Firma, motor ve ana parçalar haricindeki aksamları kendisi üretmeyi hedefliyor. ...............................................
Bu ne demek şimdi? Sanayideki ustayada ver motoru sana araba yapsın...
Kaporta üretmek büyük başarımı?... Ben Hattaı destekliyorum ama tamamen kendisi yapacak..Motoruda...
Turkpower 16 valve 120 ps Turkjet tdi2.0
olur olur onlarda olur ama artık benzinli yada dizel yerine yeni teknoloji ile bir ilk gerçekleştirmek lazım Bu fikir tamamen bana aittir: Dünyada ve Türkiyede bir ilk olacak olan hibrit otomobil teknolojisiyle işe başlamak böylece ilk elektrikli otomobil markası olmuş oluruz
mesut52_34,
Gundemi takip etme firsatin oluyor mu bilmiyorum ancak onceki haftalarda ford-otosan tarafindan ulkemizin ilk dizel-elektrikli hibrid aracinin tübitak ve arçelik gibi yerli imkanlar da kullanilarak, yerli bilgi havuzundan da istifade edilip transit platformunda projelendirildigina dair bir açiklama yapildi. Diger yandan hala devam etmekte olan hibrid yerli otobus projesi gibi etkinlikler de var. Bu konulari "neden kendimize ait bir otomobil markamiz yok?" basliginda konusuyoruz bir sureden beri.
Ancak bu hattat projesi hakkinda ben çok umutluyum. Altyapi ve finansman olarak zayif bir yapilanma degil ve stratejik planlar kulaga garip gelmiyor. Avrupa'da su siralar ard arda kapanmakta olan fabrikalardan birsini söküp buraya getirip otomasyonlu bir montaj hattina sahip olmak anlamli bir dusunce. Diger yandan ulkemizin ikinci buyuk dokumhanesini kurmak da bu projede onemli uretim kabiliyetleri saglar suphesiz. Ilk etapta motorun disaridan alinacak olmasi hiç problem degil, zamanla o konu da asilmaya calisilir. Adim adim ilerlemek zarar getirmez. Buyuk problemler hep kucuk adimlarla çozulur. Seneye bu hattat projesi gerçek oldugu zaman, halk olarak topyekun desteklememiz lazim. Boyle bir girsimi finanse etmemiz lazim, ki devami gelsin surekli gelisim kavrami otursun diye. Çok takdir ediyorum boyle girisimleri, helal olsun...
Sanki fethullah hocanın müritleri yapıyor gibi geldi bana
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
Önemli mi kimin yaptığı? Bence değil. Kim yaparsa yapsın Türkiye'nin yapması önemli olan. Birisi bir şey yaptığında yaptığı şeyin ne olduğuna değil de kimliğine göre yorumlanması nasıl bir hastalıktır?
quote:
Orjinalden alıntı: Muhendis06
mesut52_34,
Gundemi takip etme firsatin oluyor mu bilmiyorum ancak onceki haftalarda ford-otosan tarafindan ulkemizin ilk dizel-elektrikli hibrid aracinin tübitak ve arçelik gibi yerli imkanlar da kullanilarak, yerli bilgi havuzundan da istifade edilip transit platformunda projelendirildigina dair bir açiklama yapildi. Diger yandan hala devam etmekte olan hibrid yerli otobus projesi gibi etkinlikler de var. Bu konulari "neden kendimize ait bir otomobil markamiz yok?" basliginda konusuyoruz bir sureden beri.
Ancak bu hattat projesi hakkinda ben çok umutluyum. Altyapi ve finansman olarak zayif bir yapilanma degil ve stratejik planlar kulaga garip gelmiyor. Avrupa'da su siralar ard arda kapanmakta olan fabrikalardan birsini söküp buraya getirip otomasyonlu bir montaj hattina sahip olmak anlamli bir dusunce. Diger yandan ulkemizin ikinci buyuk dokumhanesini kurmak da bu projede onemli uretim kabiliyetleri saglar suphesiz. Ilk etapta motorun disaridan alinacak olmasi hiç problem degil, zamanla o konu da asilmaya calisilir. Adim adim ilerlemek zarar getirmez. Buyuk problemler hep kucuk adimlarla çozulur. Seneye bu hattat projesi gerçek oldugu zaman, halk olarak topyekun desteklememiz lazim. Boyle bir girsimi finanse etmemiz lazim, ki devami gelsin surekli gelisim kavrami otursun diye. Çok takdir ediyorum boyle girisimleri, helal olsun...
