Şimdi Ara

2006 Yılında Sıfır Alınan S40 Bitmek Bilmeyen Sorunları (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
14.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 19can84

Belki ben yanlış anladım ama zamazingo77 beğendiği s60 d3 için kendi arabaları +35 bin TL teklif etmiş.

Yani mevcut s40 ile beraber toplam teklif 70 bin TL.

Bu da bahsedilen s60'ın 120 bin TL olduğu düşünülürse 50 bin TL'lik bir indirim manasına gelir.

Bir firma böyle bir yekünü kabul edecek olsa zaten anlaşmzlığı bu raddeye kadar sürdürmezdi. Dolayısı ile bu teklifin akabinde iplerin kopması normal.

Bir yandan doğru söylüyorsunuz, size katılıyorum, ama uzlaşalım diyen tarafın masrafları da çekmesi gerekmiyor mu? Zamazingo77 bunun takriben 20TL olduğunu söylemişti, fark 30'a düşer bu durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: ENG_civ

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Belki ben yanlış anladım ama zamazingo77 beğendiği s60 d3 için kendi arabaları +35 bin TL teklif etmiş.

Yani mevcut s40 ile beraber toplam teklif 70 bin TL.

Bu da bahsedilen s60'ın 120 bin TL olduğu düşünülürse 50 bin TL'lik bir indirim manasına gelir.

Bir firma böyle bir yekünü kabul edecek olsa zaten anlaşmzlığı bu raddeye kadar sürdürmezdi. Dolayısı ile bu teklifin akabinde iplerin kopması normal.

Bir yandan doğru söylüyorsunuz, size katılıyorum, ama uzlaşalım diyen tarafın masrafları da çekmesi gerekmiyor mu? Zamazingo77 bunun takriben 20TL olduğunu söylemişti, fark 30'a düşer bu durumda

Uzlaşma iki tarafın da uzun vadeli çıkarları için kısa vadeli çıkarlarının bir bölümünden feragat etmesidir, bir taraf davet etti diye tüm feragatı o taraf yapacak olsaydı mantıken kimse uzlaşalım demez dolayısı ile uzlaşma gibi bir kavram da oluşmazdı.

Bu arada 20 bin tl "masraf" nedir, nasıl hesaplanmıştır bilmiyorum, masraf olmak için aşırı büyük.
    Yok eğer faiz vs de hesabın içindeyse, o zaman karşı taraf daha neyin feragatını yapacak diye düşündürtüyor beni...

• Aslında bu konuyu uzatmaya gerek yok, taraflar sonuçta uzlaşamamış, yargıtay son sözü söyleyecek ve konu kapanacak zaten...
  • Masrafları bu zamana kadar yapılan ödemeler sonrası hesaplandı. Abartılacak bir rakam değil.

Her koşuldu ispatlanmış bir aracın sorunları devam etmesine karşın, Volvo'nun işi hep yok sayıp, inada bindirmeleri yüzünden iş buralarda.

Bu olay Volvo Türkiyenin tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır.

Bir müşterinin süründürülmesi hikayesi.
  • 02 haziranda çıktığım istanbul yolculuğu sırasında YALOVA iline uğramak nasip oldu. sevgili zamazingo77 ile yüzyüze tanışamasakda babasıyla tanışma, çayını içme gibi bir sosyal faaliyetimiz oldu hasbelkader. sağolsun son derece beyefendi birisi. ilgilendi. uzun uzun süreci konuştuk.

tabiki anlamak ve empati düzleminde üst düzey düşünmek, maddi ve manevi olarak yaşanan sürecin içerisinde bir tur yapmak ve konuyu sindire sindire anlamak lazım.

ben konuya öteden beri biraz hakim olduğum için süreci daha iyi anlayıp değerlendirme imkanım oldu şahsen.

tabiki bu konuda tarafım biliyorsunuz. çünkü tüketiciyim. ben volvodan yana tarafım diyen (sadece itiyatlı davranan bir kaç arkadaşımız haricinde) duymadım.

