Şimdi Ara

2006 TOYOTA / YARİS 1.4 DİZEL OTOMATİK YOL BİLGİSAYARI VE YAKIT SORUNU!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce 2006 model TOYOTA / YARİS 1.4 Dizel otomatik araç aldım. Araçtan gayet memnunum ancak yakıt konusunda ve özelliklede yol bilgisayarının verdiği verilerde sorun olduğunu düşünüyorum.

    Yakıt göstergesi tek çizgiye düşüp yanıp sönmeye başladığında kilometreyi sıfırlıyorum ve 50 TL'lik (11.36 litre veya 11.13 litre) yakıt alıyorum. Bu kadarlık yakıtla tamamen şehir içinde kullandığımda 185 km'de, şehiriçi-şehirdışı şeklinde kullandığımda 220 km'de tekrar ışık yanıp sönmeye başladı.

    Bu verilere göre aracım şehirçinde yaklaşık 6 litre, şehiriçi şehirdışı şeklinde kullandığımda ise 5 litre yakıyor. Aracın teknik verilerinde şehiriçi 5.4 litre, şehirdışı 4.0 litre yaktığı yazıyor. (Tamamen şehirdışında kullanma imkanım henüz olmadı)

    İşin garip tarafı aracım 6 litre yaktığında yol bilgisayarı 5.2 litre, 5 litre yaktığında ise 4.2 litre yaktığını gösteriyor.

    Bu durumda 2 sorum var;

    1-) Aracım fazla mı yakıyor?

    2-) Yol bilgisayarı neden hatalı gösteriyor?

    Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar...

    Not: Aracı aldıktan sonra yağını, hava ve mazot filtrelerini, motor aksamındaki bazı keçeleri değiştirdim ve rot balans ayarlarını yaptırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 9 Mayıs 2017; 12:8:19 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.