Şimdi Ara

2006 Mod.'DSG'Lİ CARAVELLE' Almalı mıyım? İlan Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    2006 model DSG li 130 beygirlik 250.000 km de bir Caravelle almak istiyorum.

    Daha önceden dsg ile ilgili birsürü sorun okudum ama, geçen hafta bizim eniştenin Dsg li (6 ileri) 2.0 Passatıyla Ankara-İstanbul, İstanbul-Ankara gittik geldik. Ne vites geçişi hissettim ne bir sorun çıktı. Hızlanma ivmelenme gayet başarılı geldi.

    Şimdi sormak istediğim, bu Dsg' lerin iki çeşidi var sanırım. Biri kuru ve 7 ileri, diğeri ise 6 ileri ıslak :). Zannedersem bu Caravelle 6 ileri olanını kullanıyor. Pişman edermi? Daha önce 98, 99 ve 2000 model 2.5 TDI minibüsünü kullandım, kurum temizliği, mazot pompası, enjektör temizliği gibi şeyleriyle çok uğraştım. Bu tarz sorunlar yaşarmıyım?

    Bi el atıverirseniz çok sevinirim.

    Araç bu arkadaşlar;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-2006-model-caravella-siyah-97366848/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEZ_TEX -- 2 Eylül 2012; 11:19:07 >







  • 250 bin km cok risk olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caravelle ve Transporter'da DSG şanzıman 2010'dan itibaren kullanmaya başlanmıştır.DSG diye bahsettiğiniz şanzıman DSG değil eski tip.

    2.5 TDI 130 HP olanların bazılarında turbo sorunu yaşandığını okudum.Eğer imkan varsa 2.5 174 HP almanızı öneriyorum yakıt olarak aralarında hemen hemen aynıdırlar,130 HP 0,5-1 litre daha az yakar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.R.O

    250 bin km cok risk olur.

    2006 model bir arabada 200.000 in yazsalar inanmam çok güç olurdu. Hiç değilse km orjinal diye düşünüyorum. Benim sattığım Transporter 210 bin deydi.

    2005 senesinde ilk aldığım 98 model Transporter 90 bin yazıyordu, içinden yağ kartı çıktı 379 bin km' de yağı değişmiş :) sonra sanırım hep geri geri kullanmışlar. Yoksa galerici abimiz kilometresi orjinal demişti. Yalan söyleyecek değilya koskoca adam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

    Caravelle ve Transporter'da DSG şanzıman 2010'dan itibaren kullanmaya başlanmıştır.DSG diye bahsettiğiniz şanzıman DSG değil eski tip.

    2.5 TDI 130 HP olanların bazılarında turbo sorunu yaşandığını okudum.Eğer imkan varsa 2.5 174 HP almanızı öneriyorum yakıt olarak aralarında hemen hemen aynıdırlar,130 HP 0,5-1 litre daha az yakar.


    Eski tip olanlarımı sorunlu yoksa yeni tiplerimi?

    Bu arabaya bakmamın nedeni vade yapması ve fiyatının nispeten uygun olması. O yüzden 174 beygirlik aramak gibi lüksüm kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

    Caravelle ve Transporter'da DSG şanzıman 2010'dan itibaren kullanmaya başlanmıştır.DSG diye bahsettiğiniz şanzıman DSG değil eski tip.

    2.5 TDI 130 HP olanların bazılarında turbo sorunu yaşandığını okudum.Eğer imkan varsa 2.5 174 HP almanızı öneriyorum yakıt olarak aralarında hemen hemen aynıdırlar,130 HP 0,5-1 litre daha az yakar.


    Eski tip olanlarımı sorunlu yoksa yeni tiplerimi?

    Bu arabaya bakmamın nedeni vade yapması ve fiyatının nispeten uygun olması. O yüzden 174 beygirlik aramak gibi lüksüm kalmıyor.

    2010 ve üzeri Caravelle de kullanılan DSG DQ500'dür 600 NM torka kadar dayanıklıdır ıslak tiptir sorunsuzdur.Eskiler hakkında da hiçbir yerde şikayet okumadım,eğer sorunlu olsaydı heryerde reklamı olacağına emin olabilirsiniz




  • Biraz önce vw elektrik servisi olan bir arkadaşım var, onu aradım. Şimdiye kadar şikayet duymadım dedi bakalım. İnşaallah sorun çıkarmaz.

    Ben Ankaradayım, Konyada bir arkadaş var o gidip bakacak arabaya. Eğer düzgün birşeyse pazartesi gidip almayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiorino 1.4 lpg'li alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğim arabayı kullanan yokmu içinizde arkadaşlar?
  • 130 lukların sorunlu oldugunu cok duydum ve gördügüm heryerde sahipleriyle sohbet ettim gercekten turbo sorunu varmıs 174 lüklerde yakıt sorunu var km de 600-700 yakıyor. en sorunsuzu 1,9 105 lik ama onda da çekiş bile zor oluyor ama o kadar kötüde degil
  • bahsettiğiniz model otomatik carevelle arkadaşımda var. 100.000 km'yi aşkın... sadece yakın zamanda turbo değiştirdik. Bugüne kadar viteste hiç bir sıkıntı çıkarmadı..
    Sorularınızı sıralarsanız sormak istediğiniz şeyleri arkadaşımı arayıp sorabilirim..
  • riskli duruyor :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hamdi0555

    bahsettiğiniz model otomatik carevelle arkadaşımda var. 100.000 km'yi aşkın... sadece yakın zamanda turbo değiştirdik. Bugüne kadar viteste hiç bir sıkıntı çıkarmadı..
    Sorularınızı sıralarsanız sormak istediğiniz şeyleri arkadaşımı arayıp sorabilirim..

    Hocam 130 hp lik 2005 modeli olan bir arkadaşımda turbosunu değiştirmişti sanırım. Gerçi bende 99 model olanınınkini değiştirmiştim 200 bin km de.

    Kronik bir arızamı yoksa insanlar bakım yapmayı bilmiyorlar ondanmı sorun çıkarıyor bu turbolar?
  • Konu hort olucak baya baya ama 130lukların sıkıntılı olduğunu bulunduğum yerdeki çoğu usta ve bakımını yaptırdığım özel serviste söyledi,ben bi arkadaşla beraber aldım,o 28 e aldı ben 24.500 ama o V.İ.P idi fakat 6 ay içinde 2 kez turbo değişimi yapılmasına rağmen düzen tutmadı,sonra şanzıman elden geçti,oda yetmedi motorda komple elden geçti arkadaşın araçta yaklaşık 28 e aldığı araca bi 20-25 daha masraf etti,lakin ben 24.500 aldığım aracı sadece 10 binde bir yağ değişimine soktum,birde bendeyken iki kez aks kırıldı,onun dışında başka ahım şahım bi problemim olmadı ne motorla ilgili ne şansımanla ilgili yalnız araç manuel 6 ileriydi,ben birazda şans işine almıştım o aracı bulunduğum ildeki bi oto tamircisi çok sıkıştığı için 21e galericiye bırakmış,bende bıraktığı günden 2 gün sonra denk geldi beğendim ve 24.500 e aldım,3 ay önce felanda 28.500e sattım,performansı konusunda hiç bi şekilde sıkıntı yaşamassınız,düz yolda 195 km gördü makina




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.