sevgili sabri bey bence süreci biraz iyi yönetememiş gibi sanki, aslında süreç iyi niyetlerle başlamış ancak daha sonradan anlamsız bir şekilde ipler gerilmiş ve kılıçlar çekilmiş bir şekilde taraflar kendilerini ringde bulmuşlar.

itidalli davranmak ve süreci biraz daha alttan alarak (çünkü insan mağdur olunca bazı şeyleri gözü görmüyor) her iki tarafında buralara kadar gelmesini engellemek sabri beye düşüyordu ancak olmadı. (aslında benim davamdada elazığ x beyaz eşya bölge md. aynı tavrı göstermiş ancak dava sürecinde tamamen itidalli davranmış ancak benim "ders alsınlar bir daha insanları kandırmasınlar" fikrim ve inadım yüzünden dava yargıtay boyutuna kadar gitmişti.) sabri beyde bence bu davayı buralara kadar getirmemeliydi diye düşünüyorum.

çünkü bir tüzel kişiliğin sorumlulukları ile gerçek kişiliğin sorumlulukları, yaşam alanları, müşterileri ve hitap ettiği kitle tamamen farklıdır. sabri bey daha olgun ve süreci her iki tarafında üzülmeyeceği bir şekilde empati düzleminde karşıdaki kişiyi anlamaya çalışarak, anlamasa dahi anlayıncaya kadar mücadele etmek yerine kolay yol olan dava süreci seçilmiş. ancak dava sürecide ondan beter ve uzun bir riskli yolun kaptanlığını yapacak mücadeleyi düşünemeden birazcık alınganlığın verdiği süreçle birlikte buralara kadar gelinilmiş.

ben baştada belirttiğim üzere tarafım. sevgili zamazingo77 inşallah kazanır. şu davayı bende dört gözle bekliyorum şahsen sonucunu. hayırlısı olsun diyelim.

sevgili zamazingo77 nin iş ve işlemlerinde ailesine ve kendilerine saygılarımı sunarım. kolay gelsin

• Uzun zamandır forumda okuduğum en eğlenceli tartışma.

SSH müdürü buradan cevap yazarak ne kadar yanlış ve aciz bir tutum sergilediğini bir bilse.Hiç cevap vermemeliydi bence.

Diğer arkadaş bu zaman diliminde biraz kitap okusa ve cümle kurmayı öğrense.

Haklıdır haksızdır bilmiyorum. Ama çok eğlenceli olduğunu görüyorum.

Allah Türk yargı sistemine sabır versin.

Volvo for life!
  • sevgili engin bey;

memleketimizin eğitim sistemini anlatmaya gerek yok. herkes sizin gibi kültürlü olmayabilir. bunun tiye veya kısmi alaya alınacak bir tarafı yok. küçümser tavrınızı en hafif tabiriyle kınıyorum.

ben eğlenceli bir taraf göremiyorum. tabi sizin üst düzey zekanıza ve anlayış tarzınıza hayran kaldım desem yeridir yani.

sevgili sabri bey burdan bu forumdan bizlere bilgi vererek veya cevap yazarak bence azizliğinden ziyade beyfendiliğini gösterir. son derece kibar bence.

forumdaki tartışma değil öncelikle karşılıklı hak arama, hakkını ararkende tarafların ben haklıyım noktasından hareketle yargıya taşınmış ve yargının söyleyeceği kararı bekleyen tüketici yönünden mağduriyetinin giderilmesini isteyen bir insan öncelikle

herkes sizin gibi okuyamayabilir, bunları hoş karşılamak lazım, çünkü memleketimizin gerçekleri bunlar. sonra zamazingo77 türkiyeden üniversite mezunu.

sizin okuduğunuz üniversite türkiye gerçeklerinde üniversite olabilir ancak dünya çapında bir hiç. küresel anlamda organik bağının olması o üniversiteyi kaliteli yapmaz. eminimki toronto üniversitesini duymuşsunuzdur. oradan mezun olun gelin ve bizlere yorum yapın lütfen.

