.. Sizde de ses sorunu var mıydı?

Yakıtı her zaman aynı yerden alıyorum yıllardır. İstasyonda sorun olduğunu sanmam. En azından bayaa bir arkadaş aynı yeri kullanıyoruz. Dizeli olan başkaları da var kimsede yakıt nedeni ile bir sorun çıkmadı bunca yıldır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat fiorino 1.3 hakkında sorular
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejlover

2007 Model S-40 1.6D aracım var. 63.000'de şu an. Sorunlarım ve sorularım ise şu şekilde:

- Aracın Turbosu yaklaşık 15.000 km. önce değişti Thumbs%20Down 2.150devir civarında turbo açılır gibi olup hemen yığılma yapıyor sonra tekrar açılıyordu. Ayrıca gaz kesince eskiden olmayan bir ıslık sesi yapıyordu. Turbo değiştikten yaklaşık bir 10bin km. sonra yine hafiften o yığılma sorununu yapmaya başladı ve aracı tekrar servise götürdüm. Ama servistekiler yine(!) bir şey yok dediler. İlk seferinde de 3 ustayla tek tek ısrarlarım sonucunda test sürüşüne çıkmıştık ve ancak son usta farkedebilmişti sorunu :( Lafı uzatmiim; şu anda da ıslık sesi yine başladı. Yani aynı sorun yine.. Geçen sefer turbo garantiden değişti ama artık garantisi bitmiş durumda. Benim sormak istediğim bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı? Servis müdürü aracı stop etmeden önce 1dk. rolantide beklemem gerektiğini söylemişti turbo ilk değiştiğinde. Zaten çok aşırı ısınma olduğunda soğutma kontak kapatılsa bile gerekli bir süre devam ediyor; bu yüzden bana her nekadar saçma da gelse buna da uydum ama her şeye rağmen bu sorun tekrar etti. Kronik midir bu sorun acaba? neden kaynaklanıyor olabilir sizce?
    Servis turbonun değişmesi gerek diyor ve ilk turbo da garantiden değiştiği için ücret talep ediyorlar: 3.400TL! Bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı aramızda? Blow-off takılsa araca bir faydası olur mu? Faydası olmasa da zararı olur mu?

- Araca sonradan subwoofer ekleten oldu mu? Ya da orjinal subwoofer'lı alan? Bende High Perf. sistem vardı ve sonradan subwoofer eklettim ama inanın yarardan çok zararı oldu ve basları kuvvetlendirmek yerine hoparlörlerden basları çekiyor ve kendisinin verdiği bas sesi de kabin içinde çok yetersiz. Sub woofer kapalı iken çok daha tatminkar bir bas alıyorum. Sadece dışarıya daha fazla gümbürtü yayıyor ama bana bi faydası yok :S

- Aracın kapı içleri, tavan döşemesinin arka ucu v.s. bilumum yerinden normal volume'de müzik dinlerken bile (özellikle de kilitlerden) bir dolu zirilti sesi geliyor. Bundan şikayetçi olan var mı? Ya da çözüm bulabilmiş olan?

- İkinci sorum ise 2007 model aracımın orta konsolunu hiç beğenmemem (ki alırken de tek takıldığım nokta oydu :( 2007 sonrası modellerin konsolları ise süper olmuş. Bu modellerinkiyle değiştirmek istedim ama yine servistekiler olmaz dediler. Bu konuda girişimde bulunan ya da bir bilgisi olan var mı acaba?

- Bir de orta konsolla beraber yeni modellerde iPod girişi de bulunmakta. Yine servis tarafından 2007 ve öncesi araçlara bunun da uygulanamayacağı söylendi. Çünkü konsol farklı dendi. Eğer konsolu yeni modellerle değiştirir ve uygun yazılımı da ses sistemine yüklersek ipod girişini uygulayabilir miyiz acaba?

- Son olarak da 2007 model aracım içim bazı aksesuarların artık olmadığını söyledi servis. Şu aksesuarlara ihtiyacım var:
    - R-Design Mavi Hız gösterge paneli,
    - R-Design Arka tampon altı etek (çift egsoz çıkışlı T5 Modeli).
    Ancak bu parçaları bulamadım. Henüz 3 yaşındaki bir araçtan bu parçaların desteğinin çekilmesi normal mi sizce?

