Şimdi Ara

2006 Yılında Sıfır Alınan S40 Bitmek Bilmeyen Sorunları (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
14.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önemli değil arkadaşlar, ben bu zamana kadar hep yaşadıklarımı yazdım. Yakında bir kaç fotoğraf daha paylaşacağım. En son çekiciye yüklü olan bizim arabanın 4. kez Bursaya gidişiydi. :) 4.kez değişim yani.

İlk değişim Ulusoyda olmuştu.

2. Değişim Altunizade Volvoda oldu, Fotoğrafları mevcut.

3. Değişim Volvo Acil Altunizade Servisinin gelip Bursada daha yetkili servis açılmadan oldu

4. Değişim ise fotoğraflarda gördüğünüz Bursada oldu.

Herşey açık ve net.
  • Bazen insanın üstünden gitmiyor aksilikler hocam.. İnşallah o kadar emeğiniz boşa gitmez.
  • İnşallah Üstadım, biz sıradan vatandaşlarız. Güçlü bir firma karşısında doğruları yazmam, benim gibi birisine. Çarpıtma diyosa, bu zaten onların bakış açısını gösterir, hangi pencereden baktıklarına. Ayrıca onların elleri kolları daha uzun bu konuda.

Vede yıllarca bu tür davalar onlara çok sık geldiğinden, neyi nasıl yapacaklarını çok iyi biliyorlar.

Aksilik neden bu araçta çıktı, çözülemedi. İlk defa sıfır araç alan insan değiliz, bunca aldıklarımızda en ufak sorun yokken. Bunda sorun sil silesinden kurtulamadık.

Babam bıktı bu durumdan, illah etti ve ettirdiler adamı.

İnşallah bir an önce solanırda, kurtulutuz. Sonuç ne gelirse, gelsin bu arabadan kurtulacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

neyse tavsiyelerin için sağol bu başka bir arkadaşın formu ve konu farklı

ama bende defalarca gittim kimse 10-15 bin tl indirim yapmıyor.

zamazingo yeniden kusura bakma

indirim konusu zaten konunun bir parçası fsnn, ben de yapılan indirimin anlamsız olduğunu ve piyasadan zaten bu indirimleri forum üyesi delilli tespitli ve aynı araç için bayiden almış bir arkadaşın varlığına işaret ettim, sonuçta bu konuda bir şark kurnazlığı yapılmış zamazingo'ya karşı, gözüken bu, diğer konulardan anlamam, teknik konular ama bu konu açık-delilli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENG_civ -- 31 Mayıs 2012; 3:59:26 >
  • değerli arkadaşlar,

sn. zamazingo'nun söylediği indirim rakamı, bayinin tüm indirimleri yaptıktan sonra bizim ilaveten yapmış olduğumuz indirm rakamıdır.

bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssozen11

değerli arkadaşlar,

sn. zamazingo'nun söylediği indirim rakamı, bayinin tüm indirimleri yaptıktan sonra bizim ilaveten yapmış olduğumuz indirm rakamıdır.

bilginize

Bilgilendirme için teşekkürler, en azından bu konuda eksik bir bilgi tamamlanmış oldu. Ancak bayi alıştan mı indirim yapıldı, yoksa bayinin bir miktar indirimine sizin indiriminiz mi eklendi? Aslında bu açıklamanın ardından Zamazingo77 bu soruya cevap verse daha iyi olur herhalde. Ben normal bayiye ben gittiğimde bana verilen liste fiyatı üzerinden 12.000 olarak algılamıştım. Bayi alıştan değil anladığım kadarıyla yaptığınız indirim. Cihanair'in üzerinden gidersek 110.000TL listesi olan araca bayi 100.000TL(+boyakoruma+sigorta) fiyat vermiş bayi, sizde bunu 88.000'e çekmişsiniz gibi, durum bu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENG_civ -- 31 Mayıs 2012; 12:10:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ENG_civ

quote:

Orijinalden alıntı: ssozen11

değerli arkadaşlar,

bilginize

Bilgilendirme için teşekkürler, en azından bu konuda eksik bir bilgi tamamlanmış oldu. Ancak bayi alıştan mı indirim yapıldı, yoksa bayinin bir miktar indirimine sizin indiriminiz mi eklendi? Aslında bu açıklamanın ardından Zamazingo77 bu soruya cevap verse daha iyi olur herhalde. Ben normal bayiye ben gittiğimde bana verilen liste fiyatı üzerinden 12.000 olarak algılamıştım. Bayi alıştan değil anladığım kadarıyla yaptığınız indirim. Cihanair'in üzerinden gidersek 110.000TL listesi olan araca bayi 100.000TL(+boyakoruma+sigorta) fiyat vermiş bayi, sizde bunu 88.000'e çekmişsiniz gibi, durum bu mudur?