arkadaşımızın yani zamazingo77 nin yaptığı yorumlarda eğlencelik bir durum yok. yürek yangınını ifade etmeye çalışan bir tüketici. ben 3 ncü şahıs olarak bile rahatsız oldum şahsen tavranızdan. taraflar ne der bilemem.

tavsiyem lütfen varsa tabiki kibarlığınızı, beyefendiliğinizi koruyunuz. kendi pencerenizden bakarak empati düzleminde yürüyemezsiniz. tıpkı yaptığınız yorumlar gibi dökülür kalırsınız yolda. sonra sizin elinizden tutanda olmaz.

sizinle polemiğe girmek, karşılıklı atışmak istemiyorum. bu sayfada yorumlar yazılır, taraflar hakkında fikirler beyan edilir, ama kırmadan dökmeden. lütfen empati......

• sn. ylv77 , cevaba gerek bile yok bence...
  • Sayın arkadaşlar öncelikle ylv77 büyüğüme önceki mesajların ötürü çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle telefonla konuşmamızda ne kadar iyi ve beyefendi biri olduğunu, halden anlayan sevecen bir insan olduğunu anlamıştım. İlimize gelip, Babamla yakından tanışmış ve bu konu hakkında tüm gerçekleri kendisi de görmüştür.
    wwwengin bey, ülkemizde kitap okuma oranı gerçeği varken. Benim sağlık sıkıntılarından haberi olmadan bu şekilde tavsiyede bulunması saçma olmuş. Zaten benim ylv77 üstadın üzerine yazı yazmama gerek yok.

Hala bu başlık altına girip, haklıydı, haksızdı demek yerine konu iyice bir okunmalı, kavranmalıdır.
    Yaşadıklarımız hiç kolay ve sindirilebilecek şeyler değildir. 2006 yılından aldığımız araç için pişman üstüne pişman olduk. Premium Marka olmak uluslararası kriterler de hizmet vermek için Türkiye’nin daha çok yol alması lazım.

Türkiye'de ise bir araç sahibi, Markadan nasıl soğutulur, Nasıl süründürülür, Nasıl geçiştirici cevaplar verilir. Cin olmadan 40 taklaya getirilir. Bu markada hepsini gördüm. Allah biliyor ki çokta ah ettim, canımızı yakanların, bizi ailemizi bu durumlara düşürdükleri için.

Yargıtay’dan inşallah en kısa zamanda sonuçlanır. Ticaret odasından da onaylanır. Volvo Türkiye işi uzatmaz da bu iş biter de kurtuluruz.

İleriki de günlerde servis fotoğraflarını da paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamazingo77 -- 8 Temmuz 2012; 0:28:00 >

• sabır kardeş sabır, her şeyin ilacı sabır. nelere kadirdir sabır......
  • işte o sabrın sonu

az kaldı ...
  • yeni gelişmeler mi var, hayırdır?
  • YARGITAY KARARI: ONAMA

Sevgili arkadaşlar bildiğiniz üzere dosyamız yargıtaydı. 13. Hukuk Dairesi 2 gün önce dosyayı kapattı ve ONAMA kararı vardi. Yani Mahkemenin verdiği kararı onadı.

6 yıllık serüvenin sonuna geldik. Haklılığımız bir kez daha tescillenmiş oldu.

Yanımızda olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
  • Yargıtay'da onadığına göre hayırlı olsun diyelim. Davanın müşteri lehine sonuçlanması zaten ciddi bir durumdu, daha önce de yazmıştık bu tür konular uzatılmamalı ve zararın neresinden dönülürse kar olduğu görülmelidir diye, yargıtay sürecinde de sonuç değişmediğine göre bu gerçekten ciddi sonuçtur. Tüm detayları paylaşmanızı bekliyorum zamazingo77.
  • dostum 2 defadır arıyorum, telefonu açmıyorsun, canlı sesimle seni ve babanı kutlamak isterdim. daha doğrusu babanla konuştum, seni aramak istedim ama tel cevap vermiyor, açan yok.