Bu soruları servise güvenmeyip burada soruyorum arkadaşlar çünkü servisin çok fazla bir tecrübesi olmadığına inanıyorum. Çünkü aracıma subwoefer uyguladıklarında bile yazılımı yükleyip çalıştırmakta zorluk çektiler. Aynı durum alarm sisteminde de ortaya çıktı. Araçla uyumsuz sensör getirildi v.s. v.s. Bahsettiğim de en büyük yetkili servis oluyor.. O yüzden bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Biraz uzun oldu ama yine de vakit ayırıp da okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Yardımlarınız ve önerileriniz için de çok daha fazla teşekkür etmeye devam edeceğim zaten :)

Kullanım tarzına ve mesafeye göre en az 30 sn bekleme şart. Bunun sebebi soğuma falan değil. Motoru kapatınca yağlama kesilir. Aracı durdursanız da turbonun tribünleri dönmeye bir süre daha devam eder. Siz bu süreyi beklemeden motoru kapatırsanız turbo yağsız döner ve aşınır. Zaman içinde iyice aşınır ve ilk önce dediğiniz gibi öter. Zamanla kullanılmaz hale gelir. Yakında turbonuz iflas edecektir tahminim. Blowoff un hiçbir faydası olmaz. (Turbo dizellerde) Turbonuz kullanılmaz hale gelmeden onarabilirsiniz. servis bunu yapar mı bilmiyorum. Turbocular yapar. Sizde kesinlikle sorun yoksa aklıma 2 şey gelir. 1. Kalitesiz yakıt, buna bağlı kurumlanma ve aşınma. 2. yağlama sisteminde bir arıza. Şunu da bilmeniz gerekir. Turbonun tamamen bozulduğunu farkettiğiniz anda sağa çekin. Gaza yüklenirseniz turbonun parçaları motora gidebilir bu motoru tamamen kullanılmaz hale getirir. Çok büyük masraf çıkarır. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByWRX -- 15 Nisan 2010; 23:57:40 >

• quote:

Bakmadılar hocam. Bilgisayara bile bağlamadılar hatta.

Yalnız bende gaza sabit basarken 1saniylik bir yığılma olup hemen geri toparlıyor. Bir de turbo sesi var.. Sizde de ses sorunu var mıydı?

Yakıtı her zaman aynı yerden alıyorum yıllardır. İstasyonda sorun olduğunu sanmam. En azından bayaa bir arkadaş aynı yeri kullanıyoruz. Dizeli olan başkaları da var kimsede yakıt nedeni ile bir sorun çıkmadı bunca yıldır.

Bence aynı yerden bile alsanız yakıta asla güvenmeyin. Yakıtla ilgili çok maceram var. Türkiye'nin bir kaç ilindeki servislerle dost olmuşluğum da var yakıt yüzünden.
    Özellikle bu sensörler yakıta karşı çok duyarlı.
    Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama yetkili serviste aracınızı bilgisayara bağlayıp mutlaka kontrol ettirin. Geçici ve kalıcı arıza kayıtlarından sorunu genelde tespit ediyorlar.

• birde bildigim kadarıyla yetkili servisler degiştirdikleri parcaya ve ondan kaynaklanan sorunlarla ılgılı dogabılecek sorunlar icin bır sene garantı edıyorlar sızın turbo deyıselı ne kadar oldu yada bunu sordunuzmu servısınıze? (aracın garantısı devam edıyor yada bıtmıs olsun degıstırdıgınız her parca için bu garantı var dıye bılıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylçntş -- 15 Nisan 2010; 20:04:03 >
  • Öncelikle tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum cevaplarından ötürü.

-ByWRX: Öncelikle aşağılama tarzında başlayan mesajınız bende biraz antipati yarattı. Daha önce atmosforik motorlu araçlar kullandım; bunların da tepeden tırnağa modifiyesi ile uğraştım ve bir ölçüde bilgiye sahibim. Turbodan çok fazla anlamadığı zaten söyledim. Buna rağmen dalga geçer gibi başlayarak mesajınıza umarım egonuzu yeterince tatmin etmişsinizdir. Umarım başka bir gün de sizin bilmeyip de fikir danıştığınız bir konuda sizin gibi birisi çıkıp aynı tavırla cevap vermeye kalkmaz çünkü inanın çok rencide edici oluyor!
    Bunu geçersek sorunun ilerlemesi durumunda motora zarar geleceğini biliyorum; ama bu sorunun ilerlediğinin belirtilerini nasıl anlayabilirim onu söyleyebilirseniz sevinirim. Çünkü şu an bile hangi aşamada olduğu belli değil. Ses aynı, performans aynı son 10bin km'dir.
    Aracı stop etmeden önce de 1 dakika civari bekliyorum zaten sürekli.
    Ancak yağlama sisteminde bir arıza olması muhtemel. Servistekilerin de çok iyi anladığını sanmıyorum bu işten. Ustalar sürekli değişip duruyorlar ve cidden kısa bir muhabbetten sonra tecrübe taşmadığını anlıyorsunuz :(