88.000 gibi bir rakam olmadı ama biz bu fiyat kadar inmelerini istedik D3'te. Zaten o araçlarda çoktan satılmıştır, bizi bekleyecek halleri yok.

Beğendiğimiz araç 120.000 TL gibi birşeydi, Volvo bize 108.800 gibi küsüratlı rakam çıkardı.

Ama bizim bu zamana kadar cebimizden harcadığımız onca para, zaman. Avukat ücretleri, dava masrafları, bilirkişi ücretleri falan.

Ayrıca anlaşsaydık eğer plaka masrafları falan hep bize aitti. Birde üstüne parada verecektik.

Ama olmaz yapamayız diyince iş kaldı.

O sebeple Yargıtay sonucu bekleniyor.

Koşa koşa gidilip, herşey açık netken kararı bozdurma derdindeler.

• lütfen yanıltıcı bilgi vermeyin. sizin istediğiniz rakam 88.000 tl'nin oldukça altındaydı. babnızla tekrar konuşun isterseniz. ben buradan rakam veremem ama 88.000'den bile 20%'de fazla indirim talebiniz oldu.
  • Sabri bey niye yanıltıcı bilgi vereyim, Babam size telefonda not ettirdi neyine ne olduğunu. Atmadıysanız o kağıdı birde o na bakın isterseniz.

Babam size telefonda ne demişti;

Sabri bey, Bizim aracı yüksekten alacaktınız ya hani sonra dışarı sat daha yüksekten satarsın dediler,

Araç: 35.000 TL dedik ama bizle aynı alan kişi 38.000 TLye sattı aracı.

Biz Nakit ne kadar verecektik: 35.000 TL Nakit para verecektik.

Avukat Masrafları, Mahkeme Harçları, Bilirkişi Raporları, Noter Masrafları, Plaka Bandrol Masrafları hepsi bize ait cebimizden nakit çıkmış ne kadar: 20.000 TL Masraf

Topladığınız 35.000+35.000+20.000=90.000 TL ye den geliyor, ama 88.000 olduktça aldında değildi bu rakamlardı tam olarak.

Kimseyide yanıltmıyorum.

6 yıldır sıkıntı çekeceğiz, birde bir sürü dertleri uğraşacağız bu aracın onu katmadım bile...

• Öncelikle ben iki tarafa da teşekkür ediyorum, artık indirimin niteliği ortaya çıktığına göre bu sayfadaki yazıları okuyan herkes kendine göre bir fikir sahibi olabilir. Ben yorum yapmayayım daha fazla.
  • Dava kazanıldığına göre, Yargıtaytada onaylandığında.

Bütün ulusal gazetelere ilan verip boy boy arabanın parası bitene kadar tüm ülkeye duyuracağım bu konuyu.
  • neyse hayırlısı olsun her iki taraf içinde,

120 bin tl değerindeki aracı 90 bin tl gibi rakama anlaşılması gerekirken taraflar arasındaki kızgınlık bence sonuca yansımış. sevgili zamazingo77 nin dediği gibiyse durum keşke taraflar anlaşsalardı iyi olurdu. sabri bey 88 bin tl den bile aşağılarda + %20 indirim talepleri oldu diyor. bu net değil tabiki. bence 90 bin rakamı makul gibi gözüküyor. yani her iki tarafıda üzmeyecek anlaşılabilecek bir rakam gibi duruyor. eğer sabri beyin dediği gibi +%20 indirim yani yaklaşık 70 bin gibi bir rakam bence volvo tr"yi mağdur demeyimde yanaşmayacağı bir rakam olurdu. çünkü 120 bin tl 0 bir aracı hiç kimse 70 bin tl"ye vermez.

ama beş aşağı on yukarı durum netleşti. keşke taraflar anlaşsalardı diyorum ben yinede. ama anladığım kadarıyla tarafların kızgınlıkları uyuşmazlığı doğurmuş. iş mahkeme sürecinede taşınınca mağdur taraf özellikle ipi koparmış. keşke arabulucular ve akil adamlar empati kurarak anlaşma sürecini seçselerdi. işte bu durumda avukatlar işi çözmeliydi bence.

