Aslında bu topiği araba çıkana kadar canlı tutabilsekte, kim ne zaman ne demiş ve sonuç nasıl olmuş görsek ne güzel olur değil mi?
Keşke memleketimizde yapılan iyi çalışmalara garip garip sebeplerle (irticai kesim,arabanın motoru yabancı vb.) muhalefet olmak yerine; bu işe teşebbüs edenleri tebrik edip kutlayabilsek. İster motoru yabancı olsun,ister falan filan kesim yapsın,bu iş için kurulacak olan işletmede hepimizin işsiz bir arkadaşı,akrabası,belki kardeşi çalışacak ve geçimini sağlayacak.Yapılan iş tutarsa,arkadaşların yaptığı hesaplardaki ortalama milyar dolarlar bizi yavaş yavaş ve derinden parçalamaya çalışan haçlı zihniyetinin kesesi yerine,ülkemizin kesesine girecek.Her ne kadar bu giren parayı birileri hortumlayıp yesede,belki kalan kırıntılar bile biraz olsun işe yarayacak.Vs.vs.vs.vs örnekler çoğaltılabilir. Lütfen önce işe bakalım,inceleyelim,belki iyi bir şeydir. Daha doğmayan çocuğa; bu hayatta adam olmaz demeyelim.Belki olur ha
tutarız o sorunndeğil tek yapmamız gereken post kasmak
Düşünsenize yıl 2007 bu topik olmuş 100 küsür sayfa, hattat çıkmış yollara, o zaman bakarız kim ne demiş neler olmuş
quote:
Orjinalden alıntı: MESUT52_34
Arkadaşlar ben çerkezköyde bu fabrikaѮın 5 km. yakınında oturuyorum ve orada çalışan arkadaşlarım akrabalarım var. Bu fabrika tsk için zpt prototipi yapmış biryer ve fiat, ford ve renaultun birçok aksamını,hema ve valtra marka traktör üretiyor.yerli araba yapabilirlermi diye hiçbir şüphem yok kesinlikle yapabilirler.Ama bu projeyi başarısız yapacak tek şey bizim milletimizin beynindeki yerli malı dandik olur alınmaz vs. düşüncelerdir ve daha araba piyasaya çıkmadan yok olurmu yok dış güçler engeller yok dandik olur gibi düşüncelerdir.Bence Hema çok güzel araba yapar ama bizim beynimizdeki bu tür düşünceler silinmedikçe biryerlere gelmesi zor olur diye düşünüyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: 5560
Düşünsenize yıl 2007 bu topik olmuş 100 küsür sayfa, hattat çıkmış yollara, o zaman bakarız kim ne demiş neler olmuş
quote:
Orjinalden alıntı: MESUT52_34
silerler sen en iyisi onları alıntı yap o zaman pişman olurlar
ulan bari adını türkçe koysaydınız....
peahh!
@daturkishulan Haklısın ama adı daha belli değil bu şirketin adı arabanın adını başka yaparlar bence
ARKADAŞLAR VARMI BİR HABER BEN BULAMADIM
yerli malı TÜRK'ün malı, her TÜRK bunu kullanmalı.
ben mersoya bmwye audiye verilen dövizlere değil ama lada dacia tata gibi arabalara ülkemin çuvallarla döviz ödemesini kabul edemiyorum.birkaç yetenekli arkadaşa imkan verilse bu acayip arabaları yaparlar inanıyorum.hattat ada helal olsun.bir markanın distrübütörlüğünü alıp kısa yoldan kazanmayı değil uzun vadede ülkesininde kazanacağı yolu seçiyor.
