Şimdi Ara

2007'de %100 YERLİ MARKA OTOMOBİL 'HATTAT' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
12.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu aracın hiç tasarım resimleri falan yok mu?
    yani nasıl bir tasarım çizgisi olacak merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

yav topiğin hepsini okuyamadım ama
    bu aracın hiç tasarım resimleri falan yok mu?
    yani nasıl bir tasarım çizgisi olacak merak ediyorum.

+1 bende aslında bir iki foto bulurum sanmıştım
    gerçekten çıkacakmı yoksa kulaktan kulağa yayılan bir söylentimi bu en azından somut birşeyler görebilsek içimiz rahatlayacak
  • kim yaparsa yapsin.paramiz yurt disina gitmesin.bundan guzel birseymi var.adamlar uzay mekigi yapsalar dur sen sucusun yapamazsinmi diyecegiz.herkes kanunlar cercevesinde istedigini yapabilir.aksini dusunmek geri kafalilik olur.ulkem icin kim guzel birsey yaparsa ellerinden operim,desteklerim.hattatlar zonguldakta komurden metan gazi uretiyorlar.2 milyar dolarlik yatirim yapiyorlar.ayrica hidrojen enerjisi uretecekler.metan gazi dogalgazdan %40 daha ucuz olacak.lutfen ulkemizin gelismesi icin boyle firmalari destekliyelim.geri kalirsak lubnani iraki goruyosunuz.gun gelir ayni seyleri bizde yasiyabiliriz.saygilar
  • aracın kalitesiz ya da güvenlik donanımının olmayacağını söyleyen arkadaşalr var nerden biliniyorki bu bir megane ın toyotanın vs nin güvenlik donanımını sağlamayacakmı bu firma 2006 yılındayız 90 şahin gibi araba çıkarmazlar heralde
  • Orjinalden alıntı: daturkishulan

Orjinalden alıntı: denaro

Arkadaslar Ulkemizde Cin mali olan Mondial marka motorsikletler yok satiyor.Adamlar zaten Tank modernizasyonunu yapiyor.
    Cogu Yabanci otomobil ureten firmalarin koku Askeri araclarin uretiminden geciyor.Gordugunuz Hummer marka jipler ,Land Rover marka cipler ilkin askeri amacla uretilmistir.Ordumuzda hala daha modeli bilinmyeye jipler ulasim araclari kullaniliyor.
    ABD ve diger gelismis ulkelere bakilinci ARGE lerin cogu askeri amaclidir.Sonradan halka yonelik olmustur.
    Japonya Ilkin Alman taklitleri ile baslamis sonradan elektronikte devrim yaratmistir.
    Tabii uretimden zorluklarla karsilacak ve ustesinden gelinmeye bakilacaktir.Su an bazi otomobil firmalarinda tasarimcilarimiz vardir.Tasarim ve turk muhendislerine guveniyorum.
    Ben can-i gonulden inaniyorum.Ve sonuna kadar destekleriyorum

bu hükümetler daha hala milletin sırtına abanmaya devam ettikçe bizden bi poh olmaz...
    kardeşim halk zaten geberme sınırında yaşıyor,ay sonnu nası getirecem bizim çocuk bu yaz pisiklet istemişti nassı alacam,karıma acaba bi cep telefonu alabilirmiyim artık, bunnar bile bizim için çok büyük hedefler...
    insanlar ekonomik zorluklarla terbiye ediliyor bu ülkede.diğer ülkelerde hiç düşünmeden alacağınız herhangi bi market alışverişi bile bizde 3 kere düşünmeden hesabı kitabı tutulmadan yapılamaz.bizim bu koşullarda 50 kere ölçüp bi kere biçme hakkımız var...
    soruyom size geçim sıkıntısı olan bi ailenin gündemindeki en önemli madde nedir??
    gene benzin fiyatı,memura zam,defter kitep parası,okul masrafı....
    bu koşulları altedecek dünyalı bi varlık bilmiyorum...
    bi de son olarak denaro(gerçek adı memolidir) range den hummer dan bahsetmiş.arkadaşımız zannediyoki bu şirketler ordunun malı.öyle bişi yok denaro kardeş hepsi kendi başına özel kuruluşlar...