benimde daha önce bahsettiğim gibi 2004 senesinde x beyaz eşya firması ile yargıtaya kadar giden bir süreci yaşadık. istediğim her şeyi o firma bana avukatları aracılığı ile mahkeme açınca bana vermişlerdi. bende illaki mahkememi olması lazım istediğimiz (hakkımız olanı) şeyin verilmesi için diye diretince ben o zaman yargıtay boyutunda kaybetmiştim. ama firmanın olumsuz reklamı, mahkeme süreci, basın vs. bayağı bir gürültü kopmuştu. tabiki bir çok üst yönetici yerinden oldu o zamanlar. ben çamaşır makinamın değerindeki makinayı o zaman alamadım ama firmanın prestiji yerle bir olmuştu. bu bana yetmişti. çünkü tükecilerin hakkı neyse o verilsin mantığı o firmada yerleşmiştir diye düşünüyorum. aslında benim davam bir yönlü kamu yararına açılmış sonucu ne olursa olsun tüketicinin kazandığı bir süreci yaşatmıştı bizlere.

yukarıdakini benim yaşadığım tecrübeler olduğu için yazmıştım. diğer başlık altında uzun uzun yazmamın bir nedenide her iki tarafa bazı ince uyarılar içermesiydi. umarım her iki tarafta mutlu olur. bu saatten sonrada dava sanki kamu yararına olacak şekilde süreci yaşıyor. bu saatten sonra dönülmesi çok zor. ama bence her iki tarafında bazı kusurları var. işte bu kusurları her iki tarafın AVUKATLARI işi tatlıya bağlayabilirlerdi. ama anladığım kadarıyla her iki tarafın avukatları bu işi uzattıkça uzatmışlar. yazık olmuş.

sonuçta ben bir volvo kullanıcısıyım. sabri beyin iyi niyetini en azından bizlerle ilgilenmesi, şu forumda yazı yazması, bizleri kısaca beni mutlu ediyor. demokratik bir çözüm, anlaşma, empati ve karşılıklı konuşabilirlik yaşıyoruz burda bakın. bu bence müthiş bir şey. lütfen konuşalım, tartışalım, sonuçta bizler bu memleketin insanlarıyız. biri kazanacak diğeri kaybedecek. kazananın bile kaybedeceği, kaybedenin bile bazı kazanımlar elde edeceği bir süreç yaşanıyor.

son söz olarak keşke anlaşılabilseydi diyorum ben. 120 bin tl.lik bir araca 30 bin tl. yani %25 lik bir indirim bence mantıklı, ayrıca dava masraflarınıda volvo tr üsteleniyor (20 bin tl) keşke ah keşke her iki taraf anlaşsalardı diyorum.

neyse gerek sabri beye gerekse sevgili zamazingo77 ye geçmiş olsun. artık yapacak bir şey yok. ok yaydan çıkmış hedefini bekliyor. benim gönlüm yüreğim sevgili zamazingo77 nin kazanması yönünde. o mağdur olmuş, acı çekmiş, volvo kullandığı içinde ayrıca bir manevi olumsuzluk.... her şeyden öncede TÜKETİCİ ben şahsen tarafım bu noktada.

ama sabri beyin iyi niyeti, volvo kullanıcısına verdiği değer ve önemle birlikte bizlere, bu forumda karşılıklı zamazingo77 ile birbirlerini kırmayacak düzeyli tartışma yaşattığı içinde ayrıca teşekkür ediyorum. bazı şeyler burda aydınlandı. iyi olduda. bizlerde kendi iç dünyamızda değerlendirmemizi yaparız. bu ayrı bir konu. ama her iki tarafada teşekkür ederiz bu demoktarik süreç için. sağolun var olun.

• Yalnız volvo 108'e inmiş, 88-90'a falan değil sn. ylv77.
  • ben öyle anladım şahsen.

eğer 108 rakamı ise elbette anlaşılacak makul bir rakam değil

alıntı sabri bey: lütfen yanıltıcı bilgi vermeyin. sizin istediğiniz rakam 88.000 tl'nin oldukça altındaydı. babnızla tekrar konuşun isterseniz. ben buradan rakam veremem ama 88.000'den bile 20%'de fazla indirim talebiniz oldu.

sevgili sabri beyin "90 bin tl değil +%20 lik bir indirim daha istediniz sözü beni bu fikre itti.

can dostum özür dilerim beni bağışlayınız lütfen. tam olarak siz babanızla beraber volvo tr"den ne istediniz. tam olarak ama. net rakam. sonra volvo tr ne verdi size. lütfen açıklarmısınız.
  • Yazdım yukarıda Volvo TR 120.000 TL aracı bize 108.800 TL İndirdi.

Bizde bu zamana kadar yapılan masraflar falan yukarıda yazan teklifi sunduk.

