Bildirim
2006 Model Ford Fiesta TDCİ Alınır mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
3 sene önce 2008 modelini 28 e satmıştık. 5 sene sürdük. şuan 2014 symbol var fiestayı özlüyorum -
güncel -
Bu kasaların makyajsızları ile alakalı biraz söz söyleyebilirim. Genel olarak kronik sıkıntıları yoktur, her 90-100 binde değişecek bir kaç parça ile yola devam edersiniz bakımları düzenli yaparak. Motoru 68 beygir, yavaş yani beklenti düşük olmalı ki sükut-u hayale düşürmesin :) Donanım olarak makyajsız kasalarda Comfort ve Ghia var. Comfort'lar bayağı boş, sıradan bir kalastan fark olarak manuel klima barındırıyor işin doğrusu göze çarpabilecek başka bir donanım yok. Ghia'larda Aux ve 14" jant geliyor yanlışım yoksa. Makyajlılarda CD5000 teyp geliyor ancak Ghia haricinde Aux bulunuyor mu bilmiyorum. Bir de makyajlılarda Collection adlı bir donanım var, eski Renault'lardaki Alizee gibi düşünülebilir, onlar da Sony ses sistemi geliyor Ses sistemi demişken makyajsız kasa Comfort'taki ses sistemi B segmenti bomboş bir araba için çok çok iyi, hatta şuan dahi piyasadaki sıradan ses sistemine sahip pek çok arabadan daha iyidir.
Sürüş ve yakıt sarfiyatından bahsetmek gerekirse, sıradan bir kullanım ile şehir içi 5.5 lt civarı yakar, hadi biraz basayım derseniz 6 hadi bilemediniz 6.5 yakacaktır. Uzun yolda yüksek süratlerde yakıtı artar.
Sürüş olarak oldukça çevik bir araç çok iyi bir yol tutuşu var ama 175 55 14 ölçülerinde lastiklere sahip olması bir de tabi ucuz da bir araba olması sebebiyle genelde dandik lastikler kullanıyorlar araç sahipleri, gerçekten üzülüyorum eğer imkanınız varsa ve aracı alırsanız güzel bir lastikle kullanın derim, gerçekten hakkını verecektir, ben o ölçülerde Goodyear Efficient Grip Compact kullandım ve çok memnum kalmıştım. Direksiyonu hidrolik, yol ile iyi bir bağ kuruyorsunuz çok keyifli bir direksiyonu var ama hidrolikler içinde de biraz ağır kalan bir direksiyon, park ederken (hele ki evvelden EPS direksiyon tecrübeniz varsa) biraz can sıkabilir.
Arkadan kopma eğilimi gösterebiliyor limitleri zorlarsanız ama neredeyse hiç bir şey yapmasanız da toplar kendisini lakin buna güvenip aracı çok iyi tanımadan fazla zorlamayın derim zira ne ESP ne de ABS mevcut değil, ABS demişken 50-60 km/sa süratin üzerinde seyrederken hele de lastikleriniz iyi değil ise ani frenlemelerde dikkatli olmakta fayda var daha evvel ABS'siz araç deneyiminiz yoksa. Bunlara rağmen ben fren performansını beğeniyorum.
Yüksek süratlerde (yüksekliği de göreceli tabii) çıkabilirseniz keyif verir öyle tangır tungur güvensiz hissettirmez. Yalıtım 2006 model B segmentinden ne beklenirse. Malzeme kalitesi ve işçilik olarak muadil yaşlardaki Peugeot 206, Clio/Symbol ve 2010 Kia Rio'lardan daha iyi. Makyajsız kasalarda tüm trimler sert plastik iken makyajlılarda ön göğüs yumuşak plastikten mamül.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 16 Ağustos 2020; 19:54:31 >
-
Cok konforsuz ve duz mantikda focus buna gore daha dolu model yillarinda
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Daha once bu araci alma hatasini yapmistim dayanamayip 3 ay sonra sattim daha once bu forumda farkli konulara yazmistim ama gene yazayim.
1-araba cok ama cok hantal kalkislarda bisiklet bile daha iyidir(abarti degildir) resmen gaz pedalina 5 sn. Gec tepki veriyordu heleki 2000 devirin altinda motor cok cansiz fenaliklar geciriyordum direksiyonun basinda tabiki 3000 motorlu bir arac gibi ivmelenmesini beklemiyorum ama milletin begenmedigi dogan sahinler sizi isiklarda tokatlayinca insanin siniri bozuluyor arabanin 0-100 16 saniye satmamdaki en onemli sebep buydu.
2-suspansiyonlari cok sert yoldaki findik kadar cakil tasini bile hissetiriyordu bu modellerde (2005-2006) bu kadar kotu suspansiyonlu bir arac gormedim
3-aracta yalitim diye birsey yok butun motorun sesi kabinde ayrica ic mekanda yumusak malzemeden yapilmasina ragmen ses yapiyor yaninizda biri oldugu zaman helikopterlerdeki gibi birbirine bagli kulaklik sistemi gerekebilir bu biraz abarti
4-on konsoldaki tuslar kocaman direksiyon kamyon direksiyonu gibi vites tuvalet pompasi gibi estetik sifirin altinda desem yeridir.
Bu kadar yerdik birazda iyi ozelliklerini yazalim
1-parcasi ucuzdur
2-gercekten az yakiyor gordugum en az yakan araclardan
3-yol tutusu sinifina ve modeline gore iyi diyebilirim.
Kisacasi yukardaki kotu ozelliklerine katlanamiycaksaniz hic almayin ben dayanamadim ekonomik bir arac olmasina ragmen 3 ayda sattim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shootgun35 -- 16 Ağustos 2020; 20:42:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Elimden 5 adet geçti. Şuan 2012sini kullanıyorum. Sağlam, dayanıklı, kolay kolay arıza yapmayan, dağ taş bayır dinlemeyen bi araç. Altıda yüksektir kolay kolay yere sürtmez. 68 beygir ama gidişi baya iyi. Üstteki bi arkadaş kalkış çok kötü demişte o kullandığı aracın motoru bitik olabilir. Kalkışı falan gayet seriydi benim elimden geçen 5 ayrı 2006 model benzinli ve dizel fiestanın. Fordun Yol tutuşunu zaten bilen bilir. Sürüşü çok eğlenceli gokart arabası kullanır gibi. Direksiyon çok hisli. Konfor olarak biraz zayıf doğru. Süspansiyonlar serttir ama çokta kötü değildir. Peynir ekmek gibi alınıp satılan bi araçtır. Şuan temizleri düşük km olanları 50 binden aşağı yok. Kesinlikle tavsiye edilir.
Ben sadece el frenini beğenmiyodum kamyon el freni gibi bişey koymuşlar biraz daha estetik olmalıydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 17 Ağustos 2020; 1:15:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cok beklentin olmazsa guzel araba. Motoru saglam, parcalar ucuz. Motor cok titriyor ve sesli calisiyor. Traktor gibi. Beni en cok rahatsiz eden bu. -
Bu arabanın temizi 40 bine varsa dizel alayım valla sarı sitede 50 den başlıyo
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
alınır gayette binilir. her türlü ihtiyacınızı görür.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X