Kusura bakma o bölüme hiç girmediğim için göremedim ama şu anda bakıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: 4polat
quote:
Önemli mi kimin yaptığı? Bence değil. Kim yaparsa yapsın Türkiye'nin yapması önemli olan. Birisi bir şey yaptığında yaptığı şeyin ne olduğuna değil de kimliğine göre yorumlanması nasıl bir hastalıktır?
bence önemli ben türkiyenin düzenine kastı olan kimseleri desteklemem.. ve mümkünse köstek olurum çünkü bunlar bu milliyetçi duyguları sömürüp para kazanacak ve amaçlarına ulaşmaya çalışacak
ha bunu yapanlar onlar mı bilmem ama samanyolu ve kanal7 gibi yerlerde haberleri çıkıyor anca bu olayın..
İşte bu mantık ve hayali korkular bu ülkeyi geri bırakmıştır. (Kominizm/Faşizm/İrtica/Mezhep vs.vs.vs.)
quote:
İşte bu mantık ve hayali korkular bu ülkeyi geri bırakmıştır. (Kominizm/Faşizm/İrtica/Mezhep vs.vs.vs.)
bence tam tersi bu tip milletin milli duygularını sömüren insanlar bu ülkeyi geride bırakmıştır..
Ayrıca bugün aselsanın yaptıklarına bakarsanız bunlardan daha değerli projelerin yapıldığını görürsünüz.. Zıpkın ve atılgan füzeleri vs.
quote:
quote:
bence tam tersi bu tip milletin milli duygularını sömüren insanlar bu ülkeyi geride bırakmıştır..
Ayrıca bugün aselsanın yaptıklarına bakarsanız bunlardan daha değerli projelerin yapıldığını görürsünüz.. Zıpkın ve atılgan füzeleri vs.
Aselsan bana ancak gurur verir. Daha iyileri de yapılır umarım. Kim yararlı bir şey yaparsa ona saygı duyarım. Kim olursa olsun.
Arkadaslar, bahsi geçen Hattat projesi ile ilgili olarak az once bir tarama yaptigimda bu sirketin Hema Endustri A.Ş. yi de bunyesinde barindiran bir grup sirketi oldugunu gordum. Hema Endustri A.Ş. tüm dunyaya OEM otomotiv urunleri satmasinin yanisira, Türk Silahli Kuvvetleri ile de savunma sanayi projelerinde partner çalisan bir kurumdur. Eger bu sirketler grubu irticai kesimden olsaydi, T.S.K. ile hele hele savunma sanayi projelerine partner olmak gibi bir sansi olabilir miydi? Bu sektorde T.S.K. ulke menfaatlerine aykiri firmalara ciddi ambargolar koymaktadir, yerli ve yabanci firmalar hiç farketmez, dis politika unsuru da olsa ambargo koyuluyor. Diger yandan ben bu hattat ile ilgili haberleri bugun sabah gazetesinde de okudum.
Arkadaslar, bahsi geçen Hattat projesi ile ilgili olarak az once bir tarama yaptigimda bu sirketin Hema Endustri A.Ş. yi de bunyesinde barindiran bir grup sirketi oldugunu gordum. Hema Endustri A.Ş. tüm dunyaya OEM otomotiv urunleri satmasinin yanisira, Türk Silahli Kuvvetleri ile de savunma sanayi projelerinde partner çalisan bir kurumdur. Eger bu sirketler grubu irticai kesimden olsaydi, T.S.K. ile hele hele savunma sanayi projelerine partner olmak gibi bir sansi olabilir miydi? Bu sektorde T.S.K. ulke menfaatlerine aykiri firmalara ciddi ambargolar koymaktadir, yerli ve yabanci firmalar hiç farketmez, dis politika unsuru da olsa ambargo koyuluyor. Diger yandan ben bu hattat ile ilgili haberleri bugun sabah gazetesinde de okudum.
ben sadece kaynak olarak gösterilen yerler kanal7, zaman gibi yerler olduğu için böyle bir mantık yürüttüm..
