selamlar 2. el araç bakıyorum;piyasa arabaları almış başını gitmiş bende 40 bin civarına kadar konforlu gğvenli sorunsuz ve otomatik bi araç arıyorum biraz da açıkçası tarzı olsun ve her köşe başında 1 tane olsun istemiyorum; 2008 ALFA 159 1.9 dizel - otomatik 2009-2010 Mitsubihi lancer 1.8 otomatik : (lpg taktırabilirim) 2006-2007 Honda accord 2.0 otomatik: (lpg taktırabilirim) 2009 - 2010 Renault laguna 2.0 Dizel-otomatik:motoru nissan üretimi şanzımanı japonmuş...
sizce bu araçlarda ki en sorunsuz - masrafsız kaliteli araç hangisidir;veya içlerinde mutlaka uzak durulası bulaşılmaması gereken kronik sorunlu model var mı?? benim içimden açıkçası japonlar geçiyor..
ama reno ve alfa da dizel otomatik ve çok donanımlı olmalarından seçeneklerime ve radarıma takıldılar; en azından lpg derdiyle ayarıyla ıvırı zıvırıyla uğraşmama gerek kalmayacak...
ama sorun çıkartır mı??başımı çok sık ağrıtır mı? özellikle bu araçlarla deneyimi olan üyeler değerli fikirlerini belirtirse çok makbule geçer..en azından fikir versin yarın öbür gün başımız ağrımasın..sonuçta sokağa atacak sanayi köşelerinde yedirecek param yok.. sadece arabalara fazlaca tutkum var meslek:öğretmen..
Temizini bulursan alfa 159 al tabiki ama düşük km ve temizi biraz zor gibi. 2. Secenek accord.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
İçlerinden seçecek olsam Honda Accord 2.0 otomatik seçerdim.
Nedenine gelecek olursam diğer araçlara nazaran daha sorunsuz olduğunu düşünüyorum.. Ve en oturaklı olanda bence Accord.
Ben fikrimi belirttim ama bu araçları kullanan arkadaşların yorumları daha önemli tabiki.
Accord ve Lancer sorunsuzluk anlamında başarılı modeller. Accord oldukça konforlu ve keyifli bir araba. Benim tercihim accord olurdu. Lancer ses sistemi ve kaza testlerindeki başarısı ile öne çıkar bence. Birde sübapların eriyince çelik ile değişmesi gerekebilir. Diğer taraftan C sınıfı ve yol sesi alan bir model. 159 içlerinde en iyi yol tutan araç. Tatlı sert amortisörleri ile hem hızlı babaları hem de geniş aileleri tatmin eder ama ülkemizde hor kullanılmamış olanını bulman zor. Alfanın parça fiyatlarını bilmiyorum tabi. Laguna için en sessiz diyebilirim. Birde liftback tasarım hatchbak gibi bagajı açtığınız zaman bagaj alanının tamamına kolay ulaşım sağlıyor. İlginç şekilde sedan karoserden daha büyük hacimli eşyalar taşınabilir.
Tercih zor ama ben olsam yedek parçalara ve ustasına kolay erişim, hızlı satım, sorunsuzluk ve konfor diyip accord tercih ederdim. Her ne kadar dizelin ne zaman yakıt aldığınızı unutturan yapısı ve alfanın inanılmaz yol hazzı olsa da ülkemizde ne yazıkki mantık >= kalp.