Yeni gelişme yok gözüküyor artık dört gözle bekleyeceğiz
Bundan yaklaşık 40 yıl önce bir otomobilin üretimi için gerekli olan (hazırlık, fizibilite çalışması gibi..) uzun uzadıya detaylandırılamamış bir tasarım ortamında bile 129 günde ve elde otomobil üretmiş bir ülkenin yollarını şimdi, aynı yıllarda bisiklet üretimini bile önemsemiş G. Kore gibi ülkelerin araçları süslemekte.. Yazıklar Olsun... Zamanında "bu arabanın yakıt deposuna benzin konmamış" deyip üretimden kaldırılması kararını veren komprador zihniyet bugün çok daha güçlenmiş ve donanımlı olarak karşımıza çıkmakta. İmza,Hattat,Ebru,Minyatür... adını ne koyarsanız koyun. Bu ülkede artık dışarıya kar payı vermeden %100 yerli üretim yapmak fantezi müziğin önde gelen isimleri arasına katılmakla eşdeğer hale gelmiş, getirilmiştir.. Veleddalin Amin..
Merhabalar Birşeylerin gereğince farkında olmak değerlendirebilmek çok güzel.Herkese teşekkürler. Bu arada şunuda ekleyim tasarlanabilecek bir araçın motorunun kendi tasarımım olan silindir kapağı ve yeni supap sis hazır.
quote:
Orjinalden alıntı: Zerkalo
Bundan yaklaşık 40 yıl önce bir otomobilin üretimi için gerekli olan (hazırlık, fizibilite çalışması gibi..) uzun uzadıya detaylandırılamamış bir tasarım ortamında bile 129 günde ve elde otomobil üretmiş bir ülkenin yollarını şimdi, aynı yıllarda bisiklet üretimini bile önemsemiş G. Kore gibi ülkelerin araçları süslemekte.. Yazıklar Olsun... Zamanında "bu arabanın yakıt deposuna benzin konmamış" deyip üretimden kaldırılması kararını veren komprador zihniyet bugün çok daha güçlenmiş ve donanımlı olarak karşımıza çıkmakta. İmza,Hattat,Ebru,Minyatür... adını ne koyarsanız koyun. Bu ülkede artık dışarıya kar payı vermeden %100 yerli üretim yapmak fantezi müziğin önde gelen isimleri arasına katılmakla eşdeğer hale gelmiş, getirilmiştir.. Veleddalin Amin..
HARİKASIN DOSTUM DOĞRU SÖZE NE DENİR Kİ ?
aldıgımız tüketim mallarının menşeine bir bakın.kolunuzda ki saat ,cebinizde ki telefon,dinlediginiz mp3 player,kullandıgımız kamera fotograf makınası bir de ihracatın ithalatı karşılama oranına bakın.bakın ki halkın egilimine,hükümetlerin politikalarının ne yönde oldugunu anlayın.demem o ki trend ne ealırsan al ithal mal al.yalan mı?
bu durum da bizim yerli otonun vahşi kapitalistlerin arabaları arasın da bir şansı var mı?
devrime benzin koymayan gerizekalının allah ......... tövbe tövbe neyse yine eski günlere dönecem.ne guzel durulmuştuk.