-volkan.d: Hocam Ankara çayyolunda oturuyorum. OPET'ten alıyorum mazotu da. Çayyolu gibi bir semtin en büyük en çok iş yapan istasyonu. Mazot ile ilgili bir sorun olsa burada kesinlikle olay çıkardı. Ayrıca dediğim gibi başka pek çok tanıdığım var aynı yerden mazot alan ve onlar hiç bir sorun yaşamadılar. Ama yine de bir kontrol ettireceğim, teşekkürler.

-ylçntş: Garantiden değişen parçaların ne yazik ki tekrar garantisi olmuyor. Sizin para verip aldığınız parçaların ise 2 yıl garantisi oluyor. Ama onlar da garantiden değişirse ilerde tekrar bir sorun çıkarsa garantiden yine değiştiremiyorsunuz. Yani kısacası garantinin garantisi olmuyor.

• Hangi servis bu bahsettiğiniz acaba ?
  • quote:

Öncelikle tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum cevaplarından ötürü.

-ByWRX: Öncelikle aşağılama tarzında başlayan mesajınız bende biraz antipati yarattı. Daha önce atmosforik motorlu araçlar kullandım; bunların da tepeden tırnağa modifiyesi ile uğraştım ve bir ölçüde bilgiye sahibim. Turbodan çok fazla anlamadığı zaten söyledim. Buna rağmen dalga geçer gibi başlayarak mesajınıza umarım egonuzu yeterince tatmin etmişsinizdir. Umarım başka bir gün de sizin bilmeyip de fikir danıştığınız bir konuda sizin gibi birisi çıkıp aynı tavırla cevap vermeye kalkmaz çünkü inanın çok rencide edici oluyor!
    Bunu geçersek sorunun ilerlemesi durumunda motora zarar geleceğini biliyorum; ama bu sorunun ilerlediğinin belirtilerini nasıl anlayabilirim onu söyleyebilirseniz sevinirim. Çünkü şu an bile hangi aşamada olduğu belli değil. Ses aynı, performans aynı son 10bin km'dir.
    Aracı stop etmeden önce de 1 dakika civari bekliyorum zaten sürekli.
    Ancak yağlama sisteminde bir arıza olması muhtemel. Servistekilerin de çok iyi anladığını sanmıyorum bu işten. Ustalar sürekli değişip duruyorlar ve cidden kısa bir muhabbetten sonra tecrübe taşmadığını anlıyorsunuz :(

-volkan.d: Hocam Ankara çayyolunda oturuyorum. OPET'ten alıyorum mazotu da. Çayyolu gibi bir semtin en büyük en çok iş yapan istasyonu. Mazot ile ilgili bir sorun olsa burada kesinlikle olay çıkardı. Ayrıca dediğim gibi başka pek çok tanıdığım var aynı yerden mazot alan ve onlar hiç bir sorun yaşamadılar. Ama yine de bir kontrol ettireceğim, teşekkürler.

-ylçntş: Garantiden değişen parçaların ne yazik ki tekrar garantisi olmuyor. Sizin para verip aldığınız parçaların ise 2 yıl garantisi oluyor. Ama onlar da garantiden değişirse ilerde tekrar bir sorun çıkarsa garantiden yine değiştiremiyorsunuz. Yani kısacası garantinin garantisi olmuyor.

Bir ekte ben yapmak istiyorum.Turbo dizel kullanan tüm dünya vatandaşları arabalarını stop etmeden önce mutlaka 1 dk bekletirler. Yani yeryüzünde teksiniz 1 dk beklemeyen sürücü.O yüzden başınıza gelmiş bu durum. En azından arkadaşın mantığı bu şekilde yürümüş.

