Şimdi Ara

2005 Avensis alayım mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
29.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aslında araba değiştirmek aklımda yoktu ama 2005 model 40.000 km Elegant Avensis çıktı karşıma,araç kullanım dışı hep garajda duruyor ve de 0 hatalı....Sahibi 32-33.000 civarı fiyat istiyormuş...
    Benim araç ise 2004 Corolla Terra ve kaput,iki çamurluk değişti, galeriler ne der sizce? Şu sıralar pek para yok acaba 10.000 YTL civarı kredi çekip 5-6 yıl binmek için biraz sıkıntı çekmeli miyim ? Genelde uzun yol kullanıyorum ve artık D sınıfı asfalt arabası istiyorum,bu araç da gerçekten çok çok temiz...Sahibi tanıdık sayılır yani garajda durduğu falan doğru...Görüşlerinizi alabilir miyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

2005 Toyota Avensis Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

2005 Toyota Avensis, güvenilir ve konforlu bir orta sınıf otomobil arayanlar için popüler bir seçenektir. Geniş iç mekanı, ekonomik yakıt tüketimi ve güvenilir motoru ile öne çıkmaktadır. Ancak, herhangi bir araç satın alırken olduğu gibi, karar vermeden önce 2005 Toyota Avensis hakkında kapsamlı bir araştırma yapmak önemlidir.

2005 Toyota Avensis 1.6 Elegant Yorumları

2005 Toyota Avensis 1.6 Elegant, popüler bir modeldir ve sahiplerinden genellikle olumlu yorumlar almaktadır. Kullanıcılar genellikle aracın yol tutuşunu, konforunu ve düşük yakıt tüketimini övmektedir.

2005 Toyota Avensis Yorumları

Genel olarak, 2005 Toyota Avensis, sahipleri tarafından güvenilir ve uygun fiyatlı bir araç olarak değerlendirilmektedir. Aracın geniş iç mekanı, konforlu sürüşü ve düşük bakım maliyetleri, onu aileler ve günlük işe gidip gelenler için cazip bir seçenek haline getirmektedir.

Ancak, her araçta olduğu gibi 2005 Toyota Avensis'in de bazı dezavantajları vardır. Bazı kullanıcılar aracın hızlanma performansının yavaş olabileceğini ve iç mekanının bazı rakiplerine göre daha az lüks olduğunu belirtmektedir.

2005 Toyota Avensis almayı düşünüyorsanız, kapsamlı bir araştırma yapmak önemlidir. Aracın incelemelerini okuyun, çevrimiçi forumlarda tartışmalara katılın ve mümkünse test sürüşü yapın. Bu, aracın ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşım nacizane tavsiyem kesinlikle yanaşma çünkü avensisin kasası o motora büyük geliyor çekmiyor sünger gibide benzini çekiyor zaten o motorada tüp takılmıyor ikincisi ise avensisin yeni kasası çıktığında arabanın değeri dahada düşecek sonuçda sen o arabaya ömürlük binmeyeceksin çok zarar edersin çok.
  • avensis 1,6 comfort ve daha sonrada 2,0 elegant tiptronik kullanan birisi olarak ;
    avensis 1,6 çok performanslı bir araç değil, aniden fırlamıyor, rampada bayılabiliyor!yakıtı çokta kötü değil!uzun yolda 1 depoyla maximum 780 km yol yaptım.(depoyu fullediğimde 58 lt benzin aldı ) şehir içi bir depoyla ortalama 650 km gidiyor.

avensis 2,0 tiptroniğe gelince ;
    adam gibi araba ! performanslı ! yakıtı abarttılı hızlı gitmezsen pek üzmüyor.
    şehir içi 1 depoyla 550 km uzun yolda 1 depoyla 680 km ( depoyu fullediğimde 55 lt benzin aldı- c control 95 e sabitliyken)!

almayı planladığın elegant 1,6 ya gelince bence bekle ! 32-33 bin ytl paran varsa 2. el alınmaz, 3-5 milyar daha üstüne koyup corolla 1,4 dizel al! az yakar çabuk kaçar ve konfor olarak avensis gibi değildir ama nerdeyse avensis kadar rahattır.
    quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Arkadaşlar aslında araba değiştirmek aklımda yoktu ama 2005 model 40.000 km Elegant Avensis çıktı karşıma,araç kullanım dışı hep garajda duruyor ve de 0 hatalı....Sahibi 32-33.000 civarı fiyat istiyormuş...
    Benim araç ise 2004 Corolla Terra ve kaput,iki çamurluk değişti, galeriler ne der sizce? Şu sıralar pek para yok acaba 10.000 YTL civarı kredi çekip 5-6 yıl binmek için biraz sıkıntı çekmeli miyim ? Genelde uzun yol kullanıyorum ve artık D sınıfı asfalt arabası istiyorum,bu araç da gerçekten çok çok temiz...Sahibi tanıdık sayılır yani garajda durduğu falan doğru...Görüşlerinizi alabilir miyim?