"Hadi canim Saka yapiyorsun biz safiz degilmi anlamiyoz.Yemezler Yemezler ulan Yemezler kuyruga Kaynak yapicahsin demi."
    Sempatig Kara.
    Tabikize ozel kurulus niye ozaman bak bakalim bi gecmislerine adamlar ilkin ne uzerine arac yapmislar.Alfa romeo 1 . dunya savansinda tank kamyon ve ara uretimis yapmistir askeri amacli.Daha sonrada sava sona erdikten sonra halka yonelik arac kullanima girmistir.Land rover yine

"Military use
    A mired Land Rover Wolf of the 1st Armoured Division being extracted during the Gulf War.
    Enlarge
    A mired Land Rover Wolf of the 1st Armoured Division being extracted during the Gulf War.

Since the very beginning all Series and Defender models have been used in a military capacity. Often this has entailed just slightly modifiying civilian models, but some dedicated military models have also been developed. The Discovery has also been used in small numbers, mostly as liaison vehicles. Two models that have been designed for military use from the ground up are the 101 Forward Control from the early 1970s and the Lightweight or Airportable from the late 1960s. The latter was intended to be transported by helicopter.

Military modifications includes 24 Volt electrics, convoy lights, electronic supression of the ignition system, blackout curtains and mounts for special equipment and small arms.

Military uses includes light utility vehicle, communcations platform, weapon platform for recoilless rifles, TOWs or machine guns, ambulances and workshops.

One famous adaption of Land Rovers to military purposes is the "Pink Panther" models. Approximately 100 Series IIAs were adapted to reconnaissance use by the British special operations forces SAS. For desert use they were often painted pink, hence the name. The vehicles were fitted with among other gear a sun compass, machine guns, larger fuel tanks and smoke dischargers. Similar adaptations were later made to Series IIIs and 90/110/Defenders. [1]

Series and Defenders have also been uparmoured. The most widespread of these is the Shorts Shorland, built by SHorts Brothers of Belfast. The first of these were delivered in 1965 to the Royal Ulster Constabulary, the Northern Ireland police force. They were originally 109" models with an armoured body and a turret from the Ferret armoured car. Later they were upgraded a parallell with Land Rover's upgrades to the base vehicles, and they are still marketed. In 1990 there had been more than 1.000 produced. [2]

The most radical conversion of a Land Rover for military purposes was the Centaur halftrack. It was based on a Series III with a V8 engine and a shortened belt drive from the Alvis Scorpion light tank. A small number was manufactured, and they were used by among others Ghana.

The Land Rover Wolf is also used by military forces throughout the world. In the UK armed forces, the more expensive Pinzgauer, now built in the UK, is increasingly common in roles previously the preserve of the Land Rover Defender such as ambulances, artillery tractor and weapons platform with 188 Pinzgauers in service and 15,000 Land Rovers."

Hummer ise de aslinda Humvee diye uretime baslanmis ama daha sonra halka generals motor altinda satilmaya baslanmistir .Ama hummer aslinda bakilirsa Askeri amaclidir.
    "The M998 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV or Humvee) is a highly durable military motor vehicle. It has largely supplanted the role formerly served by the Jeep and other light trucks with the United States military, and is also used by a number of other countries and organizations."

Italyada butun polis araclari Fiat punto multijet bravo dur.Jandarmada ise fabrika cikisli modifiyeli araclari kullaniyorlar.Bunlari devlet aliyor askeri aliyor.Adamlar teker teker almiyorki Ihale ile aliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denaro -- 15 Ağustos 2006; 0:33:57 >

• Herkese slm, ben almanyada yasiyorum ve en iyi arabalarin burdan geldigini biliyorsunuzdur (audi, bmw, mercedes vs.). Simdi bizim güzel vatanimizin otomobil markasinin olmamasi ülkemize bence yakismiyor, masallah herseyimiz, yani herseyimiz derken kültürümüz, türk mutfagi, turizm vs. bol bol var. Anadolun ozamanlar benzini bittigi icin birakilmasi ve ford taunusun satislara egcmesi cok affedersiniz ama salakca bir durum. bir arkadasda yazmis yani, benzin unutuldu dyie araba projesi birakilirmi hic??!!. 2007 yilina girmis bulunuyoruz, "Hattat" hakkinda artik resim birsey olmali diye düsünüyorum, bilgiler varmi? Cin bile Brilliance diye bir otomobil markasi cikardi, euroncap de 5 yildizdan 2 tane alarak standartlara uymayan araba burda satiliyor daha 3 gün icinde en az 10 tane gördüm, bu demektirki türkiye almanyada hattat satsa burda cok türk olduguna göre bu arabalari alanlarda cok olur...haberleri bekliyorum ;-) hadi kibn

• dev otomobil firmaları birer birer iflas ederken, otomotiv sektörüne girmek ne kadar mantıklı?
  • arkadaşlar bir kaç soru ard arda sorarsam burada konuşulanlara birazda olsa cevap vermiş oluruz herhalde