• Kusura bakmayın ilk cümle için unutun gitsin. Performans kaybı yoksa ilerlemiş sayılmaz diye tahmin ediyorum. turbocular sanırım turbonun çıkardığı sesin şiddetinden durumu anlıyorlar buna göre çıkarıp onarıyorlar veya değiştiriyorlar. bence bir turbocuya gidin. 3400 tl çok büyük bir rakam. aynı turbonun temiz çıkmasını 400-600 TL arasında bulabilirsiniz. ya da dışarda herhangi bir yerde sıfır garantili de alsanız daha ucuz olacaktır.
    İlerlediğini yani son noktaya geldiğini anlamanız zor olmayacaktır. Değişik uğultu gibi bir ses ve gaza tepkisi inanılmaz düşecektir aracın. bu durumda sağa çekmeniz en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07
    Hangi servis bu bahsettiğiniz acaba ?

İsmini vermiim hocam burada; ancak yetkili servisi Volvonun Ankara merkezde.

quote:

Orijinalden alıntı: NateHuffman
    Bir ekte ben yapmak istiyorum.Turbo dizel kullanan tüm dünya vatandaşları arabalarını stop etmeden önce mutlaka 1 dk bekletirler. Yani yeryüzünde teksiniz 1 dk beklemeyen sürücü.O yüzden başınıza gelmiş bu durum. En azından arkadaşın mantığı bu şekilde yürümüş.

Hocam sanırım mesajım yanılış anlaşıldı. Ben stop etmeden önce bekliyorum. Çevremde beklemeyen pek çok insan var dedim yalnızca ve hiç birinin aracı da en az 50.000km'de turbo değiştirmedi ya da problem yaşamadı bu yüzden dedim. Daha yeni değişen turbo 10-15binde naapmış olabilirim ki ben de tekrarladı aynı sorunu onu anlayamadım.
    Arkadaşların da dediği gibi: yağlama sisteminde sorun olabilir. Ya da hava filtresi bağlantılarında olabilecek bir sorun nedeni ile toz almış olaibilir. Bunlar mantıklı geliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ByWRX
    Kusura bakmayın ilk cümle için unutun gitsin. Performans kaybı yoksa ilerlemiş sayılmaz diye tahmin ediyorum. turbocular sanırım turbonun çıkardığı sesin şiddetinden durumu anlıyorlar buna göre çıkarıp onarıyorlar veya değiştiriyorlar. bence bir turbocuya gidin. 3400 tl çok büyük bir rakam. aynı turbonun temiz çıkmasını 400-600 TL arasında bulabilirsiniz. ya da dışarda herhangi bir yerde sıfır garantili de alsanız daha ucuz olacaktır.
    İlerlediğini yani son noktaya geldiğini anlamanız zor olmayacaktır. Değişik uğultu gibi bir ses ve gaza tepkisi inanılmaz düşecektir aracın. bu durumda sağa çekmeniz en iyisi.

Sorun değil, anlayışınız için teşekkür ediyorum. Turbo ile değişecek toplamda yaklaşık 15 parçanın işçilik dahil fiyatı 3.400. Çıkma 500TL'ye buldum ancak aracın kaç km.de olduğunu söyleyemediler benim de içime sinmedi. Ford'un parçasını satan bir yerde sıfır turbo (yalnızca turbo) 1.200. O yüzden tamir olasılığı varsa onu değerlendirmek daha iyi olacak sanırım. En azından bir kontrol ettireyim. Tavsiyeniz için tekrar teşekkürler.

• Turbonun markası nedir? Garret mı?
  • Servise sorduğumda söylemediler de; eğer fordlarla aynıysa garret.
  • tdci ile motorları tamamen aynı turbo da aynıdır. yani Garrett.
  • Şu Volvo da iyice gözümden düşmeye başladı. Geçenlerde eski modellerden birinde de şanzuman değiştirmiş bir vatandaş 10 000 TL masraf çıkmış ! Bir önceki seride 100.000 km.den sonra şanzumanın değişmesi gerekiyormuş dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Şu Volvo da iyice gözümden düşmeye başladı. Geçenlerde eski modellerden birinde de şanzuman değiştirmiş bir vatandaş 10 000 TL masraf çıkmış ! Bir önceki seride 100.000 km.den sonra şanzumanın değişmesi gerekiyormuş dediler

Herhangi başka markada otomatik şanzıman kaç liraya yenileniyor hiç araştırdınız mı?
    Mesela VW+DSG?
    Otomobil Genelden hatırladığım kadarı ile bunun iki katı kadardı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.