ARKADASLAR BU HEMA DİŞLİ DE BENİM HANIMIN ARKADASI ÇALIŞIYOR BİR BAYAN ŞİRKETİN DURUMU PEK PARLAK DEĞİL KIZIN NEREDEYSE 2 YILLIK MAASI VAR İÇERİDE AMA BU BENİM DEDİĞİM 1 SENE ÖNCESİYDİ İNŞALLAH İŞLERİNİ DÜZELMİŞLERDİ VE DE DEDİKLERİNİ YAPARLAR
imza isimli hiç üretilmeyen aracın tasarımı çok güzeldi, ben hayran kalmıştım. ben küçük araba sewen biriyim, bu tarz arabalar içinde imza nın tasarımı gerçekten çok güzeldi, burda imza nın fotosunu görünce hemen kopyaladım PC me. fadıl bey e müthiş bi antipatim vardır. Yeşil sermaye(gerç.i paranın rengi olmaz ama neyyse) die bilinen , konyada da çok fazla sayıda olan bu holdinglere asssla güvenmiyorum, milletin bi sürü parasını aldılar ve geri vermiyorlar. bizde paramızı kaptırdık, gidip sormaktan bile nefret ediyorum durumları nelerdir? allah hepsinin belasını versin. inş bu hattat işi olur, walla olsa gurur duyarım, keşke bu imza da olsaydı, benim aklımın ermediği bu imzaa tasarım açısından süperdi, neden olmadı? motoru mu yoktu? jetpa para mı bulamadı? ruhsat mı alamadı? neden olmadı? hattat tutarsa bu imza nın aynısını üretseler ne güzel olurdu imza süper bi araba yaa(sadece tasarım açısından değerlendiriyorum, başka neyi var bilinmiyor zaten)
Arkadaslar Ulkemizde Cin mali olan Mondial marka motorsikletler yok satiyor.Adamlar zaten Tank modernizasyonunu yapiyor. Cogu Yabanci otomobil ureten firmalarin koku Askeri araclarin uretiminden geciyor.Gordugunuz Hummer marka jipler ,Land Rover marka cipler ilkin askeri amacla uretilmistir.Ordumuzda hala daha modeli bilinmyeye jipler ulasim araclari kullaniliyor. ABD ve diger gelismis ulkelere bakilinci ARGE lerin cogu askeri amaclidir.Sonradan halka yonelik olmustur. Japonya Ilkin Alman taklitleri ile baslamis sonradan elektronikte devrim yaratmistir. Tabii uretimden zorluklarla karsilacak ve ustesinden gelinmeye bakilacaktir.Su an bazi otomobil firmalarinda tasarimcilarimiz vardir.Tasarim ve turk muhendislerine guveniyorum. Ben can-i gonulden inaniyorum.Ve sonuna kadar destekleriyorum
quote:
Orjinalden alıntı: denaro
Arkadaslar Ulkemizde Cin mali olan Mondial marka motorsikletler yok satiyor.Adamlar zaten Tank modernizasyonunu yapiyor. Cogu Yabanci otomobil ureten firmalarin koku Askeri araclarin uretiminden geciyor.Gordugunuz Hummer marka jipler ,Land Rover marka cipler ilkin askeri amacla uretilmistir.Ordumuzda hala daha modeli bilinmyeye jipler ulasim araclari kullaniliyor. ABD ve diger gelismis ulkelere bakilinci ARGE lerin cogu askeri amaclidir.Sonradan halka yonelik olmustur. Japonya Ilkin Alman taklitleri ile baslamis sonradan elektronikte devrim yaratmistir. Tabii uretimden zorluklarla karsilacak ve ustesinden gelinmeye bakilacaktir.Su an bazi otomobil firmalarinda tasarimcilarimiz vardir.Tasarim ve turk muhendislerine guveniyorum. Ben can-i gonulden inaniyorum.Ve sonuna kadar destekleriyorum
bu hükümetler daha hala milletin sırtına abanmaya devam ettikçe bizden bi poh olmaz... kardeşim halk zaten geberme sınırında yaşıyor,ay sonnu nası getirecem bizim çocuk bu yaz pisiklet istemişti nassı alacam,karıma acaba bi cep telefonu alabilirmiyim artık, bunnar bile bizim için çok büyük hedefler... insanlar ekonomik zorluklarla terbiye ediliyor bu ülkede.diğer ülkelerde hiç düşünmeden alacağınız herhangi bi market alışverişi bile bizde 3 kere düşünmeden hesabı kitabı tutulmadan yapılamaz.bizim bu koşullarda 50 kere ölçüp bi kere biçme hakkımız var... soruyom size geçim sıkıntısı olan bi ailenin gündemindeki en önemli madde nedir?? gene benzin fiyatı,memura zam,defter kitep parası,okul masrafı.... bu koşulları altedecek dünyalı bi varlık bilmiyorum... bi de son olarak denaro(gerçek adı memolidir) range den hummer dan bahsetmiş.arkadaşımız zannediyoki bu şirketler ordunun malı.öyle bişi yok denaro kardeş hepsi kendi başına özel kuruluşlar...