- dünyada hangi araba firması bütün parçalarını kendi üretiyor
    - hangi otomobil firması türkiye piyasası için en donanımlı ve kaliteli araçlarını gönderiyor
    - dünyanın en önde gelen firmaları türkiyede fabrika açtılarmı ( mercedes , hyundai , honda, toyota vesaire )
    ( demmekki yeterli işgücü ve iş becerisine sahip bir kalifiye kadro mevcut )

şu aracın olmaması için bir neden görebiliyormusunuz.
  • bilen bilir lombargini nin hikayesini...nerden nereye.
    ben grurlandım açıkcası bu projenin hayata geçtiğini görmek isterim hatta inşallah gerçekleşir bizzat almak isterim. sürekli bizi aşağılayan avrupalıların ceplerini doldurmaktansa (fransa-ingiltere-italya vs vs...) kendi halkımdan insanlara para kazandırmayı tercih ederim. helede aynı veya yakın kalitede bir çizgi tutturulursa çokda iyi olacağına eminim. yukarıda örnek verilen İmza isimli araç oluşumunu ve sahibini sevmesemde hala oldukça güzel bir araç şu anda piyasada olan bir çok muaddil araçtan çok daha güzel göründüğü kesin. ben eminimki bu olay gerçekleşecek olursa piyasada bu aracı bol bol göreceğiz...
    lada-tata-sözde chavrolette satılıyorsa bu araç yok satacaktır...
    yerli üretimi desteklemek adına alanların olacağına kesin gözle bakıyorum...
  • Bence Türkiye'ninde bu konuda bir adım atması lazım.Nasıl olursa olsun bizde kendi malımız olan bir araç üretmeliyiz.
  • ben sırf türk malı diye gidip bir ürün almam. dilerim rakipleriyle eşit kaliteye ulaşırlar, rekabet edebilirler. rakipleriyle tüm şartları eşit olursa o zaman yerli ürün olması farkeder. küreselleşmenin çaresi yok. fabrikası burda olan, burada üretim yapan, burada vergi ödeyen, burada istihdam sağlayan yabancı bir markanın ürününü, çinde, bulgaristanda üretim yapıp türkiyede satan bir türk markasına tercih ederim. toyota, ford, honda, fiat vb. gibi burada yatarım yapmış, burada iş imkanı yaratmış, burada vergi ödeyen, bu ülkeye güvenen yabancı firmalar, çinden motosiklet getirip türkçe marka basıp burda satan firmalardan daha saygı değerdir benim gözümde.
    hattatın yolu açık olsun. umarım çok kaliteli araçlar üretirler ve alırız.
  • hema çok köklü bir firma... bu işin altından kalkabileceğine inanıyorum...
  • inşallah gerçek olur.şu imzanın arabasınıda daha yeni gördüm gerçekten beğendim.keşke üretebilseydi jet fadıl ama topladiğı paraları başka yerlere yatırdı herhalde
  • Bu konunun gene güncel olmasi cok iyi oldu bence, ben bu haberi daha 2 hafta önce gördüm, megersem cok zamandir varmis ama iyi olmus, cünkü ozaman sabirsizlikla bekleyecektim :D. Simdi bu "Hattat" hakkinda yeni bilgiler varmi, siz biliyormusunuz? Resim en iyisi olur tabiki veya yeni bir haber, hattat kendi sitesinde 2007 yilindayiz halida bir haber koymamisda bu konu hakkinda...hadi hayirlisi ben bu arabanin burada (almanyada) ve diger ülkerlerde satilmasini istiyorum en icten.
    Ehh hic bir yenilik yokmu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muri90 -- 5 Ocak 2007; 18:04:46 >
  • Yanlis anlamayin uretemeyiz, beceriksiziz vesaire demiyorum ama benim birkac kaygim var... Birincisi bu isi uckagitcilik tarihleri 40-50 sene oncesinde kalmis, oturmus sirket gruplari yapsa daha guvenilir olmaz mi? Mesela ben arabayi aldim, 2 yil sonra adam batti, bana kim servis verecek? Parcami kim uretecek?? Gibi dertlerim olur. Koc, Sabanci gibi pislikleri cok gerilerde kalmis, oturmus holdingler bu ise bulassa daha guvenerek alabilirim mesela. Jet fadil'in da arabasi olsa idi Jet fadilin ipligi pazara cikmadan once de biliyoduk duzenbaz oldugunu, duzenbaz oldugu icin guvenip de almazdim. Bunu gectim mantaliteme ters boyle bir herife para kazandiriyor olmak. Yurdun mali bir yere kadar... Icime sinmeli once. Yillarca Karamehmet'e para kazandiriyor olmaktan utanan biriyim ben (Turcell kullanicisi ). Veya Dogan'a para kazandirmamak icin bayat haber okumayi goze alip Cumhuriyet alan falan... O yuzden ben biraz supheci yaklasiyorum bu duruma. Ama yapamaz miyiz tabii ki yapariz, bunun icin gereken bilgi birikimimiz fazlasiyla var. Isciligimiz var, kaynagimiz var... Bize helva yapmak dusuyor gibi. Duzgun bir isletme, duzgun bir yonetim ve basarili bir ARGE ile yapilamayacak birsey yok bu memlekette...