• 1,6 motorlu avensisler 110 beygirdir.

uzun süre avensis 1.6 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, motor hiç de iddia edildiği gibi boğulmaz, özellikle vites küçülttüğünde (mesela hızlı sollamalarda) adeta uçar. o kasaya o motor az gibi kalıplaşmış bir önyargı var insanlarda, kesinlikle katılmıyorum. ayrıca benzini de sünger gibi çekmez şehir içi yakıt tüketimi ortalama 8,5 litre civarıdır, şehirlerarası ise boş arabada 5.9 litreyi bile gördüm, yine de 6-6,5 arası yakar derim...

bana göre, sınıfının en güzel aracıdır, yüksek donanım ve konfor, düşük bakım ve yakıt masrafları ile birlikte...forumdaki avensis topiclerini iyi inceleyin derim...

fiyat konusunda ise yorum yapmak bana düşmez...
  • Ben de Avensis yok ama, 110 beygirlik motor için düşük diyenlere şaşıyorum. Gören de sanki tank çekmesi gerekiyormuş gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wm1tr

1,6 motorlu avensisler 110 beygirdir.

uzun süre avensis 1.6 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, motor hiç de iddia edildiği gibi boğulmaz, özellikle vites küçülttüğünde (mesela hızlı sollamalarda) adeta uçar. o kasaya o motor az gibi kalıplaşmış bir önyargı var insanlarda, kesinlikle katılmıyorum. ayrıca benzini de sünger gibi çekmez şehir içi yakıt tüketimi ortalama 8,5 litre civarıdır, şehirlerarası ise boş arabada 5.9 litreyi bile gördüm, yine de 6-6,5 arası yakar derim...

bana göre, sınıfının en güzel aracıdır, yüksek donanım ve konfor, düşük bakım ve yakıt masrafları ile birlikte...forumdaki avensis topiclerini iyi inceleyin derim...

avensis 1.6 elegant kullanıcısıyım katılmakla beraber bazı yanlışlarınız var yahu mesela motor ağır kalmıyor demişsiniz yokuşlarda gerçekten ağır kalıyor özellikle dik yokuşlarda araba bayıyor ama düz yolda 5 kişi klima açık banamısın demiyor ben araca lpg taktıracaktım vazgeçtim yakıt tüketimide az değil ani ama sınıfına göre en az yakan araç kmde 290 ş.içi 230 ş.dışı yakıyorum 100ü geçmeden. bence d sınıfı arabalarda 1.6 yetersiz kalıyor ve insanlar vergiden kısmak için genelde 1.6 araçları tercih ediyor.

• yorumunuza saygı duyarım, zira bu tip görüşler daima subjektiftir; benim ağır kalmıyor dediğim yer size ağır gelebilir...bu kişiden kişiye, kullanıma ve araçtan ne beklendiğine göre değişir...

ama tek objektif olan şey, motorun beygir gücü...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mı alayım Passsat mı?
    2 yıl önce açıldı
    2005 focus mu corolla mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben katılmıyorum motorun kasayı çekmemesi gibi bir durum yok. Avensis Elegant 1300 kg, Corolla Verso Elegant 1430 kg, eski sedan corolla 1140 kg, bu üç araçta da 110 bg benzinli motor var. Yeni Corolla dizel elegant 1291 kg, benzinli elegant 1271 kg. Biraz insanflı olun sanki arada dağlar kadar kilo farkı varmış gibi kasayı çekmiyor diyorsunuz. Hala çekmediğini düşünenler sürüş tarzlarını kontrol etmeli.
  • Motoru çekmemesi diye birşey yok.Çok konforlu ve rahat araçtır.Yakıtı birçok arabadan düşüktür.
  • YakıtKonfortoyata sorunsuzlugu(ama fiyatı bana biraz yüksek geldi)
  • arkadaşın dedikleri tamemen doğrudur. çok yakın 2 arkadaşımda var, defalarca bindim, avensis 1.6 hiç de idda edildiği gibi hantal bir araba değildir, motor ve kasası gayet uyumludur, bu arabaya motor kasayı çekmiyor diyenler acaba hangi benzinli 1.6 arabayı örnek alıyorlar (gti ler hariç). 100-110 bg'lik c segmenti araçlar bile ortalama 11-12 saniyede sıfırdan yüze çıkarken bence avensis fazlasıyla başarılı. ayrıca yakıtı da öyle abartı değildir. tipik 1.6 benzinli gibi yakar. param yetse bugün hemen alırım. bu konforu bu fiyata bulmak çok zor.
    quote:

Orjinalden alıntı: wm1tr

1,6 motorlu avensisler 110 beygirdir.