****52 ile biten telefon hattını arıyorum. görüşelim derim ben. telefonum sende var zaten. yine az önce aradım, ulaşılamıyor.

tekrardan kutlarım. geçte olsa adalet yerini buldu.

sizin kadar sevinçliyim bende desem yeridir.

görüşmek üzere.

saygılar.
  • ylv77 üstad teşekkürler, ilgin ve alakan için. Mutlu olmamak elde değil, ne sıkıntılar yaşadıktan sonra böyle güzel haber almak. Bazı şeyleri körü körüne savunurken insanların yaşadıklarını görmezden gelmeler. Ama hepsi bitiyor, bitti ve bitecek.

ENG_civ üstad, zaten detaylar bu başlık altında konuşuldu. İlgin için teşekkürler. Mahkemenin verdiği karar onandı. Detaylar geçmiş mesajlarda vardı zaten.

Bundan sonraki iş Volvo'da.
  • bi zahmet volvo yetkilisi bununla alakalıda yorum yapsın artık...
  • sizce mümkün mü?

ben sabri beyin yorum yapmasını bekliyorum şahsen.

yazacağım uzun çooookkk uzun bir yazı olacak, ama henüz erken.

aslında işin özü şu; kaybetsende kazansanda bunu bilmek, farkındalığına varmak ve karşıdaki kişiyi tartışılmış olan bu forumun önünde ve sayfalarında tebrik edip, alnından öpmektir. ben olsam böyle yapardım.

erdemlilik ve sözde değilde ÖZDE doğruluk herhalde böyle bir şey olsa gerek.

yaşananları yakınen takip eden birisi olarak allah şahit çok ama çok sevindim. Tüketici bu ülkede kazandığı için, mahkemelerimizin etki altında kalmadan karar vermelerinden aşırı memnunum. haksızlık her yerde kaybetmeli bence. yoksa allaha havale ede ede işimiz hep öbür dünyaya kalıyor.

bende benzer durumları 2004 senesinde türkiyedeki çok önemli bir firmayı bu şekilde yargıtay boyutuna kadar taşımış ve kaybetmiştim. ama o süreç bence bir çok şeyin başlangıcı olmuş ve ilgili beyaz eşya firması ".........." diyip eskisi gibi insanlara cahil, aklı yetmez gibi kavramlardan hareketle bazı şeyleri istediği gibi yapamamıştır diye düşünüyorum.

aslında bu davanın çok önemli sonuçları var. bizlerin alması gereken dersler var. hepimiz bir gün aynı şeylerle karşılacabiliriz.

ben kibarlığı ve beyefendiliğinden şüphe duymadığım sevgili sabri beyin yorumunu burada bu sayfada SON bir kez olsun (kendiside bir tüketici) yorum yapmasını ve forum üyelerine bir mesaj vermesini özellikle istihram ediyorum.

bekliyorum mesajı. yorum yapıp yapmaması elbetteki hakkı ama bu forumda yorumlar yaptı. sonuçlanan bir husus hakkındada zannedersem mesajlarının neticelendirme adına son bir mesaj yazacaktır diye umut ediyorum.

forumda bazı arkadaşlarımıza yardımlarınıda hep takip ediyor ve edeceğim. takdire şayan.

sevgi ve saygıyla kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: semavi

bi zahmet volvo yetkilisi bununla alakalıda yorum yapsın artık...

Süreç henüz sonuçlanmadığından yorum yapmam mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam nedir nasıl oldu bilmiyoruz işlerin gerçek yüzünü fakat her iki taraf içinde hayırlısı olsun.Volvo'yu çok etkilemez diye zannediyorum edilen zarar :) Yanlış anlaşılmasın Volvo firması için ufak rakamlar sonuçta.Belki ilk başlarda uzlaşılsaydı yeni araç fiyatı konusunda bu durumlara gelmezdi olaylar.

Doğuş otomotivde böyle davalardan dolayı birçok aracını geri aldı diye biliyorum.İlk olmadı sonda olmayacak bu tür davalar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.