Sonra yeni teklif gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ok. anladım. tşk ederim. demekki ben yanlış anlamışım.

belirttiğiniz rakamlara ben olsam bende anlaşmazdım. rakam çok düşük. her iki taraf içinde hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamazingo77

Dava kazanıldığına göre, Yargıtaytada onaylandığında.

Bütün ulusal gazetelere ilan verip boy boy arabanın parası bitene kadar tüm ülkeye duyuracağım bu konuyu.

bu sizin en doğal hakkınız. ben bir zamanlar böyle yapmıştım.
  • Arkadaşlar sormak ve öğrenmek istediğiniz başka şeyler var mı ?? Nasılsa şefaf oda olduk. Herşey meydanda.

6 Yıl boyunca yaşadıklarımı her gün internete döküman olarak dökseydim o site hit olmuştu yemin ederim.
  • valla öğrendik şimdilik bazı şeyleri, fikirlerimizi daha net oluşturduk kafamızda. kendi vicdanımızda tartıp gerekli muhasebeyi yapıyoruz zaten.

ayrı bir başlıkta bir çok yeni durumlarla karşılıklı olarak bazı şeyler (azda olsa) ifade edilince durum dahada netleşiyor.

ama şuna eminim sevgili zamazingo77 davayı kazanırsanız özelliklede yerel ve ulusal basındaki yansımaları çok derin izler bırakacaktır.

(sizin davanıza her ne kadar ferdi olarak mücadele etsenizde ben kamu yararına bir hizmet olarak görüyorum) tüketici bilinçlendikçe, hakkını aradıkça, böylesi özel davaları kazandıkça bir çok şey zaten demokratik olarak süreç içerisinde ters giden yapıların kendiliğinden düzeldiğini toplum görecek ve yaşayacaktır.

Türkiyede artık bir çok şey değişiyor, birde eğitim sistemi bu işe tam manasıyla hizmet etse yani; okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan ve karşısındakine kendindende bir şeyler katarak ifade edebilen, empati dünyasında filizlenip demokratik ve insan onuruna yakışır bir yaklaşımı benimseyerek toplumun sosyolojik ve ekolojik yapısında kendine yer bulan fikirleri bizler gördükçe onurlacak ve üniversitelerimizin fizibilitesini artırıcı arge çalışmaları sonucunda inşallah dünya çapında söz sahibi olabileceğiz.

Kanada bulunan ve dünyanın her türlü inanç, etnik yapı ve ideolojisini içinde barındararak bir yaşam şekli ve stili oluşturan TORONTO üniversitesi (dünyada sıralamada 7. sırada) gibi kurumsal yapılar bizlerdede çoğalırsa inşallah sizin kamu yararı şeklinde adlandırdığım dava süreciniz hiç bu kadar uzamayacak ve karşılıklı oturup konuşup tartışarak her iki tarafında makul tekliflerini özümseyerek olumlu manada neticelendirilmesi kurumsal ve gerçek kişiler arasındaki ilişkileri sağlam temeller üzerine inşa edecektir diye umut ediyor ve diliyorum. müşteri odaklı yapılanmalar zaten hız kazanacak ve batı standartları diye adlandırdığımız üst düzey yapılar kendiliğinden oluşacaktır.

bu sürecin sizin lehinize sonuçlanması zaten bir çok şeyin değiştiğinin delili olarak üst üste konacak yapı taşlarından birisini oluşturacak ve demokratik yapılanmanın önündeki engellerin bir an önce ortadan kaldırılmasına hizmet edecektir.

yukarıda açıklamaya çalıştığım gibi inşallah dava süreci lehinize sonuçlanır, tüketici olarak bunu istiyorum ve diliyorum.

sevgili sabri beyinde bu forumda biz volvo kullanıcılarına ayırdığı zamanı, değeride unutmadan onunda hakkını vermek lazım. kendisine çok ama çok teşekkür ediyorum.

ben yine duygulandım ve yazdım. inşallah her şey daha iyiye ve güzele doğru gider diye umut ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. sevgiyle kalın dostlar.

• Belki ben yanlış anladım ama zamazingo77 beğendiği s60 d3 için kendi arabaları +35 bin TL teklif etmiş.

Yani mevcut s40 ile beraber toplam teklif 70 bin TL.

Bu da bahsedilen s60'ın 120 bin TL olduğu düşünülürse 50 bin TL'lik bir indirim manasına gelir.

Bir firma böyle bir yekünü kabul edecek olsa zaten anlaşmzlığı bu raddeye kadar sürdürmezdi. Dolayısı ile bu teklifin akabinde iplerin kopması normal.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.