• tavsiyem alma yonunde 2009 da yeni kasalari cikicak o zaman fiyatlari assaya cekicekler mecbur simdi alirsan zarar etme ihtimalin yuksek benim arkadasim 2004 de clio almisti aldiktan 6 ay sonra yeni kasalari cikti daha sonra ben 13.000ytl gibi bi fiyata almistim araci . biraz arastir en azindan 3000.ile 5.000ytl fiyat duser die tahmin ediyorum alicagin arabada yeni kasalar ciktiktan sonra .

tabi bu sahsi fikrim arkadaslar katilir katilmaz bilmiyorum .
  • Bende 2005 Avensis sahibiyim, daha dün Adana dan geldim(Istanbula). Daha önce 98 beygir megane sahibi idim. Pozantının o meşhur yollarında yokuşta Megane ile 80-90 km arası gidebilirken, Avensis ile 110 km ile gitmek keyif verici gerçekten.

Yani Avensisin hantal olduğu "önyargısı"na kesinlikle katılmıyorum.
    Sonuç: Avensis tabiki alınır.
  • Ben bir Corolla kullanıcısı olarak Avensis'in motor gücünü hiç dert etmiyorum.Sonuçta arabamı öyle performanslı kullanmam genelde,bu konuda bir sıkıntım yok.Bu aracın büyüklüğünü seviyorum ve tek beklentim de otobanda 120-130 giderken daha oturaklı,sessiz ve konforlu olması.
    Benimkini galerilere sormasam da hatasızı 22 taş çatlasa 23 diyorlar...Galeri en fazla 20 verir sanırım ve şu sıralar biraz da sıkıntım var vazgeçmek üzereyim ama aklım çok takılacak bu arabaya.
  • 97 corolladan avensisse geçtik belki corolla daha seridi ama 100km ve üzeri süratlerde kendimi daha güvenli hissediyorum bu bana yetiyor
  • genç bir avensis kullanıcısı olarak, 1.6 motor sanki arabayı hiç yürütemiyormuş gibi olan yazılara şaşıyorum. tamam 1.6 lt 110 hp bir motorumuz var, aynı segment araçlarından örnek vermek gerekirse 1.6 passat 102 hp yerinden kıpırdamaz öyleyse!?

Gayet iyi bir ivmelenmesi var, sollamalara 5.vites ile çıkarsan tabiki sorun yaşarsın, 1 vites düşünce sorunsuz bir sollanma gerçekleştirirsin. Rampadada 5.vitesin uzunluğundan olsa gerek, %5 kadar bir hız düşmesi yaşarsın yok ben tam gaz girerim o hızdada çıkarım dersen hemen hemen hiç düşme olmuyor..

Şehir dışında kullanıcakmışsın zaten, sadece bu cümle Avensis almana yeterli bir sebep bence..
  • ee sonuç ne oldu arkadaşım?
  • Şimdiye kadar kendi aracımı hiç galeriye vermedim böyle yaparsam düşük gidecek sanırım.Aralık ayında Toyan 0km ile değiştirme karşılığında 23 vermişti.Neyse aslında temiz araç için 3-5 önemli değil, maddi durum da biraz nazik,çevremdekiler boş ver sonra yenisini alırsın diyorlar.Vazgeçmiş gibiyim, sabah eşimle tekrar konuştuk alalım mı diye.Gelişme olursa yazarım zaten ama alamazsam aklıma çok takılan bir araba olacak...
  • zaten ilk mesajında yazdığına göre "aklında yok idi" değiştirmek...durup dururken karşına çıktı...

o yüzden fazla düşünme, ilerde koşullar daha iyi olunca alırsın...
  • Belki geç bir tarihte yazıyorum, ancak Avensis 1.6 comfort kullanıyorum,hemde Lpg li. Şimdi çok bilen arkadaşlar, otomotiv mühendisleri, makine muhendisleri, mekanik mühendisleri bile bu yorumları yaparken teknik analiz, veri, lobaratuvar incelemeleri sonunda yapıyor. Siz sallama metadolojisi kullanıyorsunuz. Adaç toyota teknolojileri labaratuvarında 11850 adet test edilmiş, a dan z ye kadar, ayrıca ulusal amerikan ve avrupa ulusal otonom standarları test veeuro ncap testlerinden perfonmans, nitelik ve nicelik, mekanik ve elektronuk donanım, motor ve dizayn, teknolojisi, Toyotaya has vvt-i: Variable Valve Timing with Intelligence (VVT-İ) motor teknolojisi kullanılarak üretilmiş ve 5 yıldız on numara performansla tüm testleri başarmış, Siz ne bilgiyle kasa ağır, motor küçük beygiri atı eşşeği düşük deme teknik bilgisine sahipsiniz anlamadım. 3 yıldır bende bu araba 2005 1.6 comfort ful donanım 9 hava yastıklı, inanılmaz çekiş ve performans, 35 lpg ile 530 km uzun yol, 390 km şehir içi, 55 lt benzinle 763 km uzun yol, 580 km şehir içi, en ufak sarsıntı, titreme, çekişten düşme, motorda tekleme gibi sorun yok, 4 kişi klima açık ağustos sıcağında antalya - konya yolunda yokuşta 160 km hızla seyrediyor. Lütfen sallamayın. Haksızlık yapmayın.paran varsa BMW, AUDİ, MERCEDES,VOLVO yoksa onlardan sonra alınacak alınabilecek en süper avensis.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.