• HATTAT TATA gibi bisey olmus

isim kulaga hos gelmeli

daha iyi isim bulmalilar.

umarim buda imza gibi patlamaz
  • HEMA şirketinin 30 Haziran 2006 itibarıyla, 62 trilyonluk vergi borcuyla Ankara vergi yüzsüzleri listesinde 7. sırada olduğunu bilmenizi isterim.

İnşallah ben yanılırım ama bunun sonu da jet fadılın imzası gibi olacak gibi geliyor bana.

Ne kadar uyduruk, kalitesiz, dandik vs.vs. olursa olsun, hatta isterse 4 tekerlekli motosiklet gibi olsun en azından seri olarak üretilip yollara çıkması bile büyük bir başarıdır bence. Hangi çocuk doğar doğmaz koşmaya başlıyor ki?
  • Imza 50 sene once üretilen ilk Turk otomobili Devrim gibi başlamadan bitti. Sebebi jet fadil filan değil, yabancı menşeli Turk basını...
  • umarım üretilir . ve böyle bi olayı desteklemek hepimizin görevi diye düsünüyorum. 'Atı alan üsküdarı gecmiş' leri düsünürsek cok yanlıs yapmıs oluruz. bence karamasar bakmamak lazım .
    gecen gün Ankra İstanbul otoyolunda seyrederken ANADOL otomobil gördüm. Söyle bi bakdım cok hos görünüyor. neden simdi 2007 model Anadol lar yok. cok da hos olurdu adı bile güzel . türkce ana-dol , anadolu, hos geliyor kulaga. hatat neden olmasın. illa bi ingilizce ad mı lazım satabilmesi icin. umarım üretilir ve ilk alıcılarından olmak isterim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

mühendis06 arkadaşımızı ben de takdir ediyorum.Konuşmak bedava ama birşeyler yapmak ve geliştirmek para ,uzman kadro ve inançlı ve fedakar kişiler ister.Ben bütün bunların türkiyede olduğuna inanıyorum.Olmasa idi 10milyonluk türkiye ile 87 yıl önceki (1919)hareketi başlatamazdık.
    ''Bunun için gereken asil kan damarlarınızda mevcuttur''
    sözünü bazılarınız hatırlamıyor olabilir.Ancak bu laf tarih kitaplarında yer alması için safsafatan söylenmiş bir hitap değildir.Aklımızı başımıza alalım.İnancımızı yitirmeyelim.

Şu anda dalga geçtiğiniz çin büyük bir atılım içinde ,hergün ve hergün kaliteyi ilerletiyorlar.İsterlerse 10-20 seneye kalmadan büyük firmaların kalitesine yakın bir marka çıkarabilirler.
    Ben babamdan duymuştum , 1960 yılının başlarında Almanlar da aynı şekilde japonlar ile dalga geçiyorlarmış.Dandik malların hepsi japonmuş çünkü.Trasistörlü radyo ile işe başlayan japonların ürettikleri arabalar ve ulaştıkları durum meydanda .
    Burada tek ilerlemeyen ülke türkiye oldu.Çünkü bir ileri bir geri ilerleme olmaz.
    Bu bir zihniyet meselesi, kalite adım adım olur.bilinç ise ancak damarlarda dolaşan kan ile , lütfen bunu unutmayalım.

Son söz : Para bulunur ama ilerici önder ruh para ile satın alınamaz.Para vererek de bunu yapamazsınız.Olsa idi araplar da para bol , neden adam gibi birşey üretemiyorlar ,bir düşünün

hocam bu sözün doğrusu "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" olacak. kıllık olsun diye yazmıyorum, "Atatürk'ün gençliğe hitabesi"nin bir parçası olduğu için, hani küçük kardeşlerimiz bu şekilde öğrenmesinler diye...
    Saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.