Aydınlattığın için sağol
pek öyle sayılmaz. proton bu işe mitsubishi'nin eski modellerinin üzerine proton yazısını yapıştırarak başladı bu işe. sonra lotusu satın aldı. gerekçesi de "bizim teknoloji geliştirerek arayı kapatmamız imkansız. böyle yaparak teknolojiyi hazır olarak satın alıyoruz" du. türkiyede proton un imajı kötü ama dışarda çok satıyor. diğer uzakdoğulu firmalar da genellikle bu yolu izledi. daewoo kia vs... gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: dozi17
Atı alan üsküdarı geçti, Dünayadaki sayılı araba üreticilerinin geçmişi 1800-1900 lara dayanıyor.. Çok eskiden gelen tecrübeleri var.Aşinalıkları var.
Biz geç kaldık... Bu iş için yeterli bütçeye ve donanıma sahip,bu işi yapabilecek Koç firması doğan,şahin,taunus,anadol üreteceğine kendi markasıyla en azından iç pazardan başlayıp kaliteli modellerle iyi motorlarla dünyaya adımızı duyurabilirdi.
Ama onlar hazır yabancı sermayenin fabrikasını yönetmekten başka birşey yapmadılar.
hiç bir zaman için geç değilir. zararın neresinden dönülürse kardır... bundan sonra kendi otobobilimizi üretirsek ve kaliteli iş çıkarırsak ülkemiz için daha iyi olur, işallah başarıyla sonuçlanır bu proje, imza gibi olmaz sonu
hahahahah bu konuda da ocu bucucular devreye girmiş, biz ocu bucuyla uğraşalım yabancılarda ilerlemeye devam etsin, hema endüstri TSK ile bir çok projede ortak çalışan Atatürkçü bir kuruluştur (bana göre bir önemi yok ama belki bazıları için önemlidir)
arkadaşlar nedir bu güvensizlik bu çelişkiler yok imza gibi olur yok proton gibi olur biz öz güvenimizimi kaybettik hala islami kesim yapıyor yok yok tsk onunla çalışıyormuş oldu ozaman bu ülke için kim bir çivi çaksa arkasındayım yeterki ülkemize iş ve ekonomi saglasın buna acil ihtiyaçvar.
Herhalde tek kişilik takım oluşturdum
kore:3 kia,hyundai,dewoo japon:8 honda,toyato,nissan,subaru,suzuki,dahiatsu,mitsubishi,mazda alman:5 bmw,merso,opel,vosvos,audi italyan:6 fiat,masarati,ferrari,alfa,lamborgini,lancia ingiliz :ford,rover,mini,mg vardir daha garip garip arabaları usa:onlarında vardır gmc ,dodge ıvır zıvır. isveç:volvo,saab malezya:proton iran:samand ve bir kac tane daha duydum ama hatırlamıyorum fransa:reno,citroen,pejo ispanya:seat cek:skoda rusya.lada ,moskovich belki duymadıgımız dandik arabalar romanya:dacia
turkey:zero
naparsın kader bu
Arkadaşlar lütfen duygusal davranmayın çünkü bu milletin duygularıyla nasıl kimlerin köşeyi döndüğünü gördük elbetteki kendimize ülkemize ait bir aracımızın olması süpe bişey ancak gelişmeleri sağlam adımlarla takip etmekte fayda var
bu iş yalan olur gibime geliyor, engellemek için herşey yapılacaktır
Merak ediyorum Atatürk Kurtuluş savaşında gecesini gündüzüne katarak imzana koyduğun fransız markasının ait olduğu ülkelerlemi savaştı yoksa cephede o cu bucu diye böldüğün insanlarla mı ? Benim gördüğüm duyduğum ocu bucu diye bahsettiğin insanlarla omuz omuza bu ülke için senin övünerek imzana koyduğun markanın ülkesiyle savaştı, yanılıyorsam söyleyin
quote:
quote:
quote:
bence önemli ben türkiyenin düzenine kastı olan kimseleri desteklemem.. ve mümkünse köstek olurum çünkü bunlar bu milliyetçi duyguları sömürüp para kazanacak ve amaçlarına ulaşmaya çalışacak
ha bunu yapanlar onlar mı bilmem ama samanyolu ve kanal7 gibi yerlerde haberleri çıkıyor anca bu olayın..